Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt virtuvėje – troškinta vištiena, triušiena ir jautiena

Troškintos vištų kulšelės su moliūgais
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Troškintos vištų kulšelės su moliūgais
Šaltinis: 15min
0
A A

Vakarienės idėjai – aštuoni troškintos mėsos receptai. Skanaus!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
Receptai
Receptas: Troškinta vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 1500.00 g (1,5 kg sverianti višta)
Svogūnai: 4.00 vnt.
Česnakai: 6.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (3 plonyčiai griežinėliai)
Juodieji pipirai: 10.00 vnt. (grūdelių)
Kaip gaminti

1. Svogūnus supjaustykite žiedais, česnakus nulupkite, iš perpjautos aitriosios paprikos išimkite sėklas.

2. Vištą įdėkite į puodą su sandariu dangčiu, įpilkite vandens, kad apsemtų, sudėkite svogūnus, česnakus, papriką, imbierus, suberkite pipirus, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 35 min. (skaičiuojant nuo tada, kai užverda).

3. Nukėlus nuo ugnies puodo neatidenkite dar mažiausiai 1 val.

4. Mėsą supjaustykite porcijomis ir patiekite arba naudoti kitiems patiekalams gaminti.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Troškintos vištų kulšelės su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (kulšelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (jūros pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Moliūgai: 650.00 g
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 10.00 skiltelės
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Vynas: 400.00 ml (sausas arba sultinys)
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Medus: 2.00 valg. š. (1-2 valg. š.)
Kuskusas: 250.00 g
Raudonėliai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Kulšeles nuplaukite, nusausinkite, apibarstykite druska ir pipirais. Moliūgą nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite riekelėmis.

2.2–3 šaukštus aliejaus įkaitinkite troškintuve ir iš abiejų pusių apkepkite kulšeles. Išimkite. Česnaką nulupkite. Moliūgų riekeles, česnako skilteles ir saldžiąsias paprikas sudėkite į troškintuvą ir pakepinkite.

3.Supilkite vyną, 200 mililitrų daržovių sultinio, įmaišykite medų, vėl sudėkite kulšeles ir uždengę troškinkite ant vidutinio stiprumo ugnies 45 minutes. Paskutines 15 minučių troškinkite atidengę.

4.Tuo tarpu užvirkite likusį sultinį. Manų kruopainius sudėkite į dubenį, užpilkite karštu sultiniu ir palikite 6 minutėms, po to išmaišykite šakute, supilkite likusį aliejų. Kulšeles paskaninkite druska ir pipirais. Raudonėlius nuplaukite, susmulkinkite, apibarstykite kulšeles. Tiekite su kuskusu.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Troškinta vištiena su mėlynėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
3.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 800.00 g
Svogūnai: 200.00 g (mažų galvučių)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šakelės)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (kelios šakelės)
Mėlynės: 2.00 st.
Miltai: 100.00 g
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Salierai: 6.00 vnt. (stiebų)
Vanduo: 500.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėles pasūdykite, pabarstykite pipirais, miltais iš abiejų pusių, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kad apskrustų.
  2. Svogūnus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir taip pat pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių, kad apskrustų.
  3. Žemame puode plačiu dugnu užvirinkite vandenį, į jį dėkite apkeptą mėsą, rozmarinus, čiobrelius, kepintus svogūnus ir troškinkite maždaug pusantros valandos ant vidutinės ugnies.
  4. Tuomet į puodą sudėkite mėlynes, garstyčias, pjaustytus salierų stiebus, įpilkite sojų padažo ir troškinkite dar maždaug valandą ant mažos ugnies. Skanu su kuskusu ir keptomis šparaginėmis pupelėmis.
Receptai
Receptas: Vyne troškinta jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (išpjova)
Salierai: 2.00 vnt. (stiebeliai)
Džiovinti pomidorai: 50.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 500.00 ml (sausas raudonas)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peletrūnas: 5.00 g (kelios šakelės)
Pomidorų tyrė: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Didelėje keptuvėje su dangčiu, įpylę porą šaukštų aliejaus, apkepkite smulkintą svogūną ir česnakus. Tuomet sudėkite maždaug 2 cm kubeliais supjaustytą jautieną, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais (jei mėgstate aštriau – puikiai tiks žiupsnelis aitriųjų paprikų ar kajeno pipirų) ir kepkite ant stiprios ugnies, kol mėsa praras raudonumą. Tada sudėkite susmulkintus salierų stiebus ir pomidorus. Jei neturite saulėje džiovintų, galite naudoti paprastus, tik reikėtų išimti sėklas.

2. Kai daržovės bus šiek tiek apkepusios, supilkite pomidorų tyrę (jos galima nusipirkti parduotuvėje). Viską gerai pamaišykite ir įpilkite dalį vyno. Uždenkite keptuvę, sumažinkite ugnį ir kas keletą minučių pamaišydami kepkite, kol mėsa suminkštės.

3. Stebėkite skysčio kiekį: kai nugaruos pirmoji vyno porcija, įpilkite dar.  Kai troškinys bus beveik paruoštas, įdėkite susmulkintų peletrūnų šakelių ir įberkite cukraus (pagal skonį). Jei neturite peletrūnų, puikiai tiks švieži rozmarinai.

Receptas: Troškinta triušiena

Receptai
Receptas: Vyne troškinta vištiena su pievagrybiais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt. (didesnė)
Miltai: 5.00 valg. š.
Pievagrybiai: 200.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 100.00 ml (sausas baltas)
Aliejus: 4.00 valg. š. (4-5 valg. š.)
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Vištos krūtinėlę padalinkite į keturis kepsnius, juos šiek tiek pamuškite. Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir juose apvoliokite mėsą.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir ant nedidelės ugnies maišydami 2–3 minutes pakepinkite česnaką su petražolėmis.

2. Išimkite į lėkštę. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite mėsą ir kiekvieną pusę kepkite 2–3 minutes. Suberkite pievagrybius ir pakepkite dar 2–3 minutes. Sudėkite petražoles (česnako skilteles išimkite), supilkite vyną ir troškinkite dar 4–5 minutes. Troškindami kepsnius vieną kartą apverskite.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Troškinta triušiena
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Triušis 1500.00 g
Aliejus: 3.00 valg. š. (alyvų)
Morkos: 5.00 vnt. (didelės)
Grietinė: 250.00 g
Sultinio kubelis (bet kokio) 1.00 vnt.
Petražolės: 10.00 g (sauja lapelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (kupinas šaukštelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (nubrauktas šaukštelis maltų)
Kaip gaminti

1. Petražolių lapelius susmulkinkite ir sumaišykite su druska bei pipirais.

2. Triušį supjaustykite stambiais gabalais, įtrinkite druskos mišiniu, sudėkite į indą, uždenkite ir per naktį laikykite šaldytuve.

3. Marinuotus triušio gabalus iš visų pusių apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir sudėkite į kepimo rankovę (jos atkirpkite tiek, kad mėsai nebūtų ankšta). Stiklinėje karšto vandens ištirpinkite sultinio kubelį, supilkite į kepimo rankovę ir kilstelėkite neužrištą galą, kad skystis neišbėgtų.

4. Morkas stambiai sutarkuokite, sudėkite ant triušienos, rankovę užriškite ir 175 °C karštumo orkaitėje troškinkite 1 val. Paskui plėvelę perkirpkite, ant išsitroškinusios triušienos sukrėskite grietinę ir kiškite į orkaitę dar pusvalandžiui.

Receptai
Receptas: Troškinta vištiena su aštriu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
1.5 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 200.00 ml
Alyvuogių aliejus: 3.00 arbat. š. (šlakelis)
Petražolės: 5.00 vnt. (keletas šviežių lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Mėsą ir svogūną supjaustykite juostelėmis, česnaką sukapokite, šparagines pupeles atšildykite. Aitriąją papriką patrinkite tarp delnų arba spaudžiant delnu paridinėkite ant pjaustymo lentelės, nupjaukite žaliąjį galą ir išberkite sėklytes, supjaustykite griežinėliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pusę minutės jame pakepinkite česnaką, tada sudėkite mėsą ir kepkite dar penkias minutes. Sumeskite svogūną ir keletą paprikos griežinėlių, pasūdykite ir pabarstykite pipirų.

3. Kai mėsa beveik iškeps, o svogūnai suminkštės, įpilkite sojų padažo, įberkite cukraus, įdėkite pomidorų pastos, įpilkite vandens ir troškinkite 10 min.

4. Sudėkite šparagines pupeles ir patroškinkite maždaug 5 min.

5. Patiekdami pabarstykite pjaustytomis paprikomis ir petražolių lapeliais.

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką