Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 08

Skandalingai išgarsėjusiose „Pilaitės terasose“ – viltis dėl vandentiekio ir nuotekų: prabilta apie investicijas

„Pilaitės terasos“ ne kartą minėtos tokiame kontekste, kokio turbūt nenori nė vienas nekilnojamojo turto projektų vystytojas. Žmonės skundėsi įkliuvę tarsi į pinkles, kai sumokėję užstatus taip ir neįsigijo būstų. O tie, kuriems pavyko apsigyventi, patyrė kitokių sunkumų. Tarkim, dėl to, jog neturi miesto vandentiekio, į aplinką išsiliejusios nuotekos virto ežerėliu su ne pačiu maloniausiu kvapu. Vis dėlto dėl pastarųjų problemų sprendimo lyg atsirado vilties.
Simono Grunau g.
Namai Simono Grunau gatvėje Pilaitėje / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

15min ne kartą rašė, kad dalis kvartalo namų jau kelerius metus apgyvendinti, tačiau gyventojai skundžiasi neturintys su miesto tinklais sujungto vandentiekio ir nuotekų. Skelbta, jog nuotekos iš naujų namų srūva į pievą, už galvų susiėmę ir aplinkosaugininkai, ir gyventojai.

Dalis kvartalo gyventojų tvirtino įsigiję dar nepastatytus būstus, kurių taip ir nesulaukė – sutartys nutrauktos, avanso grąžinti buvo neskubama.

Viena iš pastarųjų žinių apie šį projektą buvo tokia, kad iš bankrutuojančios įmonės „Pilaitės terasos“ perėmusi projektą, „Garda group“ vykdo įsipareigojimus pirkėjams, vysto neužbaigtus pastatus ir toliau sprendžia visą gyvenvietę neraminančią prisijungimo prie miesto inžinerinių tinklų problemą.

Šis pranešimas pasirodė pernai sausio pradžioje. Tiesa, bankrutavusią ir naująją įmonę siejo tas pats žmogus – Audrius Zakaras, nes jo vardas figūravo ir tarp vienos, ir kitos įmonės vadovų. Kaip ir tarp dar keleto bendrovių, kurios irgi vykdė „Pilaitės terasų“ projektą skirtingu laiku.

Tai ir „Pilaitės terasos“, ir „Pilaitės terasos II“, ir „Pilaitės terasos IV“, ir „Domus Estate“.

„Siekdama atsiriboti nuo asociacijų su ankstesniu projekto vystytoju, „Garda group“ pristatė naują komplekso vardą ir vizualinį identitetą „Horizontai“. Šį pavadinimą gavo keturi dar statomi ar užbaiginėjami daugiabučiai, o teritorijoje jau pastatyti bei gyvenami namai ir kotedžai išlaikys ankstesnį „Pilaitės terasų“ vardą.

Pasak „Garda group“ plėtros vadovo Audriaus Zakaro, šiuo žingsniu siekiama įtvirtinti atskirtį tarp ankstesnio ir naujojo vystytojo objektų bei požiūrio“, – teigta pranešime.

Atsirado ežeras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius