-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 07

Dėl pokyčių ministrų kabinete Seimas turės iš naujo tvirtinti Vyriausybės programą

Premjeras Saulius Skvernelis prezidentui siūlys tvirtinti Vyriausybę, kurioje keisis daugiau nei vienas ministras, sako jo atstovas spaudai Tomas Beržinskas. S.Skvernelis kartu su prezidentu Gitanu Nausėda atnaujintos Vyriausybės sudėtį pristatys trečiadienį popiet spaudos konferencijos metu.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Premjeras teiks pilną ministrų kabineto sudėtį, kuriame keičiamas daugiau negu vienas ministras“, – 15min nurodė T.Beržinskas.

Tai reiškia, kad Vyriausybė pasitikėjimą turės tikrintis Seime, bus balsuojama dėl Vyriausybės programos.

„Nesvarbu, ar programa keičiasi, ar nesikeičia, reikia eiti su programa į Seimą ir Seimas spręs, ar pritarti programai. Ir tik po to, kai Seimas pritars programai, bus laikoma, kad Vyriausybė iš naujo gavo įgaliojimus veikti“, – 15min anksčiau komentavo konstitucionalistas Vytautas Sinkevičius.

Kaip 15min anksčiau nurodė S.Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas, Vyriausybės programos keisti neplanuojama.

Atnaujintoje Vyriausybėje turėtų keistis bent trys ministrai – žemės ūkio, vidaus reikalų ir susisiekimo.

Pagal koalicijos sutartį, turėjo keistis ir krašto apsaugos ministras, tačiau prezidentas išreiškė paramą dabar šias pareigas einančiam „valstiečių“ deleguotam Raimundui Karobliui.

Jei ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius bus paskirtas eurokomisaru, ši vieta liks laisva. Ji galėtų atitekti be postų po koalicijos derybų likusiai „Tvarkai ir teisingumui“, nors konsensuso šiuo klausimu partijų lyderiai dar nerado.

Ministrų kabinetas atnaujinamas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, Lietuvos socialdemokratų darbo partijai, „Tvarkai ir teisingumui“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai po rinkimų sutarus dėl valdančiosios koalicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius