Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir karamele

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai
Vida Press nuotr. / Sluoksniuotos tešlos pyragėliai

Siūlome pažaisti su jau paruošta sluoksniuota tešla ir iškepti iš jos pyragėlių, paskanintų obuoliais, prieskoniais ir karamele!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių temperatūros. Dvi dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Išimkite tešlą iš šaldymo kameros ir leiskite jai pabūti kambario temperatūroje 15–20 min., kad kiek atšiltų.

2. Pabarstykite vietą, ant kurios kočiosite tešlą, miltais ir išdėliokite tešlos lakštus. Vos vos juos pakočiokite, kad išsilygintų. Imkite stiklinę plonais kraštais ar kitą ovalios formos indą ir išspauskite / išpjaukite 20–24 apskritimus (skersmuo – 8–10 cm).

3. Ant pusės gautų apskritimų dėkite po porą obuolio žiedų, pabarstykite obuolius cukrumi, muskatu, cinamonu ir uždėkite po mini gabaliuką sviesto. Kiekvieno apskritimo su įdaru kraštelius švelniai patepkite kiaušiniu, o tada visus juos uždenkite likusiais tešlos apkritimais. Pirštais apspaudykite kraštelius, kad jie gerai suliptų, jei norite patvaresnio sukibimo, galite kraštelius sulipinti lyg virtinukus, juos spaudydami šakute. Kiekvieno suformuoto pyragėlio viršuje aštriu peiliuku įpjaukite kryželius, kad kepant būtų per kur išeiti garui.

4. Atsargiai perkelkite pyragėlius į paruoštas kepimo skardas. Kiekvieno jų viršų patepkite kiaušiniu ir pabarstykite atidėtu cukrumi.

 

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15–18 min., ko viršus taps auksiškai rudas, o per skylutes bus matyti, jog įdaras burbuliuoja.

6. Kol pyragėliai kepa, paruoškite karamelės padažą (beje, pyragėliai skanūs ir be jo, bet kodėl gi nepasilepinus?). Į nedidelį prikaistuvį berkite karamelei skirtą cukrų, druską, pilkite vandenį bei sirupą, leiskite užvirti ant vidutinės kaitros ir pavirkite kelias minutes, kol skystis paruduos. Nepamirškite pamaišyti ir neleiskite skysčiui pradėti svilti. Nuimkite nuo ugnies ir iškart supilkite klevų sirupą, grietinėlę, dėkite sviestą, labai gerai išmaišykite. Galite iškart aplaistyti padažu iškeptus ir kiek pravėsusius pyragėlius, o jei mėgstate tirštesnę karamelę, perpilkite ją į dubenėlį, uždenkite maistine plėvele ir dėkite kokiai valandai į šaldytuvą.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Aguonų pyragas su mandarinais

Aguonų pyragas su mandarinais 6 asm.

Šis pyragas suvienija 2 nuostabius ingredientus, siejamus su žiema ir su Kalėdomis, – mandarinus bei aguonas. Kepkite ir ragaukite!

 

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais 6 asm.

Šį pyragą galima vadinti tikru paskutinės minutės pasiūlymu Kalėdoms, mat jo nereikia brandinti, pertepti ar ypatingai dekoruoti. Paprasta, tačiau neprasta! 

 

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis 2 asm.

Šis ryškiai rausvas kokteilis nustebina ne tik spalva, bet ir skoniu, verta išbandyti!

 

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis 1 asm.

3 populiarių vaisių derinys sukuria puikaus skonio, gerai atgaivinantį ir energijos suteikiantį gėrimą.

 

Gaivus mėtinis gėrimas

Gaivus mėtinis gėrimas 2 asm.

Tai puikus gaivinantis kokteilis po šventinio maratono visai šeimynai.

 

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais 1 asm.

Ryškaus skonio, labai gaivus kokteilis padės detoksikuoti organizmą, jei kurį laiką šiek tiek piktnaudžiavote maistu.

 

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais 4 asm.

Jei ruošiatės šventei, šefas Ruslanas Bolgovas siūlo paruošti vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdina jis, prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduojantis aštrius karamelizuotus obuolius.

Šventinis riešutų vyniotinis su varške

Šventinis riešutų vyniotinis su varške 10 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Gal Jums neteko varškės vyniotinio pavadinti tortu, bet manau, kad šį tikrai galima taip vadinti – nors jis neatrodo lyg tipiškas tortas, čia yra ir biskvitas, ir pertepimas, ir net papuošimas. Geriausia yra tai, jog gali būti, kad visų produktų, šiam tortui, jau turite namie, o pasigaminti jį yra labai paprasta, greita ir nereikalauja jokių ypatingų įrankių ar skardų, kurios gali būt jau užimtos kitais šventiniam stalui paruoštais patiekalais.

 

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“ 10 asm.

Jolanta Vitkutė: Per Trijų karalių dieną, sausio 6-ąją, meksikiečiai tradiciškai su šeima arba draugais valgo karaliaus pyragą – „rosca de reyes“ – tai tarsi didžiulis sviestinės tešlos riestainis, gardintas cukruotais vaisiais ir aplietas cukraus glajumi. Bet smagiausia, jog jame suslapstytos plastikinės lėlytės! 

 

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje sūrių skyriuje žvilgsnis užkliuvo už bulgariškos brinzos. Tarpušventyje dažnai norisi paklaidžioti mažiau įprastų skonių vietose. Prisiminiau, kad Bulgarija buvo bene pirmasis mano „užsienis“ ir kad ši Balkanų šalis paliko daug skanių prisiminimų. Vienas iš jų – brinza įdaryti ir apkepti ankštiniai pipirai (bulgariškai – чушки бюрек).

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką