Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 22
Jau įvertinote šį receptą

Ant grilio kepta vištiena su pikantišku persikų padažu

Vištiena grill su pikantišku persikų padažu
Lauros Kanevičiūtės nuotr. / Vištiena grill su pikantišku persikų padažu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Visus marinato ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu užpilkite vištieną, palikite marinuotis per naktį.
  2. Vištieną apskrudinkite ant grilio ir dar 7–10 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje kol visiškai iškeps.
  3. Padažas: Persikus supjaustykite, sudėkite į puodą ir šiek tiek pakepinkite, sudėkite smulkintą imbierą, čili ir garam masala, supilkite brendį, alkoholiui išgaravus, viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
  4. Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine

Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine 4 asm.

Dar vienas tinklaraščio „Bulvių košė“ autorės Lauros receptas tiems, kam patinka patiems namuose pasiruošti vytintų mėsos gaminių. Šiek tiek kantrybės jums prireiks, tačiau viską atlikę teisingai rezultatu tikrai džiaugsitės!

 

Skandinaviškas „smørrebrød“ sumuštinis su silke

Skandinaviškas „smørrebrød“ sumuštinis su silke 2 asm.

Populiariausias šiaurietiškas sumuštinis – tai „smørrebrød“, kuris iš tikrųjų yra valgomas su peiliu ir šakute, nors pamažu populiarėja ir gatvės maisto kultūroje. Šio sumuštinio paslaptis – storas sviesto sluoksnis, kuris neleidžia kitiems ingredientams duonos sudrėkinti. Jį galima keisti ir kitomis sodriomis užtepėlėmis. Ant viršaus dominuoja taip pat lietuviams artimi priedai – marinuota ar rūkyta žuvis, mėsa, kiaušiniai ar burokėliai.

Japoniško stiliaus „wan-paku“ sumuštinis

Japoniško stiliaus „wan-paku“ sumuštinis 2 asm.

Japonijoje populiarūs ne tik ryžių gaminiai, bet ir duona. Štai „shokupan“ – tai minkšta, subtiliai saldaus skonio forminė sumuštinių duona, kuri pjaustyta storomis riekelėmis ir dažniausiai patiekiama lengvai skrudinta. Lietuvoje gi galima rinktis alternatyvą, pavyzdžiui, šviesią sumuštinių duoną, galbūt pagardintą sėklomis.

 

Vietnamietiško „banh-mi“ įkvėptas vegetariškas suvožtinis

Vietnamietiško „banh-mi“ įkvėptas vegetariškas suvožtinis 2 asm.

„Banh-mi“ paprastai yra ruošiamas bagetėje, kuri atkeliavo į Vietnamą Prancūzijos kolonializmo laikais. Kadangi gatvės maisto kultūra Vietname labai išplitusi, nieko keisto, kad ši duona ten prigijo – joje galima sutalpinti daug ingredientų, patogu neštis su savimi ir valgyti bet kur. Tokio tipo užkandžiui ruošti galima pritaikyti ir porcijines duoneles, jos gali padėti sukurti rytietiško skonio sumuštinį, pagardintą norimais priedais.

 

Raudonosios paprikos ir fetos užtepas

Raudonosios paprikos ir fetos užtepas 4 asm.

Tiekite šią gardžią užtepėlę su duona ar šviežiomis daržovėmis.

Avokadų ir mėlynojo pelėsinio sūrio užtepas

Avokadų ir mėlynojo pelėsinio sūrio užtepas 4 asm.

Šis užtepas ypač skanus su duonos lazdelėmis. Jomis galite tiesiog kabinti užtepą iš indo, kuriame jis patiektas.

Špinatų užtepas su dviejų rūšių sūriu

Špinatų užtepas su dviejų rūšių sūriu 6 asm.

Šis ryškiai žalias užtepas tinka prie įvairiausių duonos gaminių, skanu su daržovių lazdelėmis.

Šalta agurkų, avokadų ir kokosų pieno sriuba

Šalta agurkų, avokadų ir kokosų pieno sriuba 4 asm.

Be agurkų neįsivaizduojami net tik šaltibarščiai, bet ir kitos gaivinančios sriubos. Išbandykite šaltsriubę, kurioje agurkas dera su avokadu ir kokosų pienu.

 

Gaivūs ir lengvi agurkų, kivių ir meliono ledai

Gaivūs ir lengvi agurkų, kivių ir meliono ledai 6 asm.

Agurkai tinka ne tik salotoms ir šaltibarščiams, bet ir gaivinantiems desertams. Išbandykite lengvučius ledus su šia vandens gausia daržove!

Žaliavalgiškos tartaletės

Žaliavalgiškos tartaletės 5 asm.

Veganiško, žaliavalgiško skanėsto receptu dalinasi projektas „auGalingas iššūkis“ ir Eglė Bartkutė.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką