Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Krakmolas“ 10 puslapis

Vanilinis pudingas

Vanilinis pudingas 4 asm.

1. Nedideliame puode sumaišykite cukrų ir krakmolą, įpilkite pieno. Nuolat maišydama šluotele, kaitinkite puodą ant vidutinės ugnies, kol mišinys sutirštės ir ims virti, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Nukaiskite puodą nuo ugnies....
Vištiena su kuskusu

Vištiena su kuskusu 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite ir stambiai supjaustykite. 2. Svogūną ir salierus susmulkinkite, morkas nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis. 3. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite vištieną ir maišydama...
Kiaulienos kepsnys

Kiaulienos kepsnys 6 asm.

1. Garstyčias sumaišykite su kmynais, pipirais ir mairūnais. 2. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite, įtrinkite prieskoniais, druska. Morkas, svogūnus, česnakus stambiai supjaustykite. 3. Troškintuve įkaitinkite aliejų, sumeskite smulkintus svogūnus,...
Makaronai su žuvimi

Makaronai su žuvimi 3 asm.

1. Iš sojų padažo, acto, aitriųjų paprikų miltelių, krakmolo, cukraus ir 3 šaukštų aliejaus sumaišykite marinatą ir jame 10 min. palaikykite nedideliais gabaliukais supjaustytą žuvį.  2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Atskirai išvirkite...
Sriuba „Tvanki popietė“

Sriuba „Tvanki popietė“ 4 asm.

Nuplautas uogas užpilkite 1 l vandens, įberkite 150 g cukraus, po žiupsnelį cinamono, druskos, užvirinkite ir 5 min. pavirkite. Krakmolą išmaišykite nedideliame kiekyje vandens, maišydami supilkite į sriubą, vėl pakaitinkite iki virimo, nukelkite...
Tropinių vaisių sluoksniuotis

Tropinių vaisių sluoksniuotis 4 asm.

1. Nutarkuokite citrinų ir apelsinų žieveles, o iš pačių vaisių išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vynu.  2. Biskvito gabaliukus išdėliokite į taures ir apšlakstykite sulčių bei vyno mišiniu. 3. Mangą nulupkite, išimkite kauliuką, minkštimą...
Kiniškas kiaulienos troškinys

Kiniškas kiaulienos troškinys 4 asm.

Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti....
Vištienos paplotėliai

Vištienos paplotėliai 4 asm.

Bulves nulupkite, perpjaukite skersai pusiau. Kiekvieną puselę pabarstykite druska ir suvyniokite į atskirus folijos lakštelius. Kepkite 200 ºC karštumo orkaitėje apie 40 minučių. Ištraukusi iš orkaitės, foliją atvyniokite, ant bulvių puselių uždė...
Lazanija su saldžia varške

Lazanija su saldžia varške 4 asm.

1. Varškę išsukite su cukrumi ir kiaušinių tryniais, įberkite vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos ir nutarkuotą vienos citrinos žievelę, pabaigoje įmaišykite grietinėlę ir ištirpintą sviestą. 2. Paruoškite vanilinį padažą. Puode sumaišykite kiauš...
Vištiena ant iešmelių

Vištiena ant iešmelių 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgais gabalėliais, įtrinkite pipirų mišiniu ir sumeskite į plokščią indą. 2. Nedideliame indelyje medų sumaišykite su sojų padažu, ryžių actu ir traiškyta česnako skiltele. 3. Gautu marinatu...
Pyragaičiai su juodaisiais serbentais

Pyragaičiai su juodaisiais serbentais 10 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite, po truputį berkite cukrų ir sukite, kol masė taps puri. 2. Kiaušinius išplakite iki putų atskirame dubenyje, pamažu įmaišykite sviesto ir cukraus mišinį, visus reikalingus pagardus ir kepimo...
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su uogomis

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su uogomis 6 asm.

1. Bemielę sluoksniuotą tešlą atšildykite, supjaustykite vienodo dydžio stačiakampiais, iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite. 2. Paruoškite kremą: želatiną išbrinkykite šaltame vandenyje. 3. Mažesnę dalį pieno sumaišykite su pudingo...
Obuolių pyragas su baltymais

Obuolių pyragas su baltymais 6 asm.

1. Miltus sumaišykite su grūstais riešutais, minkštu sviestu ir cukrumi, tada įmaišykite plaktą kiaušinį. 2. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 3. Atšalusią tešlą iškočiokite, ja iš...
Citrininis desertas

Citrininis desertas 8 asm.

1. Pirmiausia iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, apie 20 min. palaikykite šaldytuve, tada klokite į apvalią kepimo formą, dailiai užlankstykite kraštus, pagrindą subadykite šakute, kad neišsipūstų, užberkite saujelę žirnių, formą uždenkite...
Kiniška vištiena

Kiniška vištiena 4 asm.

1. Viščiukų krūtinėles supjaustykite kubeliais. 2. Dubenyje suplakite kiaušinį, sudėkite vištieną, įmaišykite miltus, krakmolą ir sojų padažą, įpilkite šlakelį aliejaus. Gerai išmaišykite. Jei vištienos gabalėliai labai sulipę, įberkite šiek tiek...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką