Dabar populiaru
Publikuota: 2019 balandžio 12d. 09:00

Subalansuota pavasariui: įdomių ir lengvesnių blynų receptai

Žalieji blynai
„Scanpix“ nuotr. / Žalieji blynai

Kaip suderinti simpatijas blynams ir siekį maitintis sveikiau? Juk jokia paslaptis, kad keptuvėje čirškinami blynai dietologų neretai peikiami. Fanatizmui pasiduoti nesiūlome, jei blynelius mėgstate, tai ir mėkite, tačiau pavasario proga kviečiame išbandyti naujus receptus – kepti blynelius iš (ar su) daržovėmis, išmėginti ne tik kvietinius miltus, tegul keptuvėje atsiduria vos lašelis aliejaus, kad blyneliai nebūtų persisunkę riebalais.

Receptai
Receptas: Blyneliai su daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 18
Kaip gaminti

 1. Morkas, cukinijas ir paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais (darbą labai palengvintų daržovių pjaustyklė).

2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite paruoštus daržovių šiaudelius.

3. Šparagines pupeles sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 min. Paskui nusunkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

4. Varškę ištrinkite su tryniais, suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir atsargiai įmaišykite ataušusias daržoves. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Paruošta mase aptepkite visus dvylika lietinių blynų.

5. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu ir nulupkite atšokusias odeles. Minkštimą sutrinkite šakute. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite sutrintus pomidorus ir 10 min. patroškinkite. Paskui nukelkite nuo ugnies, pagal skonį pasūdykite, įmaišykite nuplautus ir nusausintus bazilikų lapelius.

6. Varškės mase apteptus blynus sulankstykite, sudėkite į ugniai atsparų indą, uždenkite (dangčiu ar aliuminio folijos lakštu) ir 180 °C karštumo orkaitėje kepkite 30 min. Paskui indą atidenkite, supilkite pomidorų padažą ir kepkite dar 5 min.

Ingredientai
Lietinių blynai 12.00 vnt.
Šparaginės pupelės: 120.00 g
Cukinijos: 120.00 g
Morkos: 120.00 g
Paprikos: 120.00 g (raudonų saldžiųjų)
Varškė: 250.00 g
Pomidorai: 600.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sūris: 50.00 g (tarkuoto fermentinio)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Bazilikai: 20.00 g (sauja šviežių lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 23
Kaip gaminti

1. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite kubeliais. Bulvę sutarkuokite, česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su cukinijų ir baklažanų kubeliais. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, pipirus, žalumynus ir šiek tiek pasūdykite. Viską gerai išmaišykite ir kepkite nedidelius blynelius.

2. Varškę sumaišykite su jogurtu, paskaninkite žalumynais, pipirais ir druska. Tiekite karštus blynelius su varškės kremu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Bulvės: 1.00 vnt. (didesnė)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Miltai: 3.00 valg. š. (2-3)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir kremui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir kremui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (krapai, petražolės ar čiobreliai ir kremui)
Varškė: 200.00 g (kremui)
Jogurtas: 5.00 valg. š. (kremui 4-5 valg. š. natūralus)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su špinatais ir feta
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 13
Kaip gaminti

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, aliejų, įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite. Berkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą. Iš jos iškepkite lietinius. Nuo kiekvieno popieriniu rankšluosčiu nuspauskite riebalų perteklių (dėkite lietinį ant popierinio rankšluosčio lapo, uždenkite kitu lapu ir švelniai paspaudykite pirštais).

2. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Svogūną susmulkinkite ir kartu su špinatais minutę kitą pakepinkite svieste. Sudėkite šakute sutrintą fetą, traiškytą česnaką, suberkite sausoje keptuvėje paskrudintus smulkintus riešutus ir atsargiai viską sumaišykite.

3. Krėskite įdaro ant lietinio, perlenkite jį pusiau arba sulankstykite vokeliu. Dėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir pakepinkite iš abiejų pusių, kol įdaras sušils, o lietiniai gražiai apskrus. Tiekite puoštus citrinų griežinėliais ir šviežių krapų šakelėmis.

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 2.00 st. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Špinatai: 150.00 g (įdarui)
Fetos sūris: 150.00 g (įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - įdarui)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (saujelė - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Avinžirnių miltų ir žalumynų lietiniai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 35
Kaip gaminti
  1. Šviežius žalumynus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, susmulkinkite ir sumaišykite.
  2. Į plakimo indą suberkite miltus, supilkite pieną, aliejų, viską suplakite (jei tešla pernelyg skysta, įberkite dar miltų, jei per tiršta – įpilkite kelis šaukštus pieno).
  3. Įmaišykite smulkintas žoleles, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, išmaišykite.
  4. Į keptuvę įlašinkite kelis lašus aliejaus. Kai įkais, įpilkite porą nedidelių samtelių tešlos ir paskirstykite ją ant dugno. Kepkite kelias minutes. Medine mentele lietinį atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių. Taip iškepkite lietinius iš likusios tešlos.
  5. Tiekite sulankstytus skarelėmis su šviežiomis salotomis, agurkais ar pomidorais.

 

Ingredientai
Avinžirniai: 300.00 g (10 valg. š. - miltų)
Pienas: 10.00 valg. š. (10 - 12 - lieso)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (nerafinuoto)
Prieskoniniai žalumynai: 10.00 vnt. (po kelias šakeles - šviežių čiobrelių, krapų, petražolių ar kitokių šviežių prieskoninių žolelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Cukinijų blyneliai su žirneliais ir parmezanu
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 18
Kaip gaminti
  1. Žirnelius apvirkite nedideliame vandens kiekyje. Išgriebusi kiaurasamčiu, palikite nuvarvėti.   
  2. Nuplautas, nusausintas cukinijas nulupkite, stambiai sutarkuokite, palikite 15 minučių.
  3. Išsiskyrusį skystį nusunkite. Į dubenį su tarkuotomis daržovėmis suberkite žirnelius, smulkintus svogūnus, išmaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius.
  4. Supilkite pasukas, suberkite sūrį, gerai išmaišykite. Po šaukštą berkite miltus, kol išsuksite gan tirštą masę. Pagal skonį pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite.
  5. Stiklinę kepimo skardą apšlakstykite aliejumi. Šaukštu iš masės išliekite apvalius blynelius.
  6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Apšlakstykite pasūdytu natūraliu jogurtu.     
Ingredientai
Cukinijos: 400.00 g (šviežių, jaunų)
Žirniai: 1.00 st. (sauja šviežių, gliaudytų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pasukos: 5.00 valg. š. (raugintų)
Miltai: 8.00 valg. š. (8 - 12)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaivūs daržovių blyneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 30
Kaip gaminti
  1. Nuplautą brokolį susmulkinkite. Nuluptą cukiniją ir nuskustą morką sutarkuokite.
  2. Iš marinato išgriebtus konservuotus kukurūzus gerai nuvarvinkite. Visas smulkintas daržoves sumaišykite.
  3. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, kelis šaukštus šviežių apelsinų sulčių, suplakite.
  4. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir dar šiek tiek paplakite.
  5. Po šaukštą įmaišykite miltus. Į gautą masę sudėkite smulkintas daržoves, gerai išmaišykite.
  6. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus.
  7. Tešlą kabinkite šaukštu ir joje formuokite apvalius blynelius.
  8. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  9. Apšlakstykite šviežių apelsinų sultimis arba lydytu sviestu.
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Miltai: 150.00 g
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Kukurūzai: 2.00 valg. š. (konservuotų)
Cukinijos: 1.00 vnt. (0,5 jaunos)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grikių kruopų ir varškės blyneliai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 140
Kaip gaminti
  1. Grikių kruopas išvirkite žiupsneliu druskos pasūdytame vandenyje.
  2. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Išvirtus grikius sumaišykite su pakepintomis daržovėmis. Įmaišykite šiek tiek pertrintą varškę. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus, kario miltelius, maltus juoduosius pipirus ir pagardinkite druską pagal skonį. Išmaišykite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu semkite masę ir dėkite į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite nedelsiant su šviežiomis daržovėmis, salotomis ar mėgstamu padažu. Skanaus!
Ingredientai
Grikiai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Varškė: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 dideli arba 3 maži)
Pienas: 3.00 valg. š.
Miltai: 3.00 valg. š.
Karis: 5.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių miltų lietiniai su špinatų ir fetos įdaru
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 22
Kaip gaminti

PARUOŠKITE ĮDARĄ

  1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus.
  2. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol šis taps skaidrus ir suminkštės.
  3. Suberkite kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę.
  4. Jei naudojate, suberkite į keptuvę kubeliais supjaustytą mėgstamą kumpį ir pakepinkite, kol šis gražiai apskrus.
  5. Suberkite špinatų lapus ir pakepinkite, kol jie suminkštės.
  6. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir išmaišykite.
  7. Atidėkite į šalį (jei tik įmanoma, šiltai), kol iškepsite lietinius blynus.

IŠKEPKITE LIETINIUS BLYNUS

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite ryžių miltus ir supilkite pieną. Išplakite iki vientisos masės.
  2. Ištepkite keptuvę šlakeliu alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies. Kai aliejus įkais, sumažinkite ugnį.
  3. Pilkite samtį tešlos į keptuvės centrą ir nedelsdami, paėmę keptuvę už rankenos ir ją judindami, paskirstykite tešlą tolygiai per visą keptuvės dugną.
  4. Kepkite apie 1–2 minutes, kol blynas gražiai apskrus.
  5. Atsargiai apverskite apkepusį blyną jums įprastu būdu – ore, rankomis anr mentele.
  6. Kitą blyno pusę taip pat kepkite apie 1–2 minutes, kol gražiai apskrus.
  7. Išimkite iškepusį blyną iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
  8. Vėl keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus. Taip iškepkite visus lietinius blynus. 
  9. Ant kiekvieno lietinio blyno ketvirtadalio paskleiskite po šaukštą paruošto įdaro, ant viršaus užbarstykite po saują trupinto fetos sūrio. Perlenkite blyną per pusę ir dar kartą per pusę, kad gautumėte trikampio formą.
  10. Patiekite nedelsdami.
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (lietiniams)
Miltai: 130.00 g (ryžių - lietiniams)
Pienas: 250.00 ml (lietiniams)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (kepimui ir 1 valg. š. - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Kumpis: 100.00 g (mėgstamo (nebūtina) - įdarui)
Špinatai: 100.00 g (įdarui)
Fetos sūris: 100.00 g (150 - 200 - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai be gliuteno
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 23
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ar cukraus pudra, supilkite grietinėlę ir lengvai išplakite. Tuomet dalimis dėkite miltus ir plakite. Įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite. Jei tešla gaunasi per tiršta, įpilkite šlakelį vandens.

2. Į įkaitintą keptuvę (be riebalų) pilkite samtelį tešlos, palaukite, kol lengvai apskrus, tuomet apverskite, kad apskrustų ir kita pusė.

3. Galite į lietinius įvynioti savo mėgstamo įdaro, pavyzdžiui, varškės ar bananų, ir tuomet lengvai apkepti keptuvėje su gabalėliu išlydyto sviesto.

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 arbat. š. (arba cukraus pudros)
Grietinėlė: 200.00 ml (35 proc. riebumo)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avokado ir lapinio kopūsto (kale) blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.7 / 12
Kaip gaminti

1. Į verdantį vandenį įdėkite kale kopūstą ir pavirkite porą minučių. Tuomet staigiai pamerkite į šaltą vandenį (taip kopūstas nepraras savo spalvos).

2. Į maisto smulkintuvą įpilkite 2 šaukštus vandens, sudėkite kopūstą ir susmulkinkite ir vientisos masės.

3. Dideliame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų.

4. Kitame inde sumaišykite likusius produktus, sudėkite smulkintą kopūstą, avokadą ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

5. Kepkite blynus keptuvėje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su natūraliu jogurtu.

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 0.30 st.
Avokadai: 0.50 vnt. (griežinėliais supjaustyto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Migdolų miltai: 0.50 puodelis
Miltai: 0.25 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Lapiniai kopūstai (kale): 2.00 sauja (arba 1-1,5 puodelio supjaustyto)
Cukrus: 0.50 arbat. š.
Jogurtas: 4.00 valg. š. (natūralaus arba grietinės; patiekti)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustos sultys)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Citrininiai blynai su kefyru ir „chia“ sėklomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 7
Kaip gaminti

1. Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius, cukrų, druską, kefyrą, vanilę, citrinos žievelę, chia sėklas, miltus ir kepimo miltelius ir išsukite tešlą.

2. Kiaušinių baltymus išplakite iki stangrių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

3. Įkaitinkite didelę keptuvę nepridegančiu pagrindu ant vidutinės ugnies, patepkite dugną aliejumi, dėkite po kaupiną šaukštą tešlos ir kepkite iš abiejų pusių apie 3–4 minutes, arba kol blynai visiškai iškeps.

4. Patiekite su jogurtu, medumi, pabarstę granola, pagardinę keliais lašais citrinos sulčių.

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai atskirti nuo baltymų)
Rudasis cukrus: 60.00 g
Kefyras: 375.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės pupelių pasta: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 2.00 valg. š. (nutarkuotos ekologiškos žievelės)
Chia sėklos: 50.00 g
Miltai: 210.00 g (geriausiai, viso grūdo speltų)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (keptuvei patepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir bananų blynai su chia sėklomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 2
Kaip gaminti

Kaip ir su daugeliu tokio tipo kepinių – produktų kiekiai orientaciniai. Jei tešlą užmaišysite tirštesnę, iškepę blynai bus kietesni. Jei minkštesnę, dėsite mažiau miltų, – blyneliai bus gležnesni, minkštesni, gal kiek sunkiau apverčiami keptuvėje kepant.

1. Sutarkuotas cukinijas pabarstykite druska ir palikite kelioms minutėms, kad jos išleistų kuo daugiau skysčio. Tą skystį gerai nuspauskite, kad liktų kuo sausesni cukinijų tarkiai.

2. Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite supjaustytą bananą ir šakute jį sutrinkite. Suberkite chia sėklas, avižų sėlenas, įberkite žiupsnelį druskos ir apie 1-2 šaukštelius rudojo cukraus (arba mažiau, nes saldumo bus nuo banano), miltus ir cukinijų tarkius ir išsukite tešlą.

3. Kepkite blynelius aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su jogurtu, uogomis arba uogiene.

 

Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės (apie 300-400g) sutarkuotos stambia tarka)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bananai: 1.00 vnt. (labai sunokęs)
Chia sėklos: 1.00 valg. š.
Sėlenos: 2.00 valg. š. (avižų)
Miltai: 4.00 valg. š. (viso grūdo speltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Kopūstų lapus perpjaukite pusiau, išpjaukite lapkočius ir trumpam pamerkite į sūdytą vandenį. Atvėsinkite šaltame vandenyje ir palikite nuvarvėti.

2. Kitas daržoves nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumaišykite su sviestu ir suberkite prieskonius. Supilkite viską į daržovių sultinį ar vandenį ir troškinkite, kol suminkštės. Atvėsinkite.

3. Paruoškite grietinės padažą. Grietinę sumaišykite su kiaušinių tryniais, pagardinkite druska, pipirais. Sukrėskite grietinės padažą, petražoles, rozmarinus ir mocarelą, pagardinkite pagal skonį. Paskleiskite įdarą ant kopūsto lapų ir susukite mažais ritinėliais.

4. Alyvų aliejų supilkite į ugniai atsparų indą, sudėkite ritinėlius sluoksniais, užpilkite padažu ir kepkite orkaitėje 25 minutes 200°C temperatūroje.

5. Aštrios pastos ingredinetus sudėkite į keptuvę. Pagardinkite druska ir pipirais ir kepinkite ant silpnos ugnies. Tada nukoškite per sietelį.

6. Patiekite keptus ritinėlius su aštria pomidorų tyre, puoškite bazilikais.

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt.
Artišokai: 8.00 vnt.
Pastarnokai: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 40.00 ml (arba vandens)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapieji)
Petražolės: 2.00 valg. š. („Kotányi“)
Mocarelos sūris: 1.00 valg. š. (trinta)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 st. (padažui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai - padažui)
Pomidorai: 500.00 g (arba 2 skardinės pomidorų be odelių - aštriai pastai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (aštriai pastai)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (maltų)
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (aštriai pastai)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (aštriai pastai)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (aštriai pastai)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (lašelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Grikių blynai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 16
Kaip gaminti

1. Viename inde sumaišykite abejus miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Kitame inde išplakite kiaušinį su pasukomis. Supilkite miltų mišinį, maišykite ir po truputį pilkite vandenį, kol gausite grietinės tirštumo tešlą. Įmaišykite aliejų.

3. Tuomet jau belieka blynelius tiesiog iškepti. Patiekite su mėlynių uogiene, šviežiomis arba šaldytomis mėlynėmis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Ingredientai
Grikių miltai (1/2 puodelio) 80.00 g
Miltai: 80.00 g (1/2 puodelio - kvietinių)
Kepimo milteliai: 5.00 g
Pasukos 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Medus: 2.00 valg. š. (arba cukraus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š. (arba tirpinto sviesto)
Mėlynės: 1.00 st. (galima naudoti ir šaldytas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Lietiniai su avokadais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 47
Kaip gaminti

1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. Iškepkite blynus ir laikykite karštoje orkaitėje, kad neatvėstų. 

2. Medų išsukite su grietine ir garstyčių grūdeliais.

3. Pomidorus perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.

4. Sūrį sutarkuokite. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Avokadų ir pomidorų gabaliukus pasūdykite, apibarstykite pipirais.

5. Ant šiltų blynelių tepkite garstyčių padažo, dėkite pomidorų ir avokadų, berkite tarkuoto sūrio, dailiai suvyniokite ir patiekite su mėgstamu padažu.

 

Ingredientai
Miltai: 100.00 g (Lietinių tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (Lietinių tešlai)
Pienas: 1.00 st. (Lietinių tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Lietinių tešlai)
Medus: 4.00 valg. š. (Įdarui; skysto)
Grietinė: 4.00 valg. š. (Įdarui)
Pomidorai: 4.00 vnt. (Įdarui)
Sūris: 100.00 g (Įdarui; parmezano)
Avokadai: 2.00 vnt. (Įdarui; sunokę)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui; 3 šaukštai citrinų sulčių)
Garstyčios: 4.00 valg. š. (Įdarui; ir 4 valg. š. garstyčių grūdelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (Lietinių tešlai ir įdarui; pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Video

00:21
00:03
03:14

RESTA 2019

Naviguok į ateitį

Sveikata

Jauskitės gražūs

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką