-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėl madingas nekeptas pyragas „banoffee“: kaip jį gaminti ir patobulinti

Į kavines ir socialinius tinklus jau kuris laikas grįžo desertas, vadinamas „banoffee“, kuriame pirmu smuiku griežia bananai ir karamelė – tą sufleruoja pats pavadinimas. Tai toli gražu nenaujas išradimas, tačiau jei šio deserto dar neruošėt, verta išbandyti. Saikingai saldžių desertų gerbėjus jis gali priblokšti savo saldumu, tačiau keli papildomi ingredientai padės tą saldumą subalansuoti.
Nekeptas pyragas „banoffee“
Nekeptas pyragas „banoffee“ / Vida Press nuotr.

Klasikinį „banoffee“ sudaro keli sluoksniai: sausainėlių ar krekerių pagrindas, karamelės sluoksnis, bananai, o viską vainikuoja plakta grietinėlė. Ką verta žinoti apie kiekvieną jų?

Pagrindui rinkitės sausainėlius, kurie yra nesaldūs. Idealiai tinka krekeriai, o jei jie švelniai pasūdyti – dar geriau. Ruošiant pagrindą sūrio pyragui sausainių trupiniai sulipinami tik sviestu, o šiam desertui papildomai verta dėti šaukštą maskarponės ar kreminio sūrio – pagrindas sulips geriau.

Pagrindinis deserto saldintojas yra karamelė, jos lengvai nusipirksite jau paruošos. Idealu, jei ji yra standi, o ne tekanti, neprašausite pro šalį pasirinkę populiarųjį „Rududu“.

Bananai – dar vienas esminis „banoffee“ ingredientas, svarbu pataikyti su jų prinokimo lygiu. Jie turi būti sunokę, saldūs, tačiau dar nepernokę, netapę sausi ir krakmolingi.

Desertą vainikuoja plakta grietinėlė, nors kitais atvejais ji neretai pasaldinama, šįsyk to neverta daryti, nes būtent švelnaus skonio grietinėlė kartu su taip pat nesaldžiu krekerių pagrindu atsvers saldumą, kurį suteikia karamelė ir bananai.

Verta įkomponuoti ir dar 2 ingredientus – ir dėl skonio, ir dėl grožio. Tai rūgštokų raudonų uogų tyrė, kuria aptepsite bananų sluoksnį (jį rekomenduoja konditerė Sonata Šalkauskaitė, instagramo paskyros „Sweetpotpastry“ šeimininkė), bei tarkuotas juodasis šokoladas, kuriuo barstykite viršutinį grietinėlės sluoksnį. Šokolado drožlės paprastai būna klasikiniame recepte, tačiau kai kas jį pamiršta, esą nebūtina, tačiau iš tiesų šokoladas čia net labai „į temą“.

Vida Press nuotr./Nekeptas pyragas „banoffee“
Vida Press nuotr./Nekeptas pyragas „banoffee“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius