Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir karamele

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai
Vida Press nuotr. / Sluoksniuotos tešlos pyragėliai

Siūlome pažaisti su jau paruošta sluoksniuota tešla ir iškepti iš jos pyragėlių, paskanintų obuoliais, prieskoniais ir karamele!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių temperatūros. Dvi dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Išimkite tešlą iš šaldymo kameros ir leiskite jai pabūti kambario temperatūroje 15–20 min., kad kiek atšiltų.

2. Pabarstykite vietą, ant kurios kočiosite tešlą, miltais ir išdėliokite tešlos lakštus. Vos vos juos pakočiokite, kad išsilygintų. Imkite stiklinę plonais kraštais ar kitą ovalios formos indą ir išspauskite / išpjaukite 20–24 apskritimus (skersmuo – 8–10 cm).

3. Ant pusės gautų apskritimų dėkite po porą obuolio žiedų, pabarstykite obuolius cukrumi, muskatu, cinamonu ir uždėkite po mini gabaliuką sviesto. Kiekvieno apskritimo su įdaru kraštelius švelniai patepkite kiaušiniu, o tada visus juos uždenkite likusiais tešlos apkritimais. Pirštais apspaudykite kraštelius, kad jie gerai suliptų, jei norite patvaresnio sukibimo, galite kraštelius sulipinti lyg virtinukus, juos spaudydami šakute. Kiekvieno suformuoto pyragėlio viršuje aštriu peiliuku įpjaukite kryželius, kad kepant būtų per kur išeiti garui.

4. Atsargiai perkelkite pyragėlius į paruoštas kepimo skardas. Kiekvieno jų viršų patepkite kiaušiniu ir pabarstykite atidėtu cukrumi.

 

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15–18 min., ko viršus taps auksiškai rudas, o per skylutes bus matyti, jog įdaras burbuliuoja.

6. Kol pyragėliai kepa, paruoškite karamelės padažą (beje, pyragėliai skanūs ir be jo, bet kodėl gi nepasilepinus?). Į nedidelį prikaistuvį berkite karamelei skirtą cukrų, druską, pilkite vandenį bei sirupą, leiskite užvirti ant vidutinės kaitros ir pavirkite kelias minutes, kol skystis paruduos. Nepamirškite pamaišyti ir neleiskite skysčiui pradėti svilti. Nuimkite nuo ugnies ir iškart supilkite klevų sirupą, grietinėlę, dėkite sviestą, labai gerai išmaišykite. Galite iškart aplaistyti padažu iškeptus ir kiek pravėsusius pyragėlius, o jei mėgstate tirštesnę karamelę, perpilkite ją į dubenėlį, uždenkite maistine plėvele ir dėkite kokiai valandai į šaldytuvą.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką