Dabar populiaru
Publikuota: 2018 gruodžio 31d. 17:59

Skaniai, greitai, įspūdingai: 19 krevečių, midijų ir lašišos patiekalų Naujųjų sutikimui

Aromatingos krevetės
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Aromatingos krevetės

Vargu, ar daug yra produktų, paruošimo greičiu ir nekasdieniškumu pranokstančių žuvį ir/ar jūros gėrybes. Jei turite gabaliuką šviežios lašišos, krepšelį midijų ar krevečių, galite būti ramūs – nekasdienė vakarienė garantuota. Štai mūsų siūlomi receptai, tinkantys Naujųjų sutikimo vakarėliui!

Receptai
Receptas: Midijos su vynu
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 7
Kaip gaminti

1. Šviežias midijas su geldelėmis šepetėliu švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad neliktų jokių nešvarumų, nuplėškite plaušelius, kabančius ties geldelių sandūra. Jeigu naudosite šaldytas midijas, jas atšildykite kambario temperatūroje ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.

2. Midijas sumeskite į storasienį puodą su verdančiu vandeniu, puodą uždenkite ir truputį pakaitinkite, kad jos lengvai atsivertų. Geldeles, kurios neprasivėrė, išmeskite.

3. Visas daržoves ir prieskonius susmulkinkite.

4. Pirmiausia didelėje keptuvėje svieste pakepinkite svogūnus ir česnakus, tada sumeskite aitriąsias paprikas ir imbierus, po penkių minučių supilkite vyną ir kaitinkite apie 5 min., sudėkite midijų geldeles, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, citrinų sultimis, apie 5 min. patroškinkite ir tiekite.

Ingredientai
Midijos: 600.00 g (šaldytų arba šviežių)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Vynas: 200.00 ml (balto sauso)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį citrinų sulčių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdarytos ir užkeptos midijos iš Sicilijos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.0 / 1
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite česnaką ir suberkite į pakaitintą alyvuogių aliejų. Susmulkinkite petražoles, suberkite ir jas. Supilkite midijas ir pakaitinkite, kol visos atsidarys. Pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

2. Palikite šiek tiek atvėsti, tada atidarykite midijas taip, kad viena dalis atsiskirtų nuo kitos. Išimkite iš kiauto moliuską, tuščius kiautus išdėliokite lėkštėje.

3. Kitoje keptuvėje pasiruoškite įdarą su duonos džiūvėsėliais. Pakaitinkite keletą šaukštų tyro alyvuogių aliejaus, suberkite smulkiai sukapotą česnaką ir petražoles. Pašlakstykite baltuoju vynu ir padažu, kuriame gaminote midijas.

4. Supilkite duonos džiūvėsėlių drožles, pakepinkite ant stiprios ugnies. Suberkite į šiltą masę tarkuotą „pecorino romano“ sūrį.

5. Sudėkite atgal į kiautus moliuskus, padengdami juos įdaro mase. Sudėkite įdarytas midijas į metalo skardą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite midijas 180 laipsnių temperatūroje 5 minutes.

6. Patiekdami lėkštėje dar kartą pabarstykite tarkuotu „pecorino romano“ sūriu, pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi.

Ingredientai
Midijos: 12.00 vnt. (didelių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 valg. š.
Vynas: 1.00 st. (baltojo sauso)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Avies pieno sūris pecorino romano: 80.00 g (tarkuoto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Midijos Taranto būdu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.3 / 3
Kaip gaminti

1. Nuplaukite midijas šaltame vandenyje, nuvalykite „barzdeles“.

2. Į keptuvę įpilkite tyro alyvuogių aliejaus, suberkite sukapotą česnaką ir pakaitinkite. Suberkite dalį susmulkintų petražolių.

3. Sudėkite midijas ir kaitinkite tol, kol visos atsidarys. Neatsidariusias išmeskite. Suberkite kubeliais supjaustytus pomidorus ir likusias petražoles, pakaitinkite, pagardinkite aštriaisiais pipirais.

4. Patiekite giliose lėkštėse, pabarstykite smulkiai tarkuotu avies pieno sūriu „pecorino romano“

Sūrus, rausvas ir labai pikantiškas padažiukas valgomas mirkant keptą duoną.

Ingredientai
Midijos: 1.00 kg (juodųjų, nešaldytų)
Avies pieno sūris pecorino romano: 80.00 g (tarkuoto)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 valg. š.
Pomidorai: 3.00 vnt. (geriausiai „San Marzano“ veislės, pailgi)
Čili pipiras: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Čiabata: 1.00 vnt. (kepaliukas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tešloje kepta lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 32
Kaip gaminti

1. Ištirpinkite sviestą keptuvėje. Sudėkite svogūnus ir maišydami pakepinkite 3-5 minutes, kol suminkštės, bet neparuduos.

2. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir gerai sumaišykite svogūnus su džiūvėsėliais, citrinos bei žaliosios citrinos žievele ir sultimis, peletrūnu ir kalendra.

3. Supjaustykite tešlą į keturis lygias dalis ir suformuokite 4 stačiakampius (30 x 15 cm).

4. Ant kiekvieno stačiakampio uždėkite po gabalėlį lašišos taip, kad tešlą būtų galima perlenkti ir užspausti iš kraštų „uždarant“ lašišą viduje.

5. Ant lašišos uždėkite pagamintą mišinį ir lengvai paspauskite, kad pasidengtų visas filė plotas. Sutepkite tešlos kraštus plaktu kiaušiniu ir „uždarykite“ lašišą tešloje, suformuodami pyragėlius.

6. Tešlos viršuje kartą ar du su šakute pradurkite skylutes garui išleisti, aptepkite paviršių plaktu kiaušiniu ir pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę.

7. Kepkite 30 minučių. Iškepusią patiekite karštą su garnyru.

Galima kepti ir vientisą lašišos filė bagalą, jį suvyniojus į vieną tešlos lakštą. Taip pat verti dėmesio eksperimentai su žolelėmis.

Ingredientai
Sviestas: 125.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkiai supjaustytas)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š. (maltų)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuota žievelė ir sultys)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (tarkuota žievelė ir sultys)
Peletrūnas: 2.00 arbat. š. (šviežio smulkinto arba 1 šaukštelio džiovinto malto)
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š. (maltų)
Lašiša: 600.00 g (4 gabaliukai po 150 g)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (plaktas)
Briuseliniai kopūstai: 500.00 g (apvirti ir apkepti svieste; garnyrui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Glazūruota lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 15
Kaip gaminti

1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite ir iš abiejų pusių apibarstykite citrinpipiriais. Palikite lašišą marinuotis apie 15 minučių ir per tą laiką pradėkite gaminti glazūrą.

2. Dubenėlyje sumaišykite soją, medų, citrinos sultis, aliejų, pomidorų padažą ir viską gerai išmaišykite.

3. Paruošta glazūra aptepkite abi lašišos puses, palaukite keletą minučių ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepdami lašišą kartkartėmis apliekite ją likusia glazūra. Iš abiejų pusių lašišą kepkite apie 5 minutes.

4. Iškepusią žuvį pagardinkite sezamo sėklomis bei papuoškite citrina.

Ingredientai
Lašiša: 800.00 g
Sojos padažas: 4.00 valg. š. (glazūrai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (glazūrai)
Medus: 2.00 valg. š. (glazūrai)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (glazūrai)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š. (glazūrai)
Citrinpipiriai: 1.00 žiupsnelis (glazūrai)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (patiekimui)
Citrinos: 3.00 vnt. (riekelės; patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašiša su sezamais ir klevų sirupu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.5 / 8
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (kepimo režimas be ventiliatoriaus). Prieskonius dėkite į grūstuvę, sutrinkite. Lašišos filė perpjaukite į du gabalėlius. Odą nupjaukite, žuvies filė įtrinkite prieskonių mišiniu, virtuviniu teptuku aptepkite klevų sirupu ir iš visų pusių apvoliokite arba apibarstykite sezamų sėklomis.

2. Dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi arba folija. Kepkite 10–15 min arba kol lašiša iškeps, tačiau bus dar šiek tiek rausva viduje.

3. Lašišą galite patiekti su ryžiais bei salotų lapais arba avokado piurė. Nuotraukose, kurias matote, avokadas sutrintas su žaliosios citrinos sultimis, trupučiu druskos ir sumaišytas su smulkiai kapotu pomidoru.

Ingredientai
Lašiša: 300.00 g (filė)
Garstyčių sėklos: 0.25 arbat. š.
Aitrioji paprika: 0.25 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Klevų sirupas: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašiša su bolivinių balandų apvalkalu ir glazūruotomis morkomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.9 / 14
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 240°C.

2. Į didelę kepimo skardą suguldykite morkas. Mažame dubenėlyje sumaišykite apelsinų sultis, 1 šaukštą medaus ir įberkite du gerus žiupsnius druskos, įberkite pipirų. Viską sumaišykite, apliekite morkas skardoje, uždenkite aliuminio folija ir pašaukite kepti 10 min.

3. Lašišos kepsnelius nuplaukite ir labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite trupučiu druskos, tada patepkite likusiu 1/2 šaukšto medaus. Bolivines balandas suberkite į gilią lėkštę ir apvoliokite lašišos kepsnelius, gerai paspausdami, kad kruopos priliptų iš visų pusių.

4. Po 10 minučių kepimo ištraukite skardą iš orkaitės, ant morkų sudėkite lašišos kepsnelius, aplipdytus bolivinėmis balandomis, pabarstykite lašišą rūkyta paprika, pašlakstykite viską alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę (be folijos) dar 7–9 minutėms, arba kol žuvis bus iškepusi. Patiekite su žalumynais arba salotomis.

*Tam, kad turėtumėte 3/4 stiklinės (125 g) virtų bolivinių balandų (kynva), prireiks 1/4 stiklinės (50 g) nevirtų kruopų.

Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt. (ryšulėliai nuskustų ir perpjautų išilgai pusiau)
Apelsinų sultys: 60.00 ml (šviežiai spaustų)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Medus: 1.50 valg. š. (skysto; 1 šaukštas morkoms ir 0,5 šaukšto lašišai)
Lašiša: 800.00 g (4x200 g filė)
Rūkyta malta raudonoji paprika: 0.50 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Salotos: 2.00 sauja (patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų kepsneliai medaus-garstyčių marinate
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 51
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia pasigaminkite marinatą: dubenėlyje sumaišykite medų su garstyčiomis, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir išsukite iki vientisos masės. Nebijokite šio mišinio ragauti – jis turi būti saldžiarūgštis su ryškiai juntamomis garstyčiomis. Jei tik norite, koreguokite marinato skonį pagal savo norus.
  2. Kiekvieną lašišos pjausnį iš abiejų pusių aptepkite marinatu ir palikite pusvalandžiui šaldytuve pasimarinuoti.
  3. Pasiruoškite kiekvienam kepsneliui po dvigubą folijos lapą, ištepkite vidinę pusę aliejumi. Ant folijos gabalėlio dėkite pjausnį, pabarstykite druska, pipirais ir užlankstykite foliją it voką. Iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite „vokelius“ su pjausniais apie 15–20 min.
  4. Iškepusius kepsnelius, kuriems nebereikės jokio papildomo padažo, patiekite su citrinos riekelėmis ir a) lengvomis šviežiomis salotomis; b) keptais pomidorais ir/ar brokoliais.
Ingredientai
Lašiša: 4.00 vnt. (pjausniai su oda)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Garstyčios: 2.00 valg. š. (marinatui; idealiai tinka Dižono garstyčios)
Medus: 1.00 valg. š. (marinatui, skysto)
Citrinos sultys: 3.00 valg. š. (marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Airiškas tartas su lašiša
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 7
Kaip gaminti

1. Miltus sudėkite į didelį dubenį. Sviestą sukapokite ir pirštais suminkykite su miltais į gumulėlius. Įdėkite druskos, įpilkite kelis šaukštus vandens ir minkykite, kol gausis vientisa tešla.

2. Tešlą plonai iškočiokite ir išklokite į kepimo formą su krašteliais. Dešimčiai minučių pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę.

3. Kol tarto pagrindas kepa, supjaustykite lašišą į kelių centimetrų gabalėlius.

4. Suplakite kiaušinius, grietinėlę, krapus ir druską. Dėdami druską turėkit galvoje, kad lašiša yra sūri.

5. Ištraukite iš orkaitės tarto pagrindą ir sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių. Išklokite kepinį lašiša ir špinatais. Užpilkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į orkaitę maždaug pusvalandžiui, kol užpildas sutirštės.

6. Ištraukus iš orkaitės palaikykite tartą penkias minutes, kad šiek tiek atvėstų.

Valgomas ir karštas, ir šaltas.

Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį tešlai ir įdarui)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (įdarui)
Lašiša: 250.00 g (sūdytos arba rūkytos; tešlai)
Špinatai: 200.00 g (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų; įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krevetės su mango padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.2 / 11
Kaip gaminti

1. Išdarinėkite krevetes – labai svarbu išpjauti juodus siūlus iš krevetės nugaros ir priekio. Nuplaukite ir gerai nusausinkite. Užtarkuokite 1 žaliosios citrinos žievelę, užberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

2. Į elektrinį trintuvą (blenderį) sudėkite nuluptą mangą, česnaką, čili, kuminą ir ciberžolę, išspauskite žaliosios citrinos sultis (ragaukite ir pradžiai išspauskite vieną) – viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. Krevetes apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užmaukite ant iešmelių. Patikrinkite, ar iešmeliai telpa į keptuvę, jeigu ne – patrumpinkite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje 2–3 minutes.

4. Patiekite ant stalo su visais iešmeliais, ant kurių kepė, ir padažo indeliais šalia.

Ingredientai
Krevetės: 15.00 vnt. (šviežių)
Mangas: 1.00 vnt.
Žalioji citrina: 2.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Čili pipiras: 0.50 vnt.
Kuminai: 0.50 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krevetės su medumi ir sezamais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 4
Kaip gaminti

Brokolius suskirstykite žiedynais ir blanširuokite 1 minutę verdančiame vandenyje. Nukoškite ir palikite nuvarvėti.

Keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų ir pakepinkite jame česnaką, kol pradės gelsti. Tada suberkite krevetes ir pakepinkite minutę, nuolat maišydami. Sudėkite medų, austrių padažą ir obuolių actą.

Pakaitinkite dar kelias minutes, kol krevetės bus gatavos. Tada sudėkite brokolius, apšlakstykite sezmų aliejumi ir išmaišykite. Patiekite, pabarstę baltųjų sezamų sėklomis.

Ingredientai
Krevetės: 450.00 g
Rafinuotas rapsų aliejus: 1.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Medus: 1.50 valg. š.
Austrių padažas: 1.00 valg. š.
Obuolių actas: 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Brokoliniai kopūstai: 450.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krevetės su pomidorų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 6
Kaip gaminti

1. Ant švarių krevečių užberkite du žiupsnelius čili prieskonių, žiupsnelį druskos, nepagailėkite pipirų ir viską sumaišykite su šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Šiame prieskonių mišinyje leiskite krevetėms pasimarinuoti apie 10 minučių.

2. Užkaiskite puodą ant vidutinio stiprumo ugnies, įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir sudėkite supjaustytą svogūną.

3. Suminkštėjus svogūnui, sudėkite česnaką, druską, pipirus ir pakaitinkite apie minutę. Suberkite pjaustytus pomidorus.

4. Kai masė užvirs, troškinkite ją ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių. Suberkite baziliko lapelius.

6. Gerai įkaitinkite keptuvę, o tuomet ant vidutinio stiprumo ugnies apkepkite krevetes iš abiejų pusių po minutę. Pabaigoje įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir įdėkite šaukštelį sviesto;

7. Į gilią lėkštę įdėkite pomidorų padažo, o ant viršaus – krevetes. Jei norite, apibarstykite viską čili prieskoniais ir užspauskite žaliosios citrinos sulčių.

Ingredientai
Pomidorai: 9.00 vnt. (6 vyšniniai ir 3 slyviniai)
Krevetės: 10.00 vnt. (nevirtų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Žalioji citrina: 0.50 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Čili prieskoniai: 0.25 arbat. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 3.00 vnt. (šakelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Indiškos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 30
Kaip gaminti
  1. Krevetes išvalykite.
  2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite česnaką, pomidorą supjaustykite kubeliais (tinka ir marinuoti) ir sukrėskite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  3. Įberkite ciberžolių, druskos, pipirų, laurų lapų ir sudėkite krevetes.
  4. Kepkite ant silpnos ugnies ir nuolat pamaišykite.
  5. Tiekite su ryžiais, skrudinta duonele arba vienus. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Ingredientai
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Krevetės: 100.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krevetės baltojo vyno padaže
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 12
Kaip gaminti
  1. Išlydykite sviestą keptuvėje.
  2. Įdėkite į jį grietinės. Kai jis suskystės, įpilkite vyno ir įberkite prieskonių (česnakų, krapų, čiobreliųai, pipirų). Viskam užvirus, sukrėskite krevetes ir truputį pakaitinkite. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

 

Ingredientai
Grietinė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 10.00 g
Vynas: 50.00 ml (baltojo)
Krevetės: 200.00 g (virtų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Krevetės su tekila
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 23
Kaip gaminti
  1. Vidutiniškai pakaitinkite aliejų, tuomet įdėkite į jį česnaką ir skrudinkite minutę.
  2. Įdėkite krevetes ir maišydami kepkite dvi minutes. Įmaišykite tekilą, žaliosios citrinos sultis ir pipirą.
  3. Gaminkite dvi minutes, kol maždaug pusė skysčio išgaruos, krevetės bus rožinės ir blizgės.
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkinti)
Tekila: 2.00 valg. š.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys)
Pipirai: 5.00 g (smulkintas raudonasis pipiras (nebūtinai))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Aromatingos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 6 min.
3.7 / 12
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite imbierą, smulkintus aitriuosius pipirus, smulkintą česnaką ir sudėkite krevetes.

2. Krevetes kepkite apie 3 minutes arba kol paraudonuos.

3. Įberkite tarkuotų citrinų žievelių arba  citrinžolių, įpilkite citrinų sulčių ir žuvų padažo.

4. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Krevetės: 12.00 vnt. (nevirtos ir nelukštentos)
Žuvų padažas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 g (1/2 arbat. š. tarkuoto)
Pipirai: 2.00 g (1/2 arbat. š. - aitriųjų)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotų žievelių arba 1 cm sutrintų citrinžolių)
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Petražolės: 5.00 g (žiupsnelis smulkintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kokosinės krevetės
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.6 / 8
Kaip gaminti

1. Krevetes atšildykite, nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite apelsinų sultimis.

2. Kukurūzų miltus ir kokosų drožles suberkite į atskirus dubenėlius. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų.

3. Po vieną krevetę imkite už uodegėlės, pavoliokite miltuose, paskui plaktuose kiaušinių baltymuose, galiausiai – kokosų drožlėse. Dėkite į puodą su gerai įkaitintu alyvuogių aliejumi ir virkite, kol gražiai apskrus. Išgriebusi padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

4. Tiekite su mėgstamu padažu, pavyzdžiui, mangų.

Ingredientai
Krevetės: 500.00 g (šaldytos tigrinės)
Miltai: 150.00 g (kukurūzų)
Kokosų drožlės: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (baltymai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultys: 3.00 valg. š. (rūgščių apelsinų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krepšeliai su krevetėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.5 / 4
Kaip gaminti

1. Atšaldytą sviestą sutarkuokite, sumaišykite su persijotais miltais ir trinkite rankomis, kol susidarys trupiniai.

2. Kiaušinį išplakite su druska ir grietine, suverskite į miltų masę, užminkykite tešlą ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.

3. Kol tešla šals, paruoškite avokadų padažą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite nuluptą ir susmulkintą avokadą, kiaušinį, svogūną, grietinę, citrinos sultis ir žieveles bei kapotus žalumynus, padažą.

4. Padažą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, cukrumi ir dėkite į šaldytą

5. Krepšelių formeles aptepkite riebalais, įklokite iškočiotus tešlos apskritimus ar kvadratėlius ir kepkite karštoje orkaitėje.

6. Į atvėsusius krepšelius krėskite avokadų padažo, dėkite po išlukštentą krevetę ir gabalėlį lašišos.

Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Sviestas: 125.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Grietinė: 4.00 valg. š. (1 valg. š. tešlai ir 3 valg. š. įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio - tešlai ir pagal skonį - įdarui)
Krevetės: 8.00 vnt. (įdarui)
Lašiša: 200.00 g (sūdytos lašišų filė - įdarui)
Avokadai: 1.00 vnt. (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių ir šaukštelis nutarkuotos žievelės - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Žalumynai (įdarui) 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Keptos krevetės su česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 22
Kaip gaminti

1. Krevetes atšildykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite.

2. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite.

3. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite.

4. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve.

5. Visus paruoštus prieskonius užpilkite aliejumi ir bent valandą palaikykite, kad susimaišytų skonis.

6. Tada suverskite mišinį į gerai įkaitintą keptuvę ir kaitinkite, kol česnakai apskrus.

7. Suberkite pipirus, kalendras, sukrėskite austrių padažą, galiausiai sumeskite gerai nuvarvintas krevetes ir kelias minutes apkepkite iš visų pusių.

8. Tada sukrėskite sviestą, viską gerai išmaišykite, jei reikia, įberkite druskos.

9. Krevetes tiekite karštas su citrinos skiltele. Ant viršaus galite užberti kapotų žalumynų.

Ingredientai
Krevetės: 1.00 vnt. (didesnė pakuotė šaldytų karališkųjų)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žoipsnelis maltų kalendrų arba kalendrų grūdelių (jei mėgstate))
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Austrių padažas 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Mano namas

Gaminkite protingai

Kelionė „The Coldest Ride“

Sveikata

Gyvenimas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką