Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugsėjo 17d. 09:00

Soti ir kvapni šviežių baravykų, perlinių kruopų ir daržovių sriuba

Daržovių, kruopų ir grybų sriuba
Vida Press nuotr. / Daržovių, kruopų ir grybų sriuba

Šiomis savaitėmis daugybėje namų patiekalus iškvėpina ir pagardina švieži baravykai. Jų aromato bei skonio pilna ir ši soti, rudeniška sriuba.

Ingredientai:

  • 4–5 švieži baravykai;
  • 2 morkos;
  • 3 bulvės;
  • 0,5 saliero gumbo;
  • 1 nemažas svogūnas;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 stiklinė perlinių kruopų, išmirkytų per naktį;
  • 2 lauro lapai;
  • 3 kvapnieji pipirai;
  • 1,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1,5 l daržovių sultinio arba vandens;
  • po saują petražolių ir krapų, kapotų, patiekimui;
  • grietinės, patiekimui.

Gaminimas:

1. Bulves, morkas, svogūną ir salierą nulupkite ir supjaustykite panašaus dydžio kubeliais. Baravykus švelniai nuvalykite drėgna popierine servetėle (neplaukite!) ir supjaustykite gana stambiais kubeliais.

2. Nemažame puode ant kiek aukštesnės, nei vidutinė kaitros įkaitinkite aliejų ir sviestą, o tada suberkite svogūnų, morkų ir salierų kubelius. Kepinkite kartais pamaišydami apie 8–10 min., kol daržovės kiek suminkštės, pakvips, tačiau dar nepradės skrusti. Tuomet berkite baravykų kubelius ir dar kelias minutes pakepinkite, kol ims kvepėti grybais.

3. Į puodą supilkite sultinį ar vandenį, palaukite, kol užvirs, berkite bulvių kubelius, išmirkytas, nusunktas ir šaltu vandeniu perplautas kruopas, berkite ir druską, nesmulkintus kvapniuosius pipirus, lauro lapus. Pamaišykite, ugnį sumažinkite iki gana silpnos, uždenkite puodą ir palikite virti apie 20 min., kol ir kruopos, ir bulvės bus išvirę.

4. Tiekite sriubą karštą, su grietine, gausiai pabarstytą smulkiai kapotais žalumynais. Sotumo jai netrūksta, tačiau galite skanauti ir su gabalėliu mėgstamos duonos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiškai su „Norfa“

30 geriausių restoranų

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką