-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis

Žiemužė jau įsisuko į mūsų kiemus, tad šiandien siūlau pasigaminti rudeniškai-žiemišką ir gardų kepinį su moliūgu, fetos sūriu ir spanguolėmis. Keptas moliūgas, stipraus skonio feta ir saldžios spanguolės su lengvu cinamono akcentu sukuria idealų pikantišką skonį, o traški sluoksniuotos tešlos plutelė aprengia šiuos ingredientus tikrai šventei.
Dangira Šimašiutė ir jos kepta pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis
Dangira Šimašiutė ir jos kepta pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Mėgaukitės šia pyne su žiemiškų lapelių, tokių kaip špinatai, gražgarstės ir sultenės, salotomis, pagardintomis citrininiu padažu – ta rūgšti gaiva labai gerai atvers pikantišką ir lengvai saldų pynės skonį.

Ingredientai (4 asm.):

  • 400 g moliūgo, be žievės ir sėklų;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 skiltelė česnako;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 200 g fetos sūrio;
  • saujelė džiovintų spanguolių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 4 valg. šaukšt. moliūgo sėklų;
  • vienas gabalas šaldytos sluoksniuotos tešlos;
  • 1 kiaušinis, tešlai patepti.
Dangiros Šimašiutės nuotr./Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis
Dangiros Šimašiutės nuotr./Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C° laipsnių temperatūros.

2. Moliūgą supjaustykite maždaug 1,5 cm kubeliais, apliekite alyvuogių aliejumi, pagardinkite trintu česnaku, druska, pipirais. Suberkite ant kepimo skardos ir kepkite apie 2 0min., kol suminkštės. Iškepus leiskite truputį atvėsti.

3. Suberkite keptus moliūgo gabaliukus į dubenėlį, sumaišykite su smulkiais kubelias pjaustytu fetos sūriu, džiovintomis spanguolėmis. Spanguolių berkite pagal skonį, kuo daugiau jų bus, tuo saldžiau. Pagardinkite įdarą cinamonu. Moliūgu sėklas lengvai sukapokite, maždaug tris šaukštus dėkite į įdarą, o vieną palikite pabarstymui.

4. Išvyniokite sluoksniuotą tešlą, įdarą sudėkite išilgai tešlos gabalo viduryje, kraštus supjaustykite juostelėmis ir imdami vieną po kitos susiauskite įdarą sudarydami pynę.

5. Patepkite viršų plaktu kiaušiniu, apiberkite likusiomis moliūgų sėklomis ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (vis dar 200 C°) 30 min.

Pastabos:

  • Prasidėjus žiemai galima lengvai nusipirkti ir šviežių spanguolių – jos čia irgi visai tiktų. Tik jos gali suteikti kiek daugiau rūgštumo, tad turbūt į įdarą aš įdėčiau truputį medaus. Galbūt aš jas netgi apkepčiau orkaitėje drauge su moliūgu, subėrusi praėjus pusei moliūgo kepimo laiko.
  • Naudojau Hokaido moliūgą, bet čia tiks ir sviestinis arba toks, kokį tik jūs turite.
Dangiros Šimašiutės nuotr./Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis
Dangiros Šimašiutės nuotr./Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius