Dabar populiaru
15min be reklamos

Receptai pagal ingredientą „Alyvuogių aliejus“

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais 2 asm.

Tie, kas nėra nieko gaminę iš pastarnokų, turėtų juos išbandyti būtent žiemą – tuo metu, kai jie yra sukaupę daugiausiai cukrų, kurie kepant greitai karamelizuojasi. Ši kartą siūlome patiekalą, kuris gali tapti skaniu užkandžiu, priedu prie mėgstamų kruopų (pavyzdžiui, grikių), o gal net lydėti kokį paukštienos kepsnį. Pagaminkite ir įsitikinsite, kaip gardu!

Toskanietiška pupelių sriuba su lapiniais kopūstais

Toskanietiška pupelių sriuba su lapiniais kopūstais 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai soti, tiršta ir nepaprastai skani toskanietiška pupelių sriuba su lapiniais kopūstais. Kai prieš kelis metus keliavau po Toskanos regioną buvau nustebusi tuo, kaip labai jie mėgsta ir dažnai savo patiekaluose naudoja pupeles. Tai vienas iš toskanietiškos virtuvės tradicinių ingredientų.

Jautienos nugarinės kepsneliai su gorgonzolos sūriu

Jautienos nugarinės kepsneliai su gorgonzolos sūriu 4 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Orkaitėje keptas saliero gumbas su kalendrų sėklomis

Orkaitėje keptas saliero gumbas su kalendrų sėklomis 4 asm.

Tvirti, specifinio skonio saliero gumbai – dažni ingredientai įvairiuose daržovių ar mėsos patiekaluose. Tačiau ar žinojote, jog juos galima iškepti orkaitėje nė nepjaustytus (taip, šiek tiek laiko prireiks), pagardintus keliais prieskoniais, o tada paversti pagrindiniu pietų ar vakarienės herojumi? 

Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais

Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais 4 asm.

Rugiai puikiai dera su tokiais ingredientais kaip burokėliai, rūkyta žuvis, krapai, grybai, sūriai. Išbandykite skandinaviško stiliaus salotas, kuriose drąsiai eksperimentuokite su šio maisto likučiais.

 

Prancūziško stiliaus moliūgų apkepas „gratin“

Prancūziško stiliaus moliūgų apkepas „gratin“ 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žiemos mėnesiais viena geidžiamiausių daržovių ant stalo yra moliūgas. Ne tik dėl savo ryškiai oranžinės spalvos, primenančios saulėtas vasaros dienas, bet ir dėl universalumo jį ruošiant: moliūgai tinka sriuboms, apkepams, blynams ir garnyrams. Šiandien siūlau jums išmėginti moliūgų gratiną, kuris Prancūzijoje neretai patiekiamas kaip įspūdingas garnyras.

Orkaitėje keptos daržovės su klevų sirupo-garstyčių glajumi

Orkaitėje keptos daržovės su klevų sirupo-garstyčių glajumi 4 asm.

Šios tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės keptos daržovės gali tapti ir lengvu savarankišku patiekalu, ir garnyru prie keptos mėsos. Išbandykite, kaip jums labiau patiks!

 

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Šis patiekalas, kuris puikiai įsikompnuos ir ant Kalėdų stalo, jungia puikiai pažįstamus ir įdomesnius ingredientus. Receptą išJennifer McLagan knygos „Odd Bits“ išbandė tinklaraštininkė Laura, dabar ryžkitės ir jūs!

Figomis kimštos keptos putpelės su traškiais bekono paltukais

Figomis kimštos keptos putpelės su traškiais bekono paltukais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Putpelės mane sužavėjo dar keliaujant po Prancūziją. Miniatiūrinis paukštelis, kuris telpa į vyriškos rankos saują, atrodo, turės vien vaizdą, ir jokios mėsos pasistotinimui, tačiau anaiptol taip nėra! Tad tiems, kas šventes švnčia mažesnėje kompanijoje, o ir tiems, ko negąsdina riebaluotos rankos ir kauliukų dorojimas, šis patiekalas tikrai patiks.

 

Gurmaniškos salotos su persimonais, kumpiu ir ožkos pieno sūriu

Gurmaniškos salotos su persimonais, kumpiu ir ožkos pieno sūriu 4 asm.

Ne vien mišrainėmis žmonės gyvena. Dažnai net ir ant Kalėdų stalo atsiranda labai netipiški patiekalai. Taip atsitiko ir su šiomis salotomis. Linksmos, gaivios – kaip tik savo ryškiomis spalvomis pradžiugins ir akis, ir gomurį. Jų receptą siūlo profesionali kulinarė Elžbieta Monkevič.

 

Pastarnokų ir morkų troškinys su imbieru

Pastarnokų ir morkų troškinys su imbieru 4 asm.

Pastarnokų troškinys su morkomis ir imbieru – gardus ir lengvai virškinamas patiekalas, kuris greitai numalšins alkį ir padės jaustis žvaliai.

 

Česnakinė tilapija, kepta su daržovėmis

Česnakinė tilapija, kepta su daržovėmis 4 asm.

Tilapija – švelnaus skonio, greitai paruošiama žuvis. Tačiau derindami ją su įdomesniais priedais pagaminsite ir savaitgalio ar net šventės vertą patiekalą. 

 

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais 4 asm.

Kai prastas oras ar nuotaika nekokia, viską gali pataisyti skanus, pikantiškas maistas. Tačiau šįkart siūlome ne dairytis saldumyno, tačiau išsivirti gardžios kalafiorų sriubos su indiškais prieskoniais.

Perlenktos mini picos „Calzone“ su sūriu ir dešra

Perlenktos mini picos „Calzone“ su sūriu ir dešra 4 asm.

Išbandykite nuostabaus itališko užkandžio receptą, kuriuo dalinasi iš šios šalies kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Persimonų ir avokadų salotos

Persimonų ir avokadų salotos 1 asm.

Pasiruoškite neįprastų, tačiau labai gardžių ir lengvų salotų.

 

Gardi ir švelni žiedinių kopūstų sriuba su porais ir pupelėmis

Gardi ir švelni žiedinių kopūstų sriuba su porais ir pupelėmis 4 asm.

Šią sriubą paruošite iš paprastų ingredientų, labai greitai ir be aukštojo kulinarinio pilotažo. Juk to ir reikia darbo dienos vakarą, kai po darbų dar norisi pabūti gryname ore, o grįžus namo vakaras belieka itin trumpas. Išbandykite!

Virtinukai su bulvių ir moliūgų įdaru

Virtinukai su bulvių ir moliūgų įdaru 6 asm.

Jei dar nežinojote, žinokite: moliūgas ir charakteringasis šalavijas yra tobulas derinys. Kviečiame pasigaminti skanutėlių virtinukų su bulvių ir moliūgų įdaru. Išvirusius skaninkite juos šalavijais gausiai pagardintu ir prikvepintu sviestu!

Daržovių, voveraičių ir jautienos pyragas

Daržovių, voveraičių ir jautienos pyragas 6 asm.

Išbandykite sotaus ir skanaus pyrago receptą, kuriuo dalinasi profesionalus virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką