Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 16

Panevėžio teismas: pedofilijos bylos nagrinėjimas bus tęsiamas, tačiau tik rudenį (papildyta 10.45 val.)

Panevėžio apylinkės teismas trečiadienį apsisprendė tęsti vadinamosios Kauno pedofilijos bylos nagrinėjimą. Artimiausias posėdis numatytas spalį.
Šurmulys Panevėžio miesto apylinkės teisme
Šurmulys Panevėžio miesto apylinkės teisme / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bylos likimas buvo pakibęs ore, kai mirė vienintelis įtariamasis – verslininkas Andrius Ūsas. Velionio kūnas rastas sekmadienį Alytaus rajone, šalia Eigirdonių kaimo. Pirminiai tyrimai parodė, kad vyriškis mirė prigėręs vandens telkinyje. Tačiau viešojoje erdvėje keliamos ir kitos versijos.

Pirmasis vadinamosios pedofilijos bylos posėdis turėjo įvykti gegužės pabaigoje. Tačiau tuomet jis neįvyko, nes dėl ligos į teismą neatvyko A.Ūso gynėja, advokatė Loreta Kraujutaitienė. Teismo sprendimu, bylos nagrinėjimas turėjo prasidėti birželio 16-ąją, tačiau dabar jos likimas pakibo ore, nes vienas pagrindinių jos dalyvių – mažametės Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukros tvirkinimu įtariamas A.Ūsas žuvo.

Mirusio verslininko artimieji yra pareiškę, kad tęs velionio pradėtą kovą ir stengsis, kad pedofilijos byla būtų išnagrinėta iki galo. Tik taip esą būtų galima reabilizuoti gerą kauniečio vardą.

Velionio D.Kedžio, metusio viešus kaltinimus pedofilija A.Ūsui ir savo dukros motinai L.Stankūnaitei, interesus teisme atstovaujantis advokatas Aidas Venckus antradienį 15min.lt sakė, kad ketina dalyvauti Panevėžyje vyksiančiame teismo posėdyje.

„Nesu gavęs jokių pranešimų apie tai, kad jis (teismo posėdis – aut. past.) galėtų neįvykti. Kadangi jis neatšauktas, važiuosiu ten“, – sakė A.Venckus.

Papildyta 10.30 val.: Teismo posėdis vėl buvo atidėtas. Šįkart teisėjai nusprendė iš esmės nepradėti nagrinėti bylos dėl neaiškumų procesiniuose veiksmuose.

„Teismas gavo įtariamojo A.Ūso artimųjų prašymą dėl bylos nagrinėjimo pratęsimo, siekiant reabilituoti įtariamąjį. Tačiau nėra aiškus materialinių ir procesinių teisių perėmėjas, todėl nuspręsta bylos nagrinėjimą iš esmės pradėti vėliau, paaiškėjus, šiems klausimams“, – sakė Panevėžio miesto apylinkės teismo atstovas Gintaras Aleknavičius.

Kitas teismo posėdis numatytas spalio 7 dieną. 

Papildyta 10.45 val.: Iš Panevėžio į Kauną važiuojantis advokatas A.Venckus sakė jau važiuodamas į teismą žinojęs, kad bylos nagrinėjimas bus nukeltas į rudenį. „Esant tokiai situacijai, kitaip ir negalėjo būti. Teismas atsižvelgė pirmiausia į A.Ūso advokatės L.Kraujutaitienės ir velionio žmonos Guodos Ūsienės prašymą. Tačiau yra ir daugiau procesinių kliūčių, pavyzdžiui, 4 neišnagrinėti skundai dėl nutraukto ikiteisminio tyrimo pedofilijos byloje.

Visiškai suprantamas ir teismo sprendimas artimiausią posėdį skirti ne anksčiau kaip spalį. Įstatyme numatyta, kad mirus asmeniui, per 3 mėn. jo artimieji perima procesines ir materialines teises, t.y. paveldi ne tik palikimą, bet ir skirtas baudas bei pan. Tai reiškia, kad, jei teismas įrodys, jog A.Ūsas buvo kaltas, jo artimieji turės atlyginti visiems procese numatytiems nukentėjusiems jų patirtą žalą – materialinę ir moralinę“, – sakė A.Venckus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius