Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Druska“

Apelsinų skonio nekeptas moliūgo tortas su sūdyta karamele

Apelsinų skonio nekeptas moliūgo tortas su sūdyta karamele 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristatė tinklaraščio „Balajų šeimos istorijos“ autoriai.

Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu

Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu 8 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė „Marijos sandėliuko“ autorė.

Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu pagal Beatą Nicholson

Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu pagal Beatą Nicholson 6 asm.

„Kai šio patiekalo nuotrauką įkėliau į instagramą, visi prašė recepto. Bet recepto čia lyg ir nėra – viskas labai paprasta ir matyti nuotraukoje: kriaušės iš mano tėčio sodo, apkeptos orkaitėje, į vidų ožkų pieno sūrio įdėta, šalia patiekta vytinto kumpio. Dar pabarstyta moliūgų sėklų, gardžiai su prieskoniais pakeptų. Pasakiškai skanu ir gražu“, – pristatydama šį receptą sako TV laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson.

Burokėliais nuspalvinta naminė sūdyta lašiša

Burokėliais nuspalvinta naminė sūdyta lašiša 4 asm.

Tinklaraštis „Švęsti gyvenimą“: Namie sūdytos lašišos skonis net neprimena parduotuvėje pirktos, gamykloje ruoštos lašišos. Jos tekstūra minkštesnė, spalva sodresnė, o skonis primena raudonuosius ikrus. Įdėję visai nedaug pastangų, džiuginsite save ir artimuosius!

Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“

Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje žuvies skyriuje pamačiau dvi dideles lašišos galvas. Kilo mintis išsivirti žuvienės. Daug kas turi savų žuvienės receptų, bet patį teisingiausią posakį apie žuvienę girdėjau Juodkrantėje – vietos žvejai sakė, kad žuvienės skonis priklauso nuo žuvies kiekio. Paprasta tiesa.

Braškių ir kriaušių „tarta“

Braškių ir kriaušių „tarta“ 8 asm.

Tai klasikinė prancūziška „tarta“, kurioje braškės draugauja su kriaušėmis. Kriaušes galite ir pavirti, dar labiau atsiskleis skoniai. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle. Šis receptas  – iš žurnalo „Beatos virtuvė“.

Citrininė vištiena su čiobreliais

Citrininė vištiena su čiobreliais 5 asm.

Paprastu vištienos receptu dalinasi populiari tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė. 

 

Pasaulinio garso kepti kiaulienos šonkauliukai

Pasaulinio garso kepti kiaulienos šonkauliukai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šiaurės Amerikoje moka kepti kiaulienos šonkauliukus. Ir jie tikrai yra World Famous. Bet kurioje kepsninėje Memfyje, šalia Elvio Preslio statulos. Arba iškepti namie pagal šį receptą.

 

Lengvai marinuotų daržovių salotos

Lengvai marinuotų daržovių salotos 6 asm.

Miško žvėrys: Kai prasideda šviežių daržovių sezonas, galima paprasčiausiai mėgautis jomis. Bet galima ir labai greitai bei paprastai pamarinuoti kopūstus su morkomis. Beje, tokios salotos labai tiks prie riebesnių kepsnių. 

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku 4 asm.

Jei su pica reikalai aiškūs, gal metas išsikepti iš Italijos kilusios „focaccios“? Galbūt nustebsite, tačiau nuostabią ją paruošite su mūsų taip mėgstamomis bulvėmis – jų reikės ir tešlai, ir viršui pagardinti. Puikaus kepinio receptu dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas 8 asm.

Drėgnas, sodrus pyragas maloniai nustebins ir veganus, ir visavalgius. 

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė sostinėje veikianti desertų studija „Tie kepėjai“.

 

Humusas su saldžiosiomis bulvėmis

Humusas su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Miško žvėrysHumusas su saldžiosiomis bulvėmis (kitaip – batatais) buvo išbandytas visai netyčia, kai negavau pirkti kvapiojo moliūgo ir vietoj jo nusipirkau šių šakniavaisių. Nuo to laiko kartojam.

Argentinietiškas padažas čimičiuri prie mėsos

Argentinietiškas padažas čimičiuri prie mėsos 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Argentina – mėsėdžių rojus. Galvijų mėsa natūraliai gera, išauginta beribėse pampose be jokių dirbtinių gudrybių. Gauni keptos mėsos rinkinį asado ir jauti, kaip tavo iltiniai dantys auga tarsi vampyro. Virsti plėšrūnu šalyje, kurioje nėra vietos vegetarams. Ir dar pavilgai kiekvieną kasnelį nuostabiame padaže čimičuri. Jis tinka prie įvairios natūralios mėsos.

 

Pasiflorų tyrėje marinuota kiaulienos išpjova su grilyje keptu ananasu

Pasiflorų tyrėje marinuota kiaulienos išpjova su grilyje keptu ananasu 2 asm.

Ant grilio keptas ananasas nuostabiai dera su sultinga, trumpai vaisių tyrėje pamarinuota kiauliena. 

Elegantiškieji smidrai su kiaušinių ir kaparėlių mišraine

Elegantiškieji smidrai su kiaušinių ir kaparėlių mišraine 2 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Smidrai – žalia paslaptinga daržovė. Savo lengvumu ir švelnumu jie arba mus užkariauja, arba mes negalime į juos net pažiūrėti. Mane jie seniai užkariavo – tiek baltieji, tiek žalieji.

Rožėmis kvepiantis rabarbarų tortas be glitimo

Rožėmis kvepiantis rabarbarų tortas be glitimo 10 asm.

Tai receptas iš Renatos Ničajienės knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“, kurį ji pristatė pačios inicijuoto projekto „100 tortų Lietuvai“ proga.

Įspūdingasis tortas „Malūnas“

Įspūdingasis tortas „Malūnas“ 10 asm.

Šis išskirtinės išvaizdos tortas jungia tris šeimų kartas. Viskas prasidėjo nuo projekte „100 tortų Lietuvai“ dalyvavusios Dovilės vyro močiutės, kuriai šiais metais sukaks 91 metai, iš Gargždų. Ji yra nuostabi šeimininkė. Ruošdavo vaišes vestuvėms, o jos desertų stalą puošdavo pačios pagamintas „Malūnas“. Po to tortą išmoko gaminti Dovilės anyta, iš jos – pati Dovilė ir „Malūnas" tapo šeimos švenčių tradiciniu desertu.

Mielinė plikyta boba

Mielinė plikyta boba 8 asm.

Purus ir kvapnus mielinis kepinys, puikiai tiksiantis ir savaitgaliui, ir pasiimti į svečius ar švenčiant kokią nors šventę. 

 

Geltonųjų žirnelių karis

Geltonųjų žirnelių karis 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kariai ypatingai skanūs būna žiemą. Ir net didžiausi skeptikai, įsitikinę, kad pasisotinti galima vien mėsiškais patiekalais, paprastai nustemba, kokios sočios gali būti indiškos bemėsės vakarienės.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką