-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 27 /13:19

Nei R.Karbauskis, nei išrinkti europarlamentarai nepanoro aptarti EP rezultatų

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) Europos Parlamento (EP) rinkimuose pagal balsų skaičių tarp dalyvavusių politinių organizacijų užėmė trečiąją vietą. Šiuos rezultatus pirmadienį spaudos konferencijos metu nacionalinėje bibliotekoje pristatė ne partijos lyderis Ramūnas Karbauskis ar išrinkti du europarlamentarai, o rinkimų štabo vadovas Linas Kontrimas. Rinkimų naktį R.Karbauskis teigė, kad rezultatai jo netenkina. Savo ruožtu L.Kontrimas nurodė, kad du mandatai – laimėjimas.
Linas Kontrimas
Linas Kontrimas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Valstiečiai laimėjo daugiau nei turėjo“, – teigė L.Kontrimas ir tikino, kad LVŽS sėkmingai pasirodė ir praėjusiuose savivaldos rinkimuose.

„Procentai ir skaičiai rodo, kad šita partija nėra nubuksuota. Aritmetinė išraiška yra, kad laimi“, – dėstė jis.

Klausiamas, ar ketina stoti į LVŽS ir sieja su šia partija ateitį, L.Kontrimas sakė visada save laikęs analitiku ir stebėtoju, į dalyvavimą politikoje esą įsitraukė sąmoningai: „Kaip bus ateity, sunku pasakyti. Džiugu yra tai, kad gyvenimas yra ne vien politika, ir ne tik politika žmonės gyvi, ir yra daug įdomesnių dalykų pasaulyje.“

Dėl to galbūt jie ir yra kol kas derinyje.

Vertindamas R.Karbauskį ir LVŽS deleguotą premjerą Saulių Skvernelį, L.Kontrimas paminėjo, kad abu jie turi skirtingų savybių: „Dėl to galbūt jie ir yra kol kas derinyje. Valstiečių-žaliųjų partijai būtent jų dviejų derinys duoda geresnį rezultatą, negu, sakykime, po 2016 metų jie būtų pasukę atskirai.“

Partijos pirmininkas bei į EP išrinkti politikai, anot jo, spaudos konferencijoje nepasirodė, nes aptarti EP rinkimus buvo patikėta jam kaip štabo vadovui.

„Partijos reikalus arba frakcijos, būsimosios frakcijos, reikalus politikai pristatys patys ir bus progų. Jie renkasi ir rinksis, matyt, aktyvesnį bendravimą tiek su žiniasklaida, tiek su visuomene. O šiandien yra tiesiog konkretaus vieno proceso pabaiga. Finišas toks“, – komentavo ryšių su visuomene specialistas.

Jis teigė, kad žurnalistai šią savaitę turės „labai įdomių įvykių“.

„Ir tai yra daug prasmingiau negu sekti, kas su kuo susitiko ir ką pasakė ar nepasakė. Čia prasideda įdomioji politika. Aš manau, jau netrukus, šią savaitę bus daug žinių“, – mįslę dėl LVŽS darbo užminė L.Kontrimas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Linas Kontrimas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Linas Kontrimas

LVŽS į EP siųs dabartinį europarlamentarą Bronį Ropę bei buvusį krepšininką Šarūną Marčiulionį. Pastarajam, anot L.Kontrimo, bus ko pasimokyti.

„Viena iš pagrindinių jo idėjų buvo visiškai naujo jaunimui ir sportui skirto komiteto kūrimas, ir preliminariai diskutuojant su senuoju Europos Parlamentu, tokia idėja buvo sutikta visai sveikai ir pozityviai“, – nurodė L.Kontrimas ir svarstė, ar naujasis EP taip pat pritars naujo komiteto steigimo idėjai.

Š.Marčiulionis rinkimų naktį iš sekmadienio į pirmadienį didelio noro eiti į EP nerodė, sakė Lietuvoje norintis įgyvendinti su sportu susijusius projektus. Apie tai daugiau – čia.

Naktį rinkimų rezultatus komentuodamas LVŽS lyderis R.Karbauskis teigė, kad nėra jais patenkintas ir žadėjo „svarstyti, ką daryti“.

EP rinkimuose LVŽS teko 157 603 balsai. Per praėjusius EP rinkimus LVŽS turėjo 75 643 balsus ir vieną mandatą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rinkimuose į Europos Parlamentą daugiausia mandatų gavo konservatoriai, toliau – socdemai ir „valstiečiai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius