-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinio šefo receptas: „coq au vin“ pagal Paulį Bocuse'ą

Pastarąsias kelias dienas gastronomijos pasaulis gedi žmogaus-legendos Paulio Bocuse'o. Prancūzų virtuvės „popiežius“, kurį ne vienas maisto autorius įvardija kaip žymiausią ir įtakingiausią savo kartos šefą, mirė sausio 20-ąją, tačiau jo pamokos, jo įtaka, pagaliau, jo receptai niekur nedingo ir nedings.
„Coq au vin“ pagal Paulis Bocuse'ę
„Coq au vin“ pagal Paulis Bocuse'ą / Vida Press nuotr.

Pagerbkime žymųjį šefą pasigamindami klasikinio prancūzų patiekalo „coq au vin“ pagal autentišką jo receptą. Kalbant visai paprastai, tai vištiena su daržovėmis, troškinta vyne, recepte figūruoja dar ir konjakas. Ar galima alkoholį pakeisti kuo kitu? Na, ko gero, tada verčiau išsivirti grikių košės.

Ingredientai (4 asm.):

  • 1 viščiukas, geriau kaimiškas, augintas laisvėje;
  • miltų;
  • 125 ml konjako;
  • 500 ml raudonojo vyno;
  • 1 didelė morka;
  • 1 didelis svogūnas;
  • petražolių;
  • lauro lapų;
  • čiobrelių;
  • kelios skiltelės česnako;
  • 10–12 juodųjų pipirų grūdelių, šiek tiek patraiškytų;
  • šiek tiek aliejaus kepti;
  • šiek tiek sviesto ar taukų daržovėms pakepinti.

Gaminimas:

1. Supjaustykite viščiuką gabalais ir leiskite pasimarinuoti vyne ir žolelėse apie parą.

2. Ištraukite vištieną iš marinato, nusausinkite ir apkepkite plačiame storadugniame puode, kol odelė taps traški, auksinė. Supilkite konjaką ir nugarinkite jį.

3. Įberkite šiek tiek miltų, pajudinkite vištieną, kad ji jais šiek tiek apsivoliotų, ir išjunkite ugnį. Palikite trumpam puodą ramybėje, o tuo metu paruoškite daržoves.

4. Nulupkite morką ir svogūną, česnako skiltelių nelupkite, tik apžiūrėkite, kad nebūtų kokių nešvarumų, ir juos nuvalykite. Keptuvėje įkaitinkite truputį sviesto ar taukų ir apkepinkite daržoves, kol pakvips.

5. Į puodą su vištiena suberkite apkepintas daržoves, supilkite vyną ir užvirinkite. Tada sumažinkite karštį, pridenkite puodą dangčiu ir troškinkite apie 40 min., retkarčiais viską pamaišydami.

6. Prieš patiekiant leiskite uždengtam puodui su troškiniu pastovėti 10–15 min.

Vida Press nuotr./„Coq au vin“
Vida Press nuotr./„Coq au vin“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius