Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugsėjo 11d. 09:00

Trupininiai pyragai su rudens gėrybėmis: tiks ir slyvos, ir obuoliai, ir pomidorai

Trupininis obuolių pyragas
Autorės nuotr. / Trupininis obuolių pyragas

Trupininius pyragus dar galima pakrikštyti pradinukų kepiniais, nes juos (dažniausiai) kepti itin paprasta. Nereikia jokių tešlų minkymų, kildinimų ar kitų kulinarinių operacijų, tiesiog padarei trupinius, subėrei ant sezoninių gėrybių ir – į orkaitę. Pabandykite!

Receptai
Receptas: Trupiniuotis su mėlynėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.1 / 23
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, suberkite miltus, migdolus, druską ir viską gerai išmaišykite – turite gauti trupinius.

2. Paruoštus trupinius valandai padėkite į šaldytuvą.

3. Obuolius nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į puodelį su sviestu, kaitinkite, iki obuoliai suminkštės, tada nuolat maišydamos suberkite likusius įdarui skirtus produktus, viską gerai išmaišykite ir kelias minutes pakaitinkite.

4. Į nedidelį stiklinį indą berkite truputį trupinių, krėskite keptų obuolių, ant viršaus berkite likusius trupinius.

5. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., iki pyrago viršus dailiai apskrus.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant trupinių šaldymo laiko).

Ingredientai
Migdolai: 200.00 g (120 gr. maltų ir 80 gr. grūstų trupiniams)
Sviestas: 110.00 g (100 gr. kambario temperatūros trupiniams ir šaukštelis įdarui)
Cukrus: 145.00 g (pusė stiklinės trupiniams ir 20 gr. įdarui)
Miltai: 110.00 g (100 gr. trupiniams ir 10 gr. įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (po žiupsnelį trupiniams ir įdarui)
Obuoliai: 300.00 g (įdarui)
Mėlynės: 160.00 g (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trupininis obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 129
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite sviestą.

2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

3. Iš sviesto, kiaušinių, 7 šaukštų cukraus sumaišykite tešlą ir padėkite į šaldymo kamerą valandai laiko atšalti.

4. Obuolius supjaustykite gabalėliais.

5. Kiaušinio baltymus suplakite su likusiu cukrumi ir cinamonu.

6. Tešlą sutarkuokite tarka sviestu pateptame kepimo inde. Truputį tešlos pasilikite užtarkuoti ant viršaus. Sutarkavusi tešlą, suberkite obuolių gabalėlius, sukrėskite suplaktus baltymus ir ant viršaus dar užtarkuokite šiek tiek tešlos.

7. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Skanaus !

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Cukrus: 10.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 3.00 st.
Obuoliai: 600.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiškas trupiniuotis su pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 16
Kaip gaminti

1. Patepkite formą sviestu.

2. Pomidorus įpjaukite kryžmai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2–3 minutes, tada nulupkite ir supjaustykite, raudonėlį ir česnakus sukapokite.

3. Sudėkite pomidorus į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol nugaruos skystis. Sudėkite česnako skilteles ir raudonėlius.

4. Paruoškite tešlą: sutarkuokite sviestą, suberkite miltus, sūrį, druską ir „Provanso“ žoleles.

5. Viską sutrinkite iki smulkių trupinių.

6. Sudėkite įdarą į formą, įberkite kaparėlių. Lygiu sluoksniu užberkite trupinius.

7. Kepkite trupiniuotį mažose formelėse iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, viršus turi gražiai apskrusti. Tiekti galima su mocarela.

Trupiniuotį gamino kulinarė E. Monkevič

Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“ 

Ingredientai
Pomidorai: 600.00 g (įvairūs)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Miltai: 100.00 g
Sūris: 50.00 g (tarkuotas, kietasis)
Sviestas: 50.00 g (tešlai ir gabalėlis formai patepti)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (pomidorams kepti)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.4 / 14
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C (be vėjelio funkcijos);

2. Į dubenį sudėkite obuolius, slyvas, šilauoges, viską pašlakstykite citrinų sultimis ir vanilės ekstraktu, tada pabarstykite cukrumi, cinamonu ir krakmolu. Lengvai išmaišykite, kad vaisiai pasidengtų prieskoniais ir cukrumi. Išdėliokite šią masę į atskiras kepimo formeles arba į vieną didesnį kepimo indą. Paspauskite šaukštu palygindami paviršių.

3. Avižinius dribsnius, kukurūzų miltus, cukrų, kokosų aliejų, cinamoną ir druską sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir viską gerai išsukite, kad gautumėte vientisą drėgną masę. Ją sudėkite ant paruoštų vaisių, šaukštu paspausdami ir palygindami viršų, kad pasidengtų vienodu sluoksniu. Tada ant viršaus suberkite migdolų plokšteles arba skaldytus migdolus.

4. Kepkite apie 40–50 minučių, arba kol visas viršus paruduos, apskrus.

5. Patiekite desertą šiltą, su ledais arba jogurtu, šviežiomis uogomis (arba be jų), papuošę mėtos lapeliais...

Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (nulupta odele, išimtomis sėklomis, supjaustyti gabalėliais)
Slyvos: 8.00 vnt. (be kauliukų, supjaustytos gabalėliais)
Šilauogės: 1.00 sauja (šviežių arba šaldytų)
Vanilės ekstraktas: 0.25 arbat. š.
Citrinos sultys: 0.50 valg. š. (šviežių)
Kokosų palmių cukrus: 4.50 valg. š. (1,5 obuolių sluoksniui ir 3 trupiniams)
Cinamonas: 1.50 arbat. š. (1 obuolių sluoksniui ir 0,5 trupiniams)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (nepilnas)
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (be glitimo; trupiniams)
Kukurūzų miltai: 50.00 g (galite keisti avižų miltais; trupiniams)
Kokosų aliejus: 80.00 g (trupiniams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (trupiniams)
Migdolai: 2.00 valg. š. (plokštelių arba skaldytų; trupiniams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trupininis slyvų ir varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 10
Kaip gaminti

Pyragas skanus ir su viena slyvų rūšimi, bet tikrai verta sumaišyti ir kelias skirtingas jų rūšis – tada išeina platesnė skonių, tekstūrų ir spalvų skalė.

Kepimui naudojau šiek tiek platėjantį keraminį kepimo indą – dugno skersmuo 20 cm, viršaus – 25 cm, aukštis – 4,5 cm.

1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių, režimas – su vėjeliu.

2. Supjaustome slyvas (vieną slyvą į 4–6 dalis) ir sudedame jas į puodą, kartu beriame du šaukštus rudojo cukraus. Kaitiname ant vidutinės ugnies 15 minučių.

3. Kol slyvos minkštėja, pasiruošiame trupinius. Elektriniame smulkintuve (blenderyje) sumalame migdolus iki miltų birumo ir beriame į didelį dubenį, ten pat beriame 3 šaukštus rudojo cukraus, nutarkuojame trečdalį muskato riešuto, persijojame miltus ir per tą patį sietelį šaukštu pertriname varškę. Iš šaldytuvo išimtą sviestą sutarkuojame per burokinę tarką į tą patį dubenį.

 

4. Rankomis papurename visus dubenyje esančius ingredientus ir tada pradedame trinti tarp rankų. Taip darome kol susiformuoja trupiniai – užtruksite kelias minutes. Nepersistenkite, kad išliktų maži sviesto gabaliukai.

5. Į kepimo indą supilame slyvas ir ant viršaus beriame trupinius, juos tolygiai paskirstome. Kepame 30 minučių – paskutines penkias minutes stebime, kad per daug neapskrustų viršus.

6. Pyragą valgome šiltą, su ledais arba jogurtu (jogurtą galima saldinti arba nesaldinti klevų sirupu). Iš pradžių atrodys, kad slyvos plaukia, bet, kepiniui šiek tiek pravėsus, arba kai jis visai atšąla, skysčio nebelieka.

Ingredientai
Slyvos: 700.00 g (įvairių rūšių be kauliukų; įdarui)
Rudasis cukrus: 5.00 valg. š. (2 šaukštai įdarui ir 3 šaukštai tešlai)
Varškė: 150.00 g (trupiniams)
Miltai: 150.00 g (kvietinių self-raising (jeigu neturite, papildomai dėkite 1 nubrauktą arbat. šaukšt. kepimo miltelių); trupiniams)
Sviestas: 170.00 g (trupiniams)
Migdolai: 90.00 g (trupiniams)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (trupiniams)
Ledai: 6.00 valg. š. (arba jogurto; patiekimui (tačiau galite ir netiekti))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 15
Kaip gaminti

1. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite citrinos žievelių, suberkite 2 šaukštus uogienių cukraus, išmaišykite. Sudėkite kepimo miltelius, sumaišytus su grietine ir vėl išmaišykite šakute. Turėtų gautis trupininė masė.

2. Mažesnę jos pusę pasidėkite valandai į šaldytuvą - bus viršui apiberti. Į likusią trupininę masę supilkite šalto vandens šaukštą ir išminkykite. Taip pat palaikykite šaldytuve.

3. Torto formą ištepkite sviestu ir iš tešlos suformuokite pagrindą su kraštais. Supilkite obuolinę masę, paruoštą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su cinamonu bei 2 šaukštais uogienių cukraus.

4. Ant viršaus užberkite trupininę tešlą, sukaišiokite pjaustytus nektarinus.

5. Kepkite apie 45 min. 180 °C temperaūros orkaitėje. Papuoškite nektarinine gėle.

Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė 

 

 

 

 

 

 

Ingredientai
Miltai: 8.00 valg. š.
Sviestas: 90.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š. (1 valg. š. cinamoninio cukraus ir 4 valg. š. uogienių cukraus)
Obuoliai: 5.00 vnt.
Nektarinai: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trupininis pyragas su maskarpone ir obuoliais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 50
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.

2. Pirštais trinkite sviestą su abiejų rūšių miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir riešutais, kol masė taps panaši į trupinius.

3. 20 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suberkite 2/3 trupinių, šiek tiek paslėkite. Kepkite 10 minučių.

4. Kol pagrindas kepa, paruoškite įdarą. Vidutiniame dubenyje maskarponę sumaišykite su varške, kiaušiniais, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Man tai patogiausia daryti maisto smulkintuvu – taip įdaras tampa itin kreminės konsistencijos.

5. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

6. Ant iškepusio pagrindo sukrėskite varškės masę, ant viršaus suberkite obuolius. Apibarstykite likusiais trupiniais, kiek paspauskite ir kepkite 30–40 minučių, kol viršus paskrus.

7. Leiskite pyragui atvėsti kepimo formoje. Tiekite šaltą arba kambario temperatūros – vieną, su ledais ar plakta grietinėle.

Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (pagrindui)
Miltai: 190.00 g (90 g įprastų kvietinių ir 100 g rupių; pagrindui)
Cukrus: 90.00 g (pagrindui ir dar 1/4 stiklinės įdarui)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. (po šaukštelį pagrindui ir įdarui)
Lazdynų riešutai: 150.00 g (rupiai maltų; pagrindui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (įdarui)
Varškė: 180.00 g (įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (įdarui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (jei mažesni, tada 4; įdarui)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (įdarui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką