Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 14

Vilniaus rajono vicemeras paliko valdančiąją LLRA-KŠS partiją, bet ne postą

Vilniaus rajono tarybos narys ir vicemeras Robertas Komarovskis dar praėjusią savaitę patvirtino, kad palieka Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą (LLRA-KŠS). Tai yra valdančioji Vilniaus rajono partija, turinti daugumą taryboje. Tačiau ir ją palikęs politikas vicemero pareigų nepraras – rajono merė nemato problemos dirbti su nepartiniu vicemeru.
Robertas Komarovskis
Robertas Komarovskis / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Apie savo išėjimą iš LLRA-KŠS LRT Radijui Vilniaus rajono vicemeras Robertas Komarovskis patvirtino balandžio 6-ąją. Jis teigė, kad išstoti iš partijos buvo jo asmeninis sprendimas, tačiau darbą savivaldybėje žadėjo tęsti.

„Nieko neįvyko“

Tą pačią dieną paaiškėjo, kad partiją paliko ir viena iš trijų į Seimą vienmandatėse apygardose išrinktų LLRA-KŠS atstovų Beata Petkevič.

Ji neslėpė tai padariusi, nes partija ir jos vadovai nepakankamai principingai įvertino Zbignevo Jedinskio pasisakymą feisbuke, kad Lenkija turėtų išstoti iš NATO ir sukurti stiprią slavišką sąjungą su Rusija.

Seimo narės pasitraukimas sukėlė šurmulio partijoje ir aplink ją. Kaip pati B.Petkevič sakė radijo stoties „Znad Wilii“ laidoje „Politikos salonas“, nors buvo pasakyta, kad čia „nieko neįvyko“, socialiniuose tinkluose pasipylė ją šmeižiantys komentarai. O kolegė Seime ir partijoje Rita Tamašunienė pasakė esą „Seimo narė dar sunkiai randa savo vietą politikoje“, rašė L24.lt.

„Nebuvo partijoje nei diskusijos per tą laiką, kol joje buvau, nei susitikimų, kur būtume galėję kažką aptarti. Tiesiog visa ši situacija ir privedė prie to. Z.Jedinskio pasisakymas, reikia pažymėti, – ne pirmas, atvedė prie to, kad lašas lėmė, jog taurė persipildė“, – laidos vedėjos Renatos Vidtman klausiama, kodėl paliko partiją, sakė B.Petkevič.

Pasitraukė iš partijos, ne iš pareigų

Kur kas tyliau praėjo kito politiko pasitraukimas iš LLRA-KŠS – Vilniaus rajono vicemeras R.Komarovskis toliau sėkmingai eina savo pareigas.

Pasitraukimo jis detaliau nekomentavo, nors ir neslėpė, kad tai nulėmė Z.Jedinskio pasisakymas. Tačiau kaip R.Komarovskis mato savo politinę ateitį, jo paklausti nepavyko – vicemeras oficialiai nurodomu savivaldybės telefono numeriu neatsiliepia.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Marija Rekst, Robertas Komarovskis
Arno Strumilos / 15min nuotr./Marija Rekst, Robertas Komarovskis

Socialiniuose tinkluose R.Komarovskis buvo paskelbęs, kad tai jo asmeninis sprendimas, kuris galbūt lems ir pasitraukimą iš Vilniaus rajono tarybos, tačiau vėliau tiek įrašą, tiek visą savo paties profilį iš feisbuko ištrynė.

Vicemeru jis patvirtintas 2016 metų spalį.

Nepartinių yra buvę

Vilniaus rajono merė Marija Rekst problemų šioje situacijoje neįžvelgia.

„Mano komandoje visuomet buvo ir yra nepartinių žmonių, kurie atlieka savo funkcijas ir savo darbais prisideda prie Vilniaus rajono gerovės kūrimo.

Pirmiausia, visuomet vertinama asmens kompetencija, asmeninės savybės bei esama patirtis. Asmens gebėjimai ir kompetencijos nėra vertinami per partinio ar nepartinio asmens prizmę. Per daugelį metų savivaldybėje buvo ne vienas pavyzdys, kuomet valdančiųjų (Vilniaus rajono tarybos LLRA-KŠS frakcijoje, tiek mero pavaduotojų ar direktoriaus pavaduotojų) gretose turėjome ir turime nepartinius žmones, kurie kuo puikiausiai susitvarko su savo funkcijomis.

Tai yra normali praktika, kuri yra ne tik mano komandoje, tokių pavyzdžių yra Vyriausybėje ir daugelyje kitų institucijų“, – Vilniaus rajono savivaldybės Viešųjų ir tarptautinių ryšių skyriaus pateiktame komentare cituojama M.Rekst.

Asmens gebėjimai ir kompetencijos nėra vertinami per partinio ar nepartinio asmens prizmę.

Įžvelgia politinius žaidimus

Vilniaus rajono Centro-dešinės koalicija rajono taryboje dar balandžio 7 d. kėlė klausimą, kodėl po „skandalingo ir apgailėtino" LLRS-KŠS nario ir šiai partijai priklausančio parlamentaro padėjėjo Z.Jedinskio pasisakymo socialiniame tinkle Vilniaus rajono LLRA-KŠS frakcija vis dar tyli.

„Įvertinus tai, kad Rusijos sukeltas karas Ukrainoje keičia Lietuvos nacionalinio saugumo situaciją, pažymint tai, kad Rusijos propagandos pasiekiamumo atžvilgiu Vilniaus rajono savivaldybė yra itin jautri, ši Vilniaus rajono savivaldybės tyla yra ne tik netoleruotina, bet ir pavojinga“, – teigta tuomet koalicijos pranešime.

Tačiau rajono merė atsakė į tokias diskusijas nesivelsianti, esą partija savo poziciją jau yra išsakiusi ir to užtenka.

Opozicijos Vilniaus rajono taryboje atstovai pusbalsiu svarsto, kad vicemero R.Komarovskio pasitraukimas iš valdančios partijos gali būti tik kažkokios politinės rokiruotės dalis, susijusi su artėjančiais savivaldos rinkimais 2023 metų kovą bei LLRA-KŠS populiarumo smukimu. Ypač tose Vilniaus rajono vietovėse, kur daugėja naujakurių.

Tad galbūt bus mėginama ieškoti pritraukti šituos rinkėjus startuojant ne su LLRA-KŠS vėliava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius