Dabar populiaru
Publikuota: 2017 lapkričio 14d. 19:00

Nidos receptas: kitoks greitas maistas – vištiena su makaronais ir azijietišku padažu

Nida Degutienė ir jos ruošta vištiena su azijietišku padažu
Nidos Degutienės nuotr. / Nida Degutienė ir jos ruošta vištiena su azijietišku padažu

„O tu kada nors valgai greitą maistą?“ – gana dažnai sulaukiu klausimo iš šiek tiek mane pažįstančių žmonių. Jiems kažkodėl atrodo, kad virtuvėje aš tiesiog gyvenu. Verdu nuo ryto iki vakaro, dekoruoju lėkštes, fotografuoju ir mėgaujuosi bendravimu su savo tinklaraščio skaitytojais. Tačiau būna tokių dienų, kai greitas maistas tampa pačia geriausia išeitimi!

Greitą maistą aš valgau, ir dar kaip... Ypač tada, kai nežmoniškai alkana grįžtu namo, nes pietų metą paskyrusi jogos arba teniso treniruotei, užuot užkandusi, paknopstomis vėliau lėkiau darydama tai, kas niekaip negalėjo palaukti. O grįžusi namo, kaip mums visiems, beje, pasitaiko, vos pripuolusi prie šaldytuvo imu šlamšti viską iš eilės, kas guli arčiausiai manęs esančioje lentynoje. „Tik truputėlį, tik tam alkio kirminui numalšinti“, – raminu save, tepdama storą naminio sviesto sluoksnį ant duonos riekelės, bet alkio jausmas, deja, nurimsta tik po to, kai jau supranti, kad buvo per daug, ir vakarienės nė neverta gaminti, mat nelabai bus kam ją valgyti...

Sąvoka „greitasis maistas“ mūsų namuose tikrai neturi nieko bendra nei su telefonu užsakomais patiekalais iš picerijų ar kitų maistą į namus tiekiančių restoranų (mūsų adresu maisto pristatytojai, greičiausiai, išvis nėra važiavę), nei su pakeliui pagriebtu paketėliu „Drive Through“ kokiame nors greito maisto restorane ar degalinėje.

Mano greitas maistas yra koks nors akimirksniu paruošiamas patiekalas, kuriam pakanka 10 minučių, įskaitant daržovių pjaustymą ir keptuvės kaitinimą. Tad štai šis – būtent iš šitos serijos. Tiems atvejams, kai gurgiantis pilvas neleidžia imtis sudėtingesnių ir ilgesnių procesų virtuvėje.

Vištiena su makaronais ir lipniu azijietišku padažu

Ingredientai (2 asm.):

  • 150 g makaronų (naudojau 2 ritinėlius udon, išvirtų al dente ir perlietų šaltu vandeniu);
  • 200 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos 1 cm dydžio gabalėliais;
  • 1/4 šaukštelio curry prieskonių;
  • žiupsnelis maltų baltųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. krakmolo;
  • 1 svogūnas, supjaustytas „plunksnelėmis“;
  • 1/2 raudonos paprikos, supjaustytos apie 1 cm dydžio kubeliais;
  • 1 stiebelis brokolių, padalytų žiedeliais;
  • 3 valg. šaukšt. kepintų žemės riešutų, pasmulkintų;
  • 2 valg. šaukšt. augalinio aliejaus (riešutų, rapsų, kokosų);
  • Patiekimui: sezamų aliejaus, čili pipirų, sezamų, žalumynų (kalendros arba petražolės, svogūno laiškų).

padažui:

  • 60 ml sojos padažo;
  • 80 ml vandens;
  • 30 ml ryžių acto;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 česnako skiltelė, sutrinta;
  • žiupsnelis aitriosios paprikos dribsnių.

Gaminimas:

1. Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį, apibarstykite curry prieskoniais ir žiupsneliu baltųjų pipirų, gerai sumaišykite, kad prieskoniai vienodai pasidengtų. Pabarstykite krakmolu ir dar kartą gerai sumaišykite, kad kiekvienas galabėlis vištienos būtų pasidengęs krakmolu.

2. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavyje, kad cukrus visiškai ištirptų.

3. Didelėje gilioje keptuvėje (idealu, jei turite wok'ą) įkaitinkite šaukštą aliejaus. Apkepinkite svogūnus apie 2 minutes, tada sudėkite pjaustytas paprikas bei brokolius. Kepinkite maišydami dar apie 1–2 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Išimkite daržoves iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

4. Įpilkite dar vieną šauktą aliejaus ir suverskite vištienos gabalėlius. Apkepinkite iš abiejų pusių, maždaug 2 minutes, tada sudėkite atgal apkepintas daržoves, pusę kiekio žemės riešutų, sudėkite išvirtus makaronus ir supilkite padažą. Kepinkite maišydami ant didelės ugnies, kol padažas sutirštės, įsigers į visus ingredientus, neliks skysčio keptuvėje.

5. Patiekite iškart, pabarstę likusiais riešutais, pašlakstę sezamų aliejumi, pabarstę sezamais ir čili pipirais, papuošę žalumynais.

Nidos Degutienės nuotr. /Vištiena su azijietišku padažu
Nidos Degutienės nuotr. /Vištiena su azijietišku padažu

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Streikuojantys Klaipėdos mokytojai išeis į gatves: „Tai gaisras, kurį gesinti reikia tuoj pat“

Vardai

Antradienį 15min studijoje – iš ekstremalios kelionės grįžę L.Pobedonoscevas ir A.Bružas

Aktualu

Justinas Mickus: Tikra Europos armija? Verčiau pakalbėkime apie tikrąją PESCO naudą

Vardai

Eimunto Nekrošiaus netektis: „Mirė visa lietuviška teatro epocha. Kurti toliau bus labai sunku“

Verslas

Seimas pritarė naujovėms: individualiai veiklai – mažesni mokesčiai, o „Sodrai“ – įrankis prieš sukčius

Kultūra

Mirė režisierius Eimuntas Nekrošius: artimųjų pageidavimu laidotuvės bus privačios

15min iš Belgrado Sportas

Serbų mačas su lietuviais Belgrade – vertas milijono

Verslas

Architektai sukritikavo Kauno Nemuno pakrantėje planuojamą projektą

Aktualu

Dailininkės A.Každailytės artimieji neiškovojo žiauresnės bausmės jos žudikui

Sportas

Kilnus lietuvaitės poelgis kainavo medalį: „Paprašė ir sutikau“

Gyvenimas

15min studijoje – pokalbis su neurologe apie migrenos simptomus ir pasekmes

Maistas

Nidos receptas: prancūziškas kalafiorų apkepas „gratin“

Vardai

R.Mačiulytės skriaudėjo nepasigailėjo ir apeliacinis teismas: nelaisvės terminas prailgintas

Aktualu

50 metų vienoje įmonėje išdirbęs ir net paminklą jai pastatęs kaunietis: „Niekad neėmiau biuletenio“

Mokslas.IT

Kai kur sutriko „Facebook“ veikla

Gazas

Dakaras – lenktynės, kurias pasmerkė net Vatikanas

Aktualu

R.Valatka apie Mažeikių savivaldybės elgesį su žurnaliste: tai Konstitucijos pažeidimas juodžiausiu būdu

Verslas

15min savininkė skelbs naujo vadovo atranką – S.Nuutmannas kyla karjeros laiptais

24sek

„Lietkabelio“ varžovų gretose – M.Popovičius ir buvęs J.Valančiūno komandos draugas

Pasaulis kišenėje

Atkurtas istorinis Frankfurto senamiestis

Naujienos

Aktualu

Streikuojantys Klaipėdos mokytojai išeis į gatves: „Tai gaisras, kurį gesinti reikia tuoj pat“

Vardai

Antradienį 15min studijoje – iš ekstremalios kelionės grįžę L.Pobedonoscevas ir A.Bružas

Aktualu

Justinas Mickus: Tikra Europos armija? Verčiau pakalbėkime apie tikrąją PESCO naudą

Vardai

Eimunto Nekrošiaus netektis: „Mirė visa lietuviška teatro epocha. Kurti toliau bus labai sunku“

Verslas

Seimas pritarė naujovėms: individualiai veiklai – mažesni mokesčiai, o „Sodrai“ – įrankis prieš sukčius

Kultūra

Mirė režisierius Eimuntas Nekrošius: artimųjų pageidavimu laidotuvės bus privačios

15min iš Belgrado Sportas

Serbų mačas su lietuviais Belgrade – vertas milijono

Verslas

Architektai sukritikavo Kauno Nemuno pakrantėje planuojamą projektą

Aktualu

Dailininkės A.Každailytės artimieji neiškovojo žiauresnės bausmės jos žudikui

Sportas

Kilnus lietuvaitės poelgis kainavo medalį: „Paprašė ir sutikau“

Gyvenimas

15min studijoje – pokalbis su neurologe apie migrenos simptomus ir pasekmes

Maistas

Nidos receptas: prancūziškas kalafiorų apkepas „gratin“

Vardai

R.Mačiulytės skriaudėjo nepasigailėjo ir apeliacinis teismas: nelaisvės terminas prailgintas

Aktualu

50 metų vienoje įmonėje išdirbęs ir net paminklą jai pastatęs kaunietis: „Niekad neėmiau biuletenio“

Mokslas.IT

Kai kur sutriko „Facebook“ veikla

Gazas

Dakaras – lenktynės, kurias pasmerkė net Vatikanas

Aktualu

R.Valatka apie Mažeikių savivaldybės elgesį su žurnaliste: tai Konstitucijos pažeidimas juodžiausiu būdu

Verslas

15min savininkė skelbs naujo vadovo atranką – S.Nuutmannas kyla karjeros laiptais

24sek

„Lietkabelio“ varžovų gretose – M.Popovičius ir buvęs J.Valančiūno komandos draugas

Pasaulis kišenėje

Atkurtas istorinis Frankfurto senamiestis

Vardai

Ypatingos

07:48
07:40

Gera keliauti kartu

Sveikata

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką