Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.8 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Špinatais ir mėlynėmis nuspalvintas tortas „Žalioji mėlynė“

Tortas „Žalioji mėlynė“ 
Asmeninio albumo nuotr. / Tortas „Žalioji mėlynė“ 

Tortą „Žalioji Mėlynė“ projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė maisto tinkaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Špinatų lapus suberkite į verdantį vandenį, nemažinant kaitros virkite apie 2 minutes, išgriebkite į kiaurasamtį ir perliekite kuo šaltesniu vandeniu, palikite pilnai atvėsti.

2. Atvėsusius lapelius sumalkite maisto smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.

3. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius sudėkite į virtuvinio kombaino indą su S peiliais, ten pat supilkite špinatų tyrę ir malkite 30-60 sekundžių. Tuomet suberkite cukrų ir vėl kelias minutes malkite. Gautą žalią masę supilkite į gilų indą, suberkite miltus, supilkite romą ir kruopščiai išmaišykite. Ten pat sudėkite iki putų išplaktus baltymus.

4. Puodelyje sumaišykite sodą su grietine, luktelėkite kelias minutes, kol grietinė nugesins sodą ir supilkite į tešlą.

5. Gautą masę supilkite į torto kepimo formą, ją kepkite orkaitėje 180 C karštyje, kepimo režimu iš viršaus ir apačios, apie 45 minutes.

 

6. Iškepusį biskvitą atvėsinkite, nupjaukite viršaus nelygumus ir perpjaukite biskvitą pusiau. Nupjaustytus biskvito gabaliukus smulkiai sutrupinkite.

7. Grietinėlę iki standumo išplakite mikseriu. Kitame inde tuo pačiu instrumentu įsukite mėlynes į maskarponės sūrį, berkite miltelinį cukrų ir pusės citrinos sultis, vėl sukite, kol cukrus ištirps. Į kremą įmaišykite plaktą grietinėlę ir šaukštu maišykite, kol mėlyname kreme nebesimatys baltų gabaliukų.

8. Formuokite tortą. Ant pirmojo biskvito sukrėskite 1/3 kremo, išlyginkite, dėkite antrą lakštą, vėl 1/3 kremo ir likusiu kremu gausiai aptepkite šonus. Tuomet torto šonus apiberkite biskvito trupiniais.

9. Tortą bent 12-ai valandų statykite bręsti į šaldytuvą.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pagamino viena jauniausių projekto dalyvių – Marija Šliuožaitė, maisto tinklaraščio „Marijos sandėliukas“ autorė.

 

Karamelinis „Napoleonas“

Karamelinis „Napoleonas“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai proga“ pristatė „Prezo“ kepyklėlių tinklas. 

 

Šokoladinis „Marselio“ tortas

Šokoladinis „Marselio“ tortas 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Vytautas Zdanauskas. 

Ryžių apkepas su razinomis

Ryžių apkepas su razinomis 4 asm.

Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas 8 asm.

Šį tortą paruošite greitai ir nesunkiai, tačiau leiskite dar jam kiek pastovėti, iškart nevalgykite, taip jis bus dar skanesnis. 

Medaus tortas su grietinėlės kremu

Medaus tortas su grietinėlės kremu 10 asm.

Šis tortas formuojamas ne iš trapių kietų papločių, bet iš minkštesnių paplotėlių, kurie greičiau perdrėksta. Išbandykite!

 

Tortas „Medutis“

Tortas „Medutis“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Viktorija Jurkienė, kuri sako esanti lengvai pakvaišusi dėl saldžių kepinių – mėgsta juos kepti ir jais lepinti namiškius, kaimynus ir bendradarbius.

Šašlykai su citrinomis

Šašlykai su citrinomis 6 asm.

Pagal šį receptą paruoštą šašlyką reikės marinuoti 3 valandas, iškepta jis bus minkštutėlė. 

 

Šašlykai su kefyru

Šašlykai su kefyru 10 asm.

Tokius šašlykus marinuoti reikės išvakarėse prieš kepant. 

 

Nekeptas desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis

Nekeptas desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis 6 asm.

Kaip ruošiamas šis nekeptas skanėstas laidoje „Gardu Gardu“ pademonstravo konditerijos profesionalas Ali Gadžijevas. Išbandykite ir jūs!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką