Dabar populiaru

Krakmolas - visi receptai 2 puslapis

Traškūs svogūnų žiedai

Traškūs svogūnų žiedai 2 asm.

Svogūnus supjaustykite žiedais. Paruoškite tirpalą iš 500 ml vandens ir druskos. Svogūnus tirpale mirkykite pusvalandį. Sumaišykite paprikas, persijotus miltus, krakmolą ir miltelinį cukrų. Svogūnų žiedus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir...
Kalėdinė eglutė iš mėsos

Kalėdinė eglutė iš mėsos 6 asm.

Mėsos tortas Kalakutienos faršą sudėkite į indą. Supjaustykite česnakus ir svogūnus, morkas sutarkuokite. Į keptuvę sudėkite morkas, įpilkite truputėlį aliejaus, sudėkite svogūnus ir česnakus ir viską pakepinkite keletą minučių. Į indą su mėsa...
Šakočio pusbrolis

Šakočio pusbrolis 6 asm.

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Dėkite po vieną trynį ir plakite, kol susidės visi. Miltus išsijokite kartu su krakmolu ir suberti į tešlą.  Baltymus išplakite iki standžių putų ir sudėkite į tešlą, išmaiš...
Ruginių miltų tortas

Ruginių miltų tortas 6 asm.

Gerai išsukite 10 kiaušinių trynių su cukrumi. 200 g ruginių miltų persijokite keptuvėje ir pakepinkite, kol paruduos. Tada sumaišykite su krakmolu. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir viską atsargiai sumaišykite.  Pilkite masę į torto formą...
Cukriniai pinigėliai

Cukriniai pinigėliai 6 asm.

Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, krakmolą ir druską. Kitame dubenyje sviestą sumaišykite su aliejumi. Elektriniu maišikliu plakite, kol masė pasidarys vienalytė (apie 2 min.). Toliau plakdami po truputį suberkite cukrų (...
Varškės pyragas su moliūgų gabaliukais

Varškės pyragas su moliūgų gabaliukais 7 asm.

Moliūgą nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumekite į sandarų indą.     Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Pagardinkite cinamonu, gvazdikėliais ir apelsino žievelėmis. Atvėsusiu sirupu užpilkite keptus moliūgo gabalėlius ir...
Biskvitinis pyragas

Biskvitinis pyragas 6 asm.

Kiaušinių trynius kruopščiai atskirkite nuo baltymų. Baltymus atšaldykite, suberkite pusę kiekio cukraus ir išplakite iki standžių putų. Kiaušinių trynius su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos plakite, kol cukrus visiškai ištirps, o masė kelis...
Šokoladinis pudingas su avietėmis

Šokoladinis pudingas su avietėmis 4 asm.

Avietes nuplaukite, nuvarvinkite, palikite nudžiūti. Dubenyje sumaišykite krakmolą, kakavą ir cukrų. Pieną supilkite į prikaistuvį. Statykite ant ugnies, luktelėkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį, suberkite smulkintą juodąjį šokoladą. Maišydami...
Vegetariniai žemaičių blynai su varške

Vegetariniai žemaičių blynai su varške 3 asm.

Bulves išvirkite su lupena, nupilkite vandenį, bulves ataušinkite. Kol bulvės aušta, pasiruoškite varškę: sudėkite į dubenį, užpilkite jogurtu ir grietine, pasūdykite, suberkite raudonėlį arba mairūną, juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir...
Naminiai ledai

Naminiai ledai 6 asm.

Į puodą supilkite 1 litrą pieno ir įmeskite 100 g sviesto. Kol pienas užvirs, į litrinį stiklainį supilkite 2 stiklines smulkaus cukraus ir 1 šaukštelį krakmolo. Išmaišykite, įmuškite 5 trynius ir viską išsukite. Tuomet dar įpilkite truputį pieno...
Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu

Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu 2 asm.

Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ar juostelėmis, pabarstykite druska ir aitriąja paprika. Krakmolą sudėkite į maišelį, sudėkite vištieną ir gerai papurtykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų krakmolu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų,...
„Čichuan“ vištiena

„Čichuan“ vištiena 2 asm.

1. Kubeliais supjaustykite vištieną, pabarstykite pipirais ir apvoliokite krakmole, perteklių nupurtykite. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite mėsą ir vartydami kepkite, kol lengvai apskrus. Įpilkite sojų padažo ir ryžių vyno acto,...
Kiniškai paruoštos žuvys

Kiniškai paruoštos žuvys 6 asm.

1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams). 2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels....
Bulvinukai su rikota

Bulvinukai su rikota 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir sumalkite mėsmale. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti. Sukrėskite į bulvių košę ir išsukite. Supilkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir suminkykite tešlą. 2. Rikotą sudėkite į dubenį....
Bulvių vyniotinis su faršo įdaru

Bulvių vyniotinis su faršo įdaru 4 asm.

1. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite. Sumaišykite su kiaušiniu, miltais, krakmolu, pagardinkite bulvių prieskoniais, pipirais ir druska. Gerai suminkykite tešlą, jei labai lips prie rankų, berkite dar miltų. 2. Farš...
Vištienos kepsneliai

Vištienos kepsneliai 4 asm.

1. Viename inde sumaišykite krakmolą, kiaušinį, išspaustas česnakų skilteles, majonezą ir prieskonius. Vištieną supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į paruoštą masę. Viską gerai sumaišykite ir palaikykite 30 min. šaldytuve. 2. Įkaitinkite keptuvę,...
Sluoksniuoti pyragaičiai su mėlynėmis

Sluoksniuoti pyragaičiai su mėlynėmis 4 asm.

1. Kiaušinius išsukite su cukrumi, suberkite miltus, krakmolą, įberkite citrinų žievelių, žiupsnelį druskos. Išmaišykite ir supilkite į sviestu išteptą stačiakampę kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes. Išimkite ir atvėsinkite....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką