-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švelniai pikantiškos tailandietiškos agurkų salotos, idealios prie grilio patiekalų

Agurkus mėgstame gardinti krapais, kai kas būtinai juos skanina grietine, tačiau kartais galima pakeliauti niekur toli neišvykstant – skoniais. Išbandykite nesudėtingas agurkų salotas, kurios suteiks puikią atsvarą ir gaivumo ant grilio keptai žuviai ar mėsai.
Agurkų salotos
Agurkų salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4–5 trumpavaisiai agurkai, supjaustyti plonais griežinėliais arba pagaliukais;
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas, supjaustytas labai plonais žiedais;
  • 2 žaliųjų citrinų (laimų) nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
  • 1–2 jalapenai arba aitriosios paprikos, supjaustytos plonyčiais griežinėliais (kiekį reguliuokite pagal trokštamą aštrumą);
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 valg. šaukšt. žuvų padažo (fish sauce);
  • sauja šviežių kalendrų, stambiai sukapotų;
  • sauja šviežių mėtų, stambiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite agurkus, svogūnus, jalapenus arba paprikas ir citrinos žievelę.

2. Mažame dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis su cukrumi ir druska, paplakite, kol cukrus ištirps, tada supilkite žuvų padažą.

3. Pagamintą padažą supilkite ant agurkų mišinio, pabarstykite mėtomis bei kalendromis ir gerai išmaišykite. Laikykite šaltai, kol ruošiate pagrindinį patiekalą, prie kurio šios salotos bus tiekiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius