-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsargoms – rabarbarų džemas, kvepiantis apelsinais ir prieskoniais

Rabarbarų sezonas tuoj baigsis, tad jei mėgstate šias ankstyvąsias gėrybes, metas suskubti. Sultingus stiebus verta naudoti ne tik desertams ruošti, bet ir pagardams, kurie pravers šaltuoju metų sezonu. Išbandykite džemą, kurio receptu šįsyk dalijamės.
Rabarbarų džemas
Rabarbarų džemas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg rabarbarų, supjaustytų nedideliais gabaliukais;
  • 800 g cukraus;
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
  • žiupsnis malto kardamono (jei nemėgstate, galite ir neberti).

Gaminimas:

1. Visus ingredientus dėkite į storadugnį vidutinio dydžio puodą, užkaiskite, kai užvirs, sumažinkite kaitrą.

2. Virkite pamaišydami apie 20– 25 min. nugraibydami putas, jei jų atsiranda.

3. Supilstykite į iškaitintus stiklainėlius, o kai pravės, sandariai uždarykite.

Laikykite vėsioje vietoje iki pusmečio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius