Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Kriaušės“

Aronijų ir kriaušių pagardas

Aronijų ir kriaušių pagardas 4 asm.

Siūlome iš aronijų ir kriaušių išsivirti pikantiško pagardo, kurio skanausite ir su sūriu, ir su mėsa, ir su kuo tik sugalvosite.

Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu pagal Beatą Nicholson

Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu pagal Beatą Nicholson 6 asm.

„Kai šio patiekalo nuotrauką įkėliau į instagramą, visi prašė recepto. Bet recepto čia lyg ir nėra – viskas labai paprasta ir matyti nuotraukoje: kriaušės iš mano tėčio sodo, apkeptos orkaitėje, į vidų ožkų pieno sūrio įdėta, šalia patiekta vytinto kumpio. Dar pabarstyta moliūgų sėklų, gardžiai su prieskoniais pakeptų. Pasakiškai skanu ir gražu“, – pristatydama šį receptą sako TV laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson.

Braškių ir kriaušių „tarta“

Braškių ir kriaušių „tarta“ 8 asm.

Tai klasikinė prancūziška „tarta“, kurioje braškės draugauja su kriaušėmis. Kriaušes galite ir pavirti, dar labiau atsiskleis skoniai. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle. Šis receptas  – iš žurnalo „Beatos virtuvė“.

Morkų tortas su kriaušėmis

Morkų tortas su kriaušėmis 12 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė šefė-konditerė Daivos Kovzan.

Baltajame vyne virtos kriaušės

Baltajame vyne virtos kriaušės 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šios baltajame vyne virtos kriaušės, dar šiltos patiektos su kepintais migdolais ir plakta grietinėle/vaniliniais ledais ar kokosų pienu, yra puikus desertas! Žinoma, galite jas išvirtas patiekti ir šalia paukštienos patiekalų, vietoje labiau įprastų keptų obuolių. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai sumaišyti ingredientus prikaistuvyje, dėti nuluptas kriaušes ir virti jas, kol, įsmeigus šakutę, bus minkštos.

Apverstas kriaušių pyragas su kardamonu

Apverstas kriaušių pyragas su kardamonu 8 asm.

Šis sodrus, prieskoniais pagardintas pyragas tiesiog negali palikti abejingų. Išsikepkite šį skanėstą kokią apniukusią ar šiaip kiek sunkesnę dieną ir pamatysite, kaip pasaulis iškart prašviesės. Tačiau net ir tokios „progos“ nebūtina laukti, kepkite, kai tik turėsite kelias kriaušes ir šiek tiek kardamono.

Kriaušinis keksas su šokolado gabaliukais

Kriaušinis keksas su šokolado gabaliukais 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Keksai yra tokie pat praktiški kepiniai, kaip ir keksiukai – greitai paruošiami ir nejautrūs kulinariniams tikslumams. Tešla pagaminta akimirksniu, o ir pats pyragas netrukus tampa tinkamas ragauti. O tas kvapas!

Kriaušių ir špinatų kokteilis

Kriaušių ir špinatų kokteilis 1 asm.

Paprasčiau nebūna, nes šį kokteilį sudaro vos du ingredientai.

Sultenių salotos su rūkyta antiena ir klevų sirupo padažu

Sultenių salotos su rūkyta antiena ir klevų sirupo padažu 4 asm.

Rasa Martens: „Vokiečiai be galo mėgsta sultenių salotas. Lietuvoje jos atsirado palyginti ne taip ir seniai, todėl mums yra kiek mažiau žinomos. Tačiau šių salotų lengvumas ir švelnumas tiesiog būtinas šventiniam Kalėdų stalui. Man ypač patinka, kaip nesunkiai ir greitai jos pagaminamos.“

Baltame vyne virtos kriaušės

Baltame vyne virtos kriaušės 4 asm.

Nulupkite kriaušes. Kriaušių apačias šiek tiek nupjaukite, kad galėtumėte jas pastatyti stačiai. Nuluptas kriaušes sudėkite į nedidelį puodą (jei naudosite per didelį puodą – vynas kriaušių neapsems). Kartu suberkite visus prieskonius, įdėkite medų...
Antis su karamelizuotais vaisiais ir daržovėmis

Antis su karamelizuotais vaisiais ir daržovėmis 1 asm.

Paruošti antį dažniausiai norisi ypatingomis progomis. Bet kartais tiesiog užsimanai pasilepinti ir palepinti draugus, kad ir šaltą rudenišką savaitgalį. Neretai antis yra perkepama, tada jis bus sausa ir stringanti gerklėje. Apskrudęs, traškus paviršius ir sultingas minkštas vidus – idealiausias variantas. Ir, žinoma, saldus padažas.

Autorė garnyrui panaudojo salstelėjusius, karamelizuotus vaisius su apskrudusiomis daržovėmis. Aišku, kokį pasidaryti garnyrą, galite patys nuspręsti, kad ir, pavyzdžiui, troškintas jūsų mėgstamas daržoves ar tiesiog bulvių piurė.

Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais

Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais 12 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Miltus, kepinių miltus, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius sumaišykite ir išsijokite, įmaišykite avižinius dribsnius. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje, nuo jų nulupkite odelę ir juos truputį pasmulkinkite....
Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu

Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu 4 asm.

Burokus gerai nuplaukite ir virkite ~30 min. šiek tiek pasūdytame vandenyje. Tuomet (kai jie jau šiek tiek suminkštės, bet dar nebus išvirę) juos sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska, pipirais ir...
Grikių miltų vafliai su karamelizuotomis kriaušėmis

Grikių miltų vafliai su karamelizuotomis kriaušėmis 6 asm.

PARUOŠKITE KARAMELIZUOTAS KRIAUŠES Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis. Dubenėlyje sumaišykite cukrų, cinamoną, citrinų sultis ir medų. Į dubenėlį sudėkite kriaušių...
Apverstas kriaušių pyragas

Apverstas kriaušių pyragas 6 asm.

Karamelei į puodą supilkite šviesųjį sirupą ir vandenį, suberkite cukrų „Fariną“ ir vanilinį cukrų. Maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai cukrus ištirps, supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kriaušes supjaustykite 0,5 cm storio...
Svaigios kriaušės

Svaigios kriaušės 3 asm.

Apelsiną gerai nuplaukite, išspauskite sultis. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, sustatykite į aukštą siaurą puodelį. Užpilkite rislingu, apelsinų sultimis, sukrėskite medų,...
Saldi svajonė

Saldi svajonė 6 asm.

Gaminame biskvitą: Kiaušinius suplakite su cukrumi labai gerai (apie 5min), plakdami toliau plona srovele supilkite aliejų, įpilkite esenciją. Atskirame inde Išmaišykite miltus su kepimo milteliais ir į kiaušinių masę, maišydami mediniu šaukštu...
Pyragaičiai su karamele

Pyragaičiai su karamele 6 asm.

Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles, kiekvieną truputį pakočiokite, kad taptų lankstesnė. Riekeles klokite į kepimo formeles, prispauskite prie kraštų ir kelioms minutėms pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kiaušinius su rikota ir vaniliniu...
Traškios apkepėlės

Traškios apkepėlės 6 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės. Kriaušes su žieve gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, supilkite grietinėlę, martinį, suberkite...
Šokoladiniai keksiukai

Šokoladiniai keksiukai 6 asm.

Miltus su kepimo milteliais persijokite į gilų dubenį. Suberkite cukrų, kokosų drožles ir gerai išsukite. Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sumeskite į karščiui atsparų  indą ir išlydykite vonelėje virš garų.  Bananus sutrinkite šakute, sumaiš...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką