Dabar populiaru
Publikuota: 2019 vasario 9d. 17:00

Tarptautinę picos dieną kepame naminę picą: 12 receptų patiems įvairiausiems skoniams

Skonio teste dalyvavusios picos
Strelkabelka nuotr. / Skonio teste dalyvavusios picos

Savaitgalį dažnas mūsų skanaujame picos – keptos mėgstamoje picerijoje, o gal ir naminės, ką tik ištrauktos iš orkaitės. Vasario 9-ąją minima Tarptautinė picos diena, tad šia proga kviečiame įsidrąsinti ir išsikepti picos su tokiais priedais, kokius tik mėgstate. Patikėkite, sudėtingų triukų picos kepimas nepareikalaus, skonis bus neprilygstamas, o kur dar pasididžiavimas savimi, nes – pavyko!

Receptai
Receptas: Pica su kumpiu ir gražgarstėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 8
Kaip gaminti

1. Ant didelės medinės lentos kelis kartus persijokite su druska sumaišytus miltus. Iš miltų suformuokite kauburėlį, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite alyvuogių aliejų, sutrupinkite mieles, suberkite cukrų, užpilkite šiek tiek šilto vandens, visą duobutės turinį išmaišykite ir kelias minutes palikite, kad mielės pakiltų.

2. Tada po truputį į duobutę pilkite likusį šiltą vandenį, užberkite jį miltais ir  užmaišykite tešlą. Išminkytą tešlą sudėkite į indą, užklokite drobiniu rankšluostėliu ir palikite valandą kilti.

3. Iškilusią tešlą padalykite į dvi dalis, iškočiokite, suformuokite kelis papločius ir dėkite juos į karščiui atsparią kepimo formą. Pomidoriukus iš skardinės sutrinkite šakute, aptepkite jais picos papločius, berkite džiovintų raudonėlių ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

4. Ant iškepto dėkite sūrio gabalėlių, kumpio griežinėlių ir nuplautų bei nusausintų gražgarsčių.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Mielės: 20.00 g (tešlai)
Vanduo: 300.00 ml (šilto - tešlai)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 rupios jūros - tešlai)
Sūris: 200.00 g (kietojo brandinto - įdarui)
Parmos kumpis: 150.00 g (įdarui)
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų be odelių - įdarui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų pagal skonį - įdarui)
Gražgarstės: 1.00 sauja (šviežių - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pica su mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.4 / 9
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, išpjaukite du apskritimus ir abu lakštus klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

2. Pesto padažą, aliejų, raudonėlius ir citrinų sultis sumaišykite, gautą mišinį tepkite ant lakštų. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, odeles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite, tada pomidorus supjaustykite griežinėliais.

3. Nuvarvintą mocarelą irgi supjaustykite griežinėliais. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje, tada nulupkite odeles. Tai padaryti bus lengviau, jei karštas paprikas trumpam panardinsite į šaltą vandenį.

4. Ant kiekvieno picos gabalėlio dėkite mocarelos, pomidorų griežinėlių, berkite alyvuogių, centre dėkite po pusę raudonos ir geltonos paprikos.

5. Picą apsibarstykite parmezanu bei smulkintais bazilikais ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

 

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota mielinė tešla: 2.00 vnt. (2 lakštai)
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Pomidorai: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (skirtingų spalvų)
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodosios be kauliukų)
Mocarelos sūris: 200.00 g
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (su bazilikais)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis sulčių)
Bazilikai: 6.00 vnt. (šviežių lapelių - papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pica su faršu ir traškia šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.8 / 17
Kaip gaminti

1. Mieles sutrupinkite į šiltą vandenį, įberkite cukraus, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų (10–15 minučių).

2. Į dubenį su mielėmis suberkite miltus, supilkite aliejų, pasūdykite ir gerai išminkykite. Miltų berkite tiek, kad būtų lengva minkyti. Tešlą uždenkite ir leiskite 20–30 minučių pakilti. Faršą apkepkite keptuvėje, paskaninkite pipirais, druska.

3.Tešą iškočiokite, išpjaukite norimo dydžio nedideles picas ar kelias dideles ir įtieskite į aliejumi išteptą kepimo skardą.

4. Tešlą aptepkite pomidorų padažu, pabarstykite picų prieskoniais, puse fermentinio sūrio. Sudėkite faršą, plonai pjaustytą svogūną, mocarelą, plonai pjaustytą šoninę, pomidorų griežinėlius ir apibarstykite likusiu fermentiniu sūriu.

5. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių, kol gražiai parus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Mielės: 30.00 g
Vanduo: 1.00 st.
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Miltai: 1.00 st. (1,5 - 2)
Karštai rūkyta šoninė: (įdarui) 100.00 g
Faršas: 300.00 g (300 - 400 jautienos)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio - įdarui)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (du rutuliukai su žalumynais - įdarui)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (4 - 5)
Picos prieskoniai: (įdarui) 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tikra neapolietiška pica „Margherita“
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 32
Kaip gaminti
  1. Miltus ir vandenį padalinkite į dvi lygias dalis (tam reikės dviejų indų miltams ir dviejų puodelių vandeniui). Viename puodelyje vandens ištirpinkite mieles, kitame puodelyje – druską. Į vieną dubenį su miltais supilkite mielių tirpalą, iš šio mišinio suminkykite tešlą. Į kitą dubenį su vandeniu supilkite druskos tirpalą ir vėl suminkykite tešlą. Tokiu būdu išvengsite tiesioginio „nedraugiško“ mielių ir druskos sąlyčio. Taigi abi tešlas dabar jau galite sumaišyti. Turi gautis drėgna, tampri ir puri masė. Ją padalinkite į dvi dalis (bus dviejų picų padai) ir palikite šiltoje patalpoje apie 2 val., kad pradėtų augti mielės.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki maksimalios temperatūros. Tikra pica kepama labai kaitriose akmeninėse krosnyse ir iškepa per 90 sekundžių. Kadangi orkaitės maksimali temperatūra yra tik 250 °C, tai picą kepsime daug ilgiau ir dvejomis pakopomis (pirma tik su pomidorų tyre, po to jau su sūriu). Picą pašaukite, kai orkaitė bus maksimaliai įkaitusi ir ne anksčiau.
  3. Kai picos pado tešla gerai paauga (taigi po 2 val.), ją gausiai apibarstykite miltais (prieš tai pabarstykite stalą) ir suformuokite apskritą picos padą (per visą orkaitės skardos dydį). Galite kočioti kočėlu arba tiesiog paskirstyti pirštais (kaip aš dariau), nes tešla labai puri. Picos padą nuo stalo perkelkite į orkaitės skardą išklotą kepimo popieriumi. Sakau VALIO tiems, kas picos padą sugeba pagaminti skraidinant jį ore. Kadangi aš taip nesugebu, tai buvo gerai ir paprastas jos išlyginimas pirštais.
  4. Pomidorų tyrę sumaišykite su trupučiu druskos (pagal skonį). Picos pado viršų aptepkite gausiu pomidorų tyrės kiekiu ir apšlakstykite aliejumi. Taip paruoštą picą pašaukite į orkaitę 10 min. Mocarelos sūrį supjaustykite riekelėmis. Apkepusią picą apklokite sūriu, uždėkite keletą šviežio bazilikų lapelių ir dar kartą pašaukite į orkaitę 5 min. Štai ir baigėte gaminti tikrą neapolietišką picą „Margherita“. Patartina valgyti rankomis :)

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Ingredientai
Miltai: 500.00 g (aukščiausios rūšies, kvietiniai)
Vanduo: 300.00 ml (patartina naudoti filtruotą arba pirktą tyrą negazuotą vandenį, nenaudokite vandens iš čiaupo)
Mielės: 5.00 g (šviežios)
Rupi jūros druska (nubrauktas valg. š. - picos padui) 1.00 valg. š.
Nekoncentruota pomidorų tyrė (it. „passata di pomodoro“) 200.00 ml
Tyras alyvų aliejus 4.00 valg. š.
Mocarelos sūris: 400.00 g (buivolės pieno (it. „mozzarella di bufola“), o jei tokio nerandate, naudokite karvės pieno mocarelos sūrį)
Bazilikai: 10.00 g (keli švieži lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pica su krevetėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 9
Kaip gaminti

1. Miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite rankšluostuku ir palikite šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad tešla pakiltų.

2. Į pakilusią tešlą supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus, virtuviniu kombainu užmaišykite vientisą tešlą, aptepkite aliejumi ir dar dviem valandoms palikite pakilti.

3. Tada iškočiokite norimo dydžio papločius, kiekvieną jų aptepkite aliejumi.

4. Ant paruoštų picos papločių dėkite per pusę perpjautų vyšninių pomidoriukų, alyvuogių puselių, žiedynėliais išskirstytų brokolinių kopūstų, berkite smulkintų česnakų, krevečių, pagal skonį druskos, pipirų, raudonėlių, smulkintų bazilikų.

5. Picą kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildinimo laiko).

Ingredientai
Miltai: 250.00 g (Tešlai)
Mielės: 20.00 g (Tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (Tešlai)
Pomidorai: 8.00 vnt. (Įdarui; vyšniniai)
Krevetės: 1.00 vnt. (Įdarui; indelis sūrime)
Alyvuogės: 40.00 g (Įdarui; juodųjų be kauliukų)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (Įdarui; nedidelis)
Česnakai: 3.00 skiltelės (Įdarui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Tešlai; 1/2 šaukštelio)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai 1/2 šaukštelio ir įdarui pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (įdarui pagal skonį šviežiai maltų)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (Įdarui)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; keli švieži lapeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pica su jautiena ir džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.2 / 6
Kaip gaminti
  1. Juodaisiais pipirais bei druska pagardintą maltą mėsą maišydama 15 minučių pakepinkite  karštuose riebaluose.
  2. Paruoškite tešlą papločiui: į dubenį suberkite miltus, viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukrų, druska, mieles, supilkite aliejų, vandenį ir suminkykite tešlą. Valandai padėkite į šaldytuvą. Ištraukusi iš jo, iškočiokite ploną apskritimą ir įtieskite į riebalais išteptą apvalią kepimo skardą. Subadžiusi šakute, plonai aptepkite pomidorų padažu.
  3. Ant papločio viršaus tolygiai paskleiskite tarkuotą sūrį ir kepintą faršą. Išdėliokite svogūnų griežinėlius, juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus, vytintą kumpį, mocarelos griežinėlius ir 15 minučių pašaukite į karštą orkaitę.
  4. Tiekdama apibarstykite gražgarstėmis.
Ingredientai
Aliejus: 3.00 valg. š. (Papločiui)
Miltai: 1125.00 g (4,5 puodelio; papločiui)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (Papločiui)
Mielės: 1.00 valg. š. (sausų; papločiui)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (Papločiui)
Jautiena: 200.00 g (Įdarui)
Džiovinti pomidorai: 40.00 g (Įdarui)
Sūris: 125.00 g (tarkuoto parmezano; įdarui)
Kumpis: 4.00 riekės (kelios juostelės vytinto jautienos; įdarui)
Mocarelos sūris: 150.00 g (įdarui)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt. (įdarui)
Vanduo: 300.00 ml (Papločiui)
Druska: 2.00 arbat. š. (Papločiui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Pica su mocarela ir paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.9 / 7
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, išpjaukite du apskritimus ir abu lakštus klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

2. Pesto padažą, aliejų, raudonėlius ir citrinų sultis sumaišykite, gautą mišinį tepkite ant lakštų.

3. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, odeles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite, tada pomidorus supjaustykite griežinėliais.

4. Nuvarvintą mocarelą irgi supjaustykite griežinėliais.

5. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje, tada nulupkite odeles. Tai padaryti bus lengviau, jei karštas paprikas trumpam panardinsite į šaltą vandenį.

6. Ant kiekvieno picos gabalėlio dėkite mocarelos, pomidorų griežinėlių, berkite alyvuogių, centre dėkite po pusę raudonos ir geltonos paprikos.

7. Picą apsibarstykite parmezanu bei smulkintais bazilikais ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota mielinė tešla: 2.00 vnt. (lakštai)
Sūris: 50.00 g (parmezanas)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (skirtingų spalvų)
Alyvuogės: 50.00 g (saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų)
Mocarelos sūris: 200.00 g
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis sulčių)
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (su bazilikais)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Pica su ožkų sūriu ir karamelizuotais svogūnais
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.6 / 5
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite picos padą: miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite rankšluostuku ir palikite šiltoje vietoje apie 20 min., kad tešla pakiltų.

2. Į pakilusią tešlą supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus, virtuviniu kombainu užmaišykite vientisą tešlą, aptepkite aliejumi ir dar dvi valandas kildykite. Kol tešla kils, paruoškite karamelizuotus svogūnus: į keptuvėje įkaitusį sviestą sumeskite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir išspaustas česnakų skilteles, suberkite druską, cukrų, supilkite balzaminį actą ir maišydama ant labai mažos ugnies apie 20 min. kepinkite svogūnus. Atvėsinkite.

3. Iš pakilusios tešlos iškočiokite norimo dydžio papločius, kiekvieną jų aptepkite aliejumi, paskirstykite karamelizuotų svogūnų, išdėliokite ožkų pieno sūrio gabaliukus, berkite rozmarinų spygliukus. Picą kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Mielės: 15.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Ožkų pieno sūris: 250.00 g (minkšto - įdarui)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Svogūnai: 3.00 vnt. (įdarui)
Sviestas: 50.00 g (įdarui)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Aštri pica su kumpiu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 8
Kaip gaminti

1. Į 180 ml šilto vandens įberkite šiek tiek cukraus, sudėkite mieles ir ištirpinkite. Į dubenį išsijokite miltus, juose padarykite duobutę, supilkite mieles, užbėrusi jas miltais palikite 10 min. pastovėti. Tada į miltus supilkite aliejų, įberkite druskos, užminkykite tešlą ir palikite kilti.

2. Sūrį sutarkuokite, česnakų skilteles nulupkite, perpjaukite per pusę. Pomidorus nuplaukite supjaustykite ketvirčiais. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedeliais pakepkite svieste ir atvėsinkite. Pakilusią tešlą iškočiokite, išpjaukite iš jos nedidelius apskritimus, išdėliokite juos karščiui atsparioje kepimo skardoje ir  pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 min.

3. Išimtus picos skritulėlius apšlakstykite aliejumi, įtrinkite česnako skiltele ir pomidoro griežinėliu. Ant viršaus dėkite svogūnų, berkite aitriųjų paprikų ir sūrio. Picas pašaukite į orkaitę, kepkite, kol sūris išsilydys.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Ingredientai
Mielės: 30.00 g (šviežių - tešlai)
Miltai: 400.00 g (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Česnakai: 3.00 skiltelės (įdarui)
Pomidorai: 3.00 vnt. (įdarui)
Sūris: 1.00 sauja (tarkuoto - įdarui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (džiovintos pagal skonį - įdarui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bemielė pica su cukinijomis ir sūriais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 11
Kaip gaminti
  1. Į gilų dubenį persijokite su kėlimo milteliais bei druska sumaišytus miltus. Supilkite aliejų, trinkite masę švariais pirštais, kol riebalai tolygiai pasiskirstys.
  2. Supilkite rūgpienį, suminkykite vidutinio kietumo tešlą (jei pernelyg tiršta, įpilkite vandens). Palikite pusvalandį.
  3. Cukinijas ir mocarelą supjaustykite plonais griežinėliais. Graikinius riešutus pasmulkinkite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Šviežius krapus nuplaukite, nupurtykite vandens perteklių, susmulkinkite.
  4. Iš tešlos ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite ploną lakštą, įtieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite tarkuoto čederio. 
  5. Tolygiai išdėliokite cukinijų griežinėlius, tarpuose pabarstykite skrudintų riešutų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes. Ištraukusi ant viršaus tolygiai pabarstykite smulkinto ožkų pieno sūrio, šaukite į karštą orkaitę dar 4–5 minutėms.
  6. Tiekite apibarsčiusi smulkintais šviežiais krapais.  

Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant tešlos brinkinimo laiko).

Ingredientai
Rūgpienis: (papločiui) 150.00 ml
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (50 nerafinuoto - papločiui ir įdarui)
Miltai: 400.00 g (kvietinių - papločiui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (nubraukto - papločiui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (papločiui)
Vanduo: 1.00 st. (šalto, virinto - papločiui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (padažas, pagal skonį - papločiui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė - įdarui)
Čederio sūris: 100.00 g (tarkuoto - įdarui)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (keli rutuliukai - įdarui)
Ožkų pieno sūris: 80.00 g (įdarui)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (įdarui)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės pica su kalakutiena
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.6 / 9
Kaip gaminti

1. Papriką nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis.

2. Mocarelą supjaustykite griežinėliais, rikotą gerai išsukite su garstyčiomis. 

3. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnį druskos, suberkite miltus ir aliejumi suvilgytomis rankomis suminkykite tešlą. Padalykite į tris lygias dalis.

4. Po gabalą tešlos dėkite ant atskirų kepimo popieriaus lakštų ir suformuokite plonus papločius. Kiekvieną aptepkite rikotos ir garstyčių mase.

5. Ant viršaus išdėliokite mocarelą, griežinėliais pjaustytą kumpį, pomidorus ir paprikas. Kepkite apie 20 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.

Ingredientai
Varškė: 400.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 6.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Kumpis: 200.00 g (virto kalakutienos)
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Rikotos sūris: 150.00 g
Mocarelos sūris: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Perlenktoji pica
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
1.8 / 4
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, iki dailiai pagels.

2. Morką nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, pievagrybius supjaustykite griežinėliais, kumpį – šiaudeliais.

3. Morkas ir kumpį sumeskite į svogūnų troškinį ir apie 6 minutes pakepinkite. Tada įdarą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, berkite prieskonių ir nukelkite nuo ugnies.

4. Iš picos tešlos iškočiokite 2 papločius, kiekvieną aptepkite pomidorų pasta, tada krėskite įdaro, ant viršaus pabarstykite parmezano ir kraštelius užlankstykite (kaip kibino).

5. Viršų aptepkite aliejumi. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min.

Ingredientai
Lakštas paruoštos picos tešlos (įsigysite didžiuosiuose prekybos centruose) 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (ir 2 valg. š. įdarui)
Pomidorų pasta 2.00 valg. š.
Kumpis: 100.00 g (karštai rūkyto; įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Pievagrybiai: 10.00 vnt. (įdarui)
Sūris: 100.00 g (saujelė tarkuoto parmezano įdarui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį įdarui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį įdarui)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai: 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Mano namas

Gaminkite protingai

Sveikata

Gyvenimas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką