Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2021 05 22, 20:23

Prie arbatos ar kavos – kakavinis skanėstas: nuo tinginio iki sausainių

Lietus ir vėsuma nesitraukia ir tai gali gerokai numušti savaitgalio ūpą. Vienas iš būdų nuotaiką pagerinti – medituoti ruošiant skanėstus! Šį kartą siūlome spintelėse paieškoti ar nusipirkti kakavos ir pasigaminti desertą su kvapniais tamsiaisiais milteliais.
Kakavinis tinginys
Kakavinis tinginys / Astos Černės nuotr.
Receptas: Kakavinis pyragas
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 27
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 300.00 g (arba margarinas)
Grietinė: 225.00 g (pusė indelio)
Kakava: 100.00 g
Razinos: 50.00 g (pagal skonį)
Aguonos 1.00 valg. š.
Miltai: 2.00 st.
Vanduo: 300.00 ml
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode su trupučiu vandens išlydykite sviestą. Supilkite į dubenėlį, įmuškite kiaušinius, sudėkite kakavą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius (galite įdėti ir cukraus, jeigu paragavus nėra pakankamai saldu).

2. Gautą masę  išmaišykite iki tolygios spalvos, sudėkite grietinę, vėl išmaišykite, o tada po truputį pilkite miltus ir sukite iki vidutiniškai tirštos masės (įpilkite proporcingai vandens, priklausomai nuo kiekio, kurį norite iškepti).

3. Ant viršaus užberkite razinų bei aguonų ir kepkite apie 20-25 min. Skanaus :)  

Facebook kepinių konkurso receptas

Autorė Ieva Tamošiūnaitė

Suskleisti
Receptas: Sausainiai su kakava ir aitriosiomis paprikomis
25 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kakava: 50.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA)
Cinamonas: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA)
Miltai: 450.00 g (kvietinių)
Kaip gaminti
  1. Visus produktus sumaišykite trintuvu, kad gautumėte vientisą masę.
  2. Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite iš jų lazdeles.
  3. Supjaustykite į 25 gabalėlius. Suformuokite rutuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  4. Kepkite 15 min. iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje.
Suskleisti
Receptas: Kakavos meduolis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kakava: 1.00 valg. š. (miltelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 115.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Pienas: 1.00 puodelis (0,5)
Medus: 1.00 puodelis
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - tarkuotos žievelės - meduoliui ir 2,5 valg.š. - sulčių - glaistui)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (malto)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (malto)
Gvazdikėliai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Miltelinis cukrus: 100.00 g (glaistui)
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su druska, kakavos ir kepimo milteliais.
  2. Sviestą išsukite su cukrumi, vanile, citrinos žievele, likusiais prieskoniais ir medumi.
  3. Po vieną įplakite kiaušinius.
  4. Pakaitomis berkite miltų mišinį ir pilkite pieną, užmaišykite vientisą tešlą ir supilkite į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi.
  5. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas, ištraukus liks neapsivėlęs tešla.
  6. Kol meduolis vėsta, pasiruoškite glaistą. Miltelinį cukrų sumaišykite su citrinų sultimis.
  7. Apglaistykite pyragą jau šaltą.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 230.00 g
Cukrus: 2.00 st.
Miltai: 2.00 st.
Kakava: 3.00 valg. š. (kokybiškos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Grietinė: 160.00 ml (riebios)
Druska: 0.50 arbat. š.
Soda: 1.50 arbat. š.
Kaip gaminti
  • Nemažame puode išlydykite sviestą, supilkite alų ir užvirinkite. Berkite kakavos miltelius ir paplakite šluotele, kol masė taps vientisa. Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad kiek atvėstų.
  • Į didelį dubenį berkite persijotus miltus, cukrų, sodą ir druską.
  • Kitame dubenyje išplakite kiaušinius ir grietinę.
  • Į grietinės-kiaušinių plakinį pilkite sviesto-alaus-kakavos mišinį ir gerai išmaišykite.
  • Galiausiai į skysčių mišinį suberkite sausus ingredientus ir atsargiai maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų. Itin svarbu keksiukų tešlos nepermaišyti, antraip kepinukai bus kieti. Neišsigąskite, gauta tešla jums gali atrodyti skystoka.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Į keksiukų kepimo formą dėkite popierines kepimo formeles ir pilkite į jas tešlos – ji turi užpildyti 2/3 tūrio. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite 15–20 min. (priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių ir keksiukų dydžio). Keksiukai bus iškepę, kai medinis pagaliukas, įkištas į vidurį, bus sausas.
  • Jei nutarsite keksiukus dekoruoti kremu, pirmiausia juos visiškai atvėsinkite. Keksiukams su „Guinness“ alumi labiausiai tiks sodrūs sviestiniai kremai, jie gali būti gardinti riešutais, šokoladu ar lašeliu kvapnaus alkoholinio gėrimo.
  • Beje, jei neturite keksiukų formos, šis receptas puikiai tinka ir keksui – pilkite tešlą į pailgą, jam skirtą formą ir kepkite apie 50–60 min.
Suskleisti
Receptas: Šokoladiniai sausainiai „Taika pasauliui“
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Miltai: 170.00 g
Kakava: 28.00 g (nesaldintos)
Sviestas: 155.00 g (kambario temperatūros)
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Rudasis cukrus: 134.00 g
Cukrus: 50.00 g
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (geriau kristalų (fleur de sel))
Šokoladas: 142.00 g (pieniško arba juodojo)
Kaip gaminti

Kodėl toks pavadinimas? Šiuo receptu Dorie pirmąsyk pasidalino Paris Sweets, kur jie vadinosi „Korova Cookies“. Tačiau jos kaimynas R.G. buvo įsitikinęs, jog visa, ko reikia pasaulinei taikai ir laimei užtikrinti, – kasdien turėti šių sausainių. Nesu tikra, ar viskas taip paprasta, bet po tokių ditirambų kaipgi neišmėginsi?!

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius.

2. Virtuviniame kombaine arba rankiniu plaktuvu sviestą išplakite, kol taps minkštas. Suberkite abiejų rūšių cukrų, druską ir vanilės ekstraktą, ir plakite dar 2 minutes.

3. Į plaktuvo dubenį suberkite sausų ingredientų mišinį. Indą užklokite virtuviniu rankšluosčiu – jis neleis miltams išskristi iš dubens. Lėtai, pulsuojančiu režimu po keletą sekundžių maišykite ingredientus – turėtų pakakti kokių 5 kartų. Jei dubens dugne vis dar matote daug sausų miltų, papulsuokite dar keletą katų. Jei ne, atidengę dubenį pamaišykite dar apie pusę minutės, kol pranyks visi miltai. Kad išgautumėte kiek įmanoma trapią tekstūrą, svarbu tešlos neperminkyti. Tešla gali būti labai biri!

4. Šokoladą sukapokite mažais gabalėliais, suberkite į tešlą ir išmaišykite.

5. Paruoštą tešlą padalinkite pusiau. Kiekvieną iš dalių suformuokite į maždaug 3,5 cm skersmens cilindrą, įvyniokite į maistinę plėvelę ir vėsinkite šaldytuve bent 3 valandas.*

 

6. Orkaitę įkaitinkite iki 160°C temperatūros. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.

7. Aštriausiu peiliu supjaustykite cilindrus į 1 cm skersmens storio sausainius.** Pjaunami sausainiai gali trupėti – neišsigąskite ir juos tiesiog suspauskite atgal. Paruoštus sausainius išdėliokite kepimo skardose, palikdami kelių centimetrų tarpus.

8. Pašaukite po vieną skardą į orkaitę ir kepkite sausainius apie 12 minučių – iš išorės jie gali atrodyti dar neiškepę, tačiau taip ir turi būti. Iškepusius sausainius perkelkite ant grotelių ar kito paviršiaus atvėsti, kol jie bus tik vos šilti. Tiekite šiltus arba kambario temperatūros.

9. Likusius sausainius laikykite orui nepralaidžiame inde ir suvalgykite per 3 dienas. Iškeptus sausainius taip pat galima šaldyti iki 2 mėnesių.

Pastabos:

  • Tešlą galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų arba šaldyti iki 2 mėnesių. Jei tešlą šaldote, prieš kepdami jos neatšildykite, paprasčiausiai supjaustykite ją gabalėliais ir kepkite minute ilgiau nei paprastai.
  • Kad pjaunant sausainiai išliktų apvalūs, po kiekvieno pjovimo pasukite cilindrą ketvirčiu – taip tešla bus spaudžiama tolygiai ir cilindrai nesideformuos.
Suskleisti
Receptas: Šokoladinis cukinijų keksas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Miltai: 240.00 g
Kakava: 60.00 g (nesaldintos)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Kava: 1.50 arbat. š. (tirpios)
Sviestas: 115.00 g
Cukrus: 120.00 g
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukinijos: 350.00 g
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą (naudokite 24 cm skersmens apvalią formą arba 20 cm kraštinės kvadratinę formą) išklokite kepimo popieriumi.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.

3. Tirpią kavą užpilkite 3 šaukštais karšto vandens ir išmaišykite. Virtuviniu plaktuvu plakite sviestą su cukrumi iki purumo. Dalimis nuolat plakdami įmaišykite vanilę, kavą, kiaušinius.

4. Dideliame dubenyje burokine tarka sutarkuokite cukiniją. Šokoladą sukapokite nedideliais gabalėliais ir taip pat suberkite į dubenį. Suberkite apie ⅓ miltų mišinio ir maišykite, kol cukinija pasidengs miltais – ji neturėtų sulipti į didesnius gumulus.

5. Likusį miltų mišinį suberkite į sviesto ir kiaušinių plakinį. Maišykite tik tol, kol masė taps vientisa. Palengva įmaišykite cukiniją.

 

6. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą, išlyginkite. Kepkite 40–50 minučių, kol į pyrago vidų įsmeigtas medinis pagaliukas išlįs švarus.

7. Ištraukę pyragą iš orkaitės, peiliu apveskite jo pakraščius, kad atkabintumėte nuo sienelių. Atvėsinkite formoje.

8. Prieš tiekdami galite apibarstyti cukraus pudra.

Pastaba: Jei cukinija peraugusi ir jos žievė kieta – ją nulupkite. Jei naudojate jauną cukiniją, jos lupti nereikia.

Suskleisti
Receptas: Šokoladainis su moliūgais
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 28
Receptas
Ingredientai
Moliūgo tyrė: 120.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Riešutų sviestas: 130.00 g (migdolų)
Medus: 120.00 g
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Kakava: 20.00 g (nesaldintos)
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paruoškite 20x20 cm kepimo skardą – įklokite į ją kepimo popieriaus ir atidėkite į šalį.

2. Visus ingredientus sudėkite į elektrinį maišytuvą ir maišykite tol, kol tešla taps vientisa ir minkšta.

3. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo skardą ir kepkite apie pusvalandį, kol įsmeigus medinį pagaliuką tešla prie jo neprikibs.

4. Iškeptą šokoladainį su moliūgais palaikykite 15 minučių kambario temperatūroje ir tuomet skanaukite.

Suskleisti
Receptas: Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 180.00 ml
Rudasis cukrus: 1.00 st. (nerafinuoto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Speltų miltai: 160.00 g (šviesių)
Kakava: 0.50 st. (miltelių)
Vanduo: 0.50 st. (verdančio)
Druska: 0.50 arbat. š.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (po 0,5 šaukštelio tešlai ir kremui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Liofilizuotos uogos: 2.00 valg. š. (po šaukštą liofilizuotų aviečių ir jų miltelių)
Grietinėlė: 200.00 ml (plaktos; kremui)
Jogurtas: 200.00 ml (tiršto pasukų; kremui)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š. (kremui)
Kaip gaminti

Pyragai su alyvuogių aliejumi jau tapo mano firminiais. Nors, turiu pripažinti, beveik kiekvieną kartą sulaukiu klausimų, ar alyvuogių aliejus neapkartina ir nepakeičia kepinio skonio. Tikrai ne! Jei kepiniams naudosite kokybišką pirmojo spaudimo aukščiausios rūšies alyvuogių aliejų, jie bus ne tik maistingesni, bet su maloniu gaivaus alyvuogių aliejaus poskoniu.

1.Pirmiausiai į verdantį vandenį suberkite kakavos miltelius ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Turite gauti tirštą vientisą kakavos masę. Ją palikite ataušti.

2. Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, lėtai supilkite alyvuogių aliejų ir plakite toliau, kol masė taps vientisa ir puri. Įlašinkite vanilės ekstrakto, įberkite malto kardamono ir sukrėsite praaušusią kakavos masę. Viską išplakite į vientisai tamsią tešlą.

3. Speltų miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, suberkite į paruoštą masę ir užmaišykite tešlą.

 

4. Tortinės dugną išklokite kepimo popieriumi, o sieneles ištepkite alyvuogių aliejumi bei sukrėskite paruoštą tešlą. Pašaukite kepti į įkaitintą 170 laipsnių karščio orkaitę 40 minučių. Ar kepinys jau iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku.

5. Iškepusį palikite ataušti. Tada išimkite iš formos ir apibarstykite lofilizuotų aviečių milteliais.

6. Paruoškite kremą. Išplaktą grietinėlę išsukite su tirštu graikišku jogurtu, klevų sirupu ir maltais kardamonais. Pyragą pateikite su paruoštu kremu, puoškite šaltyje džiovintomis avietėmis.

Suskleisti
Receptas: Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 13
Receptas
Ingredientai
Speltų miltai: 3.00 puodelis (šviesių)
Kakava: 0.50 puodelis (ekologiškos natūralios miltelių)
Rudasis cukrus: 5.00 valg. š. (nerafinuoto)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Saulėgrąžų aliejus: 6.00 valg. š. (ekologiško)
Avinžirnių skystis: 6.00 valg. š.
Vanduo: 0.75 puodelis (padalinto į dvi dalis: 0,5 ir 0,25 puodelio)
Cukraus pudra: 1.00 valg. š. (pabarstymui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.

2. Miltus sumaišykite su kakava, cukrumi ir kepimo milteliais.

3. Avinžirnių nuovirą sumaišykite su aliejumi ir vandeniu.

4. Sumaišykite sausuosius ir šlapuosius ingredientus ir išminkykite tešlą.

5. Iškočiokite iš tešlos apie iškočioti apie 0,8 cm storio lakštą ir išspauskite norimos formos sausainėlius bei išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

6. Kepkite sausainius apie 20 min., iškepusius atvėsinkite ant grotelių, o tuomet apibarstykite (jei naudojate) cukraus pudra.

Suskleisti
Receptas: Itališkas desertas tiramisu
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 50
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š.
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (arba apelsino)
Kava: 200.00 ml (stiprios, be tirščių)
Kakava: 30.00 g (kokybiškos)
Brendis: 30.00 ml
Sausainiai: 1.00 vnt. (didelė pakuotė „Damų pirštelių“)
Kaip gaminti

1. Ruošiant tiramisu itin svarbu proporcijos – šimtui gramų maskarponės reikia kiaušinio ir vieno šaukšto cukraus. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius suplakite su cukrumi, sukrėskite maskarponę ir išplakite į vientisą kremą.

2. Pagal skonį įdėkite citrinos ar apelsino žievelės.

3. Atskirai iki labai standžių putų išplakite baltymus ir juos su šaukštu po truputį įmaišykite į trynių ir maskarponės masę. Jeigu norisi dar riebiau ir didesnio kiekio, atskirai išplakite grietinėlę su keliais lašais citrinos sulčių ir įmaišykite į kremą.

4. Kavą paskaninkite šlakeliu brendžio. Tada „Damų pirštelius“ akimirkai įmerkite į kavą, bet labai svarbu, kad jie nepermirktų, tik „paragautų“ kavos. Vieną sluoksnį mirkytų sausainių dėkite į indo dugną, užliekite kremu, Tuomet dėkite kitą sluoksnį sausainių ir vėl užliekite kremu.

5. Ant viršaus per sietelį gausiai užbarstykite kakavos ir palaikykite tiramisu šaltai apie 6 valandas.

Suskleisti
Receptas: Kakavinis pyragas su varškės įdaru
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.9 / 70
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 220.00 g (120 g sviesto arba kepiniams skirto margarino tešlai ir 100 g sviesto (kambario temperatūros) įdarui)
Cukrus: 200.00 g (po 100 g tešlai ir įdarui)
Miltai: 1.50 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po vieną tešai ir įdarui)
Kakava: 2.00 valg. š. (kokybiškos nesaldintos)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Varškė: 500.00 g (pusriebės)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (bulvių)
Vanilinis cukrus: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite tešlą. Jai skirtą sviestą ar margariną išlydykite ir supilkite į nemažą dubenį. Kol riebalai dar šiltoki, berkite kakavą, cukrų, gerai išmaišykite ir atvėsinkite. Kai mišinys bus atvėsęs, muškite kiaušinį ir vėl išmaišykite.

2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius, o tada berkite į skystą mišinį. Suminkykite vidutinio kietumo tešlą, įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir porai valandų dėkite į šaldytuvą.

3. Pagaminkite įdarą. Varškę labai kruopščiai ištrinkite dideliame dubenyje arba pertrinkite per sietelį. Kitame dubenyje iki purumo išsukite sviestą, o tada dėkite jį, kiaušinį ir paprastą ir vanilinį cukrų į pertrintą varškę ir gerai išsukite. Galiausiai suberkite krakmolą ir darsyk išmaišykite.

4. Stačiakampę ar kvadratinę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

5. Iš šaldytuvo išimite tešlą ir padalykite į dvi dalis – viena tebūnie kiek didesnė. Imkite šią didesniąją dalį ir burokine tarka tarkuokite ją tiesiai į skardą. Kai sutarkuosite, švelniai palyginkite, kad gautumėte apatinį pyrago sluoksnį. Tarkuojant labai svarbu pernelyg negniaužyti tešlos rankomis, kad ji neimtų šilti ir lipti prie tarkos.

6. Ant pyrago pagrindo dėkite varškę ir išlyginkite ją iki vienodo storio sluoksnio. Ant jo tarkuokite likusią tešlą ir vėl sulyginkite paviršių.

7. Dėkite formą su pyragu į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Iškepusį išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti. Jei norite šiek tiek egzotikos, į varškę galite įmaišyti smulkiai pjaustytų džiovintų spanguolių ar apelsinų cukatų.

 

Suskleisti
Receptas: Nėriniuoti kakaviniai blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Miltai: 200.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š. (1-2 valg. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kakava: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Iš visų produktų sumaišykite tešlą ir palaikykite pusvalandį.

2. Į plastikinį butelį supilkite tešlą, kamštelyje pradurkite skylutę.

3. Į gerai įkaitintą keptuvę liekite įvairias formas. Apkepkite blynelius iš abiejų pusių.

Smagus blynų kepimas su vaikais :)

Recepto autorė Neringa Venskutonienė

Suskleisti
Receptas: Paprasčiausias kakavinis „Tinginys“
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 203
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 360.00 g („Selga“, „Gaidelis“ arba kiti)
Sviestas: 75.00 g (82 proc. riebumo)
Pienas: 90.00 ml
Cukrus: 50.00 g
Kakava: 20.00 g (tamsi, geriausia – šokoladinė)
Vanilė: 5.00 ml (½ arb. š. vanilės ekstrakto)
Kaip gaminti
  1. Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Į prikaistuvį sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydamos, kol sviestas ištirps. Supilkite pieną, suberkite cukrų ir kakavą. Toliau kaitinkite, pamaišydamos, kol cukrus ištirps ir masė užvirs. Masei pradėjus tirštėti, ugnį išjunkite ir prikaistuvį nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  3. Masę kelioms minutėms palikite truputį atvėsti. Tuomet suberkite į ją laužytus sausainius ir gerai sumaišykite, kad visi sausainiai apsiveltų.
  4. Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
  5. Nuimkite maistinę plėvelę, supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką