Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Sviestas“

Šokoladinis avokadų pyragas be cukraus

Šokoladinis avokadų pyragas be cukraus 6 asm.

Avokadas – kreminis, itin švelnaus skonio, kupinas gerųjų riebalų. Štai kodėl jis puikiai tinka sodriems desertams su šokoladu ruošti. 

 

Bulvių ir obuolių pyragas

Bulvių ir obuolių pyragas 8 asm.

Jei norite išbandyti kokį nors kiek neįprastą receptą, siūlome suderinti bulves ir obuolius viename kepinyje. Gal patiks?

Nekeptas tortas „Stracciatella“ su šilauogėmis ir baltuoju šokoladu

Nekeptas tortas „Stracciatella“ su šilauogėmis ir baltuoju šokoladu 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai):  Jei jums patinka stracciatella ledai, patiks ir šis nesudėtingas nekeptas torčiukas su šilauogėmis ir baltu šokoladu.

Makaronai su aromatingu, prieskoniais praturtintu sviesto padažu

Makaronai su aromatingu, prieskoniais praturtintu sviesto padažu 4 asm.

Išbandykite ir patys nustebsite, kaip skanu. Ir nebijokite didelio sviesto kiekio, jo čia tikrai reikia!

Su lapiniais kopūstais (kale) ir pomidorais kepti kiaušiniai

Su lapiniais kopūstais (kale) ir pomidorais kepti kiaušiniai 2 asm.

Savaitgalio rytą turime laiko pasiruošti įdomesnius pusryčius nei skubos pilną darbo dieną. Dabar, kai pats pomidorų ir lapinių kopūstų (žinomų ir kaip kale) sezonas, metas išbandyti gardų ir visavertį patiekalą, kuriuo maloniai nustebinsite ir savo pusryčių kompanionus.

Nesaldus pyragas su pomidorais ir lašiša

Nesaldus pyragas su pomidorais ir lašiša 6 asm.

Šis kepinys puikiai tik ir pusryčiams, jei tik liks koks gabalėlis iš vakar. O tokia galimybė nėra tokia jau didelė, nes taip skanu, jog nelieka greit, ypač, jei ir valgytojų prie stalo gausiau.

Lipnūs vištos sparneliai su medaus ir barbekiu padažu

Lipnūs vištos sparneliai su medaus ir barbekiu padažu 4 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta Černė. 

 

Mielinės bandelės su serbentais arba mėlynėmis

Mielinės bandelės su serbentais arba mėlynėmis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Įsibėgėjant rudeniui, mielinių bandelių su uogomis kepimas tampa maloniu ritualu. Mintimis ir skoniais norisi dar nepaleisti vasaros, tad atidarau vasarą užšaldytų uogų dėžutes ir kepu bandeles su mėlynėmis arba juodaisiais serbentais.

Kvapnus, sodraus skonio datulių ir bananų keksas

Kvapnus, sodraus skonio datulių ir bananų keksas 6 asm.

Žodis „keksas“ sufleruoja, jog kalba sukasi apie desertinį kepinį, kuriuo malonu lepintis, tarkime, po pietų ar prie popietės arbatos. Tačiau niekas pernelyg aršiai jūsų nebars, jei riekelę šio kepinio suvalgysite ryte pusryčiams ar, žymiai geriau, po jų: datulių prisodrintas kepinys suteiks energijos ir garantuos gerą nuotaiką visai dienai.

Minkštas ir kvapnus pyragas su avietėmis ir persikais

Minkštas ir kvapnus pyragas su avietėmis ir persikais 8 asm.

Šis pyragas nepareikalaus ypatingų šefo įgūdžių, o pradžiugins bet kokia proga.

Trapūs sausainiai su kokosais ir kedrų riešutais

Trapūs sausainiai su kokosais ir kedrų riešutais 6 asm.

Siūlome išbandyti saldžius, trapius ir kvapnius kepinukus, idealiai tinkančius prie kavos puodelio.

Drėgnas ir skanus obuolių ir varškės apkepas

Drėgnas ir skanus obuolių ir varškės apkepas 3 asm.

Apkepas – puikus patiekalas, kai laiko vakarienei ruošti yra nedaug, o norisi ko nors skanaus, naminio. Varškės apkepas – visada geras pasirinkimas, tačiau rudenį praturtintas obuoliais jis tampa dar ir puikiu sezoniniu skanėstu.

Varškės keksiukai su speltų miltais ir serbentais

Varškės keksiukai su speltų miltais ir serbentais 6 asm.

Nuostabiai kvepiantys, drėgni ir purūs keksiukai, paskaninti dviejų spalvų serbentais – būtina išsikepti!

 

Cukinijų blyneliai su ikrais ir lašiša

Cukinijų blyneliai su ikrais ir lašiša 2 asm.

Cukinijų naikinimas kai kuriems žmonėms kelia nemenkų iššūkių, tačiau tik ne tiems, kas jas mėgsta ir nepatingi paieškoti naujų receptų! Vieną tokių siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė ir hotdogų meistrė Laura. Išbandykite!

Keptos voveraitės su polenta ir česnakiniu padažu

Keptos voveraitės su polenta ir česnakiniu padažu 2 asm.

Pasiruoškite originalų patiekalą, kurio receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura.

Australietiškai ant grilio keptos krevetės

Australietiškai ant grilio keptos krevetės 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Australijoje posakis „shrimp on the barbie“ – krevetė ant barbekiu – turi ypatingą prasmę, reiškiančią malonų laisvalaikį po saulėtu dangumi. Teigiama, kad prieš 3 dešimtmečius reklamoje JAV panaudota ši frazė itin ženkliai padidino šios šalies turistų skaičių į Australiją.

 

Nesaldus graikiškas špinatų ir fetos pyragas „Spanakopita“

Nesaldus graikiškas špinatų ir fetos pyragas „Spanakopita“ 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kas jau kas, o graikai žino, ką gaminti iškyloms ir šeimos šventėms. Nesaldūs pyragai, prikrauti daržovių, yra tikras taip vadinamas „crowd pleaser“ (arba pulko žmonių džiugintojas). Juos iškepame vienoje skardoje, o supjaustę gabalėliais galime pamaitinti visą minią.

Amerikietiškas mėlynių pyragas, kuriame mažai cukraus

Amerikietiškas mėlynių pyragas, kuriame mažai cukraus 6 asm.

bulviukose.ltSaikingai saldus, labai mėlyniškas ir skanus pyragas. Labai tiks suporuoti su riebiais vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Kreminė sriuba iš saliero šaknies su krapais ir žuvimi

Kreminė sriuba iš saliero šaknies su krapais ir žuvimi 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Nors naujajame pasaulyje bei senojoje Europoje salieras maistui pradėtas naudoti palyginus vėlai (pavyzdžiui, Italijoje, apie XVII amžių), jis žinotas dar Antikinėje Graikijoje. Tačiau kaip... gėlė. Salierų puokštės būdavo įteikiamos olimpinių žaidynių čempionams. Dabar salierų puokštės įteikimas būtų gal sunkiai suprantamas, bet maistui tai yra ypatingos vertės ir skonio daržovė. Apie jos naudą skelbta daug žinių, o pasimėgauti skoniu siūlau šiuo receptu.

Apverstas vyšnių pyragas

Apverstas vyšnių pyragas 6 asm.

Populiariausias apverstas pyragas, be abejo, yra legendinis „tarte tatin“ su nuostabiais karamele pasidengusiais obuoliais. Tačiau iš tiesų tokius pyragus galima kepti ir su kitomis gėrybėmis. Kai yra vyšnių, verta išbandyti šį minkštą, kvapnų ir labai skanų pyragą.  

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką