-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 05 13

Skiepų priešininkas tikina atradęs priešnuodį nuo COVID-19: siūlo gerti šlapimą

Prieš skiepus nusiteikę aktyvistai ieško alternatyvių būdų, padėsiančių įveikti koronavirusą. Vienas jų skelbiasi atradęs priešnuodį šiam virusui ir siūlo COVID-19 gydyti šlapimu, nors mokslinių įrodymų apie tokio būdo veiksmingumą nėra.
Šlapimas
Šlapimas / 123RF.com nuotr.

Prieš skiepus pasisakantis Christopheris Key savo „Telegram“ paskyroje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigia, atrado priešnuodį nuo koronaviruso.

„Priešnuodis, kurį dabar matome ir turime daugybę tyrimų, yra šlapimo terapija“, – skelbė jis.

Tokia žinia pasiekė socialinius tinklus „Twitter“ (čia ir čia) ir „Facebook“ (čia).

Šis aktyvistas – interneto svetainės „Vaccine Police“, kurioje publikuojamos naujienos prieš vakcinas, įkūrėjas.

Vaizdo įraše, kurį galite rasti čia, skiepų priešininkas pareiškė, kad šlapimas pagelbės ir tiems, kurie buvo paskiepyti.

C.Key kelissyk pakartojo, kad esama šlapimo naudą įrodančių mokslinių tyrimų, tačiau konkretesnių duomenų nepateikė.

„Nesu gydytojas, niekam nesakau gerti savo šlapimo, bet aš geriu savo šlapimą jau 23 metus ir vis dar esu gyvas, ir geriu baliklį – ne baliklį, o chloro dioksidą“, – tęsė jis.

Šis vaizdo įrašas publikuotas po to, kai C.Key pasirodė teisme dėl praėjusių metų balandį įvykusio incidento, pranešė naujienų portalas AL.com. Jo metu skiepų priešininkas „Whole Foods“ parduotuvėje viduje atsisakė dėvėti kaukę. Darbuotojams paprašius C.Key išeiti iš parduotuvės, šis tą padaryti atsisakė, todėl buvo suimtas ir apkaltintas įsibrovimu į teritoriją.

15min jau yra rašęs, kad teiginiai apie COVID-19 gydymą chloro dioksidu yra ne tik klaidinantys, bet ir pavojingi sveikatai.

123RF.com nuotr./Baliklis
123RF.com nuotr./Baliklis

Kad šlapimo vartojimas yra veiksmingas koronaviruso gydymo būdas, moksliškai nėra įrodyta.

JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) interneto svetainės pateiktų patvirtintų gydymo būdų sąraše nerekomenduojama nuo COVID-19 gydytis šlapimu.

Tokio būdo nesiūlo ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Taip pat skaitykite: 15 mitų apie vakcinas nuo COVID-19

Šlapimo gerti nepataria

Šlapimą sudaro skysčiai ir atliekos, kurių organizmui nereikia. Inkstai veikia kaip filtrai, šalinantys iš kraujotakos vandens perteklių ir šalutinius ląstelių produktus. Šios atliekos šlapimo pavidalu patenka į šlapimo pūslę.

91-96 proc. šlapimo sudaro vanduo, likusią dalį – druskos, amoniakas ir šalutiniai produktai, susidarantys vykstant įprastiniams organizmo procesams.

Kaip rašo leidinys „Healthline“, mitas, kad šlapimas yra sterilus, yra paplitęs. Tačiau tyrimai rodo, kad šlapime iš tiesų yra bakterijų, kurios gali būti kenksmingos, jei patenka į organizmą.

Todėl gerti savo šlapimo nepatartina – tokiu būdu į organizmą gali patekti bakterijų, toksinų ir vaistų, kurie išsiskiria su šlapimu. Daugiau skaitykite čia.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius