Dabar populiaru
Publikuota: 2019 kovo 3d. 09:00

Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: naminiai beigeliai

Renata Ničajienė ir jos kepti beigeliai
Renatos Ničajienės ir studijos „Fotopastelė“ nuotr. / Renata Ničajienė ir jos kepti beigeliai

Šių riestainių receptas labai tinka Kaziuko mugei. Naminiai riestainiai ypatingai skanūs, minkšti ir kvapnūs. Juos skanu gausiai skaninti aguonomis, sezamais, saulėgrąžomis. Klaidinga būtų sakyti, kad riestainiai yra kepami, nes jie, prieš kepimą, dar yra ir apverdami. Kuo ilgiau riestainius virsite, tuo didesnė galimybė, kad iškepę jie bus tarsi „guminiai“. Pats laikas juos išbandyti!

Ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 2 šaukšteliai druskos;
  • 7 g sausų mielių;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 300 ml šilto vandens.

virimui:

  • 1 šaukštas sodos.

viršui:

  • 1 kiaušinis;
  • apibarstymui – aguonos, sezamų sėklos, jūros druska.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite 300 ml šilto vandens su druska, cukrumi, aliejumi ir sausomis mielėmis.

2. Tešlos minkymui į paruoštą skystąją tešlos dalį suberkite miltus. Tešlą labai gerai išminkykite, kad nebeliptų prie rankų. Minkyti reikėtų apie 10 minučių, kol tešla taps elastinga bei blizgi. Tešlą palikite šiltai valandai pakilti.

3. Pakilusią tešlą padalinkite į dešimt lygių dalių, iš kurių formuokite apvalias bandeles. Riestainių gaminimui prireiks medinio šaukšto, kurio kitu galu perdurkite bandeles per vidurį ir kiek pasukite aplink savo ašį, kad tešlos viduryje susiformuotų graži skylutė. Medinio šaukšto galiuką kiekvieną kartą, kad neliptų prie tešlos, reikėtų pabarstyti miltais.

Autorės nuotr. /Formuojamos beigelių skylutės
Autorės nuotr. /Formuojamos beigelių skylutės

4. Užvirinkite pilną didelį puodą vandens. Į jį suberkite sodą ir suleiskite po tris arba keturis riestainius. Riestainiai jame turi laisvai virti. Riestainius trumpai, apie minutę, apvirkite iš abiejų pusių. Apvirtus kiaurasamčiu ištraukite iš vandens ir guldykite ant skardoje patiesto kepimo popieriaus.

Autorės nuotr. /Apverdami beigeliai
Autorės nuotr. /Apverdami beigeliai

5. Prieš kepimą riestainius aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamais, aguonomis.

Autorės nuotr. /Kepimui paruošti beigeliai
Autorės nuotr. /Kepimui paruošti beigeliai

6. Papuoštus riestainius kepkite įkaitintoje 220 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių, kol jie gražiai iškeps. Iškepusius ataušinkite ant grotelių.

Autorės nuotr. /Iškepti beigeliai
Autorės nuotr. /Iškepti beigeliai

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

16:44
03:16
03:00

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką