Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 04 17 /19:37

Svarbiausios šio penktadienio naujienos apie koronavirusą

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio penktadienio, balandžio 17 d., naujienas apie tai.
Koronavirusas
Koronavirusas / 123rf.com nuotr.

1. Lietuvoje patvirtintas dar 21 koronaviruso atvejis. Iš viso infekcija šalyje nustatyta 1149 žmonėms, o 210 žmonės pasveiko. Penktadienį paskelbta apie 33-ią mirtį nuo koronaviruso.

2. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė 15min informavo, kad penktadienį koronaviruso atvejis patvirtintas Nemenčinės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje. Liga nustatyta slaugytojai. Taip pat pranešta, kad su viruso protrūkiu patyrusios „Vilnikos“ darbuotojais sąsajų turi šeši Antavilių pensionato darbuotojai. Antras susirgimas užfiksuotas Nemenčinėje esančiuose globos namuose „Senevita“. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) skelbė, kad šioje įstaigoje bus tiriami visi 263 globos namų gyventojai, kuriuos siekiama apsaugoti. Koronavirusas nustatytas ir Suvalkijos socialinės globos namš gyventojui. Bus tiriami 122 šios įstaigos darbuotojai.

VIDEO: Daugėja užsikrėtusiųjų koronavirusu Nemenčinėje, R.Lingienė: „Tai yra valandų klausimas“

3. Klaipėdoje „Maximos“ cecho darbuotojai diagnozuotas koronavirusas: kolegos saviizoliacijoje, parduotuvė dezinfekuojama.

4. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga spaudos konferencijoje sakė, kad bus testuojami visi suaugę Nemenčinės gyventojai – ne tik laboratoriniais, bet ir greitaisiais testais, kurie parodo, ar žmogus persirgęs koronavirusu. Ministras taip pat minėjo, kad Lietuvoje situacija dėl COVID-19 stabilizavosi, pasiektas ligos pikas.

5. Prezidentas Gitanas Nausėda sakė, kad šiuo metu jau laikas kalbėti ne tik apie medicininę kovą su koronavirusu, bet ir apie ekonomiką. Jis vetavo įstatymą, numačiusį kainų reguliavimo galimybę. Šalies vadovas kritiškai vertino ekonomikos skatinimo veiksmus, pridūrė, kad dabar tinkamas metas valstybinio banko kūrimui.

6. Premjeras Saulius Skvernelis paskelbė, kad leidus vėl dirbti daliai parduotuvių, susirūpinimą kelia situacija kai kuriose iš jų. Todėl bus prašoma policijos, visuomenės sveikatos centro specialistų, savivaldybių pagalbos ir tikrinama, ar laikomasi privalomų atstumų, aptarnavimo laiko intervalų, kitų nustatytų reikalavimų.

VIDEO: Po Vyriausybės sprendimo – eilės prie parduotuvių. Ko pritrūko gyvenant karantine?

7. Mobiliąja programėle „Karantinas“ naudojasi daugiau nei 5,5 tūkst. gyventojų, tačiau neaišku, kiek ja naudojasi asmenų, kurie turi izoliuotis privalomai. Anot susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus, duomenų apie izoliuotuosius rinkimą dera įtvirtinti įstatymu.

8. Koronavirusas pasaulyje: Kinija 50 proc. padidino aukų skaičių Uhane, neigia dangsčiusi protrūkį. Baltarusijoje COVID-19 protrūkio aukų padaugėjo iki 42, užsikrėtusiųjų – iki 4 779. Belgijoje COVID-19 epidemijos aukų skaičius viršijo 5 000.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius