Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugpjūčio 26d. 16:30

Minkšta ir sultinga vištos krūtinėlė: 5 patarimai ir receptų rinkinys

Vištos krūtinėlių kepsniai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Vištos krūtinėlių kepsniai

Vištos krūtinėlę dažnas mėgsta dėl vertingų maistinių savybių ir lengvo paruošimo. Švelnus skonis taip pat leidžia šią paukštienos dalį derinti su įvairiausiais ingredientais ir atrasti daugybę skirtingų patiekalų. Tačiau jokia paslaptis, jog ši mėsa greitai praranda drėgmę, tad neretai pagaminta ji tampa kieta ir sausa.

Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalijasi penkiais patarimais, kaip paruošti sultingą vištienos krūtinėlę namuose.

Patarimas Nr. 1: palaikykite sūdytame vandenyje

Maisto ekspertė pataria prieš gaminant vištieną šiek tiek palaikyti vandenyje. „Pripildykite indą vėsaus vandens, pasūdykite ir įmerkite vištienos krūtinėlę bei palaikykite iki pusvalandžio. Šis metodas padės ilgiau išlaikyti jos drėgmę“, – sako V.Juodkazienė.

Taip pat neskubėkite mėsos marinuoti tik išėmę iš šaldytuvo – prieskonius ji lengviau įsisavins keliolika minučių pabuvusi kambario temperatūroje.

Patarimas Nr. 2: neatsisakykite marinato

Įtrynimas prieskonias ir marinavimas, pasak maisto ekspertės, yra labai svarbus etapas, kurio nederėtų praleisti. „Marinatas ne tik suteikia ypatingo skonio, bet ir veikia kaip apsauginis sluoksnis, sulaikantis mėsos sultis jos viduje. Marinuoti patarčiau bent valandą, o jei neskubate – galima ir per naktį“, – sako V.Juodkazienė.

Vištienos marinatui itin tinka jogurtas, sojos padažas, česnakas, taip pat įvairūs prieskoniai – ciberžolė, čiobrelis, saldžioji paprika, imbieras, rozmarinas, kalendra, įvairūs pipirai.

Vida Press nuotr./Marinuojama vištiena
Vida Press nuotr./Marinuojama vištiena

Patarimas Nr. 3: riebalai – būtini

Kepant liesą mėsą būtina naudoti riebalus – jie suteikia jai minkštumo ir drėgnumo. Pasak maisto žinovės, galima rinktis švelnaus skonio kokosų aliejų, ypač tinkantį gaminant rytietiškos virtuvės patiekalus ir suteikiantį ypatingą aromatą. Taip pat dažnai naudojamas aukštoje temperatūroje nedegantis lydytas sviestas (angl. ghee) ar tradicinis saulėgrąžų aliejus.

Patarimas Nr. 4: stebėkite kepimo laiką

Maisto ekspertė pastebi, kad vienas pagrindinių patarimų – neperkepti vištienos. Kepimo laiką ir temperatūrą reikėtų stebėti tiek kepant keptuvėje, tiek orkaitėje.

„Ši mėsa ruošiama įvairiai. Vieni renkasi lėtą būdą – kepti apie 30–40 minučių žemesnėje, 160–180°C laipsnių, temperatūroje orkaitėje. Kiti ją įkaitina iki 230°C laipsnių ir užtenka vos 15 minučių. Šis variantas labiau tinka mėgstantiems apskrudusią vištieną, tačiau abu metodai padeda išsaugoti jos sultingumą. Papildomai dar galite uždengti kepimo popieriumi – jis apsaugos mėsą nuo išdžiūvimo“, – sako maisto ekspertė.

Nepriklausomai nuo pasirinkto metodo, suprasti, ar vištiena jau iškepė, galite patikrinę vidinę jos temperatūrą – ji turėtų siekti bent 75°C laipsnius.

123RF.com nuotr./Kepta vištos krūtinėlė
123RF.com nuotr./Kepta vištos krūtinėlė

Patarimas Nr. 5: leiskite kiek atvėsti

Pagaminus, maisto žinovė pataria neskubėti iškart skanauti – leiskite patiekalui šiek tiek atvėsti. „Jei imsite iškart pjaustyti, mėsos sultys tuoj pat išbėgs ir ji išsausės. Geriau palikite atvėsti kambario temperatūroje keletą minučių. Vištiena tikrai neatšals, tačiau spės susigrąžinti drėgmę, prarastą kepimo metu. Tokia ji tikrai bus gardesnė“, – tikina V.Juodkazienė.

Jūsų dėmesiui – patiekalų iš vištos krūtinėlės receptų rinkinys:

Receptai
Receptas: Vištų krūtinėlių kepsneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 114
Kaip gaminti

1. Paruoškite žaliąjį aptepą: kokosų drožles pamirkykite truputyje vandens, mėtų ir petražolių lapelius suplėšykite, svogūnėlį ir papriką sukapokite, česnaką sugrūskite, imbierą smulkiai sutarkuokite, kuminus sugrūskite arba sumalkite kavamale. Paruoštus produktus sudėkite į elektrinio maišiklio indą, supilkite citrinų sultis ir sutrinkite.

2. Ryžius biriai išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Mėsą aptepkite aliejumi ir iškepkite ant grotelių (kepkite po 8 min. kiekvieną pusę).

3. Virtus ryžius išdėliokite į lėkštes, uždėkite po vištienos kepsnelį, ant viršaus – po kauburėlį žaliojo aptepo.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (po 175 g)
Ryžiai: 175.00 g (basmati)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Laiškiniai svogūnai: 1.00 vnt. (aptepui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (aptepui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (aptepui)
Mėtos: 25.00 g (lapeliai - aptepui)
Petražolės: 25.00 g (lapeliai - aptepui)
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š. (aptepui)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šviežio - aptepui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5 - aptepui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat.š. sulčių - aptepui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištų krūtinėlės su medumi ir apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 58
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite visus marinatui skirtus produktus. Į marinatą sudėkite vištienos filė,  išmaišykite, dubenį uždenkite ir 10 minučių laikykite šaldytuve.
  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Iš dubens išimkite vištienos filė, gerai nuvarvinkite (marinato neišpilkite), dėkite į keptuvę ir ant nedidelės ugnies kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių – kol švelniai paruduos. Į keptuvę supilkite likusį marinatą ir dažnai vartydami kepkite dar 4–5 minutes.
  3. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės ir supjaustykite griežinėliais. Į keptuvėje likusį padažą įpilkite sezamų aliejaus, gerai išmaišykite ir užpilkite ant vištienos. Apibarstykite kepintais sezamais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š.
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š. (kepintos)
Sultys: 150.00 ml (apelsinų - šviežiai spaustos/ marinatui)
Medus: 50.00 g (marinatui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (traiškytas - marinatui)
Česnakai: 5.00 g (1 arbat. š. traiškyto - marinatui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotų žievelių - marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos krūtinėlė su garstyčių ir medaus marinatu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
3.4 / 65
Kaip gaminti
  1. Česnakus sutarkuokite arba išspauskite.
  2. Stikliniame dubenyje išmaišykite produktus.
  3. Keturias vištienos krūtinėles supjaustykite nedideliais gabaliukais, aptepkite bei apvoliokite marinatu bei palikite šaltai marinuotis per naktį.
  4. Kepkite ant grilio arba orkaitėje 10–15 minučių. Skanaus!

Receptą atsiuntė Indrė B., Gargždai

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 800.00 g
Garstyčios: 3.00 valg. š. (marinatui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (marinatui)
Druska: 2.00 arbat. š. (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 šviežiai maltų - marinatui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Actas: 2.00 valg. š. (baltojo - marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos krūtinėlė, įdaryta mocarela ir saulėje džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.2 / 37
Kaip gaminti
  1. Krūtinėles apipjaustykite taip, kad gautųsi du kepsneliai, t. y. nereikalingus kraštelius tiesiog nupjaukite.
  2. Įpjaukite viduryje, kad vėliau būtų galima įdėti įdarą.
  3. Paskui paimkite maistinę plėvelę, dėkite ant jos krūtinėles, uždenkite maistine plėvele ir lengvai padaužykite, pavyzdžiui, mediniu kočėlu, kad krūtinėlė šiek tiek suminkštėtų.
  4. Išimtas krūtinėles apiberkite prieskoniais, gerai įtrinkite prieskoniais.
  5. Įdėkite į krūtinėles po griežinėlį mocarelos ir šiek tiek pasmulkintų saulėje džiovintų pomidorų.
  6. Įdaro dėkite savo nuožiūra, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio, kad galėtumėte kraštelius suimti ir sutvirtinti mediniu smeigtuku (kad įdaras neiškristų).
  7. Taip paruoštas krūtinėles palikite pasimarinuoti 1–2 val. ir galite kepti. Geriausia ant grilio lauke arba ant grilinės keptuvės, priklausomai nuo galimybių. Iš iškepusių krūtinėlių išimkite smeigtukus.
  8. Valgykite su norimu garnyru.

Receptą atsiuntė Inga B., Vilkaviškio raj.

 

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Mocarelos sūris: 4.00 riekės (keli griežinėliai)
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (saulėje)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos krūtinėlė, marinuota su ruduoju cukrumi ir citrina
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 49
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nuimkite plėveles ir supjaustykite porcijomis. Jei kepsite ant laužo ar grilyje, geriau kepti didesnius gabalėlius. Taip krūtinėlė bus sultingesnė.
  2. Visus sausuosius prieskonius susimaišykite atskirame inde. Krūtinėlę aptepkite alyvuogių aliejumi, užspauskite ant jos vienos citrinos skiltelės sulčių ir pavoliokite pasiruoštame prieskonių mišinyje. Priesnkonius įtrinkite į vištieną. Leiskite jai pasimarinuoti keletą minučių.
  3. Vištieną kepkite ant grotelių ar grilyje vartydami maždaug apie 15 min. 
  4. Kai vištiena iškeps, sudėkite ją į indą ir uždengę folija, palikite pastovėti kambario temperatūroje maždaug 5–10 minučių. Taip mėsa išleis visas savo sultis. Prieš uždengiant folija, vištieną dar galima pabarstyti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis (čiobreliais, šalavijais, raudonėliu, mėtomis). 

Recepto autorė – Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 600.00 g
Druska: 0.50 arbat. š. ((stambios))
Pipirai: 1.00 arbat. š. ((juodų arba kvapniųjų))
Česnakai: 3.00 skiltelės ((šviežio arba 1 v. š. česnako miltelių))
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 arbat. š. ((džiovintos))
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. ((džiovinti))
Čiobreliai: 3.00 g ((šviežių))
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 valg. š. ((vienos storesnės skiltelės sulčių kiekvienai krūtinėlei))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio lazdelėmis įdaryta vištienos krūtinėlė grietinėlės padaže
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.1 / 16
Kaip gaminti

1. Į verdantį pasūdytą vandenį suberkite ryžius ir virkite apie 15 min.

2. Peiliu vištienos krūtinėlės puselėse padarykite įpjovas ir į jas įdėkite po dvi sūrio lazdeles. Įpjovas užspauskite/uždarykite mediniais dantų krapštukais ir apkepkite ant didelės ugnies gerai įkaitintame alyvuogių aliejuje.

3. Į atskirą indą suberkite prieskonių pakuotės turinį, užpilkite grietinėle ir gerai išmaišykite. Grietinėlės mišiniu užpilkite keptuvėje esančią vištieną, sumažinkite ugnį ir patroškinkite keletą minučių, kol mėsa visiškai iškeps ir sutirštės padažas.

4. Iškepusias vištienos krūtinėlės puseles supjaustykite 1–2 cm storio riekelėmis ir patiekite su virtais ryžiais, užpilkite padažu, papuoškite šviežiais žalumynais.

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (puselės)
Sūrio lazdelės: 4.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 ml
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Ryžiai: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos krūtinėlė su citrina, česnaku ir žolelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 30 min.
3.7 / 7
Kaip gaminti

1. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vištieną, užspaudžiamame maiše.

2. Sudėkite vištienos krūtinėlę į maišo vidų ir tolygiai paskirstykite marinatą. Įdėkite maišą į dubenį ir palikite šaldytuve nuo 4 iki 12 valandų.

3. Įkaitinkite kepsninę iki aukštos temperatūros, o groteles patepkite alyvuogių aliejumi.

4. Vištienos krūtinėlę dėkite į kepsninę taip, kad ant viršaus liktų kuo daugiau marinato. Kepkite apie keletą minučių iš abiejų pusių.

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 vnt. (smulkinti)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Raudonėliai: 0.50 arbat. š. (džiovinto)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (šviežiai maltų)
Citrinos žievelė: 0.50 arbat. š. (šviežiai tarkuotos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištos krūtinėlių kepsniai su pomidoriukais ir sūriais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 6
Kaip gaminti

1. Krūtinėles padėkite ant pjaustymo lentelės, laikydami peilį lygiagrečiai ašmenims lentelei ir kita ranka lengvai prispaudę krūtinėlę iš viršaus perpjaukite mėsą į dvi dalis. Perpjautas krūtinėles „išmasažuokite“ su pusantro šaukšto aliejaus ir druska. Atidėkite į šoną.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

3. Supjaustykite pomidorus per pusę, sutraiškykite česnakus ir sumaišykite dubenyje su druska, pusantro šaukšto aliejaus bei aitriaisiais pipirais pagal skonį.

4. Patieskite 2 aliuminio folijos lakštus (40 x 40 cm).

5. Sudėkite pomidorų mišinį ant folijos lakštų, užlenkdami priešingus kampus suformuokite krepšelius (kad liktų erdvės garams) ir pašaukite į orkaitę maždaug 5 minutėm, kol pomidorai suminkštės.

6. Apkepkite ant storadugnės keptuvės ar grilio abi vištienos pjausnių puses.

7. Mocarelos sūrį supjaustykite griežinėliais.

8. Ant kiekvieno vištienos gabalėlio užberkite parmezano sūrio, uždėkite du tris baziliko lapelius ir kelis griežinėlius mocarelos sūrio. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie penkias minutes, kol krūtinėles viduje nebeliks rožinės spalvos.

9. Dideliame dubenyje sumaišykite gražgarstės salotas, aliejų, actą, parmezaną ir druską su pipirais.

10. Patiekite kepsnius ant mocarelos sūrio uždėję pomidorus, o šalia - salotas.

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (didesnės; kepsniams)
Pomidorai: 400.00 kg (vyšninių; kepsniams)
Česnakai: 2.00 skiltelės (kepsniams)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (3 šaukštai kepsniams ir 2 šaukštai salotoms)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kepsniams ir salotoms; arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (salotoms)
Aitriosios paprikos dribsniai: 1.00 žiupsnelis (kepsniams)
Parmezano sūris: 0.75 st. (tarkuoto; didesnioji dalis kepsniams, mažesnioji salotoms)
Bazilikai: 2.00 vnt. (šakelės; kepsniams)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (rutuliukais; kepsniams)
Baltojo vyno actas: 1.00 valg. š. (salotoms)
Gražgarstės: 4.00 sauja (salotoms)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.0 / 1
Kaip gaminti

1. Pirmiausia ruošiame įdarytą vištienos krūtinėlę. Šviežią vištienos krūtinėlę dedame odele į apačią ant pjaustymo lentos ir nupjauname mėsą, ją sumalame. Į maltą mėsą įmaišome kuskuso kruopas, grietinėlę, kiaušinius, prieskonius, moliūgų sėklas bei saulėje džiovintus pomidorus. Masę įdedame po vištienos krūtinėlės odele. Patepame odelę majonezu. Paruoštą įdarytą vištienos krūtinėlę dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, kepame 20-25 min. iki 170C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

2. Paruošiame karamelizuotus obuolius. Į keptuvę vienu sluoksniu įberiame cukrų, ištirpiname ant mažos ugnies, įdedame sviesto, grietinėlę ir smulkintą čili pipirą. Sutirštėjus masei, įdedame obuolių skilteles ir 2 min. patroškiname.

 

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.20 kg (su oda; mėsai)
Kuskusas: 50.00 g (mėsai)
Saulėje džiovinti pomidorai: 40.00 g (mėsai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (mėsai)
Druska: 1.00 arbat. š. (mėsai)
Moliūgo sėklos: 25.00 g (skrudintų; mėsai)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (meksikietiškų; mėsai)
Majonezas: 1.00 valg. š. (mėsai)
Grietinėlė: 200.00 ml (100 ml mėsai ir 100 ml obuoliams)
Obuoliai: 4.00 vnt. (obuoliams)
Sviestas: 50.00 g (obuoliams)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (obuoliams)
Čili pipiras: 0.50 vnt. (obuoliams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Kaip gaminti

1. Vištos krūtinėlę supjaustykite pailgais griežinėliais;

2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus;

3. Vištienos gabaliukus verkite ant medinių iešmelių ir įdėkite į indą (galima marinuoti ir maišeliuose, tada marinatas geriau laikosi);

4. Į indą su vištiena įpilkite paruoštą marinatą, uždenkite indą dangčiu ir suplakite, kad vištiena gerai apliptų marinatu. Įdėkite į šaldytuvą ir marinuokite mažiausiai 15 min.

5. Išėmus vėrinukus iš marinato supilkite likusį marinatą į mažą puodą, kadangi jį dar naudosite padažo paruošimui – žemės riešutų sviesto glazūrai.

6. Į puodą su marinatu, dėkite žemės riešutų sviestą ir virkite maišydami maždaug 10 minučių arba kol sutirštės. Į atvėsusią glazūra įlašinkite porą lašų natūralaus terapinės klasės mandarinų eterinio aliejaus, ištirpinto meduje;

7. Ant grilio iškepkite paruoštus vėrinukus, iškepus dėkite į foliją ir užpilkite paruoštą glazūrą palaikykite apie 10 minučių. Vėrinukus galite patiekti su ryžiais ar daržovėmis.

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt.
Aliejus: 1.50 valg. š. (marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (sutarkuotos; marinatui)
Vanduo: 0.50 puodelis (marinatui)
Imbieras: 0.50 arbat. š. (tarkuoto šviežio; marinatui)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (marinatui)
Mandarinai: 3.00 vnt. (sutrinti; marinatui)
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Marinatas: 2.00 valg. š. (jau paruošto mėsai; tiesiog atidėkite dalį joį šalį; padažui)
Riešutų sviestas: 0.50 puodelis (žemės riešutų; padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Eterinis aliejus: 2.00 ml (mandarinų; padažui (bet galite ir nenaudoti))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištos krūtinėlė, įdaryta špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.6 / 5
Kaip gaminti

1. Vištos krūtinėlės didžiąją filė įpjaukite taip, kad gautųsi kišenė. Įtrinkite krūtinėlę druska.

2. Špinatus trumpai apkepkite su lydytu sviestu. Įmaišykite į špinatus smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir sūrį. Pagardinkite įdarą, jei reikia, druska.

3. Įdarykite įdaru krūtinėles dviejose vietose: didžiosios filės įpjautą kišenę ir kišenėlę tarp didžiosios ir mažosios filė. Dėkite krūtinėles į keptuvėje įkaitintą sviestą ir kepkite kol gražiai apskrus, apverskite – kepkite kol ir kita pusė gražiai apskrus. Apkeptas krūtinėles sudėkite į kepimo formelę, uždenkite folija ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.

4. Brokolį išskirstykite žiedynais. Dėkite žiedynus į verdantį sūdytą vandenį, nuo užvirimo pavirkite 10 sekundžių, nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu.

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt.
Špinatai: 1.00 sauja
Sviestas: 2.00 valg. š. (lydyto)
Džiovinti pomidorai: 5.00 vnt.
Kietasis sūris: 2.00 arbat. š. (tarkuoto)
Šparaginės pupelės: 1.00 sauja
Brokoliniai kopūstai: 0.50 vnt. (nedidelio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Aplinka produktyvumui

Esports namai

URBAN˙/

Interviu
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką