-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Puikus pasirinkimas vakarienei: 2 gaivių salotų su kriaušėmis ir paukštiena receptai

Jei visą dieną lekiate ir nespėjate papietauti, gali būti, jog vakare suvalgytumėte ir visą toną maisto. Tačiau paisantys mitybos režimo – ir pusryčiaujantys, ir pietaujantys, vakare paprastai valgo lengviau. Galbūt jums patiks gaivios salotos su kriaušėmis, kurioms galima panaudoti ir šviežiai iškeptos paukštienos gabaliukus, ir likučius iš vakar dienos.
Salotos
Salotos / Vida Press nuotr.

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Ingredientai (2 asm.):

  • 200 g keptos ar virtos kalakutienos;
  • pora saujų raudonųjų salotų „radicchio“ lapelių;
  • 1 didelė kriaušė;
  • švelniai paskrudintų ir stambiai sukapotų lazdynų riešutų;
  • saujelė granatų sėklų (nebūtinai);
  • 2 valg. šaukšt. padažo saltoms, tinka balzaminio acto arba su garstyčiomis.

Gaminimas:

1. Suplėšykite ar kubeliais supjaustykite kalakutieną. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapelius. Padalinkite kriaušę ketvirčiais, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonais griežinėliais.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite salotas, paukštieną ir kriaušės griežinėlius, apšlakstykite padažu, pabarstykite riešutais ir granatų sėklomis (jei naudojate).

Vida Press nuotr./Salotos su kriaušėmis ir „radicchio“ lapeliais
Vida Press nuotr./Salotos su kriaušėmis ir „radicchio“ lapeliais

Kriaušių, salierų ir vištienos salotos

Ingredientai (2 asm.):

  • 200–250 g virtos ar keptos vištienos, geriau liesesnės (vištieną galite keisti ir sūriu su mėlynuoju pelėsiu)
  • 2 salierų stiebai;
  • 1 didelė kriaušė;
  • gūžė romaninių salotų;
  • svogūnų laiškų;
  • 2 valg. šaukšt. padažo saltoms su garstyčiomis

Gaminimas:

1. Paukštieną supjaustykite kubeliais (jei naudojate sūrį, sutrupinkite stambiais gabaliukais). Salierus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Padalinkite kriaušę ketvirčiais, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnų laiškus supjaustykite.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus ir apšlakstykite padažu.

Vida Press nuotr./Salotos
Vida Press nuotr./Salotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius