Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Sviestas“

Citrininis varškės tortas su citrinų putėsiais

Citrininis varškės tortas su citrinų putėsiais 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Varškės (arba sūrio, angl. cheesecake) tortai visais laikais buvo ir bus švenčių klasika, tobulieji kepiniai, kurie visiems visada pavyksta, juos mėgsta maži ir dideli. Kepant varškės pyragus kaskart galima išgauti vis kitokius skonius, jei pabodęs klasikinis variantas. Skaniausias šis kepinys rytojaus dieną, kai visi skoniai susimaišo, o pastovėjęs šaldytuve jis įgauna pjaustymui tinkamą konsistenciją.

Šventinis varškės pyragas su razinomis ir cukatomis

Šventinis varškės pyragas su razinomis ir cukatomis 10 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis sezoninėvirtuvė.lt):  Šis varškės pyragas labai skanus ir sotus, kiek primenantis prabangų varškės apkepą. Jis, kaip ir visi varškės kepiniai, labai tinka artėjančioms Velykoms. Jei turite galimybę, pyragą gaminkite iš riebios ir sausos kaimiškos varškės. Pyragui daugiau skonio suteiks apelsinų žievelių cukatos ir rome brandintos razinos, taip pat nostalgija dvelkiantis trafaretinis papuošimas, panaudojant seną močiutės nertą servetėlę.

Tikras vengriškas jautienos guliašas

Tikras vengriškas jautienos guliašas 6 asm.

Kai turite jautienos, pomidorų bei paprikų, būtų tikra nuodėmė neišsivirti guliašo. Tiršto, kreminio, ne kokio „birzgaliuko“, o ir prireiks jam vos kelių ingredientų, visa kita padarys puodas ir karštis.

Šokoladinis cukinijų keksas

Šokoladinis cukinijų keksas 8 asm.

Miško žvėrysCukinijos šiame kepinyje sutirpsta ir pyragą palieka drėgną ir itin gardų. Tad jei dar įtariai žvelgiate į saldumynus su daržovėmis, šis receptas gali būti būtent tas, kuris leis peržengt abejones plačiu žingsniu.

Kepta „suplyšusi“ duona su sūriu, obuoliais ir medumi

Kepta „suplyšusi“ duona su sūriu, obuoliais ir medumi 6 asm.

Seniai žinoma, kad skaniausiems užkandžiams dažnai tereikia vos kelių produktų, o jų paruošimas – itin paprastas. Jokia išimtis ir ši „suplyšusi“ duona!

Su voveraitėmis troškintas triušis

Su voveraitėmis troškintas triušis 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis triušienos receptas – prancūziškas. Bet pabandžiau prancūzų naudojamus pievagrybius pakeisti voveraitėmis. Rezultatas pranoko visus lūkesčius. Siūlau išbandyti, kai voveraičių galima prisirinkti ar nusipirkti.

Kuskusas su figomis ir keptais obuoliais

Kuskusas su figomis ir keptais obuoliais 4 asm.

Galite valgyti kaip užkandį arba patiekti prie bet kokios paukštienos, tikrai patiks!

„Grizotas“, arba grikių rizotas su grybais

„Grizotas“, arba grikių rizotas su grybais 2 asm.

Apie rizotą greičiausiai esate ne tik girdėję, bet ir jo valgę, gal net paruošto savoje virtuvėje. O ką, jei tradiciškai naudojamus krakmolingus ryžius pakeistume grikiais? Patikėkite, patiekalas bus puikus, ypač, jei skaninsite jį miško grybais – tinka ir švieži, ir šaldyti, – o pavadinti jį teisingiausia bus „grizotu“!

Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai

Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai 1 asm.

Nei kiaušinių, nei bulvių patiekalai nėra baubai ar kenkiantys sveikatai, jei tik šie ingredientai derinami su daržovėmis, žalumynais, jais nepiktnaudžiaujama. 

Svieste keptas žiedinis kopūstas

Svieste keptas žiedinis kopūstas 4 asm.

Strelkabelka.ltKaramelizuota kalafioro apačia, beveik tirpstantis karamelizuotas česnakas, ir viskas užpilta sviestu, kuris dar nuo kepimo yra įgavęs ir malonų riešutų kvapą.

Šitaip paruoštas žiedinis kopūstas itin gerai dera prie keptos vištos ar prie vištos sparnelių. Dera ir su kepta lašiša, su humusu irgi gerai. Žodžiu, galit prie daug ko bandyti.

Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis

Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis 4 asm.

1. Kruopščiai susmulkinkite petražoles, krapus ir baziliką. 2. Sviestą išsukite kartu su kreminiu sūriu, parmezanu, česnaku ir susmulkintomis žolelėmis. Suberkite juoduosius pipirus ir druską. Dar kartą gerai išmaišykite ir palikite nakčiai pastovė...
Meksikietiški pusryčių skrebučiai su avokadais

Meksikietiški pusryčių skrebučiai su avokadais 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis receptas su avokadais – iš Meksikos. Nedaug trunka šiuos skrebučius padaryti. O po to yra laiko ilgai pusryčiauti ir taukšti niekus prie kavos.

Nesudėtingas cukinijų pyragas su plaktos grietinėlės „kepure“

Nesudėtingas cukinijų pyragas su plaktos grietinėlės „kepure“ 6 asm.

Kad iš cukinijų galima kepti ne tik blynus ar rimtus apkepus, žino daugelis, tačiau ši daržovė taip pat ir puikus saldžiųjų kepinių ingredientas. Siūlome itin nesudėtingo pyrago receptą, o didysis ir skanusis triukas – pagardinti jį lengvu plaktos grietinėlės kremu. Tikrai nepasigailėsite!

Šokoladiniai sausainiai „Taika pasauliui“

Šokoladiniai sausainiai „Taika pasauliui“ 6 asm.

Miško žvėrys: Šiuos sausainius radau bene pirmojoje savo receptų knygoje – „Baking: From my home to yours“, parašytoje Dorie Greenspan. Sviestiniai, smėliniai, labai šokoladiniai, sūrūs...

Airiškai lėtai troškinta jautiena

Airiškai lėtai troškinta jautiena 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis airiškas patiekalas dar skanesnis, jei pagaminamas dieną prieš valgymą. Patiekiamas su bulvių koše. O ir lietuviški rauginti agurkai labai dera. Gaminamas jis lėtai ir ilgai.

Cukinijų tarta su varške

Cukinijų tarta su varške 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Beveik kiekvieną tartą galima patiekti šiltą arba visai atvėsusia, tad tai yra praktiškas patiekalas skanauti ne tik namuose, bet ir gamtoje. Aš šia gaivia cukinijų tarta mėgavausi gamtoje. Dėl praktiškumo išsivežiau ją su visa kepimo forma, žali medžių lapai atstojo lėkštutes, o stalo įrankių tartai šiaip ar taip, vargu, ar reikia.

Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos

Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos 3 asm.

Jeigu norite pasigaminti įdarytų paprikų pagal laiko patikrintą, klasikinį receptą, šis – neabejotinai skirtas jums.

Baltojo šokolado sūrio pyragas su avietėmis

Baltojo šokolado sūrio pyragas su avietėmis 10 asm.

Miško žvėrysKai artėja šventės, itin mėgstu iš anksto paruošiamus desertus – tokius, kuriuos galima ruošti etapais prieš kelias dienas. Svarbu gerai susiplanuoti ir šventės dieną niekuo nebereiks rūpintis.

Kalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže

Kalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže 3 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei dar nesate atradę, būtinai išmėginkite kotletus, kurie gaminami pusiau iš mėsos, pusiau iš daržovių. Jei kotletams pasirinksite liesą maltą vištieną arba kalakutieną, toks patiekalas tikrai galės būti priskirtas sveikuoliškų kategorijai

Varškės sausainiai „skarelės su cukrumi“

Varškės sausainiai „skarelės su cukrumi“ 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jūs tikrai pamenate varškinę tešlą, iš kurios mūsų mamos kepdavo sausainius. Tešlą minkydavo su varške ir margarinu (sviestas tais laikais buvo prabanga, jo į kepinius nedėdavo). Paskui tą sausainių tešlą prieš kepant pabarstydavo cukrumi (baltu, nes rudojo tais laikais nebuvo), kartais cinamonu, ir iškepę sausainiai kažkokiu būdu būdavo panašūs į sluoksniuotą prancūzišką kepinį.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką