-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai, kaip skaniai paruošti jūrinį ešerį, ir kepto grilyje receptas

Jei svarstote, kaip į savo kasdienį valgiaraštį įtraukti daugiau žuvies ir jūros gėrybių, pamėginkite paruošti ypatingos išvaizdos, ryškios spalvos, tačiau subtilaus skonio jūrinį ešerį. Anot maisto gaminimo ekspertės, jį galima ruošti pačiais įvairiausiais būdais.
Jūrinis ešerys su miso sultiniu ir daržovėmis
Jūrinis ešerys su miso sultiniu ir daržovėmis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip pasakoja pranešime žiniasklaidai cituojama prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė, jūriniai ešeriai išsiskiria ryškiai rožine, beveik oranžine spalva. Jie yra panašūs į gėlavandenius ešerius, tačiau priklauso kitam žuvų būriui. Tai giliuose vandenyse gyvenančios žuvys. Dažniausiai jos aptinkamos 50–1000 m gylyje. Jūrinis ešerys gali užaugti iki metro ilgio ir sverti net iki 15 kg. Jūriniai ešeriai daugiausia gyvena Šiaurės Atlante, jų taip pat sugaunama ir Grenlandijoje arba šalia Norvegijos krantų.

Jūrinio ešerio tekstūra yra tvirta, tačiau ši žuvis itin sultinga, todėl ją galima ruošti pačiais įvairiausiais būdais

Kaip teigia V.Juodkazienė, ši žuvis pasižymi ne tik išskirtine išvaizda, bet ir subtiliu, švelniai salstelėjusiu skoniu. Jūrinio ešerio tekstūra yra tvirta, tačiau ši žuvis itin sultinga, todėl ją galima ruošti pačiais įvairiausiais būdais: supjausčius gabaliukais kepti keptuvėje, visą žuvį kepti orkaitėje. Ją taip pat galima ir troškinti, ruošti garuose. Na, o jeigu norite šiai žuviai suteikti dūminio skonio – jūrinis ešerys itin gardus ir keptas, kepsninėje, ant žarijų.

Anot maisto ekspertės, ši žuvis, kaip ir daugelis kitų baltos žuvies rūšių puikiai dera su pačiomis įvairiausiomis prieskoninėmis žolelėmis: čiobreliais, rozmarinu, baziliku. Kadangi jūrinis ešerys – subtilaus skonio žuvis, jį puikiai atskleidžia ir paprasčiausi druska, pipirai bei šviežios citrinos sultys.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jūrų ešerys portugališkai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Jūrų ešerys portugališkai

Anot V.Juodkazienės, jūrinį ešerį derinti galima su pačiais įvairiausiais ingredientais: kuskusu, bolivinės balandos kruopomis, keptais pomidorais, bulvėmis, įvairiausiomis gaiviomis salotomis. Jūrinį ešerį gardu valgyti ir su makaronais, o supjaustytą gabaliukais ir pagardintą aitriosiomis paprikomis šią žuvį galima naudoti ir meksikietiškiems takams paruošti.

Nors jūrinis ešerys visame pasaulyje pamėgta žuvis, ypač daug jos suvartojama Azijoje. V.Juodkazienė pasakoja, kad dažniausiai azijiečiai visą, nepjaustytą jūrinį ešerį ruošia garuose ir patiekia su ryžiais bei salotomis.

Maisto ekspertė dalijasi nesudėtingu, tačiau tikrai gero skonio patiekalą užtikrinančiu receptu.

Grilyje keptas jūros ešerys su žolelėmis

Ingredientai:

  • Jūrinio ešerio
  • žiupsnelis džiovinto baziliko;
  • žiupsnelis džiovinto rozmarino;
  • 1 citrina;
  • kelios skiltelės česnako, susmulkintos;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis pipirų;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai nuvalome, nuplauname bei nusausiname žuvį.

2. Nedideliame indelyje sumaišome kelis šaukštus aliejus, druską, pipirus, džiovintas žoleles ir smulkintą česnaką. Gautu mišiniu ištriname žuvį.

3. Iki vidutinės ugnies įkaitiname grilį. Kepsninei įkaitus žuvį dedame ant aliejumi pateptų grotelių ir pridengiame folija. Taip žuvį kepame apie 15 minučių. Galiausiai nuo jos nuimame foliją ir pakepame dar apie 10 minučių. Galiausiai žuvį pašlakstome citrinos sultimis.

4. Taip paruoštą jūrinį ešerį galite patiekti su mėgstamu garnyru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius