Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Nors kai kurie jau laukia šaltos žiemos, ankstyvą rudenį visada norisi pratęsti vien jau dėl sodo gėrybių gausos. Viena iš tų gėrybių – sultingos, aromatingos saldžios slyvos, kurių suskaičiuotume ne vieną rūšį. Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip tas slyvas paruošti, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.
Slyvų apkepas
Slyvų apkepas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 350–400 g slyvų, be kauliukų, supjaustytų perpus ar ketvirčiais;
  • 3 dideli kambario temperatūros kiaušiniai;
  • 70 g miltų (galite išbandyti ir su kvietiniais, ir su begliutenių miltų mišiniu);
  • 50 g cukraus (ir dar šiek tiek viršui apibarstyti);
  • 60 ml grietinėlės;
  • 180 ml riebaus pieno;
  • žiupsnis druskos;
  • 1,5 valg. šaukšt. brendžio, konjako ar tamsaus romo (jei nenaudojate alkoholio, pilkite kiek daugiau vanilės ekstrakto);
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC laipsnių temperatūros. Kepimo indo dugną ir šonus gerai ištepkite sviestu, suberkite slyvas vienu sluoksniu.

2. Dubenyje suplakite kiaušinius, miltus, cukrų, grietinėlę, druską ir apie trečdalį pieno. Maišykite, kol masėje neliks gumuliukų, o tada supilkite likusį pieną, alkoholį (jei naudojate) ir vanilės ekstraktą.

3. Gautą mišinį užpilkite ant slyvų kepimo inde ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20 min., užtenka, kad kepinio centras bus kiek sutvirtėjęs, perkepti neverta.

4. Išimkite iš orkaitės, leiskite minutę-kitą pravėsti, tada viršų pabarstykite atidėtu cukrumi. Kepinį tiekite karštą ar kambario temperatūros, atšalęs jis vis dar valgomas, bet nebe toks skanus.

Vida Press nuotr./Slyvų apkepas
Vida Press nuotr./Slyvų apkepas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius