Dabar populiaru
Publikuota: 2020 sausio 28d. 09:00

Receptų rinkinys: pusryčių blynai, su kuriais neužgaišite ilgiau kaip pusvalandį

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais
Astos Černės nuotr. / Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

Blynai – populiarus ir mėgstamas pusryčių patiekalas, tiesa, daugelis ryžtasi juos kepti tik savaitgaliais, nes darbo dieną esą nėra laiko. Tačiau jei pusryčių ruošimui skiriate apie pusvalandį, blynelių išsikepti (ar vaikams iškepti) tikrai spėsite. Iš tiesų rasite ir receptų, pagal kuriuos gaminant, blynai lėkštėje garuos jau po 20 minučių!

Receptai
Receptas: Blynai su grūdėta varške
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 85
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais. (Jeigu neturite savaime kylančių miltų, tuomet dėkite paprastus, kuriuos prieš tai švariame inde sumaišote su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.)    
  2. Sudėkite grūdėtą varškę, aliejų ir viską išmaišykite.    
  3. Dėkite į keptuvę (be aliejaus), formuokite mažus blyniukus ir kepkite ant nedidelės ugnies.    
  4. Patiekite su jogurtu ir uogiene.

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Ingredientai
Varškė: 300.00 g (grūdėta)
Miltai: 70.00 g (savaime iškylantys)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (patiekimui galima keisti į uogienę)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 154
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
  2. Įpilkite pieną, aliejų, grietinę, vanilę, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir vėl gerai viską suplakite.
  3. Miltus dėkite po truputį – jų reikia tiek, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo.
  4. Kuo plonesnėmis skiltelėmis įpjaustykite obuolius.
  5. Keptuvę įkaitinkite, nustatykite vidutinę ugnį/kaitrą ir šaukštu formuokite blynelius.
  6. Kai ant viršaus susidaro burbuliukai, blynus apverskite ir dar pakepkite kelias minutes.
  7. Kadangi į tešlą pylėme aliejaus, papildomų riebalų keptuvei patepti nereikia, blyneliai nesvyla.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Grietinė: 1.00 puodelis (0,5)
Pienas: 1.00 puodelis (0,5)
Aliejus: 1.00 puodelis (0,3 rapsų)
Cukrus: 1.00 puodelis (0,3)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 1.00 sauja
Obuoliai: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sotūs ir gardūs kokosiniai blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 25
Kaip gaminti

Kokosų miltai gaminami iš sudžiovinto kokosų riešutų minkštimo. Jie itin smulkūs ir saldoki. Su skysčiu juos reikia maišyti visai kitokiomis proporcijomis nei kvietinius miltus. Kažkada skaičiau, kad, keičiant kvietinius miltus kokosiniais, pastarųjų reikėtų imti tik 1/4 kvietinių miltų kiekio.

1. Išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, druską ir vanilės esenciją.
 Nuolatos maišydami supilkite aliejų ar sviestą.


2. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite grietinės tirštumo tešlą. Priklausomai nuo kiaušinių dydžio gali tekti įberkite šiek tiek daugiau miltų.


3. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir formuokite nedidelius apvalius blynelius. Aš pyliau po valgomąjį šaukštą tešlos. Kuo didesni blynai, tuo sunkiau juos apversti.


 

4. Tiekite su natūraliu jogurtu, uogomis ar vaisiais. Nuotraukose blyneliai patiekti su šaltyje džiovintų uogų milteliais.


5. Jei naudosite sviestą ir ne kokosų pieną, o mėgstate valgyti saldžiau, cukraus kiekį padidinkite iki 3 arbatinių šaukštelių arba blynelius tiekite su saldžiu jogurtu, medumi ar klevų sirupu.

Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Kokosų pienas: 6.00 valg. š. (arba kitokio pieno)
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kokosų miltai: 6.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 0.30 arbat. š.
Kokosų aliejus: 6.00 valg. š. (arba lydyto sviesto ir dar šiek tiek kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Citrininiai blynai su kefyru ir „chia“ sėklomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 15
Kaip gaminti

1. Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius, cukrų, druską, kefyrą, vanilę, citrinos žievelę, chia sėklas, miltus ir kepimo miltelius ir išsukite tešlą.

2. Kiaušinių baltymus išplakite iki stangrių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

3. Įkaitinkite didelę keptuvę nepridegančiu pagrindu ant vidutinės ugnies, patepkite dugną aliejumi, dėkite po kaupiną šaukštą tešlos ir kepkite iš abiejų pusių apie 3–4 minutes, arba kol blynai visiškai iškeps.

4. Patiekite su jogurtu, medumi, pabarstę granola, pagardinę keliais lašais citrinos sulčių.

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai atskirti nuo baltymų)
Rudasis cukrus: 60.00 g
Kefyras: 375.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės pupelių pasta: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 2.00 valg. š. (nutarkuotos ekologiškos žievelės)
Chia sėklos: 50.00 g
Miltai: 210.00 g (geriausiai, viso grūdo speltų)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (keptuvei patepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bananų blynai su grikių miltais ir karamelizuotais riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 18
Kaip gaminti

1. Į dubenį arba elektrinio maišytuvo indą sudėkite bananus, kiaušinius, grikių miltus, cinamoną, prieskonius, kepimo miltelius, riešutus ir spanguoles ir viską sumaišykite.

2. Įkaitinkite didelę keptuvę nepridegančiu dugnu, teptuku ištepkite keliais lašais aliejaus. Šaukštu formuokite iš tešlos blynelius ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol patamsės. Iškepusius laikykite šiltai, kol kepsite paskesnius.

3. Pabaigoje popieriniu rankšluosčiu išsausinkite keptuvę, suberkite riešutus. Kepinkite juos maišydami apie 1–2 minutes, kol šiek tiek apskrus. Supilkite medų ir toliau kepinkite maišydami apie 1 minutę, kol medus ims tirštėti.

4. Patiekite blynus iškart, pabarstę avietėmis ir karamelizuotais riešutais, su medumi, jei trūksta saldumo.

Ingredientai
Bananai: 4.00 vnt. (t.y. maždaug 1,5 stiklinės; sutrintų sunokusių)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grikių miltai: 100.00 g
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Meduolių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 100.00 g (karamelizuotiems riešutams ir dar 1 šaukštas pasmulkintų į tešlą)
Džiovintos spanguolės: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Avietės: 1.00 sauja (šviežių patiekimui)
Medus: 115.00 g (karamelizuotiems riešutams ir dar šiek tiek patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bananiniai avižiniai blynai su linų sėmenimis
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.3 / 4
Kaip gaminti

1. Bananus nulupkite ir sutrinkite, sumaišykite su kiaušiniais, aliejumi ir vanilės ekstraktu.

2. Suberkite avižų miltus, kepimo miltelius, sumaišykite, o tada įmaišykite linų sėmenis.

3. Į keptuvę įpilkite lašelį aliejaus, tik tiek, kad užtektų patepti keptuvės dugną. Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ugnies, šaukštu formuokite blynus ir kepkite ant labai silpnos ugnies. Kai paviršius ims sausėti, blynus atsargiai apverskite ir dar truputį pakepkite iš kitos pusės. Taip iškepkite visus blynus.

 

Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š. (ir dar šiek tiek kepimo)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Miltai: 7.00 valg. š. (viso grūdo avižų)
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pusryčių blynai su jogurtu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 27
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.

2. Kitame dubenyje išplakite pieną, kiaušinius ir jogurtą, taip pat – ištirpintą sviestą. Į mišinį palengva berkite miltus, ir būtinai nuolat maišykite.

3. Blynus kepkite tirpintame svieste, o patiekti tiks pačių mėgstamiausi ingredientai – medus, uogos ar kiti.

Ingredientai
Miltai: 2.00 puodelis
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Pienas: 2.00 puodelis
Jogurtas: 3.00 valg. š. (graikiško)
Druska: 0.50 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Miltiniai blynai be gliuteno
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 25
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą, supilkite vandenį ar pieną, įdėkite druską, miltus be gliuteno, jeigu naudojate, įberkite ksantano dervos (nebūtina), vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.

2. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.

3. Skanaukite su grietine ir braškių uogiene.

Ingredientai
Pienas: 1.00 puodelis (arba šalto vandens)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (ištirpinto)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Ryžių miltai: 1.50 puodelis (arba miltų mišinio be gliuteno)
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š. (arba vanilinio cukraus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Blyneliai „Kaiserschmarrn“ iš Austrijos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 31
Kaip gaminti
  • Dideliame dubenyje sumaišykite pieną ir miltus. Tuomet sudėkite kiaušinių trynius, suberkite cukrų, druską, pilkite citrinos sultis ir tirpintą sviestą.
  • Kiaušinio baltymus išsukite iki standumo ir suberkite razinas. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.
  • Keptuvėje įkaitinkite gabaliuką sviesto, dėkite po šaukštą blynų tešlos ir apkepkite iš abiejų pusių, kol blynai įgaus auksinį atspalvį.
  • Galima patiekti su karamelės padažu bei ledais.
Ingredientai
Pienas: 450.00 ml
Miltai: 190.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai ir baltymai atskirai)
Cukrus: 30.00 g
Citrinos sultys: 0.50 arbat. š.
Sviestas: 4.00 arbat. š. (tirpinto ir dar šiek tiek kepimui)
Razinos: 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su fetos sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 36
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius suplakite su cukrumi, vandeniu ir aliejumi iki vientisos masės. Įmaišykite miltus.
  2. Fetos sūrį susmulkinkite ir sukrėskite į tešlą.
  3. Keptuvę gerai įkaitinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir į vidų pilkite po kelis šaukštus tešlos.
  4. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, po kelias minutes. Jokių papildomų riebalų nereikia.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis (3/4)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 puodelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Fetos sūris: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blyneliai su pieninio šokolado lašeliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 13
Kaip gaminti
Blyneliai
Blyneliai
  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės suplakite pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą, kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Suberkite į plakinį miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos, ant blynelių viršaus užberkite po kelis gabalėlius pieninio šokolado.
  4. Kepkite ant vidutinio dydžio ugnies porą minučių, kol apskrus, ir pamatysite, kaip tešlos paviršiuje ima kilti burbuliukai. Tuomet atsargiai mentele apverskite blynelį ir taip pat apkepkite kitą jo pusę, kol gražiai apskrus.
  5. Iškeptus blynelius tiekite su mėgstamais priedais: sviestu, sirupu, gabalėliu tarkuoto šokolado ar kt.

 

 

Ingredientai
Miltai: 210.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Pienas: 310.00 ml
Sviestas: 100.00 g (60 g tirpinto ir gabalėlis – patiekti)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Šokoladas: 50.00 g (50 g – pieninio gabalėlių ir tarkuoto – patiekti)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š. (patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marcipaniniai blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 15
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su milteliniu cukrumi.
  2. Ant silpnos ugnies užkaitinkite pieną ir jame išlydykite marcipano masę, kad neliktų gumulėlių. 
  3. Kepimo miltelius išmaišykite su miltais ir suberkite į kiaušinių masę.
  4. Sudėkite Ricotta varškės sūrį ir viską gerai išmaišykite.
  5. Jei  nepatinka blynai kepti ant aliejaus, galite aliejų pilti į pačią tešlą, o keptuvėje nenaudoti.
  6. Pilkite iš akies kokius 3-4 šaukštus ir kepkite ant vidutinės ugnies.
  7. Iškeptus blynus apipilkite kondensuotu pienu ir jau galite mėgautis saldumu

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kaimiškų)
Pienas: 150.00 ml (1 % riebumo)
Marcipanų masė: 50.00 g
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Miltai: 150.00 g
Rikotos sūris: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Sutirštintas pienas: 3.00 valg. š. (papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bananiniai blyneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 40
Kaip gaminti

1. Vieną bananą sumaigykite šakute, kitą supjaustykite kubeliais. Kiaušinius suplakite su cukrumi, pienu, sviestu ir sumaišykite su bananais.

2. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, sodą, viską gerai sumaišykite. Keptuvėje ant įkaitinto aliejaus kepkite nedidelius blynelius.

3. Blynus paskaninkite mėgstama uogiene ar uogomis.  

Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Miltai: 1.00 st.
Cukrus: 3.00 valg. š. (2-3 valg. š.)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Soda: 3.00 g
Pienas: 200.00 ml (neriebus)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1-2)
Sviestas: 2.00 valg. š. (ištirpintas)
Aliejus: 6.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką