Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Druska“

Makaronai su smidrais ir ožkos pieno sūriu (arba rikota)

Makaronai su smidrais ir ožkos pieno sūriu (arba rikota) 4 asm.

Jei prie makaronų derintume sezoninius ingredientus, margą patiekalų karuselę būtų galima sukti visus metus. Dabar smidrų metas, todėl būtų keista neišbandyti jų ir makaronų dueto. Šiame patiekale ypatingo aromato suteikia citrina, o viską sujungia kreminis ožkos pieno sūris (arba rikota). Būtina išmėginti!

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis 6 asm.

meyermaistas.ltKas gi nemėgsta rytietiškų keptų ryžių? Kepti ryžiai su daržovėmis – puikus ir greitai pagaminamas patiekalas, tobulas ne tik atliekant šaldytuvo „valymą“ ir panaudojant įvairius daržovių ar keptos mėsos likučius, tačiau ir labai tinkamas tiek greitai vakarienei ar pietums, tiek pietų dežutėms, tiek kaip garnyras (jei vien su daržovėmis) ar pagrindinis patiekalas.

Mielinės bandelės su lašinukais

Mielinės bandelės su lašinukais 6 asm.

Verta tokių bandelių išsikepti savaitgalį, o gal prieš kokią kelionę (pavyzdžiui, dviračiais), labai skaniai jas suvalgysite gryname ore.

Ant grilio keptos marinuotos tigrinės krevetės

Ant grilio keptos marinuotos tigrinės krevetės 4 asm.

Šiltuoju metų laiku lietuviai įpratę lauke kepti šašlykus, kepsnius, įvairią marinuotą mėsą. Tačiau lauko kepsninėje galima čirškinti ir jūros gėrybes, kurioms dūmo aromatas suteikia visai naują skonį.

 

Vištienos patiekalas iš Sakartvelo „škmeruli“

Vištienos patiekalas iš Sakartvelo „škmeruli“ 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai vištienos patiekalas, kilęs iš Škmeri kaimo (dėl to taip ir vadinamas), esančio Račos srityje Vakarų Sakartvele. Pagaminti nesudėtinga, daug ingredientų nereikia.

 

Avižine koše įdaryti obuoliai, su karamele ir lazdyno riešutais

Avižine koše įdaryti obuoliai, su karamele ir lazdyno riešutais 4 asm.

Išbandykite nekasdienį desertą iš obuolių – įdarykite juos avižų koše, paskaninkite karamele bei lazdyno riešutais ir patys nustebsite, kaip tobulai viskas dera. Receptu dalinasi žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. 

Soti, bet gaivi morkų ir avinžirnių mišrainė su datulėmis

Soti, bet gaivi morkų ir avinžirnių mišrainė su datulėmis 4 asm.

Siūlome pasigaminti nuostabios mišrainės, kurioje susipina nemažai spalvingų ingredientų. Pagrindui – morkos ir avinžirniai, svarbūs juos papildantys komponentai – datulės, pistacijos ir fetos sūris. Šią mišrainę geru žodžiu minėsite ilgai ir ruošite dar nesyk.

Rizotas su smidrais ir vištiena

Rizotas su smidrais ir vištiena 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kreminės konsistencijos ryžiai su įvairiausiais priedais yra vienas mano mėgstamiausių Italijos virtuvės patiekalų. Negana to, kad jis aromatingas ir sotus, tai dar ir į valias galima improvizuoti su skoniais ir įvairiausiais priedais!

 

Vištienos kesadilijos su šonine

Vištienos kesadilijos su šonine 3 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Tortilijos ir ką su jomis galima nuveikti virtuvėje, nemažai daliai lietuvių jau senokai nėra paslaptis. Pats metas išbandyti puikų patiekalą, kurio galbūt dar neragavote (o gal mėginote kitokias jo variacijas). Kiek mažiau negu pusvalandis ir mėgausitės skaniu, nesudėtingu užkandžiu, kurio užteks 3 žmonėms.

Sotus japoniško stiliaus sumuštinis su kiaušiniu ir daržovėmis

Sotus japoniško stiliaus sumuštinis su kiaušiniu ir daržovėmis 2 asm.

Maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė: „Dalinuosi įspūdingai atrodančio japoniško sumuštinio receptu su sėklų duona. Ruošdami tokius sumuštinius vadovaukitės taisykle – kuo daugiau ir kuo spalvingesnių daržovių!“.

Makaronų apkepas su vištiena ir brokoliais

Makaronų apkepas su vištiena ir brokoliais 8 asm.

Vienas kasdienių produktų – makaronai – dažnai yra nuvertinamas, tačiau to daryti nereikėtų, nes iš jų, papildant vos keliais priedais, galima pagaminti nuostabių patiekalų. Būtent toks yra šis apkepas, išbandykite!

Krapais ir kadagio uogomis kvepianti sūdyta lašiša su viskiu

Krapais ir kadagio uogomis kvepianti sūdyta lašiša su viskiu 8 asm.

Įvairiai paruoštos lašišos galima nusipirkti bet kada, tačiau vargiai kuri prilygs sūdytai namuose. Šiltuoju metų laiku taip paruošta žuvis itin pasiteisina – keli griežinėliais lašišos, lėkštė duoniukų ar šviesios duonos, dar lengvos agurkų, o gal žalėsių salotos – štai ir sudėliotas visas rinkinys pasisėdėjimui balkonėlyje ar terasoje.

Mažutės pavlovos su šviežiomis uogomis ir vaisiais

Mažutės pavlovos su šviežiomis uogomis ir vaisiais 8 asm.

meyermaistas.ltŠis grakštus, elegantiškas, lengvas it pūkas, trapus ir spalvingas desertas puikiai papuoš kiekvieną stalą. Tereikia vos keleto ingredientų ir žiupsnio kantrybės. Nors pavlova nėra iš greit paruošiamų desertų, jis tikrai vertas pastangų ir laukimo. Morengus pavlovai galite išsikepti ir kelios dienos iki patiekiant bei laikyti sausai, o reikiamą dieną tiesiog uždėti plaktos grietinėlės, šviežių vaisių ir uogų bei ilgai nelaukiant tiekti ant vaišių stalo.

Prieskoniais pagardinta pavasariškai lengva daržovių ir žalumynų sriuba

Prieskoniais pagardinta pavasariškai lengva daržovių ir žalumynų sriuba 4 asm.

Gegužės žvarbą puikiai išsklaidys karšta, tačiau vis tiek pavasariška (joje itin gausu žalios spalvos) sriuba, pagardinta netikėtais prieskoniais. Beje, šis receptas – tik orientyras, mat prieskonius ir žalumynus galite derinti pagal savo simpatijas.

Marinuotos aitriosios paprikos

Marinuotos aitriosios paprikos 4 asm.

Aitriosios paprikos, kelias dienas ar savaites pabuvusios marinato, kuriame dominuoja actas, apsuptyje, gerokai pakeičia charakterį. Aštrumo lieka, tačiau jis jau kitoks, subtilesnis ir itin derantis prie įvairiausių patiekalų, tarkime, kad ir ant ugnies čirškintų kepsnių.

Ukrainietiška pupelių sriuba su džiovintomis slyvomis

Ukrainietiška pupelių sriuba su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį pupelių sriubos receptą radau Vakarų Ukrainoje. Panašių esu aptikęs ir kitose šalyse prie Karpatų. Ir net Irane galima rasti kažką panašaus pagal ingredientus. Ypatingą skonį sriubai suteikia džiovintos slyvos.

 

Avižinių dribsnių-braškių batonėliai

Avižinių dribsnių-braškių batonėliai 4 asm.

Jei pavyko nusipirkti kvapnių ir saldžių braškių, išbandykite šiuos batonėlius, kurie gali tapti puikiais pusryčiais ar nuostabiu užkandžiu netikėtai išalkus. Receptu dalinasi žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

Traškūs bulvių skrebučiai ir be lukštų virtas kiaušinis su krienų padažu

Traškūs bulvių skrebučiai ir be lukštų virtas kiaušinis su krienų padažu 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Imkite ir pagaminkite sočius, tačiau šiek tiek sofistikuotus pusryčius iš bulvių. Jie, beje, primins legendinius angliškuosius, nes skoniu itin panašūs į bulvinius skrebučius hash browns, kurie yra sudėtinė tipištų britiškų pusryčių dalis.

 

Pikantiška ir aromatinga kepta vištiena su svogūnų laiškais bei citrina

Pikantiška ir aromatinga kepta vištiena su svogūnų laiškais bei citrina 4 asm.

Svogūnų laiškai ir citrina šiame paprastame, bet puikiame patiekale palaiko vištienai kompaniją ir sukuria tikrą skonio harmoniją. Išbandykite!

Kugelis su antiena

Kugelis su antiena 6 asm.

Išsikepkite pagerintą ir, galbūt, net gerokai nustebinsiantį bulvių plokštainį su antiena, kurio receptu dalinasi kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt autorė Laura. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką