Dabar populiaru
Publikuota: 2019 spalio 21d. 10:00

Mažieji kepinukai su obuoliais: spurgytės, bandelės, keksiukai ir pyragėliai

Skanėstai su obuoliais
Vida Press nuotr. / Skanėstai su obuoliais

Gali atrodyti, jog paprasčiausias kepinys su obuoliais yra pyragas. Užmaišei tešlą, supylei į kepimo formą ir iškepei. Tačiau nemažai mažųjų desertų su obuoliais irgi nepareikalaus pernelyg daug darbo, o ant stalo jie atrodys žaismingai ir netikėtai. Išbandykite!

Receptai
Receptas: Pyragaičiai su obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 16
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje ir supjaustykite vidutinio dydžio stačiakampiais. Jei norite, kad pyragaičiai būtų labai plonu pagrindu, tešlos lakštus galite truputį patempti rankomis, bet labai atsargiai, kad neplyštų.

2. Obuolius nuplaukite ir su visais sėklalizdžiais supjaustykite storokais griežinėliais, tada apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.  

3. Obuolių griežinėlius dėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir apie 3 min. pakepkite.

4. Nedideliame puodelyje medų sumaišykite su vynu, užpilkite ant obuolių ir kaitinkite, iki padažas sutirštės. 

5. Ant tešlos stačiakampių berkite po truputį cinamono, sausoje keptuvėje skrudintų riešutų, atsargiai išdėliokite kiek pravėsusius obuolius.

6. Pyragaičius kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 12 min.

Tiekite su vaniliniais ledais.

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Obuoliai: 5.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Medus: 4.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (baltojo desertinio)
Migdolai: 30.00 g (saujelė migdolų drožlių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį citrinų sulčių)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Vaniliniai ledai 500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuoliniai keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 25
Kaip gaminti

1.  Obuolį nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Vieną po kito įmuškite kiaušinius. Supilkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite, sudėkite obuolius.

2. Paviršiaus sluoksniui skirtus sausus produktus (cukrų, cinamoną ir miltus) išmaišykite. Įdėkite sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sausos masės ir turėsite trupinius.

3. Dėkite tešlą į keksiukų formeles, paviršių išlyginkite ir padenkite cukraus trupinukais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.   

Ingredientai
Miltai: 310.00 g (rupūs kvietiniai (10 g - traškiai plutelei ))
Sviestas: 125.00 g (15 g arba šaukštas traškiai plutelei)
Cukrus: 150.00 g (jei obuoliai rūgštūs - daugiau)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Rudasis cukrus: 175.00 g (traškiai plutelei)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių kepsneliai su vaniliniu kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 9
Kaip gaminti

1. Tešlai atskirkite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos ir vaniliniu cukrumi plakite tol, kol susidarys putos.

2. Kiaušinių trynius išmaišykite su miltais, kepimo milteliais, cukrumi ir skiestu vynu. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus ir palikite 20 minučių. 

3. Kremui pieną, grietinėlę, cukrų supilkite į puodą, įmeskite vanilės ankštį, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Atsargiai įmaišykite kiaušinių trynius, vėl statykite ant viryklės ir maišydami virkite, kol masė sutirštės. Nukoškite pro sietelį, uždenkite ir padėkite šaltai.

4. Obuolius nulupkite, perpjaukite, pašalinkite sėklalizdžius ir puseles supjaustykite žiedais. Juos pamirkykite paruoštoje tešloje ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams. Apibarstykite su cinamonu išmaišytu cukrumi. Patiekite šiltus su vaniliniu kremu.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (4 - 5 vidutinio dydžio)
Aliejus: 500.00 ml
Cukrus: 260.00 g (100 g - kepsneliams, 100 g - kremui ir 2 valg. š - tešlai)
Cinamonas: 1.00 valg. š.
Pienas: 250.00 ml (kremui)
Grietinėlė: 250.00 ml (plakama - kremui)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis - kremui)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (4 tryniai - kremui ir 2 kiaušiniai - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Miltai: 120.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Vynas: 125.00 ml (obuolių, skiesto gazuotu vandeniu - tešlai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės spurgos su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 63
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išsukite su cukrumi, įmaišykite varškę. Sudėkite nuluptą ir sutarkuotą obuolį (iš karto, kol nespėjo pajuosti) ir išmaišykite. Suberkite su kepimo milteliais išmaišytus miltus, įberkite druskos ir išminkykite.

2. Puode įkaitinkite aliejų. Šaukštu formuokite spurgas ir leiskite į karštus riebalus. Jos turi laisvai plaukioti nesiekdamos dugno. Išvirus vienai pusei, aliejuje apsiverčia pačios.

3. Išgriebtas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Patiekite pabarstytas milteliniu cukrumi.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 100.00 g
Varškė: 200.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (rūgštus)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 puodelis (0,5)
Aliejus: 300.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greitos bandelės su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 51
Kaip gaminti
  1.  Tešlą išimkite iš šaldymo kameros ir palikite ~15~20 min kambario temperatūroje, kad atšiltų.
  2. Tuo metu nulupkite ir supjaustykite obuolius, sumaišykite su 2 rūšių cukrumi ir cinamonu (galite užpilti šiek tiek citrinos sulčių, kad obuoliai nepatamsėtų).
  3. Tešlą šiek tiek iškočiokite, iš jos išpjaustykite norimo dydžio kvadratėlius.
  4. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite obuolių, ir patepę kraštelius tirpintu sviestu (kad geriau suliptų) suklijuokite.
  5. Bandeles patepkite lydytu sviestu ir pabarstykite 2 rūšių cukraus ir cinamono mišiniu.
  6. Kepkite ~20 min 180 laipsnių orkaitėje.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotės 6 lapelių)
Obuoliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukrus: 5.00 arbat. š. (3 - bandelėms ir 2 - traškiai plutelei)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0.5 - bandelėms ir 0.5 - traškiai plutelei)
Sviestas: 40.00 g (20 - bandelėms ir 20 - traškiai plutelei)
Rudasis cukrus: 5.00 arbat. š. (1 - traškiai plutelei ir 2 - bandelėms)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bandelės su obuoliais ir cinamonu
10 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 40
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite karštame svieste.
  2. Suberkite apelsinų sultyse mirkytas razinas, citrinos žieveles, cukrų, cinamoną, gvazdikėlius, sukrėskite apelsinų džemą, dar kiek pakaitinkite, išmaišykite ir atvėsinkite.  

BANDELIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA.

Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (dideli)
Razinos: 1.00 sauja (besėklės)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos žievelės)
Apelsinų džemas: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (malti)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keksiukai su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 26
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu.
  2. Sviestą išplakite su cukrumi ir kiaušiniais.
  3. Į gautą masę, pakaitomis įmaišykite miltus ir pieną.
  4. Obuolius išdarinėkite, jei stora odelė - nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Įmaišyite į tešlą.
  5. Tešlą paskirstykite keksiukų formelėse. Pripildykite jas beveik iki viršaus.
  6. Viršų pabarstykite ruduoju cukrumi.
  7. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių ir kepkite maždaug 20 minučių.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Pienas: 130.00 ml
Sviestas: 80.00 g (ištirpinto)
Obuoliai: 2.00 vnt.
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuoliai tešloje
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 72
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupame, supjaustome griežinėliais ir išpjauname viduriukus.
  2. Kiaušinius išplakame su cukrumi, pienu ir vanile. Sudedame miltus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius. Užmaišome tešlą.
  3. Obuolius pavoliojame miltuose, tada pamerkiame į tešlą ir kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
  4. Nusunkiame riebalų perteklių ir skanaujame. Skanūs ir karšti, ir atvėsę.
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt. ((dideli))
Kiaušiniai: 1.00 vnt. ((didelis))
Miltai: 2.00 st.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių žiedų spurgos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 42
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius sumaišykite su pienu, pamažu įmaišykite į miltų mišinį.

3. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki stangrių putų, atsargiai įmaišykite į tešlą.

4. Obuolius nulupkite. Jei turite įrankį obuolių šerdelėms pašalinti bus gera proga jį panaudoti, o jei ne, tada bulvių skustuvu pašalinkite obuolio šerdelę taip, kad vietoje jos liktų skylė, tada supjaustykite obuolius pusės centimetro storio griežinėliais.

5. Aliejų įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Obuolio griežinėlius gerai nusausinkite virtuviniu popieriumi, merkite į tešlą.

6. Kepkite tešloje apvoliotus obuolius įkaitusiame aliejuje apie 1 minutę iš kiekvienos pusės, išgriebkite kiaurasamčiu ir dėkite ant virtuvinio popieriaus nuvarvėti. Jei tešla ruduoja per greitai, aliejus yra per karštas, sumažinkite kaitrą.

7. Dar šiltas spurgas apvoliokite cukrumi. Taip paruoškite visus obuolių žiedus.

8. Apiberkite dar trupučiu cukraus pudros ir mėgaukitės šiomis spurgutėmis dar šiltomis!

Pastaba: tešla kepdama išsipūs, tad nesistenkite per daug padengti tešla obuolio. Jei bus per daug tešlos, spurga keps ilgiau, paviršius labai paruduos, o viduje gali likti neiškepusios tešlos.

Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 4.00 vnt. (vidutiniai)
Cukrus: 3.00 valg. š. (apvolioti)
Cukraus pudra: 1.00 valg. š. (apibarstyti)
Aliejus: 1.00 l (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių skiltelės tešloje
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 5
Kaip gaminti

1. Obuolius perpjaukite pusiau, tada dar pusiau, išvalykite sėklas. Kiekvieną ketvirtį perpjaukite išilgai į dar maždaug 2–4 dalis, suformuodami skilteles. Obuolių skilteles pabarstykite cinamonu ir palikite pastovėti, kol maišysite tešlą.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, cukrų ir druską. Sudėkite kiaušinių trynius, supilkite kefyrą, vanilę. Viską gerai išsukite.

3. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

4. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų (jo turėtų būti apie 1/2 cm nuo dugno). Panardinkite kiekvieną obuolio skiltelę į tešlą ir po vieną dėkite į keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Išėmę sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.

5. Patiekite pabarstę cukraus pudra arba su trintomis uogomis, arba su mėgstama uogiene.

Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (nulupti)
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Aliejus: 1.00 st. (kepimui)
Miltai: 140.00 g (galima naudoti speltų; tešlai)
Krakmolas: 4.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Cukrus: 2.00 valg. š. (arba mažiau, jei obuoliai saldūs; tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai atskirai nuo baltymų; tešlai)
Kefyras: 300.00 ml (tešlai)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Itališkos spurgytės su obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 61
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode ant vidutinio karščio ugnies užkaitinkite iki virimo vandens, sviesto, druskos ir cukraus mišinį. Kai užvirs, nuimkite nuo ugnies ir maišydami supilkite miltus.

2. Grąžinkite puodą ant ugnies ir kaitinkite maišydami, kol iš mišinio susiformuos tešlos rutulys – tai užtruks 3–5 min.

3. Perdėkite šį rutulį į virtuvės kombainą su tešlos maišymo antgaliu ir leiskite kiek pravėsti. Tada po vieną muškite kiaušinius, po kiekvieno kruopščiai išmaišydami. Galiausiai sudėkite ir tarkuotą obuolį bei gerai išsukite. Šią maišymo procedūrą galite atlikti ir dubenyje paprasčiausiu šaukštu, tik užtruksite ir jėgos reikės daugiau.

4. Į platų storadugnį puodą ar keptuvę aukštesniais kraštais pripilkite kepimui skirto aliejaus, įkaitinkite jį ant vidutinės ugnies.

5. Naudodami ledams skirtą kaušelį ar du nedidelius šaukštelius imkite po gabaliuką (maždaug 1 arbat. šaukšt.) tešlos ir atsargiai nuleiskite į karštą aliejų. Taip formuokite spurgytes. Virkite pavartydami, kol rutuliukai taps auksiniai. Ir nesijaudinkite, jei jie nebus idealiai apvalūs ir gražučiai, kitąkart pavyks dar geriau!

6. Iškepusias spurgytes dėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad susigertų riebalų perteklius, o kiek vos pravėsusias, jei patinka, pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu ir patiekite.

Ingredientai
Sviestas: 4.00 valg. š. (kambario temperatūros)
Vanduo: 230.00 ml
Cukrus: 3.00 valg. š. (ir dar šiek tiek pabarstymui)
Druska: 0.50 arbat. š.
Miltai: 230.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (pastovėję kambario temperatūroje)
Obuoliai: 1.00 vnt. (sutarkuotas burokine tarka ir nusunktas)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pabarstymui (nebūtinai))
Aliejus: 500.00 ml (virimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuoliai su apvalkalu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 9
Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir pabarstykite ruduoju cukrumi bei cinamonu. Riešutus ir džiovintus vaisius susmulkinkite ir išmaišykite.

2. Tešlą iškočiokite, padalykite į 8 kvadratus, ant kiekvieno uždėkite po obuolį, į obuolio vidurį įdėkite džiovintų vaisių ir riešutų mišinio. Kvadrato galus įstrižai suimkite (iš pradžių du priešingus, paskui – kitus du), gerai užspauskite ir aptepkite plaktu kiaušiniu.

3. Dėkite obuolius į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

4. Tiekdami pabarstykite miltiniu cukrumi.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Obuoliai: 8.00 vnt. (nedideli)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Riešutai: 1.00 sauja
Džiovinti vaisiai: 1.00 sauja
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (1-2)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolys bandelėje
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 5
Kaip gaminti

1. Iš tešlos išpjaukite tokio dydžio apskritimą, kad būtų galima visiškai apdengti visą obuolį. Apskritimo centre peiliu padarykite skylutę, kad būtų galima iškišti obuolio kotelį.

2. Tešlos apskritimą pabarstykite cukrumi (apie 2 šaukstelius kiekvienam apskritimui), cinamonu, tuomet apgobkite obuolį ir apačioje tešlą gerai užspauskite. Kad geriau laikytųsi obuolio apačioje, galima išpjauti žiedelį, kad ten būtų galima užkišti tešlą.

3. Iš tešlos išpjaukite lapelį ir prilipdykite netoli koto.

4. Tuomet belieka obuolius iš išorės apibarstyti cukrumi, cinamonu ir kepti apie 20 min 200 °C laipsnių karštumo orkaitėje. Galima patiekti su mėtų ar melisų lapeliais ir plakta grietinėle.

Neapsakomai skanios bandelės su obuoliu viduje!

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Ingredientai
Obuoliai: 5.00 vnt.
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 500.00 g (geriausia du gabaliukai po 250 g)
Cukrus: 10.00 arbat. š.
Mėtos: 10.00 g (keli lapeliai - papuošimui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

00:56
01:25
06:38

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką