Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 vasario 28d. 13:00

„O ką skanaus“ receptas: burokėlių ir rūkytos skumbrės salotos

Tinklaraštininkė ir jos ruoštos salotos
Autorės, asmeninio albumo nuotr. / Tinklaraštininkė ir jos ruoštos salotos

Iš pirmo žvilgsnio šios salotos atrodo itin lietuviškos, produktai gerai pažįstami. Būtent todėl šį receptą labai rekomenduoju išmėginti, nes liksite maloniai nustebę. Skonių derinys fantastiškas, o sūdyti riešutai, tarsi vyšnaitė ant torto, viską vainikuoja.

Ingredientai:

  • 400 g virtų burokėlių;
  • 200 g karšto rūkymo skumbrės;
  • 70 g sūdytų anakardžių ir migdolų riešutų;
  • 100 g natūralaus graikiško jogurto;
  • 1 arbat. šaukšt. krienų;
  • druskos;
  • alyvuogių aliejaus;
  • aitriojo pipiro.

Gaminimas:

1. Virtus burokėlius supjaustykite skiltelėmis, pabarstykite druska ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Įkaitinę orkaitę iki 190 °C temperatūros, burokėlius kepkite 50 min.

2. Paruoškite padažą: graikišką jogurtą sumaišykite su krienais ir pagal skonį pasūdykite. Aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais. Skumbrę išdarinėkite ir susmulkinkite vieno kąsnio gabaliukais.

3. Iškeptus burokėlius išdėliokite lėkštėje, ant viršaus dėkite skumbrę, smulkintą aitriąją papriką, apšlakstykite padažu ir papuoškite smulkintais riešutais.

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Mėgaukis šiandien

Laimė jaustis saugiai

Video

03:45
19:56
13:58

Sodo ir daržo ekspertai

Mes turėsim kūdikį!

Esports namai

Puiki sveikata – mažiau išlaidų

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką