Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugpjūčio 18d. 10:00

Kepiniai su pomidorais: nuo apkepų iki gurmaniškų pyragų. 15 receptų

Pomidorų tarta su ožkų pieno sūriu
Dangiros Šimašiutės nuotr. / Pomidorų tarta su ožkų pieno sūriu

Šiemet pomidorai užderėjo itin gausiai, tad turim malonią užduotį prisivalgyti jų iki soties. Jei sriubų receptai jau išbandyti, padažai išvirti, galima kaisti orkaitę ir kepti apkepą, o gal net originalų, rimtą pyragą su pomidorais. Štai receptų rinkinys, kuriame idėjų ras ir mėgstantieji paprastumą, ir ieškantys ko nors nekasdienio.

Receptai
Receptas: Pomidorų, kumpio ir sūrio galeta
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.2 / 27
Kaip gaminti

PARUOŠKITE TEŠLĄ

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Sudėkite šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai. 
  2. Palaipsniui į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, todėl nesupilkite jo viso iš karto, stebėkite, kada trupiniai pradeda kibti. Jeigu matote, kad jie per sausi ir nekimba, įpilkite dar šlakelį šalto vandens.
  3. Perkelkite tešlą ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Šiek tiek lengvai paminkykite ir suformuokite iš tešlos rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30–60 minučių.

PARUOŠKITE ĮDARĄ

  1. Svogūnus susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite šlakelyje įkaitinto aliejaus. Kumpį supjaustykite riekelėmis, o šias – vidutinio dydžio gabalėliais. 
  2. Pomidorus supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis. Pasiruoškite visus produktus ir atidėkite į šalį, kol tešla bus atšalusi ir galėsite ją išimti iš šaldytuvo.

PARUOŠKITE GALETĄ

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
  2. Pasiruoškite lakštą kepimo popieriaus, šiek tiek pabarstykite jį miltais. Išimkite iš šaldytuvo atšalusią tešlą, perkelkite ant kepimo popieriaus ir iškočiokite į daugiau ar mažiau taisyklingą 30–35 cm skersmens apskritimą. 
  3. Tešlos apskritimą, palikdamos švarius, maždaug 5 cm kraštelius, aptepkite rikotos sūriu. Ant sūrio tolygiai užberkite kepintų svogūnų. Išdėliokite kumpio riekeles, o ant šių – pomidorų riekeles. Apibarstykite žiupsneliu šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį. Viršų apibarstykite tarkuotu kietuoju fermentiniu sūriu. Tešlos kraštelius užlenkite į vidinę pusę. 
    Astos Černės nuotr. / Gaminant pomidorų, kumpio ir sūrio galetą
    Astos Černės nuotr. / Gaminant pomidorų, kumpio ir sūrio galetą
  4. Dubenėlyje išplakite kiaušinį ir aptepkite juo užlenktus tešlos kraštus. 
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol tešlos kraštai taps gražios aukso spalvos, o sūris gražiai apskrus. Jeigu matote, kad kepimo metu tešlos kraštai ima per daug ruduoti, uždenkite galetą lakštu folijos.
  6. Kelias minutes atvėsinkite, apibarstykite žalumynais ir iš karto patiekite. Skanaus!
Ingredientai
Miltai: 210.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. tešlai ir žiupsnis įdarui)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 115.00 g (šaltas)
Vanduo: 60.00 ml (šaltas)
Rikotos sūris: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Kumpis: 100.00 g (šaltai rūkytas, kiaulienos)
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli)
Sūris: 90.00 g (tarkuotas kietasis fermentinis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (aptepti)
Žalumynai (pabarstyti): 10.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 30
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  3. Atšildytą sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir perkelkite į skardą.
  4. Iš tešlos kraštelių suformuokite „sieneles“.
  5. Apibarstykite tešlą saujele tarkuoto fermentinio sūrio. Išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus.
  6. Apibarstykite prieskoniais: druska, maltais pipirais, mėgstamomis džiovintomis žolelėmis.
  7. Viršų tolygiai apibarstykite dar keliomis saujomis tarkuoto fermentinio sūrio.
  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol paviršius gražiai apskrus ir pyragas iškeps.
  9. Išimkite iš orkaitės, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
  10. Pyragas skanus ne tik šiltas, bet ir kaip šaltas užkandis. Skanaus!
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Sūris: 2.00 sauja (fermentinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (žiupsnelis džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų pyragas su mocarela
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 11
Kaip gaminti

1. Sviestą išsukite su druska ir šviežiais bazilikais, įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išsukite. Tuomet suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Jei ji išeina kietoka, galite įpilti porą šaukštų šilto vandens.

2. Išminkę tešlą, išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, tada suformuokite tešlos pagrindą su krašteliais ir skardą su tešla dėkite į iki 160°C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.

3. Kol kepa pagrindas, griežinėliais supjaustykite pomidorus ir mocarelos sūrį.

4. Ištraukite iš orkaitės pyrago pagrindą ir apdėliokite sūrio griežinėliais. Ant sūrio išdėliokite pomidorus ir pyragą vėl įdėkite į orkaitę. Kepkite dar apie 15 minučių.

5. Sutarkuokite kietąjį sūrį, o iškepus pyragui, apibarstykite jį šiuo sūriu ir dar kartą šaukite į orkaitę 5–10 minučių.

6. Prieš patiekdami pyragą pabarstykite jį šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir uždėkite šviežių bazilikų ar kitų prieskoninių žolelių. Šis pyragas gardus tiek šiltas, tiek šaltas.

Ingredientai
Sviestas: 80.00 g (pagrindui)
Miltai: 250.00 g (pagrindui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (pagrindui)
Bazilikai: 4.00 arbat. š. (2 šaukšteliai džiovinto pagrindui ir 2 šviežio įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Mocarelos sūris: 3.00 vnt. (rutuliukai; įdarui)
Pomidorai: 6.00 vnt. (vidutinio dydžio; įdarui)
Kietasis sūris: 50.00 g (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų tarta su ožkų pieno sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 3
Kaip gaminti

1. Tešla išklokite pailgą 37x12 cm dydžio ar panašią tartos formą, šakute subadykite dugną ir dėkite į šaldytuvą 30 min.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 210°C.

3. Ožkų pieno sūrį ištrinkite šakute, sumaišykite su kiaušiniu, smulkintu baziliku, pagardinkite druska, pipirais.

4. Sūrio mišinį tolygiai paskleiskite ant tešla išklotos tartos formos dugno, ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus, apšlakstykite medumi, apiberkite migdolų skiltelėmis.

5. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Ištraukus iš orkaitės prieš mėgaujantis leiskite tartai pastovėti 10 min.

Ingredientai
Ožkų pieno sūris: 200.00 g (šviežio, varškės tipo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Bazilikai: 6.00 vnt. (smulkiai sukapoti lapeliai)
Pomidorai: 400.00 g (vyšninių)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Migdolai: 1.00 valg. š. (skiltelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greitas, paprastas ir skanus pomidorų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 25
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite ir suberkite ant lentelės. Miltų kalnelio viduryje padarykite „šulinėlį“ ir į jį suberkite kubeliais supjaustytą sviestą, kiaušinio trynį, druską ir vandenį.

2. Viską sumaišykite ir greitai išminkykite. Svarbu dirbti greitai ir kuo mažiau liestis prie tešlos. Tešla neturi būti labai elastinga ir vienalytė, svarbu, kad nebeliktų didelių sviesto gabalų ir visi ingredientai sušoktų į gabalą.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.

4. Tešlą iškočiokite ir išklokite ja 22–24 cm skersmens kepimo formos dugną. Subadykite tešlą šakute.

5. Patepkite tešlą garstyčiomis, ant jų išdėliokite plonai supjaustytą sūrį. Ant sūrio išdėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus.

6. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska, pipirais bei Provanso žolelėmis.

7. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje apie 30 minučių, kol tešla iškeps, o pomidorai gražiai apskrus.

8. Valgykite pyragą, kol jis šiltas, arba išsikepkite iš anksto ir pašildykite prieš valgant.

Ingredientai
Miltai: 250.00 g (kvietinių; tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai; ir dar šiek tiek įdarui)
Sviestas: 125.00 g (šalto; tešlai)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Vanduo: 50.00 ml (tešlai)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (įdarui)
Sūris: 150.00 g (fermentinio; įdarui)
Pomidorai: 4.00 vnt. (dideli; įdarui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.9 / 16
Kaip gaminti

1. Išvirkite ryžius, tačiau nukaiskite kokia 1 minute anksčiau – kad būtų netoli išvirimo, tačiau dar ne visai išvirę.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Dvi dideles kepimo skardas patepkite alyvuogių aliejumi ir į vieną sudėkite cukinijų riekeles, į kitą – pomidorų. Pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų ir dėkite kepti. Pomidorus kepkite 10 min. (nevartykite), cukinijas – 20 min. (įpusėjus laikui apverskite).

3. Kol daržovės kepa orkaitėje, storadugnėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. šaukšt. aliejaus ir suberkite svogūnus, smulkintus česnakus bei žiupsnį druskos, maišydami kepinkite, kol svogūnai taps auksiniai, ims po truputį karamelizuotis. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite kiek pravėsti.

4. Dideliame dubenyje sumaišykite ryžius, keptus svogūnus, paplaktus kiaušinius ir pusę kiekio sūrio. Įberkite pipirų ir čiobrelius.

5. Nedidelę apvalią ar stačiakampę kepimo formą aukštesniais kraštais patepkite trupučiu alyvuogių aliejaus ir supilkite ryžių-svogūnų-kiaušinių mišinį, išlyginkite.

6. Ant ryžių sluoksnio dėkite apkepintas cukinijas, o ant šių – pomidorus. Viršų pabarstykite likusiu sūriu.

7. Kepkite orkaitėje, kol viršus taps auksinės spalvos – tai gali trukti 20–30 min. Skanaus!

Ingredientai
Ryžiai: 100.00 g (ilgagrūdžių)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės, supjaustytos 5 mm storio riekelėmis)
Pomidorai: 9.00 vnt. (prinokę, bet tvirti pomidorai, supjaustyti 1 cm riekėmis)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (šviežiai maltų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, supjaustytas plonais griežinėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (lengvai paplakti)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (geriau švieži, bet galima keisti džiovintais)
Parmezano sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nesaldus pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 9
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite 180 C. 

2. Miltus suberkite į dubenėlį, sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir džiovintu raudonėliu. Supilkite lengvai plaktus kiaušinius, jogurtą ir aliejų. Išmaišykite mediniu šaukštu.

3. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus padalinkite į keturias dalis, o alyvuoges perpjaukite pusiau. Suberkite viską į tešlą ir sumaišykite.

4. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-55 min. Mano forma yra 30x10cm dydžio, bet naudokite tokią, kokią turite, tik jei forma kiek trumpesnė ir platesnė, pyragą kepkite bent 55 minutes.

5. Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės.

Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Fetos sūris: 180.00 g
Pomidorai: 180.00 g (vyšninių)
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų be kauliukų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės plokštainis su pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 18
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Nedideliame puode užkaiskite šiek tiek vandens.
  3. Česnako nelupkite, tik nupjaukite galvos viršūnėlę (turi atsiverti visų skiltelių „akutės“).
  4. Taip paruoštą česnaką dėkite ant nedidelės folijos skiautės (blizgia puse į išorę), pašlakstykite aliejaus ir sandariai susukite į foliją. Dėkite į verdantį vandenį ir troškinkite 20 minučių.
  5. Tuo metu per sietelį pertrinkite varškę. Suberkite į ją tarkuotą sūrį.
  6. Įdėkite druskos, maltos aitriosios paprikos. Išmaišykite.
  7. Nuplaukite ir supjaustykite pomidorus.
  8. Ištraukite iš vandens česnaką, atsargiai išlukštename iš folijos. Nulupkite.
  9. Nuluptas česnako skilteles dėkite į indą su varške, sūriu ir prieskoniais. Sutrinkite  šakute. Viską dar kartą išmaišykite.
  10. Varškę sukrėskite į  kepimo popieriumi išklotą gilią kepimo formą.
  11. Viršuje prismaigstykite pjaustytų pomidorų.
  12. Apibarstykite džiovintais bazilikais, raudonėliais, rozmarinais.
  13. Kepkite apie 30 minučių.
  14. Patarimas: kad plokštainis būtų tvirtesnis, ištraukusios jį, 10 min. palaikykite kambario temperatūroje ir tik tuomet pjaustykite.

 Receptą atsiuntė Gintarė

Ingredientai
Varškė: 550.00 g
Sūris: 150.00 g (fermentinio)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutė)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir pomidorų apkepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.4 / 56
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Cukiniją supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir 5 minutėms šaukite į orkaitę.

2. Griežinėliais supjaustykite pomidorus. Dėkite po pomidoro griežinėlį ant kiekvieno cukinijos griežinėlio, pabarstykite keliais grūdeliais cukraus, druskos ir dar kepkite 5 minutes.

3. Sutarkuokite sūrį, juo pabarstykite pomidorus, šaukite atgal į orkaitę – padidinkite temperatūrą iki 210 laipsnių ir kepkite, kol sūris išsilydys – apie 5 minutes.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (arba kelios mažesnės)
Pomidorai: 2.00 vnt. (2-3)
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Fokačija su pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.0 / 2
Kaip gaminti

1. Tešlą gaminkite pagal pagrindinį itališkos duonos receptą. Jį rasite čia: Itališka duona fokačija.

2. Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis.

3. Iš jų iškočiokite (arba ištempkite pirštais) maždaug 1 cm storio apvalius paplotėlius ir palikite apie pusvalandį.

4. Pomidorus nuplaukite, padalykite pusiau.

5. Bazilikus taip pat nuplaukite, lapelius nuskabykite ir suplėšykite.

6. Į pakilusius paplotėlius įspauskite pomidorų puseles ir bazilikus, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite šviežiai maltais pipirais, cukrumi ir stambia jūros druska.

7. Duoną kepkite 250 laipsnių karštumo orkaitėje 8–10 minučių, iškepusią ištraukite ir atvėsinkite.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Bazilikai: 12.00 vnt. (stiebelių)
Pomidorai: 12.00 vnt. (vyšniniai)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 arbat. š. (stambios jūros druskos apibarstyti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir sūrio pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
2.3 / 4
Kaip gaminti

1. Sviestą atšaldykite, supjaustykite kubeliais. Suberkite miltus į virtuvinio kombaino indą, sudėkite sviestą, pasūdykite, įpilkite 4–5 šaukštus vandens. Užminkykite kietoką tešlą, suvyniokite į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

2. Pomidorus ir sūrį supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais.

3. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą, išklokite juo skardą, dugną subadykite šakute ir aptepkite garstyčiomis. Ant viršaus sluoksniais išdėliokite pomidorų ir sūrio griežinėlius.

4. Medų sumaišykite su aliejumi, apšlakstykite pyrago viršų, pabarstykite druska, pipirais ir smulkiai kapotais čiobreliais.

5. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol tešla gražiai apskrus, pomidorai suminkštės, sūris išsilydys. Iškart patiekite.

Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (po vieną kvietinių ir rupių kvietinių - tešlai)
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pomidorai: 3.00 vnt. (2-3 - įdarui)
Ožkų pieno sūris: 230.00 g (pelėsinis - įdarui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Medus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (įdarui)
Čiobreliai: 3.00 vnt. (šakelės)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir rikotos pyragas
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.6 / 5
Kaip gaminti

Pomidorai, rikota, česnakai, raudonėliai, mairūnai, rozmarinai ir bazilikai yra nuostabus derinys. Netikite? Išbandykite!

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Nupjaukite česnako galvutės viršūnėlę, kad atsivertų visų skiltelių akutės (nulupti nereikia), apšlakstykite alyvuogių aliejumi, suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Atvėsinkite, išlukštenkite ir sugrūskite šakute.

2. Kepimo skardą išklokite tešla.

3. Rikotą sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu ir keptais česnakais, pagardinkite juodaisiais pipirais, druska ir išmaišykite.

4. Sūrio kremą sukrėskite į skardą ant tešlos. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir juos išdėliokite ant sūrio kremo (perpjauta puse į viršų), paskaninkite druska.

5. Apibarstykite likusiais prieskoniais (raudonėliais, mairūnais ir rozmarinais). Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 30-45 min., kol pyrago paviršius gražiai paruduos. Atvėsinkite.

6. Susmulkinkite šviežius bazilikus, jais apibarstykite pyrago viršų ir patiekite.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 200.00 g (sluoksniuota arba nesaldinta trapi (smėlinė) tešla (recepte naudota pirkta parduotuvėje))
Česnakai: 1.00 vnt.
Rikotos sūris: 500.00 g (arba nerūgšti varškė)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Pomidorai: 400.00 g (vyšniniai arba slyviniai)
Raudonėliai: 5.00 g (džiovinti)
Mairūnas: 5.00 g (džiovintas)
Rozmarinai: 2.00 g (džiovinti, smulkiai sugrūsti)
Bazilikai: 10.00 g (švieži)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir baklažanų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 / 10
Kaip gaminti

1.Pomidorus supjaustykite. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir su aliejumi apkepkite storadugniame puode. Sudėkite grūstą česnaką, laurų lapelį ir kaitinkite dar kelias minutes.

2.Sudėkite pomidorus ir pusvalandį troškinkite. Laurų lapelį išimkite, pagardinkite druska, maltais pipirais. Įmaišykite smulkintus žalumynus.

3.Baklažanus supjaustykite išilgai apie pusės centimetro storio šiaudeliais. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, aptepkite aliejumi ir 230 laipsnių orkaitėje kepkite apie 15 minučių. Apverskite, vėl aptepkite aliejumi ir kepkite dar 10 minučių.

4.Batono riekeles supjaustykite nedideliais kubeliais ir paskrudinkite keptuvėje be riebalų. Pagardinkite aštriais prieskoniais.

5.Į skardą dėkite ploną sluoksnį pomidorų padažo, ant jo – sluoksnį baklažanų, ant jų vėl pomidorų padažo, apibarstykite batono kubeliais. Sluoksnius dar kartą pakartokite. Viršų apibarstykite tarkuota mocarela.

6.Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt. (dideli)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Česnakai: 3.00 skiltelės
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 3.00 g (lapeliai)
Petražolės: 3.00 g (lapeliai)
Baklažanai: 1.00 kg
Duona: 7.00 riekės (6–7 riekelės batono)
Šalavijai: 4.00 g (3–4 šalavijų lapeliai)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Mocarelos sūris: 250.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su pomidorais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.2 / 5
Kaip gaminti

1. Kiaulienos faršą iškepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, paskaninkite smulkintais žalumynais, pipirais, druska ir atvėsinkite.

2. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė, išpjaukite norimo dydžio apskritimus ir įklokite į nedideles kepimo formeles.

3. Į krepšelius sudėkite paruoštą faršą, pabarstykite sūriu ir uždėkite kelis perpjautus vyšninius pomidorus. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Faršas: 500.00 g (liesas kiaulienos)
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiškas trupiniuotis su pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Patepkite formą sviestu.

2. Pomidorus įpjaukite kryžmai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2–3 minutes, tada nulupkite ir supjaustykite, raudonėlį ir česnakus sukapokite.

3. Sudėkite pomidorus į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol nugaruos skystis. Sudėkite česnako skilteles ir raudonėlius.

4. Paruoškite tešlą: sutarkuokite sviestą, suberkite miltus, sūrį, druską ir „Provanso“ žoleles.

5. Viską sutrinkite iki smulkių trupinių.

6. Sudėkite įdarą į formą, įberkite kaparėlių. Lygiu sluoksniu užberkite trupinius.

7. Kepkite trupiniuotį mažose formelėse iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, viršus turi gražiai apskrusti. Tiekti galima su mocarela.

Trupiniuotį gamino kulinarė E. Monkevič

Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“ 

Ingredientai
Pomidorai: 600.00 g (įvairūs)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Miltai: 100.00 g
Sūris: 50.00 g (tarkuotas, kietasis)
Sviestas: 50.00 g (tešlai ir gabalėlis formai patepti)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (pomidorams kepti)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Be leidimo dirbti su valstybės paslaptimis V.Fedotovas VAT nevadovaus

Aktualu

R.Dargis: valstybės ateitis priklauso nuo to, kokį pavyks suformuoti mokytoją

24sek

Purvais apipiltas A.Blanco atkirto „Rytui“: „Aš šokiruotas, bet nematau logikos“

Aktualu

Orai.lt: drėgmės – mažiau, šalčio – daugiau

N-18 Aktualu

40 metų nuo makabriškų Džonstauno žudynių: išgyvenusi moteris gyvenimą kūrė iš naujo

Aktualu

Mergaičių mokykla Palestinoje: šypsenas slepia tragedijos ir košmarai naktimis

Gyvenimas

40-metės nuotykiai internete: ieško meilės, bet jaučiasi klampojanti po gilią pelkę

Aktualu

Kovodamas su kainomis Saulius Skvernelis gali sudeginti savo populiarumą

24sek

LeBronas Jamesas įtempė raumenis – jo 51 taškas pakylėjo „Lakers“

Interviu Kultūra

T.H.Eriksenas apie žmonijos perkaitimą: „Mes neturime laiko informaciją paversti žiniomis, o žinias – išmintimi“

15min recenzija Kultūra

Knygos recenzija. Apie Rusijos tęsiamą sovietų dezinformaciją – vyriausiojo N.Ceausescu šnipo lūpomis

Sportas

Tautų lygoje – futbolo stebuklas: neįtikėtinai sugrįžusi Šveicarija triumfavo grupėje

Vardai

Po žinios apie „Naktinių personų“ iširimą Alanas Chošnau pristato naują singlą „Tu gali arba ne“

Aktualu

Gaisrai Kalifornijoje: kodėl tiek daug žmonių laikomi dingusiais be žinios?

Vardai

Monika Šalčiūtė bušido turnyruose dirba nuo 17 metų: „Aš čia – kaip „Victoria's Secret“ angelas“

Gazas

A.Juknevičius ir K.Povilaitis: kam vairuotojui reikalingas „šaltas dušas“

Vardai

„Orų mergaitei“ K.Liukaitytei – 30 metų: „Didžiausia dovana man – vyras ir dukrai sesuo į kompaniją“

Aktualu

Buvęs Meksikos narkotikų baronas H.Beltranas Leyva mirė kalėjime nuo širdies smūgio

Aktualu

Mokytojai tęsia streiką dėl etatinio apmokėjimo

Aktualu

Saulius Skvernelis Briuselyje susitiks su NATO vadovu

Naujienos

Aktualu

Saudo Arabija ruošiasi kasmetinėms hadžo apeigoms

Vardai

Karklės festivalio aidai: pramogautojai liko be agurkų ir maišų užkasto alkoholio

Aktualu

Pakruojo rajone nuskendo vyras

Gyvenimas

Vyrų iniciacijų organizatorius: „Moteris, atsidūrusi šalia tikro vyro, jaučiasi rami“

Aktualu

Blogai supakuotas morfinas iš rinkos surinktas, bet šio vaisto gamyba dar nevyksta

Pasaulis kišenėje

Vienintelė diena metuose: kviečia įkopti į Klaipėdos švyturį

Sportas

Sūnūs seka garsių futbolininkų tėvų pėdomis

Aktualu

Karklės festivalio aidai: pradėti tyrimai dėl narkotikų

Konkursas Gyvenimas

Konkurso „Mano kiemas“ dalyvės Irenos kiemas – atgaiva ir mielas vaizdas akims

Aktualu

Panevėžyje kazino susimušė klientai

24sek

Klubo dar nesusiradęs Martynas Gecevičius: „Laukiu darbo“

Aktualu

Meksikoje konfiskuota 50 tonų kristalinio metamfetamino

Aktualu

Į avariją Molėtų rajone pateko penki šauktiniai, vienas nuo patirtų sužalojimų mirė

Kultūra

Siūloma pratęsti ir didinti pelno mokesčio lengvatą kiną remiančiam verslui

Vardai

Sauliaus Prūsaičio koncertą Karklėje vainikavo masinės maudynės: į jūrą atlikėjas nėrė su kostiumu

Aktualu

Kriketo žvaigždė Imranas Khanas prisaikdintas Pakistano premjeru

Aktualu

Kurorte siaučia vagys: nukentėjo poilsiautojai iš Rusijos

Aktualu

Kauno apskrities policijai nurodyta stabdyti pirkimą pastatams griauti

Aktualu

Lenkijoje sudužus Ukrainos turistų autobusui žuvo mažiausiai 3 žmonės

Aktualu

Kosta Rikos pasienio su Panama regioną supurtė stiprus žemės drebėjimas

Vardai

Ypatingos

07:40
07:22

Gera keliauti kartu

Ko reikia šiuolaikiniam pirkėjui?

Sveikata

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką