Dabar populiaru
Publikuota: 2020 spalio 21d. 08:00

Skanaujame granatų: 2 greitų salotų receptai, kur jie derinami su daržovėmis

Daržovių salotos su granatais
Vida Press nuotr. / Daržovių salotos su granatais

Net ištikimi tokių vaisių kaip obuoliai, bananai ar mandarinai gerbėjai kartais susimąsto praplėsti savo vaisių asortimentą. Dažnai parduotuvių lentynose noriai siekiame kriaušių, prisirpusio meliono ar ananaso. O štai iš mažų raudonų grūdelių su sėklomis sudaryto vaisiaus – granato – dažnas iš mūsų privengiame.

Norą į prekių krepšelį įsimesti granatą malšina įsitikinimas, kad išlukštenti granatų sėklas neapsitaškius yra sunkiai įgyvendinama misija. Pranešime žiniasklaidai cituojama prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė siūlo šio vaisiaus taip greitai nenurašyti.

V.Juodkazienė sako, kad neverta išsigąsti granato lukštenimo, juolab kad galima rasti ne vieną patarimą, kaip tai padaryti efektyviai ir, svarbiausia, išsaugoti švarias sienas. Pasak jos, granatai puikiai tinka pagardinti įvairius patiekalus – tiek mėsos, tiek daržovių.

Granato skonio savybės patiekaluose su daržovėmis neužgožiamos, priešingai – tik labiau išryškėja.

Pasak maisto ekspertės, juo ypač tinka gardinti įvairias salotas ir daržovių patiekalus. Granatas yra tas vaisius, kurio ypatingos skonio savybės patiekaluose su daržovėmis neužgožiamos, priešingai – tik labiau išryškėja.

„Nors ir žinome, kad vaisiai ir daržovės turi sudaryti didžiąją mūsų kasdienio raciono dalį, daugeliui mūsų yra sunku suvalgyti Pasaulio sveikatos organizacijos rekomenduojamą vaisių ir daržovių kiekį. Paprastas sprendimas galėtų būti toks: maišykite kuo daugiau daržovių tarpusavyje, pagardinkite tokiais pagardais kaip granatų sėklos“, – sako V.Juodkazienė.

Vieno granato sėklos galima panaudoti keliuose patiekaluose, galiausiai, įsidėję į maisto dėžutę valgykite jas vienas kaip sveiką dienos užkandį.

Jei trūksta kulinarinių idėjų, kaip suderinti granatus su daržovėmis, V.Juodkazienė siūlo 2 nesudėtingus salotų.

Salotos su mocarelos sūriu ir granatų sėklomis

Ingredientai:

  • 0,5 aisbergo (Iceberg) salotos;
  • 250 g mocarelos sūrio;
  • 150 g vyšninių pomidorų;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • granato sėklų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • balzaminio acto.

Gaminimas:

Supjaustytus salotos lapus sudėkite į dubenėlį. Ant jų uždėkite perpus supjaustytus pomidorus, susmulkintą svogūną, supjaustytus mocarelos gabaliukus. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir balzamiko acto, o ant viršaus gausiai pabarstykite granatų sėklomis.

Vida Press nuotr./Salotos su avokadais, mocarelos sūriu ir granatais
Vida Press nuotr./Salotos su avokadais, mocarelos sūriu ir granatais

Daržovių salotos su apelsinais ir granatų sėklomis

Ingredientai:

  • 1 avokadas;
  • 400 g brokolių;
  • 1 apelsinas;
  • 1 citrina;
  • granato sėklų;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Žiedynais išskirstytą brokolį 2–3 min. apvirkite. Žiedynams suminkštėjus nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu.

2. Avokadą, nuluptą apelsiną supjaustykite gabalėliais.

3. Dubenyje sumaišykite brokolius, apelsiną, avokadą ir granatų sėklas. Ant viršaus užpilkite alyvuogių aliejaus ir išspauskite citrinos sulčių.

Vida Press nuotr./Brokolių ir avokadų salotos su granatais
Vida Press nuotr./Brokolių ir avokadų salotos su granatais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

30 geriausių restoranų

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką