-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palepinkime mamas: nuo paprastų keksiukų iki gaivių tortų. 25 receptai

Pirmąjį gegužės sekmadienį švenčiame Motinos dieną, tad ji jau visai čia pat. Mūsų mamoms šia proga paprastai užtenka apkabinimo, šilto žodžio gėlių puokštės, tačiau šventę galite pasaldinti ir naminio deserto kąsneliu. Dalinamės visu įvairiausių skanėstų rinkiniu!
Keksiukai ir gėlės mamai
Keksiukai ir gėlės mamai / Vida Press nuotr.

Sausainiai:

Sausainiai su šokolado lašeliais
Receptas: Sausainiai su šokolado lašeliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų)
Pienas: 2.00 valg. š. (augalinis)
Rudasis cukrus: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 puodelis (3/4 avižiniai ir 3/4 migdolų miltų)
Šokoladiniai lašeliai: (1/2) 1.00 puodelis
Cukrus: 1.00 puodelis (1/4 neapdoroto)
Kaip gaminti
  1. Ištirpinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su migdolų pienu, ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  2. Į gautą masę sudėkite miltus, druską, neapdorotą cukrų ir viską gerai išmaišykite. Masė neturi būti per sausa ar per drėgna, taigi pagal tešlos konsistenciją reguliuokite miltų, pieno ir aliejaus kiekį.
  3. Į tešlą suberkite ir šokolado lašelius ir gerai sumaišykite.
  4. Išklokite kepimo popieriumi pailgą indą ir sudėkite gautą tešlą – galite gabalėliais arba vientisą. Pastaruoju atveju beliks supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
  5. Prieš skanaudami palaikykite kelias valandas šaldytuve.
Suskleisti
Sausainiai „Brutti ma buoni“
Receptas: Sausainiai „Brutti ma buoni“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiaušinio baltymas: 4.00 vnt. (didelių kiaušinių)
Lazdynų riešutai: 150.00 g
Cukraus pudra: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kava: 2.00 arbat. š. (tirpios, miltelių)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (kokybiško)
Kaip gaminti
  • Pirmiausia pasiruoškite riešutus – juos reikės pakepinti ir rupiai sumalti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C, išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu berkite riešutus. Kepkite apie 7-10 min, kartais pamaišydami. Riešutų luobelė turi atšokti, o virtuvė skaniai pakvipti. Ištraukite skardą iš orkaitės ir, riešutams šiek tiek atvėsus, trinkite juos tarp rankų (arba pabėrę ant rankšluosčio ir uždengę kitu), kol luobelė atsiskirs (jei šiek tiek jos liko, nieko tokio, nevarkite ir negremžkite). Dėkite riešutus į elektrinį smulkintuvą ir malkite iki rupių trupinių.
  • Rankiniu arba elektriniu plaktuvu dideliame dubenyje iki putų išplakite kiaušinių baltymus su druska. Beje, labai svarbu, kad ir dubuo, ir plaktuvas būtų sausi ir be jokių riebalų likučių. Dalimis pilkite cukraus pudrą ir plakite tol, kol masė bus standi ir blizganti.
  • Į kiaušinių-cukraus plakinį atsargiai supilkite riešutų trupinius, išmaišykite. Jei naudojate ir papildomus priedus, pats metas įmaišyti ir juos.
  • O dabar turite 2 pasirinkimus, nuo to priklausys, ar jūsų sausainiai bus graženės, ar kiek prastesnės formos. Jei sausainius kepate iš pagrindinių produktų, be priedų ir norite jų gražesnių, tuomet krėskite gautą masę į storadugnį puodą ir kaitinkite ant labai labai mažos ugnies apie 15 min., atidžiai nuolat maišydami. Tai labai svarbu, antraip masė prisvils. Jei sausainių formą ne tokia svarbi, tingisi ar bijote sugadinti tai, ką pradėjote, galite šį žingsnį praleisti.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu dėkite ant jos nedidelius kauburėlius. Įkaitinkite orkaitę iki 150 C ir dėkite į ją skardą. Kepkite sausainius 30-35 min, kol švelniai paruduos. Į kepimo pabaigą atidžiai stebėkite, nes gali imti svilti.
  • Laikykite sausainius kambario temperatūroje iki savaitės (na taip, tai teorinis patarimas, nes jie dingsta žymiai greičiau!).
Suskleisti
Sausainiai „migdolinės širdys“
Receptas: Sausainiai „migdolinės širdys“
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 14
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 300.00 g (riekelių ar skiltelių)
Cukrus: 350.00 g
Kiaušinio baltymas: 2.00 vnt.
Citrinos žievelė: 1.00 vnt.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Cukraus pudra: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Migdolų skilteles ar drožles sumalkite elektriniu maltuvu iki trupinių (pirktiniai migdolų miltai šiam kepiniui mažiau tinka, nes bus kiek per smulkūs). Maltus migdolus dubenyje sumaišykite su cukrumi.

2. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir dėkite į cukraus-migdolų mišinį. Ten pat sudėkite ir nutarkuotą citrinos žievelę, vanilės ekstraktą, medų. Atsargiai, bet gerai išmaišykite.

3. Stalviršį pabarstykite cukraus pudra ir iškočiokite gautą masę iki 1-1,5 cm storio lakšto. Išpjaukite norimo dydžio širdis.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir jį taip pat pabarstykite cukraus pudra (perspėjome, bus saldu!). Atsargiai dėkite išpjautas širdis neapibarstyta puse į apačią (dabar abi pusės turėtų būti šiek tiek pudruotos).

5. Kepkite apie 20 min. Sausainiai turi išlikti šviesūs ir minkšti, o vėsdami jie sutvirtės. Beje, nepasiduokite pagundai kočioti tešlos kiek ploniau – širdys turi būti gana storos, tik taip jos bus sultingos ir neišdžiūvę.

Suskleisti
Minkšti šokoladiniai sausainiai
Receptas: Minkšti šokoladiniai sausainiai su bananais ir riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
4.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 110.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 110.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis, lengvai paplaktas)
Miltai: 125.00 g
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Kakava: 20.00 g (kokybiškos nesaldintos, skirtos kepiniams)
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Druska: 0.25 arbat. š.
Juodasis šokoladas: 100.00 g (sukapoto 0,5 cm dydžio gabaliukais arba šokolado lašelių (nemažiau, kaip 70% kakavos))
Bananai: 0.50 vnt. (50 g; sutrinto iki tyrės)
Pekaninių karijų riešutai: 170.00 g (stambiai sukapotų; galite keisti ir graikiškais riešutais)
Cukraus pudra: 100.00 g (apvoliojimui)
Kaip gaminti

1. Sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu arba tiesiog mediniu šaukštu dubenyje išsukite iki purios, lengvos, balsvos masės. Sukant po truputį supilkite kiaušinį, toliau maišykite, kol masė bus vientisa.

2. Į kitą sausą dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską ir cinamoną, išmaišykite. Supilkite į sviesto-cukraus-kiaušinio mišinį ir išmaišykite, kad masė taptų vientisa, tačiau nepersistenkite. Sudėkite trintą bananą ir šokolado gabaliukus ir vėl išmaišykite, kad ingredientai vienodai pasiskirstytų.

3. Gautos tešlos nebus įmanoma minkyti, nenustebkite, taip ir turi būti. Su visu dubeniu dėkite šią masę porai valandų į šaldytuvą – tegul sutvirtėja.

4. Sutvirtėjus masei, formuokite iš jos nedidelius, maždaug graikiško riešuto dydžio kamuoliukus. Jei rankos itin aplips tešla, kartas nuo karto jas nusiplaukite, tačiau nepasiduokite pagundai jas miltuoti ar berti papildomų miltų į tešlą.

5. Sukapotus riešutus suberkite į dubenį neaukštais kraštais ir kiekvieną suformuotą rutuliuką apvoliokite juose – rutuliukai turi gerai pasidengti, jie nebebus tokie lipnūs.

6. Didelę medinę lentelę ar plokščią kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos gautus tešlos rutuliukus. Dėkite skardą ar lentelę su suformuotais sausainiais dar valandai į šaldytuvą.

7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (kaitinimas viršus-apačia, su vėjeliu). Išklokite dvi kepimo formas kepimo popieriumi.

8. Suberkite cukraus pudrą į dubenį ir apvoliokite joje kiekvieną sausainį – kad jo paviršius gerai pasidengtų.

9. Dėliokite rutuliukus ant paruoštų skardų palikdami tarp jų 2-3 cm tarpus. Suplokite juos iki 1 cm storio (ploniau nereikia, nes kepdami pernelyg išsausės).

10. Kepkite 10 min. Iškepę sausainiai bus gana minkšti, bet vėsdami sutvirtės. Pirmas 10 min. palikite vėsti skardose, o vėliau perkelkite ant specialių grotelių kepiniams (jei tokias turite). Gali būti valgomi ir dar šilti, ir jau atvėsę.

Suskleisti
Žemės riešutų sviesto sausainiai
Receptas: Genialiai paprasti žemės riešutų sviesto sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 46
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g (kambario temperatūros)
Riešutų sviestas: 250.00 g (be gabalėlių, kambario temperatūros)
Cukrus: 100.00 g
Rudasis cukrus: 95.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Miltai: 250.00 g
Druska: 0.25 arbat. š.
Kepimo milteliai: 0.25 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje ar virtuvės kombaino inde iki purumo išsukite sviestą, tuomet sudėkite riešutų sviestą ir išsukite, kol gerai susimaišys.

2. Suberkite abiejų rūšių cukrų ir vėl gerai išsukite, kol masė taps vientisa. Įmuškite kiaušinį, vėl maišykite iki vientisumo.

3. Kitame dubenyje sumaišykite visus sausuosius ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius.

4. Suberkite sausuosius ingredientus į sviesto-cukraus masę ir pasukite tik tiek, kad susimaišytų. Masė bus lipni ir trupanti – taip ir turi būti. Padalinkite gautą masę į dvi dalis ir iš kiekvienos greitai suridenkite nestorą ritinį. Kiekvieną jų suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą 30 min.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros, dvi skardas išklokite kepimo popieriumi.

6. Išimkite iš šaldymo kameros tešlos ritinius, išvyniokite ir aštriu peiliu pjaustykite 6–8 mm storio riekelėmis. Dirbkite greitai, nes tešla turi išlaikyti kietumą, kol jūs ją pjaustote (kitaip ims byrėti).

7. Dėkite sausainius į skardas, galite kiek suploti viršų šakute, padarydami gražų raštą, ir kiškite skardas į įkaitusią orkaitę. Kepkite 10–12 min., kol krašteliai taps švelniai rusvi.

8. Leiskite atvėsti ir skanaukite!

Suskleisti
Sausainiai „katės liežuvėliai“
Receptas: Sausainiai „katės liežuvėliai“
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 27
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 60.00 g
Miltai: 60.00 g
Cukrus: 60.00 g
Kiaušinio baltymas: 2.00 vnt.
Pistacijos: 0.50 valg. š. (nesūdytos; tačiau galite ir nedėti)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros.

2. Dubenyje išsukite sviestą su cukrumi, turite gauti kreminę masę. Supilkite persijotus miltus.

3. Atskirame dubenyje iki standumo išplakite baltymus, sudėkite į sviesto-miltų masę ir atsargiai, tačiau kruopščiai išmaišykite.

4. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Jei turite konditerinį maišelį, krėskite masę į jį ir ant skardos formuokite maždaug 8 cm ilgio juosteles. Jei neturite maišelio, prireiks kiek pastangų, tačiau juosteles galite suformuoti ir dėdami masę šaukštu.

5. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 7 min., maždaug nuo 5-os minutės atidžiai stebėkite - sausainių krašteliai turi būti parudę, tačiau vidurys dar šviesus. Nesudeginkite! Jei naudojate pistacijas, jas sukapokite ir užberkite ant sausainių įpusėjus kepimo laikui.

6. Vos iškepę sausainiai bus minkštučiai, tačiau vėsdami ims kietėti. Gardžiuokitės vienas, o galite patiekti ir su ledais.

Suskleisti

Keksiukai:

Keksiukai su citrinomis ir aguonomis
Receptas: Keksiukai su citrinomis ir aguonomis
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 27
Receptas
Ingredientai
Miltai: 240.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (nubrauktų)
Jogurtas: 200.00 ml (natūralaus (galima pakeisti kefyru ar rūgpieniu))
Aliejus: 100.00 ml
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį žievelių ir 2 valg. š. - sulčių)
Aguonos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite aguonas, cukrų ir citrinų žieveles. Viską gerai išmaišykite.
  2. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite likusius skystus produktus. Viską sumaišykite.
  3. Skystą masę supilkite į sausus produktus ir išmaišykite.
  4. Tešlą supilkite į formeles ir kepkite 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje. Patikrinkite mediniu iešmeliu.
  5. Prieš patiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi arba apliekite citrininiu glajumi.
Suskleisti
Keksiukai su pistacijomis
Receptas: Keksiukai su pistacijomis
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 19
Receptas
Ingredientai
Miltai: 470.00 g (pakelio AB „Kauno Grūdai“ miltinio mišinio vaniliniam keksui)
Aliejus: 185.00 ml (pistacijų)
Jogurtas: 225.00 ml (skysto jogurto su žemuogėmis, agrastais arba abrikosais)
Pistacijos: 300.00 g (dekoravimui)
Kaip gaminti
  1. Keksiukų tešla labai greitai paruošiama: į miltinį mišinį tereikia įpilti 185 ml pistacijų aliejaus ir 225 ml skysto jogurto su priedais (pasirinktinai), tada viską gerai išmaišyti.
  2. Įjunkite orkaitę, ji turi įkaisti iki 180 laipsnių temperatūros.
  3. Kepimo formoje išdėliokite popierinius sijonėlius.
  4. Dėkite po šaukštą tešlos į kiekvieną sijonėlį, ant viršaus galite užbarstyti nesmulkintų pistacijų, tada kepimo formą įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 25 min., kol keksiukai gražiai pakils ir sutvirtės.
Suskleisti
Keksiukai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 230.00 g
Cukrus: 2.00 st.
Miltai: 2.00 st.
Kakava: 3.00 valg. š. (kokybiškos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Grietinė: 160.00 ml (riebios)
Druska: 0.50 arbat. š.
Soda: 1.50 arbat. š.
Kaip gaminti
  • Nemažame puode išlydykite sviestą, supilkite alų ir užvirinkite. Berkite kakavos miltelius ir paplakite šluotele, kol masė taps vientisa. Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad kiek atvėstų.
  • Į didelį dubenį berkite persijotus miltus, cukrų, sodą ir druską.
  • Kitame dubenyje išplakite kiaušinius ir grietinę.
  • Į grietinės-kiaušinių plakinį pilkite sviesto-alaus-kakavos mišinį ir gerai išmaišykite.
  • Galiausiai į skysčių mišinį suberkite sausus ingredientus ir atsargiai maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų. Itin svarbu keksiukų tešlos nepermaišyti, antraip kepinukai bus kieti. Neišsigąskite, gauta tešla jums gali atrodyti skystoka.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Į keksiukų kepimo formą dėkite popierines kepimo formeles ir pilkite į jas tešlos – ji turi užpildyti 2/3 tūrio. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite 15–20 min. (priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių ir keksiukų dydžio). Keksiukai bus iškepę, kai medinis pagaliukas, įkištas į vidurį, bus sausas.
  • Jei nutarsite keksiukus dekoruoti kremu, pirmiausia juos visiškai atvėsinkite. Keksiukams su „Guinness“ alumi labiausiai tiks sodrūs sviestiniai kremai, jie gali būti gardinti riešutais, šokoladu ar lašeliu kvapnaus alkoholinio gėrimo.
  • Beje, jei neturite keksiukų formos, šis receptas puikiai tinka ir keksui – pilkite tešlą į pailgą, jam skirtą formą ir kepkite apie 50–60 min.
Suskleisti
Margi keksiukai
Receptas: Margi šokolado-varškės keksiukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 114
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Pieną užvirinkite, nukelkite ugnies, suberkite kubeliais laužytą šokoladą, leiskite ištirpti ir atvėsti.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Įmaišykite vieną kiaušinį, šokoladinį pieną ir tirpintą sviestą.

4. Varškę išsukite su cukrumi ir antruoju kiaušiniu. Pagardinkite šaukšteliu vanilės ir žiupsneliu druskos.

5. Į keksiukų formeles dėkite truputį šokoladinės tešlos, gerą šaukštą varškės, uždenkite dar trupučiu šokoladinės tešlos.

6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Suskleisti
Burokėlių keksiukai „Red Velvet“
Receptas: Burokėlių keksiukai „Red Velvet“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 21
Receptas
Ingredientai
Migdolų miltai: 120.00 g (arba kokosų miltų)
Rudasis cukrus: 135.00 g
Speltos kviečių grūdai: 105.00 g (viso grūdo)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Burokėliai: 1.00 vnt. (250 g svorio; sutarkuotas smulkia tarka)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 125.00 ml (bekvapio; arba rapsų ar kokosų aliejaus)
Kefyras: 125.00 ml
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

2. Sudėkite visus išvardintus ingredientus į elektrinio kombaino indą ir plakite apie 3 minutes, kol masė gerai susimaišys.

3. Supilstykite masę į 12 popieriniais „sijonėliais“ išklotų keksiukų kepimo skardos ertmių, į kiekvieną įpildami maždaug 1/2 stiklinės tešlos. Kepkite apie 28–30 minučių, arba, kol įbedę medinį pagaliuką, jį ištrauksite sausą. Atvėsinkite keksiukus išdėlioję ant grotelių.

4. Visiškai atvėsintus keksiukus galite papuošti rikotos sūrio kepurėlėmis. Jis gaminamas taip:

5. Rikotą kartu su medumi plakite 1–2 minutes elektriniu maišytuvu, kol masė taps minkšta ir vienalytė. Jei matote, kad masė pernelyg tiršta, įmaišykite kelis šaukštus pieno.

6. Sukrėskite kremą į konditerinį maišą ir išspauskite po truputį ant kiekvieno keksiuko. Papuoškite šaltyje džiovintomis (liofilizuotomis) uogomis.

Suskleisti
Morkų keksiukai
Receptas: Morkų keksiukai su pistacijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 25
Receptas
Ingredientai
Morkos: 150.00 g (tarkuotų)
Pistacijos: 100.00 g (nesūdytų gliaudytų)
Rudasis cukrus: 100.00 g
Aliejus: 120.00 ml
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.

2. Maišytuve suplakite kiaušinius su cukrumi ir aliejumi, kol masė taps balsva. Tuomet suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite ir sudėkite morkas bei pistacijas.

3. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į keksiukų kepimo formeles.

4. Morkų keksiukus kepkite apie 20 minučių.

Suskleisti

Pyragai:

„Oreo“ sūrio pyragas
Receptas: „Oreo“ sūrio pyragas
16 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 32
Receptas
Ingredientai
Oreo sausainiai: 44.00 vnt. (20 pagrindui, 16 sūrio masei ir 8 viršui apibarstyti)
Sviestas: 60.00 g (lengvai sūdyto, pagrindui)
Grietinėlės sūris: 800.00 g (kambario temperatūros; sūrio masei)
Grietinėlė: 400.00 g (ne mažiau kaip 35 proc. riebumo; sūrio masei)
Cukrus: 100.00 g (sūrio masei)
Kaip gaminti

Keletas techninių pastabų:

  • sausainius smulkinkite su visu įdaru.
  • Galima naudoti bet kokį grietinėlės sūrį, rikotą, maskarponę ar šių produktų derinius įvairiomis proporcijomis.
  • Jei neturite virtuvinio kombaino, sausainius galite susmulkinti taip: sudėkite juos į maišelį ir laužykite kočėlu, bulvių grūstuve ar bet kokiu sunkesniu daiktu.
  • Iš viso reikia 44 „Oreo“ sausainių. Mūsų parduotuvėse šie sausainiai dažniausiai pardavinėjami dėžutėse po 16 sausainių, tad reikia 3 dėžučių, iš kurių lieka 4 sausainiai smaližiams, kuriems sunku laukti, kol pyragas sustings.

1. Ištirpinkite sviestą.

2. Virtuviniame kombaine iki labai smulkių trupinių susmulkinkite 8 sausainius (su visu įdaru). Atidėkite juos – jie bus reikalingi vėliau, pyrago paviršiui apibarsyti.

3. Susmulkinkite 16 sausainių, reikalingų sūrio masei. Skaniausia, kai jie nėra sumalti iki miltų ir lieka stambesnių gabalėlių. Todėl smulkinkite sausainius pulsiniu režimu. Atidėkite.

4. Galiausiai į virtuvinį kombainą sudėkite likusius 20 sausainių, skirtų pagrindui. Susmulkinkite gan smulkiai, pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite.

5. Trupinius su sviestu tolygiai paskleiskite torto žiede ar kepimo formoje nuimamais kraštais. Lengvai paspauskite ir padėkite į šaldytuvą.

6. Grietinėlės sūrį išplakite su cukrumi. Kai cukrus ištirps, supilkite grietinėlę ir plakite, kol masė sutirštės. Įmaišykite smulkintus sausainius (16 stambiau smulkintų sausainių).

7. Sūrio masę paskleiskite ant sausainių pagrindo, išlyginkite ir apibarstykite likusiais sausainių trupiniais. Palikite šaldytuve bent 6 valandoms, o geriausia – per naktį.

Suskleisti
Obuolių pyragas
Receptas: Šokoladinis obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 51
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Sviestas: 150.00 g
Kakava: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 6.00 valg. š.
Miltai: 2.00 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą nedideliu kiekiu vandens, o ant jo – dubenį su tirpdomu sviestu ir šokoladu. Į juos įmaišykite cukrų, kakavą ir vanilinį cukrų. Nuimkite dubenį nuo puodo ir viską gerai išmaišykite.

2. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir vėl viską sumaišykite. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į gautą tešlą. Tešla turi išeiti gan tiršta.

3. Tuomet į ją įmaišykite smulkiai pjaustytus obuolius ir viską sukrėskite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir po maždaug 50 minučių pyragą išimkite. Leiskite jam atvėsti ir ragaukite!

Suskleisti
Trupininis pyragas su maskarpone ir obuoliais
Receptas: Trupininis pyragas su maskarpone ir obuoliais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 133
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (pagrindui)
Miltai: 190.00 g (90 g įprastų kvietinių ir 100 g rupių; pagrindui)
Cukrus: 90.00 g (pagrindui ir dar 1/4 stiklinės įdarui)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. (po šaukštelį pagrindui ir įdarui)
Lazdynų riešutai: 150.00 g (rupiai maltų; pagrindui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (įdarui)
Varškė: 180.00 g (įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (įdarui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (jei mažesni, tada 4; įdarui)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (įdarui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.

2. Pirštais trinkite sviestą su abiejų rūšių miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir riešutais, kol masė taps panaši į trupinius.

3. 20 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suberkite 2/3 trupinių, šiek tiek paslėkite. Kepkite 10 minučių.

4. Kol pagrindas kepa, paruoškite įdarą. Vidutiniame dubenyje maskarponę sumaišykite su varške, kiaušiniais, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Man tai patogiausia daryti maisto smulkintuvu – taip įdaras tampa itin kreminės konsistencijos.

5. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

6. Ant iškepusio pagrindo sukrėskite varškės masę, ant viršaus suberkite obuolius. Apibarstykite likusiais trupiniais, kiek paspauskite ir kepkite 30–40 minučių, kol viršus paskrus.

7. Leiskite pyragui atvėsti kepimo formoje. Tiekite šaltą arba kambario temperatūros – vieną, su ledais ar plakta grietinėle.

Suskleisti
Grietinėlės pyragas
Receptas: Puikus grietinėlės pyragas iš 6 ingredientų
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 10
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 160.00 g („Gaidelis“)
Kakava: 1.50 arbat. š.
Sviestas: 60.00 g
Grietinėlė: 200.00 g (plakamosios)
Sutirštintas pienas: 160.00 g (saldinto)
Citrinos: 0.75 vnt. (išspaustos sultys)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. 18 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Sausainius virtuviniu kombainu sutrupinkite iki visiškų trupinių. Suberkite kakavą ir vėl gerai išmaišykite.

3. Sviestą ištirpinkite ir įmaišykite į sausainių trupinius. Gautą masę suberkite į paruoštą formą. Paskleiskite vienodu sluoksniu per visą pagrindą, suformuokite 2 cm aukščio kraštelius.

4. Grietinėlę mikseriu išplakite iki standumo, kitame dubenėlyje sumaišykite kondensuotą pieną su citrinos sultimis. Į šią masę atsargiai, nuolat sukdami dubenį, įmaišykite grietinėlę.

5. Įdarą supilkite į paruoštą pyrago pagrindą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Grietinėlės masė truputį sutirštės, bet vis dar kiek judės.

6. Atvėsinkite pyragą iki kambario temperatūros. Laikykite šaltai pernakt – susistovėjęs pyragas yra pats skaniausias.

Suskleisti
Morkų pyragas
Receptas: Morkų pyragas su varškės kremu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 33
Receptas
Ingredientai
Miltai: 280.00 g
Morkos: 2.00 st. (sutarkuotų per burokinę tarką)
Cukrus: 400.00 g
Alyvuogių aliejus: 250.00 ml
Varškė: 220.00 g (100 g pyrago tešlai ir 120 g varškės glaistui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Ananasai: 150.00 g (konservuotų)
Sviestas: 2.00 valg. š. (minkšto; varškės glaistui)
Grietinė: 50.00 g (varškės glaistui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (varškės glaistui)
Cukraus pudra: 150.00 g (varškės glaistui)
Kaip gaminti

1. Į vieną indą sudėkite ir išmaišykite visus pyrago tešlai reikalingus sausus, o į kitą – skystus ingredientus.

2. Išmaišius viską atskirai, sumaišykite viską viename dubenyje, o tada krėskite į kepimo formą ir šaukite į iki 180°C laipsnių įkaitintą orkaitę.

3. Kepkite apie valandą. Patikrinti, ar pyragas iškepęs, galima mediniu pagaliuku – tešla turi būti drėgna, bet per daug nelipti.

4. Visus glaistui reikiamus produktus ištrinkite ir gautą masę užtepkite ant atvėsusio pyrago.

Suskleisti
Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais
Receptas: Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 38
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 190.00 g (160 g pagrindui ir 30 g papuošimui)
Sviestas: 50.00 g (pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (įdarui)
Rudasis cukrus: 0.25 st. (įdarui)
Cinamonas: 0.50 arbat. š. (įdarui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (įdarui)
Imbieras: 0.25 arbat. š. (malto; įdarui)
Gvazdikėliai: 0.25 arbat. š. (maltų; įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto; įdarui)
Miltai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Vanduo: 1.00 valg. š. (įdarui)
Karamelė: 200.00 ml (sūdytos; 150 g kremui ir dar keli šaukštai papuošimui)
Želatina: 6.00 g (kremui)
Grietinėlė: 360.00 ml (plakamosios; kremui)
Grietinėlės sūris: 250.00 g (kremui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (kremui)
Kaip gaminti

Pagrindas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. 20 cm atsegamą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Sausainius sumalkite iki trupinių, suberkite druską.

3. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į trupinius. Gerai išmaišykite – masė turi priminti šlapią smėlį.

4. Trupinius tolygiai paskirstykite kepimo formoje, paspauskite ir kepkite 10–15 minučių. Pagrindas turi vos parusti. Atvėsinkite ant grotelių.

Įdaras:

1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

2. Nedideliame prikaistuvyje ant silpnos ugnies kaitinkite obuolius, cukrų, citrinos sultis ir prieskonius, kol išsiskirs sultys, o obuoliai suminkštės (man tai truko apie 10–15 minučių).

3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite miltus ir vandenį. Įmaišykite šį mišinį į obuolius ir pakaitinkite dar 5–10 minučių, kol sultys sutirštės.

 

4. Leiskite įdarui visiškai atvėsti.

Kremas:

1. Želatiną sumaišykite su 60 ml grietinėlės ir leiskite išbrinkti.

2. Kitame dubenyje plakite likusią grietinėlę iki minkštų putų (kiek tvirtesnių nei gaminant musus).

3. Kitame dubenyje išplakite sūdytą karamelę, grietinėlės sūrį, maskarponę ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.

4. Atsargiai įmaišykite grietinėlę

5. Želatiną ištirpinkite. Į ją įdėkite keletą šaukštų grietinėlės masės, kad suvienodintumėte temperatūrą. Įmaišykite į likusį kremą.

Surinkimas:

1. Ant atvėsusio pagrindo supilkite kiek daugiau nei pusę kremo.

2. Kreme padarykite įdubimą, sudėkite obuolių įdarą ir išlyginkite.

3. Supilkite likusį kremą. Išlyginkite. Dekoruokite sūdyta karamele ir trupintais sausainiais.

4. Tortą palikite šaldytuve bent keletui valandų arba pernakt.

Pastaba: Sūdytą karamelę gaminu pagal šį receptą, tik vaisių tyres keičiu riebia grietinėle ir kaitinu iki 104°C. Taip pat galite naudoti pašildytą ir kiek pienu praskiestą karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną.

Suskleisti
Sūrios karamelės pyragas „Snickers“
Receptas: Sūrios karamelės pyragas „Snickers“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.6 / 7
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (arba 100 g; pyragui)
Cukrus: 250.00 g (150 g drėgno cukraus „Farinas“ pyragui ir 100 g baltojo karamelei)
Juodasis šokoladas: 150.00 g (100 g pyragui ir 50 g karamelei)
Miltai: 60.00 g (pyragui)
Sviestas: 50.00 g (pyragui)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (pyragui)
Grietinėlė: 100.00 g (karamelei)
Druska: 2.00 arbat. š. (karamelei)
Žemės riešutai: 100.00 g (kepintų, be odelių)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia kepame pyragą. Sumaišykite birius produktus: miltus, „Farino“ cukrų ir kepimo miltelius.

2. Ištirpinkite sviestą, suberkite į jį sulaužytą šokoladą ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Nuolat maišant į šokolado masę iš lėto supilkite kambario temperatūros kiaušinius. Tada suberkite birius produktus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

3. Tešlą supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

4. O dabar gaminame karamelę. Jai skirtą cukrų suberkite į puodą ir pastatykite ant kaitros. Sukamaisiais judesiais judinkite puodą, kol visas cukrus karamelizuosis. Tada supilkite į jį užvirusią grietinėlę ir šluotele gerai išmaišykite.

5. Gautą masę užpilkite ant šokolado ir maišykite, kol ištirps šokoladas. Įdėkite du šaukštelius druskos ir išmaišykite. Suberkite kepintus žemės riešutus be odelių ir vėl viską gerai išmaišykite.

6. Gautą masę užpilkite ant dar karšto iškepusio pyrago ir palikite nakčiai šaldytuve.

7. Atšalusį išimkite iš kepimo formos ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Suskleisti

Tortai:

Tortas su žaliąja citrina
Receptas: Lengvai paruošiamas tortas su žaliąja citrina
8 asmenims
Pagaminsite per 7 val.
4.1 / 33
Receptas
Ingredientai
Krekeriai: 150.00 g (sūrių (pagrindui))
Cukrus: 1.00 valg. š. (pagrindui)
Sviestas: 80.00 g (lydyto; pagrindui)
Kondensuotas pienas: 400.00 g (įdarui)
Žalioji citrina: 150.00 ml (sulčių; įdarui)
Citrinos žievelė: 1.00 vnt. (žaliosios)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios; įdarui)
Kaip gaminti

Jei po ranka neturite žaliųjų citrinų, galite jas pakeisti paprastomis citrinomis, tačiau galutinis rezultatas bus truputį kitoks.

Beje, šiam desertui reikia naudoti tiek sausainių, kad pagrindo užtektų net tik formos apačiai, bet ir kraštams, kitaip kremas gali išbėgti.

1. Susmulkinkite krekerius rankomis – nieko tokio, jei liks ir kiek didesnių trupinėlių, nebūtina smulkinti iki visiškų trupinių. Sumaišykite trupinius su cukrumi ir lydytu sviestu taip, kad būtų suvilgyti visi sausainių gabalėliai.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C, nustatę funkciją, kad keptų ir viršus, ir apačia.

3. Torto formos apačią ir kraštus išklokite kepimo popieriumi. Dėkite sausainių masę į torto formą, spauskite ją prie pagrindo, suformuokite ir kraštelius.

4. Kepkite pagrindą apie 15–18 min. – kol taps auksinis. Ištraukite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti.

5. Išplakite kondensuotą pieną su 150 ml sulčių ir žaliosios citrinos žievele. Masė sutirštės iki jogurto konsistencijos.

6. Išplakite grietinėlę ir po truputį lengvai įmaišykite į kondensuoto pieno masę, pasistenkite nesunaikinti oro, esančio plakinio viduje.

7. Supilkite įdarą į torto formą, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaltai 6 valandas.

8. Prieš patiekdami tortą, papuoškite jį šviežių žaliųjų citrinų žievelėmis.

Suskleisti
Meduolinis tortas su spanguolėmis
Receptas: Meduolinis tortas su spanguolėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.4 / 18
Receptas
Ingredientai
Miltai: 270.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.25 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (malto)
Kardamonas: 0.50 arbat. š. (malto)
Gvazdikėliai: 0.50 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Rudasis cukrus: 100.00 g
Cukraus sirupas: 100.00 ml
Sviestas: 125.00 g
Grietinėlė: 600.00 ml (plakamosios; 100 ml tešlai ir 500 kremui)
Pienas: 150.00 ml
Maskarponės sūris: 500.00 g (kremui)
Cukraus pudra: 3.00 valg. š. (kremui)
Cukatos: 50.00 g (smulkiai kapotų apelsinų žievelių; kremui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (spanguolėms)
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt. (spanguolėms)
Spanguolės: 1.00 puodelis
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais kepimo formą.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, druską, prieskonius, viską persijokite.

3. Ištirpinkite sviestą, supilkite į puodą pieną ir grietinėlę.

4. Kiaušinius su cukrumi išsukite iki purumo. Supilkite sirupą ir gerai išmaišykite. Dalimis pakaitomis įmaišykite miltų ir sviesto mišinius. Nepermaišykite.

5. Trečdalį tešlos supilkite į kepimo formą (18 cm skersmens) ir kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje 25–30 minučių. Jei turite tris vienodas kepimo formas, galite visus tris meduolinio biskvito sluoksnius kepti vienu metu. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar biskvitas iškepė. Išverskite meduolinius biskvitus ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

6. Iki standumo išplakite grietinėlę. Bebaigdami plakti suberkite cukraus pudrą. Sudėkite maskarponę ir išplakite iki purios vientisos masės.

7. Dėkite pirmąjį biskvito sluoksnį ant tortinės, užtepkite trečdalį kremo. Užbarstykite pusę smulkintų cukatų. Uždėkite antrąjį meduolio sluoksnį, užtepkite trečdaliu kremo ir užbarstykite likusias cukatas. Uždėkite viršutinį sluoksnį, užtepkite likusį kremą, gražiai išlyginkite paviršių ir šonus. Padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, galima palikti ir pernakt.

8. Lengvai išplakite kiaušinio baltymą. Uogas po vieną merkite į baltymą ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų skysčio perteklius. Po to po vieną išvoliokite uogas cukruje ir palikite džiūti ant lėkštės apie 30 minučių.

9. Dekoruokite tortą cukruotomis spanguolėmis ir eglišakiais, cukraus masės snaigėmis.

Suskleisti
Liucinos Rimgailės gamintas tortas
Receptas: Liucinos Rimgailės gaivus tortas su matcha arbata
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 27
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 120.00 g (naudoti su kokosu, bet tinka bet kurie kiti, pavyzdžiui, avižiniai; pagrindui)
Sviestas: 50.00 g (pagrindui)
Varškė: 250.00 g (trintos; pirmam sluoksniui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (pirmam sluoksniui)
Kokosų grietinėlė: 250.00 ml (pirmam sluoksniui)
Cukrus: 100.00 g
Matcha arbatos milteliai: 1.00 valg. š. (didelis; pirmam sluoksniui)
Žalioji citrina: 0.50 vnt. (išspaustos sultys; pirmam sluoksniui)
Vanduo: 60.00 ml (šalto; pirmam sluoksniui)
Želatina: 20.00 g (pirmam sluoksniui)
Avietės: 1.00 vnt. (indelis šviežių; pirmam sluoksniui)
Grietinėlė: 300.00 ml (plakamosios; antram sluoksniui)
Baltasis šokoladas: 150.00 g (antram sluoksniui)
Kaip gaminti

1. Sausainius sumalkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir supilkite ant trupinių. Viską gerai išmaišykite ir išlipdykite torto formos dugną (šįkart naudota 16 cm skersmens forma, kad tortas būtų aukštesnis, bet ingredientai skirti 21 cm skersmens formai). Pastatykite į šaldytuvą, kad apstingtų.

2. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, leiskite išbrinkti ir paskui pakaitinkite, kad virstų skysčiu.

3. Varškę, mascarponės sūrį, grietinėlę sudėkite į plakimo indą ir plakite vidutiniu greičiu. Paskui supilkite išspaustas žaliosios citrinos sultis bei ištirpintą želatiną. Viską labai gerai išmaišykite ir supilkite ant paruošto pagrindo. Ant viršaus padėliokite šviežių aviečių.

4. Antram sluoksniui pakaitinkite 100 ml grietinėlės (nereikia užvirti, užtenka maždaug 60–70 C temperatūros). Šokoladą pasmulkinkite ir užpilkite ant jo karštą grietinėlę. Leisti pastovėti 2 minutes ir išmaišykite.

5. Plakiklio dubenyje išplakite likusią grietinėlę ir dalimis į ją supilkite balto šokolado skystį. Viską gerai išplakite, papurenkite ir supilkite ant žaliojo sluoksnio su matcha arbata.

6. Puoškite pagal savo fantaziją.

 

Suskleisti
Blynų tortas
Receptas: Saldus blynų tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 37
Receptas
Ingredientai
Pienas: 500.00 ml (blynams)
Miltai: 250.00 g (blynams)
Grietinė: 200.00 g (blynams)
Aliejus: 50.00 g (blynams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (blynams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (blynams)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (blynams)
Kepimo milteliai: 5.00 g (blynams)
Nutella kremas: 1.00 vnt. (indelis; kremui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (kremui)
Maskarponės sūris: 2.00 vnt. (indeliai)
Kaip gaminti

1. Sumaišę blynams skirtus produktus iškepkite lietinius.

2. Kremui sumaišykite „Nutellą“ ir maskarponės sūrį su pjaustytu apelsinu.

3. Ant kiekvieno lietinio tepkite pasigaminto kremo ir dėkite blynus vieną ant kito, kol „užaugs“ norimo aukščio blynų tortas. Papuoškite jį uogomis ir karamelizuotais riešutais.

Suskleisti
Šokoladinis firminis „Bruzgų“ tortas su kava
Receptas: Nuostabus tortas su kava
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 300.00 g (250 g biskvitui ir 50 g šokoladiniam glajui)
Miltai: 200.00 g (biskvitui ir dar 3 šaukštai šokoladiniam glajui)
Cukrus: 650.00 g (550 g biskvitui ir 100 g šokoladiniam glajui)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (biskvitui)
Kakava: 12.00 valg. š. (po 6 šaukštus biskvitui ir šokoladiniam glajui; kuo juodesnės)
Kava: 1.00 puodelis (biskvitui (galite naudoti ir šiek tiek karamelinio sirupo))
Maskarponės sūris: 500.00 g (kremui)
Grietinėlė: 200.00 g (35 proc. riebumo; kremui)
Cukraus pudra: 3.00 valg. š. (kupini; kremui)
Uogienė: 3.00 valg. š. (aviečių)
Pienas: 3.00 valg. š. (šokoladiniam glajui)
Įvairios uogos: 2.00 sauja (papuošimui)
Kaip gaminti

iškepkite biskvitus:

1. Ištirpinkite sviestą, į sviesta supilkite kakavą ir išmaišykite. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, bet neperplakite. Tuomet į kiaušinių masę suberkite miltus, lengvai išmaišykite ir supilkite sviesto ir kakavos masę, viską išmaišykite.

2. Naudokite 24 cm skersmens torto kepimo skardą. Išklokite ją kepimo popieriumi, prispauskite ir supilkite trečdalį tešlos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10–12 minučių, tuomet išimkite, palikite kelias minutes atvėsti, išimkite biskvitą ir vėl įdėję naujo kepimo popieriaus kepkite antrą ir trečią biskvitus.

pagaminkite kremą:

1. Šaltą grietinėlę išplakite plakikliu iki purumo. Maskarponės sūrį lengvai ištrinkite su cukraus pudra, sudėkite grietinėlę ir išmaišykite, kad išeitų vientisas minkštas kremas.

pagaminkite glajų:

1. Ištirpinkite sviestą, tuomet berkite cukrų, maišykite, kad aptirptų cukrus, tuomet sudėkite kakavą ir miltus, viską maišykite šluotele, pabaigoje supilkite pieną, kad viskas gražiai susijungtų, ir šiek tiek pavirkite, kad sutirštėtų.

 

2. Užplikykite kavos puodelį, įpilkite karamelinio sirupo. Paruošta kava apšlakstykite visus tris biskvitus, leiskite įsigerti, jei reikia, šiek tiek nusausinkite popierinėmis servetėlėmis.

sukonstruokite tortą:

1. Kai turite kremą ir glajų, o biskvitai jau sulaistyti kava, galima juos sutepti kremu. Padalykite kremą maždaug į 3 dalis ir pasilikite šiek tiek torto šonams aptepti. Dėkite pusę kremo ant pirmojo biskvito, gražiai išlyginkite, uždėkite aviečių uogienės ir šaukštu šiek tiek įmaišykite ją į kremą. Uždėkite ant viršaus antrąjį biskvitą, aptepkite jį likusiu kremu bei aviečių uogiene. Tuomet trečiąjį biskvitą uždėkite ant viršaus.

2. Peiliu ar mentele aptepkite torto kraštus likusiu kremu, kad būtų kuo lygesni kraštai. Tuomet užpilkite šokoladiniu glajumi – pilkite ne visą iš karto, o po kelis šaukštus, tepkite link kraštų, kad gražiai nutekėtų.

3. Tortą puoškite šviežiomis uogomis.

Suskleisti
Žemės riešutų sviesto tortas
Receptas: Žemės riešutų sviesto tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.4 / 39
Receptas
Ingredientai
Graikiniai riešutai: 1.00 puodelis (tinka ir pekano - tešlai)
Anakardžių riešutai: 1.00 puodelis (tešlai)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š. (agavų arba medus - tešlai)
Pienas: 6.00 valg. š. (3-4 - augalinis - tešlai ir 3 - įdarui)
Vanilės ekstraktas: 4.00 arbat. š. (2 - tešlai ir 2 - įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4 - tešlai ir 1/4 - įdarui)
Riešutų sviestas: 1.00 puodelis (žemės riešutų - įdarui)
Bananai: 3.00 vnt. (įdarui)
Šokoladiniai pabarstukai: (1/4 - įdarui) 1.00 puodelis
Kaip gaminti
  1. Pyrago pagrindo ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės – tik nepersistenkite ir nepagaminkite riešutų sviesto. Vis įpilkite augalinio pieno, kad konsistencija nebūtų pernelyg tiršta. Gauta mase išklokite apvalią torto formą taip, kad būtų uždengtas ir dugnas, ir kraštai.
  2. Dabar į maisto smulkintuvą sumeskite įdaro ingredientus ir trinkite, kol gausite vientisą masę. Supilkite ją ant pyrago pagrindo ir apibarstykite šokolado pabarstukais. Dabar dėkite į šaldytuvą ir palikite 3-4 valandoms.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius