Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.1 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Špinatais ir mėlynėmis nuspalvintas tortas „Žalioji mėlynė“

Tortas „Žalioji mėlynė“ 
Asmeninio albumo nuotr. / Tortas „Žalioji mėlynė“ 

Tortą „Žalioji Mėlynė“ projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė maisto tinkaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Špinatų lapus suberkite į verdantį vandenį, nemažinant kaitros virkite apie 2 minutes, išgriebkite į kiaurasamtį ir perliekite kuo šaltesniu vandeniu, palikite pilnai atvėsti.

2. Atvėsusius lapelius sumalkite maisto smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.

3. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius sudėkite į virtuvinio kombaino indą su S peiliais, ten pat supilkite špinatų tyrę ir malkite 30-60 sekundžių. Tuomet suberkite cukrų ir vėl kelias minutes malkite. Gautą žalią masę supilkite į gilų indą, suberkite miltus, supilkite romą ir kruopščiai išmaišykite. Ten pat sudėkite iki putų išplaktus baltymus.

4. Puodelyje sumaišykite sodą su grietine, luktelėkite kelias minutes, kol grietinė nugesins sodą ir supilkite į tešlą.

5. Gautą masę supilkite į torto kepimo formą, ją kepkite orkaitėje 180 C karštyje, kepimo režimu iš viršaus ir apačios, apie 45 minutes.

 

6. Iškepusį biskvitą atvėsinkite, nupjaukite viršaus nelygumus ir perpjaukite biskvitą pusiau. Nupjaustytus biskvito gabaliukus smulkiai sutrupinkite.

7. Grietinėlę iki standumo išplakite mikseriu. Kitame inde tuo pačiu instrumentu įsukite mėlynes į maskarponės sūrį, berkite miltelinį cukrų ir pusės citrinos sultis, vėl sukite, kol cukrus ištirps. Į kremą įmaišykite plaktą grietinėlę ir šaukštu maišykite, kol mėlyname kreme nebesimatys baltų gabaliukų.

8. Formuokite tortą. Ant pirmojo biskvito sukrėskite 1/3 kremo, išlyginkite, dėkite antrą lakštą, vėl 1/3 kremo ir likusiu kremu gausiai aptepkite šonus. Tuomet torto šonus apiberkite biskvito trupiniais.

9. Tortą bent 12-ai valandų statykite bręsti į šaldytuvą.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką