Dabar populiaru
Publikuota: 2020 balandžio 8d. 20:34

Skanėstai su varške Velykų stalui: 15 pasakiškų receptų

Nekeptas varškės pyragas „Kiaušinienė“
Nidos Degutienės nuotr. / Nekeptas varškės pyragas „Kiaušinienė“

Koks gi šventinis stalas be ypatingo skanėsto! Ant dažno velykinio stalo puikuojasi pyragas ar tortas, neretai dar ir gamintas pagal tradicinį, iš kartos į kartą perduodamą receptą. Gražiajai pavasario šventei idealiai tinka desertai iš varškės, nesvarbu, kepti ar ne, jie mėgstami daugelio. Išsirinkite receptą ir išbandykite, juk dienos iki Velykų tirpte tirpsta.

Receptai
Receptas: Nekeptas Velykų varškės tortas su razinomis ir aguonomis
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 67
Kaip gaminti

1. Varškę pertrinkite, sukrėskite į dubenį.

2. Į varškę sudėkite kiaušinius, išsuktus su cukrumi, sviestą, įberkite vanilinio cukraus.

3. Įstatykite dubenį su varškės mase į karšto vandens vonelę ir kaitinkite, kol ištirps sviestas, masė pasidarys vientisa. Įtarkuokite citrinos žievelės.

4. Supilkite paruoštą želatiną.

5. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą, kad varškės masė šiek tiek sustingtų.

6. Pasiruoškite formą: išklokite maistine plėvele, kad būtų lengviau išimti.

7. Į formą dėkite varškės masę, sluoksniuojant su aguonomis, cinamonu, razinomis.

8. Dėkite į šaldytuvą nakčiai, ar kol sustings.

9. Išimkite iš formos ir patiekite.

Ingredientai
Varškė: 2.00 kg
Cukrus: 400.00 g
Sviestas: 400.00 g
Kiaušiniai: 10.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 30.00 g
Želatina: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Cinamonas: 30.00 g
Aguonos: 30.00 g
Razinos: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Velykinis Krokuvos varškės pyragas
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.6 / 39
Kaip gaminti

Trapios tešlos gaminimas:

1. Dideliame virtuvinio kombaino dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir cukrų. Suberkite gabaliukai supjaustytą sviestą ir kapokite, kol gausite riebius trupinius. Įmuškite kiaušinį, įdėkite trynius ir toliau kapodami maišykite, kol tešla sulips į rutulį (jei nesulimpa, įpilkite 1-2 šaukštus ledinio vandens).

2. Suformuokite iš tešlos rutulį, apgaubkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą valandai arba ilgiau.

Varškės masės gaminimas:

1. Varškę kartu su sviestu permalkite mėsmale tris kartus, arba sudėkite varškę ir minkštą sviestą į virtuvinio kombaino indą ir gerai viską sukapokite, kad gautųsi vientisa masė.

2. Pusę kiaušinio trynių suplakite su puse kiekio cukraus pudros, kol gausis balsva puri masė. Tada plakdami dėkite pakaitomis po vieną trynį ir vieną šaukštą cukraus pudros, kol sudėsite visus ingredientus ir kiaušinių plakinys bus labai purus.

 

3. Dalimis į trynių masę dėkite varškės masę, kiekvienąkart labai gerai išsukant. Pabaigoje suberkite apelsino žieveles, krakmolą, ir dar kartą viską labai gerai sumaišykite.

4. Įmaišykite karštu vandeniu nuplikytas razinas ir cukatus.

5. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite dalimis į varškės masę.

Pyrago kepimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Stačiakampę kepimo formą patepkite trupučiu sviesto ir išklokite kepimo popieriumi.

2. 2/3 tešlos iškočiokite ir ja išklokite visą kepimo skardos apačią. Subadykite šakute.

3. Ant tešlos supilkite varškės masę ir gerai išlyginkite paviršių.

4. Iš likusios tešlos suformuokite ilgas virveles ir jas sudėliokite įstrižai per visą varškės plotą, papuošdami pyrago viršų.

5. Kepkite 55 minutes, kol pyragas gražiai paruduos. Atvėsinkite.

Pyragą galite iškepti likus kelioms dienoms iki jo patiekimo, laikykite vėsioje vietoje (nebūtinai šaldytuve).

 

Citrininis glajus

1. Užvirinkite citrinos sultis ir dalimis įmaišykite cukraus pudrą, kol gausis tiršta masė. Atvėsinkite ir padenkite visą atšalusio pyrago paviršių.

2. Vietoj cukraus glajaus galite pyragą tiesiog pabarstyti cukraus pudra.

*Cukatus galite pasigaminti patys

1. Labai plonai nulupkite 6 apelsinų žieveles (prieš tai kruopščiai nušveitę apelsinus šepetėliu). Stenkitės, kad kuo mažiau liktų baltos masės, kuri suteiks cukatams kartumo.

2. Supjaustykite žieveles labai mažais kvadratėliais ir suberkite į puodą storu dugnu arba keptuvę.

3. Užpilkite 1,5 stiklinės cukraus ir kaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps ir jame ims virti žievelės. Virkite pamaišydami laiks nuo laiko apie 20-30 min., kol žievelės susicukruos ir bus sausos.

4. Atšaldykite ir suberkite cukatus į sandariai užsidarantį indą ir laikykite šaldytuve. Prieš vartojimą, kad suminkštėtų, perliekite verdančiu vandeniu.

Ingredientai
Miltai: 350.00 g (trapiai tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (trapiai tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (trapiai tešlai)
Cukrus: 0.50 st. (trapiai tešlai)
Sviestas: 295.00 g (170 g (šalto) trapiai tešlai ir 125 g varškės masei)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trapiai tešlai)
Kiaušinių tryniai: 10.00 vnt. (2 trapiai tešlai ir 8 varškės masei)
Varškė: 1.00 kg (riebios; varškės masei)
Cukraus pudra: 2.50 st. (1,5 st. varškės masei ir apie 1 st. glajui)
Citrinos: 0.50 vnt. (tik išspaustos sultys; glajui)
Krakmolas: 3.00 valg. š. (varškės masei)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė; varškės masei)
Cukatos: 4.00 valg. š. (varškės masei)
Razinos: 0.30 st. (varškės masei)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karališkas šokoladu aplietas varškės pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.8 / 34
Kaip gaminti

1. Varškę pertrinkite per sietelį.

2. Kiaušinių trynius išplakite su 250 g cukraus.

3. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais, plakdami kiaušinių trynius, sudėkite po vieną. Plakite, kol pasidarys vientisa masė, tuomet į ją sudėkite varškę. Viską gerai išmaišykite.

4. Suberkite džiūvėsėlius, krakmolą, druską, bei tarkuotas žieveles, dar kartą gerai permaišykite. Ir dar kartą, supylę sultis.

5. Kiaušinių baltymus išplakite su likusiu cukrumi, atsargiai sukrėskite juos į varškės masę ir palengva išmaišykite.

6. Skardą gausiai ištepkite sviestu, sukrėskite tešlą.

7. Kepkite maždaug valandą 170 °C temperatūroje. Nuolat stebėkite, kad nepradėtų svilti paviršius – jei taip atsitiktų, lengvai pridenkite kepimo popieriumi ar folija ir kepkite toliau, kol iškeps.

8. Iškepusį pyragą palikite atvėsti ir tik tada išimkite iš skardos. Apliekite tirpintu šokoladu.

Ingredientai
Varškė: 1.00 kg (riebios)
Kiaušiniai: 10.00 vnt.
Cukrus: 300.00 g
Sviestas: 100.00 g
Džiūvėsiai: 50.00 g (maltų šviežių)
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė ir sultys)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė ir sultys)
Šokoladas: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šventinis varškės pyragas su razinomis ir cukatomis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 21
Kaip gaminti

1. Prieš gamindami iš vakaro razinas nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir užpilkite romu.

2. Varškę pertrinkite per sietelį ir išsukite su minkštu sviestu bei vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, kol jis ištirps.

4. Išsuktus trynius kartu su cukatomis ir išmirkusiomis razinomis sukrėskite į varškės masę ir išmaišykite. Tada į tešlą suberkite kukurūzų miltus ir manų kruopas, maišykite, kol jie vienodai pasiskirstys tešloje.

5. Galiausiai, iki purumo išplakite kiaušinių baltymus, juos atsargiai įmaišykite į tešlą.

6. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu, kad kepinys nepriliptų, tada supilkite paruoštą tešlą. Statykite ją kepti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių, po to temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių.

7. Iškepusį pyragą palikite orkaitėje su praviromis durelėmis, kad praauštų, vėliau statykite kelioms valandoms į šaldytuvą. Visiškai atšalusį pyragą perkelkite į tortinę ir papuoškite. Ant pyrago viršaus patieskite plonai nertą servetėlę ir ją apibarstykite milteliniu cukrumi taip, kad į visas nėrinio skylutes patektų kuo daugiau cukraus miltelių. Servetėlę abiem rankomis atsargiai, nesugadindami rašto, nuimkite nuo pyrago. Nuo servetėlės nukratykite miltelinį cukrų, o papuoštą pyragą neškite į stalą.

Ingredientai
Varškė: 1.00 kg (riebios kaimiškos)
Sviestas: 180.00 g
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Rudasis cukrus: 200.00 g (nerafinuoto rudojo)
Kukurūzų miltai: 2.00 valg. š.
Manai: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota geltonoji dalis)
Cukatos: 2.00 valg. š. (apelsinų)
Razinos: 100.00 g
Romas: 4.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. (apibarstymui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Citrininis varškės tortas su citrinų putėsiais
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.0 / 22
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175C laipsnių temperatūros. Formos su nusegamais kraštais (23 cm skersmens) pagrindą išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Sausainius sudėkite į virtuvinį kombainą (arba suberkite į polietileno maišelį ir voliokite kočėlu) ir susmulkinkite iki trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu, kad išeitų į šlapią smėlį panašūs trupiniai. Šiais trupiniais išklokite paruoštą kepimo skardą, gerai suplokite paviršių ir kepkite apie 12 minučių, kol gražiai apskrus. Šiek tiek atvėsinkite. Torto formą apvyniokite keliais sluoksniais aliuminio folijos taip, kad kepant nepatektų vanduo.

3. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 160C laipsnių.

4. Paruoškite varškės masę (visi produktai turi būti kambario temperatūros): varškę sumaišykite su grietinėle, kiaušiniais, cukrumi, citrinos žievele ir galiausiai įmaišykite miltus. Nemaišykite masės pernelyg ilgai, nes kepant gali per daug pakilti. Supilkite šią masę ant apkepto pagrindo. Statykite formą, apvyniotą folija, į gilesnį indą (arba skardą) ir į tą skardą įpilkite verdančio vandens, kad jis siektų maždaug 1/3 torto masės. Kepkite apie 45–50 minučių arba kol varškės masė sutvirtės (pateliuskavę pamatysite, ar ji dar drėgna, ar jau tampri, taip pat galite priliesti pirštu viduryje ir matysite, ar iškepė, ar dar reikia kelių minčių). Visiškai atvėsinkite, tada įdėkite į šaldytuvą, geriausia per naktį, kad sustingtų ir skoniai susimaišytų.

5. Pasigaminkite putėsius: želatiną suberkite į mažą puodą ir įpilkite apie 2 šaukštus vandens – tiek, kad ji sudrėktų. Palikite išbrinkti apie 10 min. Tada labai lėtai kaitinkite maišydami, kol želatina ištirps, neliks grūdelių (tik neužvirkite, antraip želatina nesustings). Taip ištirpintą želatiną sumaišykite su citrinos sultimis.

 

6. Grietinėlę išplakite kartu su cukraus pudra ir trupučiu valgomųjų dažų (dėkite labai labai mažai, ir plakant žiūrėkite pagal spalvą, ar pakanka, ar reiktų dar. Dažai labai intensyvūs, jų prireiks vos vos ant peilio galiuko).

7. Apie 2 šaukštus plaktos grietinėlės sumaišykite su citrinos sulčių ir želatinos mase, tada šį mišinį sumaišykite su likusia plakta grietinėle. Paragaukite, jei trūksta saldumo – įberkite dar šiek tiek cukraus pudros. Jei trūksta rūgštumo, įpilkite dar šiek tiek citrinos sulčių. Gautus putėsius ištepkite ant atvėsusio torto varškės sluoksnio ir gerai išlyginkite.

8. Prieš pat patiekiant galite pabarstyti sutrupintais morengais.

 

Ingredientai
Sausainiai: 140.00 g (pvz., petit beurre; pagrindui)
Sviestas: 50.00 g (ištirpinto; pagrindui)
Varškė: 500.00 g (9 proc. riebumo, sumaltos arba sutrintos virtuviniu kombainu iki vientisos masės; varškės sluoksniui)
Grietinėlė: 650.00 ml (36 proc. riebumo; 250 ml varškės sluoksniui ir 400 ml (šaltos) citrinų putėsiams)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli; varškės sluoksniui)
Cukrus: 0.75 st. (varškės sluoksniui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė; varškės sluoksniui)
Miltai: 3.00 valg. š. (persijotų; varškės sluoksniui)
Citrinos sultys: 125.00 ml (šviežiai išspaustų; citrinų putėsiams)
Želatina: 2.50 arbat. š. (milteliais; citrinų putėsiams)
Cukraus pudra: 8.00 valg. š. (arba pagal skonį; citrinų putėsiams)
Maistiniai dažai: 0.10 arbat. š. (geltonos spalvos (nebūtina, jei neturite))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šimtalapis su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.4 / 80
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su sausom mielėm ir trupučiu cukraus.
  2. Į miltus supilkite pašildytą pieną ir suplaktus 3 kiaušinius.
  3. Minkykite, kol tešla taps elastinga.
  4. Padalinkite į 5 vienodo dydžio gabalėlius ir palikite kilti apie 20–30 min.
  5. Tuo tarpu išlydykite sviestą ir paruoškite varškės masę (varškę ištrinkite su 2 kiaušiniais ir 100 g cukraus).
  6. Pakilus tešlai, kiekvieną gabalėlį atsargiai ištampykite, iki taps permatomas.
  7. Tuomet palaistykite sviestu ir pabarstykite cukrumi.
  8. Tą patį kartoti su kiekvienu likusiu tešlos gabalėliu, ištampytą tešlą dedant vieną lakštą ant kito.
  9. Ant paskutinio ištampyto lakšto pabarstykite išmirkytas razinas, prie krašto sudėkite varškės masę ir suvyniokite ritinėlį.
  10. Šis dedamas į kepimo formą ir pašaunamas į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę valandai.

Receptą atsiuntė Laima K., Alytus

Ingredientai
Miltai: 500.00 g (aukščiausia rūšis)
Mielės: 6.00 g (sausos)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Cukrus: 400.00 g
Sviestas: 300.00 g
Razinos: 2.00 sauja (išmirkytų)
Varškė: 300.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis tortas su varškės įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.9 / 51
Kaip gaminti
  1. Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formą.
  2. Šokoladą ištirpdykite karšto vandens vonelėje, suberkite miltelinį ir vanilinį cukrų. Į gautą masę įmaišykite varškę ir gerai ištrinkite iki vientisos masės. Atskirame inde išplakite grietinėlę iki purių putų.
  3. Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite 4 valg. š. šilto vandens bei supilkite į varškės ir šokolado masę.
  4. Į įdarą taip pat supilkite išplaktą grietinėlę, konjaką ir gerai išmaišykite.
  5. Gautą masę supilkite į torto formą ant jau paruošto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą. Galite papuošti šokolado drožlėmis, apelsinų griežinėliais ir įvairiomis uogomis.
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (šokoladinių - pagrindui)
Sviestas: 100.00 g (pagrindui)
Varškė: 300.00 g (minkštos pusriebės - įdarui)
Grietinėlė: 1.00 st. (30 proc. - įdarui)
Juodasis šokoladas: 50.00 g (įdarui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Konjakas:(įdarui) 50.00 ml
Želatina: 1.00 valg. š. (įdarui)
Vanilinis cukrus: 10.00 g (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aguonų tortas su varškės kremu
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.1 / 38
Kaip gaminti
  1. IŠKEPKITE BISKVITĄ. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros. Kepimo indą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
  2. Į nedidelį prikaistuvį suberkite aguonas ir supilkite pieną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol pienas beveik užvirs. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atvėsinkite.
  3. Dubenyje elektriniu plaktuvu iki purumo išplakite minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdamos.
  4. Kitame dubenyje išsijokite miltus ir kepimo miltelius. Suberkite druską ir sumaišykite.
  5. Miltus ir atvėsusią aguonų ir pieno masę pakaitomis dalimis įmaišykite į sviesto ir cukraus plakinį. Maišykite lengvais judesiais, nepermaišykite. Supilkite vanilės ekstraktą, suberkite nutarkuotas citrinų žieveles ir supilkite citrinų sultis. Lengvai išmaišykite.
  6. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių. Ar biskvitas iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  7. Iškepusį biskvitą kelias minutes atvėsinkite kepimo inde. Tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Lygiai perpjaukite į tris dalis.
  8. PARUOŠKITE VARŠKĖS KREMĄ. Varškę pertrinkite iki kuo vientisesnės masės. Išplakite su milteliniu cukrumi, vanilės ekstraktu ir citrinų sultimis. Masė turi būti lygi, be jokių gumuliukų.
  9. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite iki standžių putų grietinėlę. Lengvais judesiais įmaišykite ją į varškės kremą.
  10. FORMUOKITE TORTĄ. Ant norimos lėkštės, padėklo ar tortinės dėkite pirmąjį biskvitą. Jei norite, sulaistykite porą šaukštų sirupo (pvz., sumaišykite vandenį su cukrumi, pagardinkite keliais citrinų sulčių lašais). Aptepkite trečdaliu varškės kremo. Ant kremo dėkite antrąjį biskvitą, lengvai paspauskite delnais, sulaistykite ir aptepkite antru trečdaliu varškės kremo. Dėkite trečią biskvitą, vėl lengvai paspauskite delnais.
  11. Likusį trečdalį kremo sudėkite į konditerinį maišelį ir dekoruokite juo viršutinį biskvitą. Apibarstykite sauja aguonų.
  12. Sudėtą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame bent kelias valandas ar per naktį. Skanaus!
Ingredientai
Aguonos: 120.00 g
Pienas: 250.00 ml
Sviestas: 200.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 280.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilė: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. vanilės ekstrakto tešlai ir kremui)
Citrinos: 1.00 vnt. (tešlai: didelės citrinos nutarkuota žievelė, didelės citrinos sultys; kremui: 1 valg. š. citrinų sulčių)
Varškė: 500.00 g (liesa)
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Grietinėlė: 400.00 g (riebi plakamoji, 35-36 proc. riebumo)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės „Tinginys“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 226
Kaip gaminti
  1. Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Minkštą kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Varškę pertrinkite iki vientisos masės ir įmaišykite į sviesto ir cukraus plakinį. Suberkite vanilinį cukrų.
  3. Džiovintus abrikosus ir auksines razinas perliekite verdančiu vandeniu. Gerai nusausinkite. Abrikosus perpjaukite į kelias dalis. Riešutus taip pat nuplaukite ir nusausinkite.
  4. Suberkite laužytus sausainius, džiovintus vaisius ir riešutus į varškės masę. Gerai sumaišykite.
  5. Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
  6. Nuimkite maistinę plėvelę, labai aštriu peiliu supjaustykite norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g („Selga“, „Gaidelis“ arba kiti)
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 100.00 g
Varškė: 180.00 g (pusriebė)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Džiovinti abrikosai: 50.00 g
Razinos: 50.00 g (auksinės)
Žemės riešutai: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaivus ir lengvas varškės pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 48
Kaip gaminti

1. Duonos lazdeles sutrupinkite kuo smulkiau. Ištirpinkite sviestą, sumaišykie jį su smulkintomis duonos lazdelėmis ir išklokite šia mase kepimo formos dugną (tvirtai prispauskite).

2. Gerai išplakite varškę, jogurtą, sutirštintą piena, vanilinį cukrų ir citrinos sultis. Išplaktą masę supilkite į kepimo formą ant duonos lazdelių pagrindo.

3. Pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30–40 min.

4. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Kai šiek tiek atvės, šaukštu ar kitu įrankiu liekite šokoladą ant pyrago viršaus arba leiskite vaikučiams „nupiešti“, ką tik nori :)

Receptą atsiuntė Nina Balinskienė

Ingredientai
Duonos lazdelės su sezamais: (1 pakelis) 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Varškė: 360.00 g
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldintas)
Jogurtas: 400.00 g (natūralus)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Juodasis šokoladas: 30.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės pyragas su spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 72
Kaip gaminti

1. Tešlos komponentus sumaišykite kombaine, padarykite tešlos kamuolį ir palaikykite 30 min. šaldytuve.

2. Įdarui ištirpintą ir atvėsintą sviestą gerai išmaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus spanguoles. Tik nedarykite to plaktuvu, nes pateks per daug oro ir kepimo metu įdaras pakils, tačiau vėliau labai sukris. Geriausia maišykite įmerkiamu smulkintuvu.

3. 2/3 tešlos išklokite išardomos 26 cm skersmens formos dugną suformuodamos kraštelius. Supilkite pusę įdaro, suberkite spanguoles ir užpilkite likusį įdarą.

4. Rankomis užtrupinkite likusią tešlą. Kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje. Kai iškeps – palikite atvėsti. Skaniausias kitą dieną po nakties šaldytuve.

Receptas iš tinklaraščio „Kulinarijos laboratorija“

Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kakava: 30.00 g (natūralios kakavos milteliai - tešlai)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (maltas - tešlai)
Miltelinis cukrus: 250.00 g (100 g tešlai ir 150 g įdarui)
Sviestas: 250.00 g (150 g tešlai ir 100 g įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 tešlai ir 3 įdarui)
Cukrus: 20.00 g (2 pakeliai cukraus su burbonine vanile - įdarui)
Spanguolės: 1.00 st. (šviežios - įdarui)
Kreminė varškė: 500.00 g (įdarui)
Grietinėlė: 150.00 ml (įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 3.00 valg. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šventinis varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 32
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Įplakite kiaušinius (vieną baltymą palikite), supilkite nešaltą grietinėlę, miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite.

2. Tešlą padalinkite pusiau ir į vieną pusę įmaišykite kakavą. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite tamsią tešlą, jos kraštus šaukštu pakelkite.

3. Varškę nusunkite, jei yra skysčio, įberkite krakmolo. „Farino“ cukrų gerai ištrinkite su kiaušinio baltymu, įmaišykite į varškę ir supilkite ją ant tešlos. Užklokite likusia balta tešla varškę.

4. Kepkite 30 min. ir puoškite pasitelkę vaizduotę.

Aš kraštus su specialiu įrankiu apliejau karamele, po to glaisčiau milteliniu cukrumi, puošiau riešutais bei uogomis. Geriau valgyti kai atšąla.

Autorės nuotr./Šventinis varškės pyragas
Autorės nuotr./Šventinis varškės pyragas

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

 

Ingredientai
Miltai: 10.00 valg. š.
Kakava: 3.00 valg. š.
Sviestas: 180.00 g
Varškė: 400.00 g („President“)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinėlė: 5.00 valg. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
„Danssukker“ cukrus „Farinas“ 4.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (nubraukti šaukšteliai)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Juodasis šokoladas: 20.00 g (papuošimui)
Riešutai: 20.00 g (papuošimui)
Uogos (papuošimui) 20.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Skanus ir lengvai pagaminamas varškės pyragas su aguonomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.5 / 6
Kaip gaminti

1. Pirmiausiai paruoškite tešlą. Šaldytą sviestą įtarkuokite į miltų ir cukraus mišinį, o tada rankomis surtinkite į riebius trupinius.

2. Paruoškite aguonų įdarą (jam naudokite jau sumaltas aguonas). Lengvai išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi ir įmaišykite aguonas su nuplautomis razinomis bei cukatais.

3. Galiausiai pagaminkite varškės įdarą. Varškę išsukite su cukrumi, likusiais tryniais ir kiaušiniu, suberkite krakmolą, vanilinį cukrų.

4. Torto formos sieneles ištepkite sviestu, į ją suberkite 2/3 tešlos trupinių, juos lengvai šaukštu paspauskite, ant viršaus pilkite varškės masę, o ant jos paskleiskite paruoštas aguonas. Ant paties viršaus apibarstykite likusius tešlos trupinius.

5. Prieš kepant, pyragą apiberkite aguonomis.

6. Pyragą kepkite iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Pjaustykite jau praaušusį, o kitą dieną jis bus dar skanesnis.

Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Miltai: 350.00 g (šviesių speltų; tešlai)
Cukrus: 200.00 g (nerafinuoto cukranendrių; 50 g tešlai, 150 g varškės sluoksniui ir dar 2 šaukštai aguonų sluosksniui)
Aguonos: 10.00 valg. š. (maltų; aguonų sluoksniui)
Kiaušinio baltymas: 2.00 vnt. (aguonų sluoksniui)
Razinos: 2.00 valg. š. (aguonų sluoksniui)
Cukatos: 2.00 arbat. š. (apelsinų; aguonų sluoksniui)
Varškė: 500.00 g (varškės sluoksniui)
Kiaušinių tryniai: 2.00 vnt. (varškės sluoksniui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (varškės sluoksniui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (varškės sluoksniui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (varškės sluoksniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės keksas su juodaisiais serbentais be pridėtinio cukraus
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.3 / 9
Kaip gaminti

1. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių, kepimo funkcija – viršus ir apačia, be ventiliatoriaus. Kepimo skardą ištepame minkštu sviestu. Migdolus sumalame iki labai smulkių trupinių. Varškę pertriname per sietelį.

2. Atskiriame kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius, sviestą ir klevų sirupą dedame į didesnį dubenį. Išplakame baltymus. Išmaišome trynius su sviestu ir klevų sirupu, įmaišome pertrintą varškę. Į trynių masę įsijojame miltus su kepimo milteliais, įberiame maltus migdolus, išmaišome. Į masę įmaišome išplaktus baltymus, o pabaigoje beriame šaldytus juoduosius serbentus. Masę šaukštu sukrečiame į paruoštą skardą, išsilyginame šaukštu/mentele. Dedame į įkaitintą orkaitę, kepame 2 valandas.

3. Iškepus leidžiame pravėsti. Tuo metu į keptuvę beriame migdolų lazdeles, apskrudiname. Dedame medų, nukeliame nuo ugnies, gerai išmaišome. Karamelizuotus riešutus verčiame ant kepimo popieriaus lakšto, išskleidžiame vienu sluoksniu. Leidžiame atvėsti.

4. Nedideliame dubenyje sumaišome kremo ingredientus, su smulkintuvu triname iki vientisos masės. Gautą masę šaukštu pilame ant kekso viršaus, leidžiame nubėgti ir į šonus. Apibarstome karamelizuotomis migdolų lazdelėmis. Keksą kepame iš vakaro, o dekoruojame valgymo dieną.

 

Ingredientai
Varškė: 360.00 g (280 g tešlai ir 80 g kremui)
Serbentai: 120.00 g (šaldytų; tešlai)
Migdolai: 180.00 g (120 g tešlai ir 60 g lazdelių papuošimui)
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tešlai)
Sviestas: 200.00 g (kambario temperatūros; tešlai)
Klevų sirupas: 320.00 g (260 g tešlai ir 60 g kremui)
Jogurtas: 80.00 g (graikiško; kremui)
Vanilės lazdelė: 0.50 vnt. (iškrapštytų sėklyčių; kremui)
Medus: 50.00 g (papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Linksmai atrodantis varškės pyragas „Kiaušinienė“ Velykoms
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 27
Kaip gaminti

Juokingai atrodantis „pyragas“ labiau primena kiaušinienę su ryškiai geltonais kiaušinių „tryniais“ ir dar šiek tiek „neiškepusiu baltymu“. O pasmulkintos pistacijos čia labiau asocijuojasi su pabarstytais svogūno laiškais nei riešutais. Žodžiu, nuotaikingas pyragas, kuriam nesugaišite daug brangaus laiko, galite jį pasigaminti ir iš anksto. Be jokios abejonės, šis desertas tikrai pradžiugins ir nustebins jūsų svečius!

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C laipsnių temperatūros. Kepimo skardos (25x35 cm) dugną išklokite kepimo popieriumi.

2. Visi ingredientai biskvitiniam pagrindui turi būti kambario temperatūros! Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus plakite (geriausia plakikliu), kol susidarys putos. Tada po šaukštą dėkite cukrų, nuolat plakdami, ir kitą šaukštą dėkite mažiausiai po 1–2 minučių plakimo, arba kol prieš tai buvusi porcija cukraus visiškai ištirps. Plakite, kol gausite labai standžias putas. Tada dėkite po vieną trynį, nuolat toliau plakdami. Pilkite labai plona srovele aliejų, nesustodami plakti. Pačioje pabaigoje atsargiai (geriausia silikonine mentele) įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kol ingredientai susijungs. Masę supilkite į paruoštą kepimo skardą, išlygindami paviršių.

3. Kepkite biskvitą apie 15–20 min. arba kol gražiai pagels. Išimkite iš orkaitės, visiškai atvėsinkite. Atsargiai išimkite iš skardos, nuplėškite nuo apačios kepimo popierių ir įdėkite biskvitą atgal į skardą (galite apversti aukštyn kojomis, kad pyragas pjaustant atrodytų estetiškiau).

 

4. Citrininę želę ištirpinkite 200 ml šilto vandens ir visiškai atvėsinkite, kartkartėmis pamaišydami, kad želė ne visiškai sustingtų, o tik sutirštėtų.

5. Elektriniu maišytuvu (plakikliu) gerai sumaišykite trintą varškę su maskarponės sūriu (geriausiai naudokite antgalį, skirtą baltymams plakti), tada suberkite cukraus pudrą ir supilkite grietinėlę, toliau plakite tol, kol masė ims tirštėti. Pabaigoje supilkite stingstančią citrininę želę ir citrinos sultis bei viską gerai sumaišykite. Šia mase padenkite biskvito sluoksnį ir išlyginkite paviršių.

6. Ant varškės sluoksnio išdėliokite abrikosų puseles, perpjauta puse į apačią, jas šiek tiek įspausdami į varškės masę.

7. Želatiną ištirpinkite keliuose šaukštuose karšto vandens ir palikite išbrinkti. Užkaiskite mažame inde želatiną ir pakaitinkite, kol ji visiškai ištirps (tik neužvirinkite, antraip želatina praras savo savybes ir masė nesustings), tada sumaišykite su kambario temperatūros konservuotų abrikosų skysčiu iš konservų indelio. Užpilkite šia mase visą pyrago pagrindą ir palikite sustingti. Prieš patiekiant galite pabarstyti smulkintais pistacijų riešutais.

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli; biskvitiniam pagrindui)
Cukrus: 0.30 st. (biskvitiniam pagrindui)
Aliejus: 50.00 ml (pvz., rapsų; biskvitiniam pagrindui)
Miltai: 100.00 g (persijotų; biskvitiniam pagrindui)
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š. (biskvitiniam pagrindui)
Varškė: 500.00 g (riebesnės, 3 kartus permaltos; varškės sluoksniui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (šalto; varškės sluoksniui)
Grietinėlė: 200.00 ml (36 proc. riebumo, gerai atšaldytos; varškės sluoksniui)
Citrinos sultys: 3.00 valg. š. (varškės sluoksniui)
Želė: 1.00 vnt. (pakuotė, skirta 500 ml vandens; varškės sluoksniui)
Cukraus pudra: 6.00 valg. š. (jei mėgstate saldžiau, dėkite daugiau; varškės sluoksniui)
Konservuoti abrikosai: 2.00 vnt. (reikės ir vaisių puselių, ir 500 ml. sirupo; viršutiniam „kiaušinių“ sluoksniui)
Želatina: 3.50 arbat. š. (birios arba 4 lapeliai; viršutiniam „kiaušinių“ sluoksniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Ypatingos

02:14
08:43

Metas rinktis

Atradimai virtuvėje

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką