Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 08

Ž.Pinskuvienės valdose apsilankęs S.Skvernelis įgėlė merei dėl gardo žurnalistams

Penktadienį šalies premjeras Saulius Skvernelis lankėsi Širvintų rajono savivaldybėje, kur susitiko su administracija, neseniai į Lietuvos socialdemokratų darbo partiją įsiliejusia rajono mere Živile Pinskuviene bei vietos bendruomenėmis, lankėsi vietos verslo įmonėse. Išvykas į rajonus vadindamas tradiciniais vizitais, premjeras dar neatskleidžia, ar dalyvaus kitų metų Lietuvos prezidento rinkimuose, o komentuodamas valdančiųjų norą tęsti parlamentinį verslo įtakos politikams tyrimą, jis užsiminė, kad tai priklausys nuo aplinkybių.
Saulius Skvernelis ir Živilė Pinskuvienė
Saulius Skvernelis ir Živilė Pinskuvienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

S.Skvernelis susitikimų metu aptarė rajonui aktualius klausimus bei problemas – kelius, infrastruktūrą, viešųjų įstaigų, tokių kaip ligoninė, darželis, būseną. Dėmesio neišvengė ir viešojoje erdvėje keliami klausimai apie Širvintų rajono savivaldybės vadovų elgesį.

„Savivaldybės vidaus reikalai yra jų pačių, bendruomenės reikalas. Pagrindinis įrankis yra labai paprastas: kas ketveri metai ateina gyventojai ir savo poziciją išreiškia. Tai vienintelis demokratijos sprendimas, kuris gali spręsti santykius tarp žmonių ir vietos valdžios. Jeigu tai yra susiję su galimais įstatymų pažeidimais, tai jau yra kita kalba. Jeigu savivaldybė išsigimsta ir tampa savivale, o ne savivalda, tai tiesiog pasirenkami kiti žmonės, kurie atstovautų“, – aiškino premjeras.

Paklaustas apie žurnalistų padėtį, kai rajono savivaldybės posėdžiuose jie atskiriami į atitvertą zoną, S.Skvernelis atsakė nematąs reikalo taip daryti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žurnalistų vieta Širvintų rajono savivaldybės posėdžių salėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žurnalistų vieta Širvintų rajono savivaldybės posėdžių salėje

„Mano pozicija paprasta: visi tarybų posėdžiai turi būti atviri, nebent klausimai yra slapti, kas gali būti pagal įstatymą, nors tikrai savivaldoje nematau, kad tokia kompetencija būtų. Ir žurnalistus reikia leisti ir sudaryti kuo palankesnes sąlygas atlikti darbą, nepriklausomai, ar patinka žiniasklaidos priemonė, ar ne“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Kalbėdamas apie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio pareiškimus tęsti parlamentinį tyrimą, S.Skvernelis teigė, kad dabar yra svarbiau įgyvendinti tas išvadas, kurios yra pasiūlytos Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto. O tolesnio tyrimo klausimas dar būtų svarstomas, priklausomai nuo aplinkybių.

„Jeigu bus toks apsisprendimas ir politinė valia, ypač pagal atskirus faktus, atskirų žmonių liudijimus viešojoje erdvėje, gali toks sprendimas ir būti“, – Širvintose žurnalistams atsakė S.Skvernelis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Ministras pirmininkas užsiminė ir apie ketvirtadienį rastų partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago palaikų perlaidojimą. Anot jo, bus kuriama valstybinė komisija, kuri nuspręs, ką daryti, tačiau pirmiausia bus atsižvelgta į A.Ramanausko-Vanago dukros norus.

Komentuodamas „Achemos“ pagrindinės akcininkės Lydos Lubienės pareiškimą, kad įmonei darosi per sunku išlaikyti Suskystintųjų gamtinių dujų terminalą, S.Skvernelis pareiškė, kad šie klausimai jau buvo aptarti, o energetikos ministras yra pristatęs, kaip mažinti naštą.

„Pareiškimai, kurie sakomi, tai irgi emocija ir gal savo derybinių pozicijų sustiprinimas“, – pareiškė S.Skvernelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius