Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Alyvuogių aliejus“

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anksčiau ne kartą esu ragavęs topinambų salotų. Šįkart nutariau išbandyti karštą patiekalą. Lengvai pagaminamas ir skanus. Prie švelnaus topinambų skonio ypač dera čiobreliai.

 

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai dar vienas skanumynas į pyragų su alyvuogių aliejumi receptų kolekciją! Šį kartą – šokoladinis! Jei namuose turite kakavos, miltų, kiaušinių ir tyro alyvuogių aliejaus, papildomai į parduotuvę keliauti tikrai nereikės, iš karto galėsite maišyti tešlą.

Naminiai beigeliai

Naminiai beigeliai 5 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Naminiai riestainiai ypatingai skanūs, minkšti ir kvapnūs. Juos skanu gausiai skaninti aguonomis, sezamais, saulėgrąžomis. Klaidinga būtų sakyti, kad riestainiai yra kepami, nes jie, prieš kepimą, dar yra ir apverdami. Kuo ilgiau riestainius virsite, tuo didesnė galimybė, kad iškepę jie bus tarsi „guminiai“. Pats laikas juos išbandyti!

Veganiška „lašiša“ iš morkų

Veganiška „lašiša“ iš morkų 4 asm.

„Vegan Pipiras“Šį užkandį galima apibūdinti trumpai – apsivalgymas garantuotas! Pasigaminkite ir patys įsitikinkite. O kitiems ragautojams nesakykite, iš ko pagaminta toji „lašiša“, tegul atspėja!

Pagreitintas čili troškinys

Pagreitintas čili troškinys 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tikrą čili troškinį reikia gaminti ilgai. Bet kartais (o gal dažnai) trūksta laiko, o kvapnaus, aštraus ir sotaus troškinio norisi čia ir dabar. Tada gaminu pagreitintą čili troškinį. Pakeliui greitai parduotuvėje nusiperku virtų pupelių (iš bėdos galima naudoti ir konservuotas), maltos mėsos ir pomidorų savo sultyse. Visų kitų ingredientų paprastai turiu namie. Visa troškinio gamyba užtrunka apie 25 minutes.

 

Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais

Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais 2 asm.

Nekasdienio, tačiau greitai paruošiamo patiekalo receptu dalinasi italų kilmes virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Baklažanų ir avinžirnių tadžinas su abrikosais ir apelsinais

Baklažanų ir avinžirnių tadžinas su abrikosais ir apelsinais 2 asm.

FeedMySister.comKai lauke žvarbu, daugiau nieko nesinori, tik šilto troškinio su daug daržovių, saldžiais abrikosais ir nuostabiu prieskoniu mišiniu. Tai patiekalas, kurį reikia gaminti kaip tik dabar!

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais 4 asm.

Gali atrodyti, jog šis patiekalas nekasdienis, o labiau tinkamas šventėms. Tačiau jam pagaminti nereikia nei itin įmantrių produktų, nei daug laiko, tad tąja švente gali tapti ir gražus savaitgalio vakaras ar sekmadienio pietūs. Receptu dalinasi italų kilmės šefas Gian Luca Demarco.

 

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis patiekalas – puikus pavyzdys, kaip namuose nesudėtingai ir pigiai galima pasigaminti maistingą patiekalą. Nuotraukoje matote vegetarišką troškinio versiją, tačiau jį pritaikyti veganiškai mitybai itin paprasta – tereikia nedėti fetos ir grietinės/jogurto. Vietoj gyvulinės kilmės produktų galite naudoti veganiškus sūrio pakaitalus bei maistines mieles.

 

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms 4 asm.

Tai padažas, kurio receptą įsiminsite labai greitai, nes ingredientų reikia nedaug, tačiau jis itin tinka prie įvairių salotų – tik lapelių, su daržovėmis, sūrio drožlėmis ir panašiai.

 

Pikantiškas garstyčių-acto padažas salotoms

Pikantiškas garstyčių-acto padažas salotoms 4 asm.

Šio padažo ant salotų nereikėtų padauginti, nes jis ryškaus skonio, tačiau atitaikę reikiamą kiekį džiaugsitės harmoningu, nenuobodžiu deriniu.

 

Citrininis padažas su čiobreliais

Citrininis padažas su čiobreliais 4 asm.

Šiame salotos sirtame padaže pirmu smuiku groja visada puikiai derantis duetas: citrinos ir švieži čiobreliai, kurių nepagailėkite.

 

„Piemenėlių pyragą“ primenanti soti mėsos ir daržovių sriuba

„Piemenėlių pyragą“ primenanti soti mėsos ir daržovių sriuba 6 asm.

Tradicinio „Piemenėlių pyrago“ yra ragavę ar net jį gaminę daugelis, tai puikus šaltojo sezono patiekalas. Malta jautiena, sumaišyta su daržovėmis ir kitais priedais, patroškinama, tada dengiama bulvių koše ir viskas iškepama. O kas, jei ingredientai būtų tie patys, tačiau ne keptume apkepą, o virtume sriubą? Pabandykim!

Medaus padažas su pipirais salotoms

Medaus padažas su pipirais salotoms 4 asm.

Tai švelniai pikantiškas padažas, kur medaus saldumas kontrastuoja su pipirų aitrumu, o viską dar papildo gaivi mėta. 

 

Pasakiškai skanus picos vyniotinis

Pasakiškai skanus picos vyniotinis 6 asm.

Picą mėgsta daugelis, o jei ji dar naminė, ką tik iškepta, nė gabalėlio nelieka labai greitai. Nustebinkite šeimą ar draugus kiek neįprastu formatu – kepiniu, kuris forma atkartoja vyniotinį, tačiau prapjovus tampa akivaizdu, jog tai pavidalą pakeitusi pica. Tiesa, lengvai prasmukti užsisakant jau iškeptą picą ir ją suvyniojant į ritinį tikrai nepavyks, teks patiems minkyti ir kepti!

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kažkada tai buvo juodadarbių Burgundijos valstiečių patiekalas. O kadangi Burgundijoje niekuomet netrūko nei vištų (jei jau labai tiksliai, tai gaidžių!) nei juolab vyno, tai toks troškinys ant stalo galėdavo garuoti nors ir kasdien. Kasdien, tiesa, gal nelabai, nes kartą jau terliojantis verta troškinio pasigaminti daugiau, kad bent jau dviem dienom šeimynai pakaktų!

 

Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu

Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu 4 asm.

Šie elegantiški ir labai skanūs kotletukai, kurių receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco, patiks visiems jūros gėrybių gerbėjams!

Keptos bulvės su balzaminiu actu

Keptos bulvės su balzaminiu actu 4 asm.

Taip iškeptos bulvės tiks prie pačių įvairiausių mėsos patiekalų ir net ryškesnio skonio žubies. 

 

Keptos bulvės su garstyčiomis

Keptos bulvės su garstyčiomis 4 asm.

Taip paruoštos bulvės taps ir puikiu garnyru, ir įdomiu savarankišku užkandžiu. Išbandykite!

 

Veganiški orkaitėje kepti žagarėliai

Veganiški orkaitėje kepti žagarėliai 4 asm.

Tradiciniai žagarėliai ruošiami su kiaušiniais, o verdami įkaitintuose riebaluose. Tačiau, kaip įsitikinsite, kitokie, tačiau skanūs, jie išeis ir naudojant tik negyvūninės kilmės produktus bei iškepus orkaitėje!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką