Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nidos receptas: kitoks greitas maistas – vištiena su makaronais ir azijietišku padažu

„O tu kada nors valgai greitą maistą?“ – gana dažnai sulaukiu klausimo iš šiek tiek mane pažįstančių žmonių. Jiems kažkodėl atrodo, kad virtuvėje aš tiesiog gyvenu. Verdu nuo ryto iki vakaro, dekoruoju lėkštes, fotografuoju ir mėgaujuosi bendravimu su savo tinklaraščio skaitytojais. Tačiau būna tokių dienų, kai greitas maistas tampa pačia geriausia išeitimi!
Nida Degutienė ir jos ruošta vištiena su azijietišku padažu
Nida Degutienė ir jos ruošta vištiena su azijietišku padažu / Nidos Degutienės nuotr.

Greitą maistą aš valgau, ir dar kaip... Ypač tada, kai nežmoniškai alkana grįžtu namo, nes pietų metą paskyrusi jogos arba teniso treniruotei, užuot užkandusi, paknopstomis vėliau lėkiau darydama tai, kas niekaip negalėjo palaukti. O grįžusi namo, kaip mums visiems, beje, pasitaiko, vos pripuolusi prie šaldytuvo imu šlamšti viską iš eilės, kas guli arčiausiai manęs esančioje lentynoje. „Tik truputėlį, tik tam alkio kirminui numalšinti“, – raminu save, tepdama storą naminio sviesto sluoksnį ant duonos riekelės, bet alkio jausmas, deja, nurimsta tik po to, kai jau supranti, kad buvo per daug, ir vakarienės nė neverta gaminti, mat nelabai bus kam ją valgyti...

Sąvoka „greitasis maistas“ mūsų namuose tikrai neturi nieko bendra nei su telefonu užsakomais patiekalais iš picerijų ar kitų maistą į namus tiekiančių restoranų (mūsų adresu maisto pristatytojai, greičiausiai, išvis nėra važiavę), nei su pakeliui pagriebtu paketėliu „Drive Through“ kokiame nors greito maisto restorane ar degalinėje.

Mano greitas maistas yra koks nors akimirksniu paruošiamas patiekalas, kuriam pakanka 10 minučių, įskaitant daržovių pjaustymą ir keptuvės kaitinimą. Tad štai šis – būtent iš šitos serijos. Tiems atvejams, kai gurgiantis pilvas neleidžia imtis sudėtingesnių ir ilgesnių procesų virtuvėje.

Vištiena su makaronais ir lipniu azijietišku padažu

Ingredientai (2 asm.):

  • 150 g makaronų (naudojau 2 ritinėlius udon, išvirtų al dente ir perlietų šaltu vandeniu);
  • 200 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos 1 cm dydžio gabalėliais;
  • 1/4 šaukštelio curry prieskonių;
  • žiupsnelis maltų baltųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. krakmolo;
  • 1 svogūnas, supjaustytas „plunksnelėmis“;
  • 1/2 raudonos paprikos, supjaustytos apie 1 cm dydžio kubeliais;
  • 1 stiebelis brokolių, padalytų žiedeliais;
  • 3 valg. šaukšt. kepintų žemės riešutų, pasmulkintų;
  • 2 valg. šaukšt. augalinio aliejaus (riešutų, rapsų, kokosų);
  • Patiekimui: sezamų aliejaus, čili pipirų, sezamų, žalumynų (kalendros arba petražolės, svogūno laiškų).

padažui:

  • 60 ml sojos padažo;
  • 80 ml vandens;
  • 30 ml ryžių acto;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 česnako skiltelė, sutrinta;
  • žiupsnelis aitriosios paprikos dribsnių.

Gaminimas:

1. Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį, apibarstykite curry prieskoniais ir žiupsneliu baltųjų pipirų, gerai sumaišykite, kad prieskoniai vienodai pasidengtų. Pabarstykite krakmolu ir dar kartą gerai sumaišykite, kad kiekvienas galabėlis vištienos būtų pasidengęs krakmolu.

2. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavyje, kad cukrus visiškai ištirptų.

3. Didelėje gilioje keptuvėje (idealu, jei turite wok'ą) įkaitinkite šaukštą aliejaus. Apkepinkite svogūnus apie 2 minutes, tada sudėkite pjaustytas paprikas bei brokolius. Kepinkite maišydami dar apie 1–2 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Išimkite daržoves iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

4. Įpilkite dar vieną šauktą aliejaus ir suverskite vištienos gabalėlius. Apkepinkite iš abiejų pusių, maždaug 2 minutes, tada sudėkite atgal apkepintas daržoves, pusę kiekio žemės riešutų, sudėkite išvirtus makaronus ir supilkite padažą. Kepinkite maišydami ant didelės ugnies, kol padažas sutirštės, įsigers į visus ingredientus, neliks skysčio keptuvėje.

5. Patiekite iškart, pabarstę likusiais riešutais, pašlakstę sezamų aliejumi, pabarstę sezamais ir čili pipirais, papuošę žalumynais.

Nidos Degutienės nuotr. /Vištiena su azijietišku padažu
Nidos Degutienės nuotr. /Vištiena su azijietišku padažu

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius