Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

„Conchiglioni“ pasta su voveraitėmis ir pelėsiniu sūriu „gorgonzola“

Pasta su voveraitėmis ir pelėsiniu sūriu
Jurgos Jurkevičienės nuotr. / Pasta su voveraitėmis ir pelėsiniu sūriu

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Voveraitės, sūris ir pasta – tai ideali triada „fusion“ stiliaus „Lietuva – Italija“ patiekalui. Jeigu italai turėtų po ranka lietuviškų voveraičių, kainuojančių porą eurų už litrą, manau, jas valgytų kasdien. Bet neturi. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

„Finferli“ – voveraitės – jiems yra prabanga. Todėl jie negali sau leisti šių grybų suvirti ir paskui paslėpti po grietinės sluoksniu. Voveraitės garinamos keptuvėje be jokių riebalų tol, kol paleidžia savo vandenį, tik tada šiek tiek „pašokdinamos“ alyvuogių aliejuje ir derinamos su kokiu nors padažu.

Šiuo atveju – aromatingo pelėsinio sūrio „gorgonzola“ kremu. Jo yra Lietuvos parduotuvėse, o jeigu nerandate – tiks ir Vilkyškių „Memel Blue“. Bandykite derinti su tvirtesnio stoto baltuoju „Chardonnay“ vynu, kuris tvarkingai nuplaus sūrio riebalų perteklių.

1. Nuplaukite voveraites, nusausinkite ir pakaitinkite keptuvėje be jokių riebalų.

2. Nugarinkite vandenį nupildami į kiaurasamtį, kol voveraitės apsausės.

3. Įpilkite į keptuvę tyro alyvuogių aliejaus, lengvai pakepinkite voveraites, pasūdykite.

4. Dideliame puode išvirkite pastą „al dente“ (it. danties kietumo).

5. Kitoje keptuvėje ant mažos ugnies išlydykite pelėsinį sūrį atskiesdami pienu, kol gausite kremo konsistencijos padažą.

6. Išvirtą pastą suberkite į keptuvę su voveraitėmis ir sumaišykite.

7. Patiekdami lėkštėje apšlakstykite pelėsinio sūrio gorgonzola kreminiu padažu, pabarstykite krapais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką