Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Rikotos sūris“

Itališki mėsos kukuliukai su rikota, troškinti su paprikomis

Itališki mėsos kukuliukai su rikota, troškinti su paprikomis 4 asm.

Nors Italijos Apulijos regiono virtuvė neįsivaizduojama be rankomis darytų „orecchiette“ ir „cavatelli“ rūšių makaronų, šaltą žiemą čia neretai stiprinamasi pasigaminus mėsos kukulių su rikota, troškintų su paprikomis. 

Aguonų pyragas su mandarinais

Aguonų pyragas su mandarinais 6 asm.

Šis pyragas suvienija 2 nuostabius ingredientus, siejamus su žiema ir su Kalėdomis, – mandarinus bei aguonas. Kepkite ir ragaukite!

 

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu 12 asm.

Renata Ničajienė ( sezoninėvirtuvė.lt): Kviečiu išbandyti gardų sezoninį skanumyną su morkomis. Visi jo ragavę manęs tik ir klausinėjo „ar jis tikrai be kvietinių miltų?“, „o jo kremui iš tiesų nenaudojai sviesto, cukraus ar plaktos grietinėlės?“. Ne, šiam pyragui tikrai nenaudojau aukščiau išvardintų ingredientų, bet už tai bėriau maltų migdolų, puskilį tarkuotų morkų, pyliau tyro alyvuogių aliejaus, o kremą išsukau iš rikotos ir šviežio medaus.

Apelsinų skonio nekeptas moliūgo tortas su sūdyta karamele

Apelsinų skonio nekeptas moliūgo tortas su sūdyta karamele 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristatė tinklaraščio „Balajų šeimos istorijos“ autoriai.

Tortas su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu

Tortas su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu 12 asm.

Tortą su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė prieskonių gamintoja „Santa Maria“.

Jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai

Jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai 6 asm.

Nemažai itališkų patiekalų paruošiami labai greitai, tačiau yra ir tokių, kurie priverčia ilgėliau patrypčioti virtuvėje. Būtent tokį, tikrą itališkos virtuvės klasiką, TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė iš šios šalies kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

Paprastesni, ir sveikesni suktinukai lazanijos suktinukai

Paprastesni, ir sveikesni suktinukai lazanijos suktinukai 4 asm.

Iš makaronų tešlos suksime ritinėlius, įdaro prieš tai nereikės ilgai troškinti, o padažas-patalas suteiks būtinos pomidorų rūgštelės.

Sicilietiški makaronai su baklažanais ir rikotos sūriu

Sicilietiški makaronai su baklažanais ir rikotos sūriu 4 asm.

Paprastai pagaminamas ir labai skanus patiekalas patiks mėgstantiems itališką virtuvę. Jo receptu pasidalino restorano „Graal Club Wine Bar“ Palerme virtuvės šefas Domenico Basile.

Cukinijų ravioliai

Cukinijų ravioliai 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei jau išbandėte cukinijų spagečius, laikas imtis cukinijų raviolių gamybos! Cukinijos – itin universalios daržovės, bene mažiausiai „kaprizingos“ skoniui, jos dera beveik su viskuo, tinka ir šventėms, ir kasdienėms jaukioms vakarienėms. Ypač cukinijos tobulai dera su pomidorais – ne tik spalva, bet ir skoniais.  

Brusketa su kepintais pomidoriukais, rikotos sūriu ir balzamiko padažu

Brusketa su kepintais pomidoriukais, rikotos sūriu ir balzamiko padažu 2 asm.

Genialumas slypi paprastume – šis posakis idealiai tinka šiam lengvam, vasariškam užkandžiui. 

Varške ir žalumynais įdarytos makaronų kriauklės

Varške ir žalumynais įdarytos makaronų kriauklės 4 asm.

Naminio pomidorų padažo „patale“ švelniai apskrudusios keptos makaronų kriauklės su varškės įdaru puikiai tiks ir pietums, ir vakarienei.

Itališkas Velykinis pyragas „torta pasqualina“

Itališkas Velykinis pyragas „torta pasqualina“ 6 asm.

Pagrindinės šio pyrago sudedamosios dalys – nesaldi sluoksniuota tešla, žalumynai ir kiaušiniai, o kiti priedai įvairuoja. Šįkart vadovaujamės žymaus šefo Yotamo Ottoleghi receptu.

Kokosinės rikotos spurgytės

Kokosinės rikotos spurgytės 4 asm.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, kokoso drožles, druską, degtinę ir rikotą. Suplakite iki vientisos masės. Iš lėto berkite miltus ir kepimo miltelius, užmaišykite tešlą. Gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, ant viryklės...
„Raffaello“ sūrio pyragas

„Raffaello“ sūrio pyragas 4 asm.

Naudosime 24 cm skersmens tortinę.   Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Sausainius sutrupinkite ir maišykite su kokoso drožlėmis bei sviestu, kol gausite daug drėgnų trupinukų. Trupinius berkite į paruoštą tortinę, paskirstykite po visą paviršių...
„Frittata“ su cukinijomis ir žalumynais

„Frittata“ su cukinijomis ir žalumynais 2 asm.

Cukiniją supjaustykite gabalėliais ir apkepkite keptuvėje su šaukštu sviesto. Kiaušinius įmuškite į dubenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai iki putų išplakite. Į kiaušinių plakinį suberkite smulkintus žalumynus, tarkuotą parmezaną,...
Manų kruopų apkepas su rikota

Manų kruopų apkepas su rikota 4 asm.

Pieną, vandenį, vientisai nuluptą citrinos žievelę ir sviestą sudėkite į didesnį puodą. Užvirkite. Išimkite citrinos žievelę. Nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite manų kruopas. Maišydami pavirkite kelias minutes, nukelkite nuo...
Aromatingi lavašų suktinukai su rikota

Aromatingi lavašų suktinukai su rikota 2 asm.

Dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, trintus česnakus, pesto padažą ir smulkintas šviežių bazilikų šakeles. Lavašą padalykite į keturis ar šešis vienodo dydžio gabalėlius, kad pavyktų susukti suktinukus. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite rikotos sū...
Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais

Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais 4 asm.

Baklažanus supjaustykite pailgomis riekelėmis, šiek tiek pabarstykite druska ir palikite ~15 min. pastovėti (tam, kad iš jų pasišalintų kartumas). Vėliau baklažanus nusausinkite ir apkepinkite keptuvėje rantytu dugnu („grill“), kol šiek tiek...
Pyragėliai su rikota ir smidrais

Pyragėliai su rikota ir smidrais 6 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Sluoksniuotą bemielę tešlą šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite vidutinio dydžio kvadratėliais (maždaug 10x10 cm). Jei norite, galite pjaustyti ir mažesniais...
Nesaldus grikių miltų pyragas su rikotos sūriu, špinatais ir pomidorais

Nesaldus grikių miltų pyragas su rikotos sūriu, špinatais ir pomidorais 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelė...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką