Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kaune suaktyvėjo auksinių grandinėlių vagys: aukos – vyresnio amžiaus moterys

Esant šiltiems orams vis daugiau žmonių išnaudoja progą pasimėgauti grynu oru ir dažniau renkasi keliones pėsčiomis, kuo pasinaudoja ir vagys. Kauno apskrities VPK pareigūnai jau užfiksavo keletą grandinėlių vagysčių ir plėšimų atvejų, – perspėja laikinosios sostinės policija.
Auksinės grandinėlės - dažnas vagių grobis.
Auksinė grandinėlė / "15min" nuotr.

Rugpjūčio 3 d. apie 12.15 val. Kauno Dainavos parke nuo 77-rių metų moters kaklo nepažįstamas asmuo nuplėšė 200 eurų vertės auksinę grandinėlę su pakabuku ir iškart pabėgo.

Taip pat užfiksuota, kad liepos 28 d. apie 13.30 val. Kauno Partizanų g. nepažįstamas jaunuolis nuo 66-rių metų moters kaklo nutraukė auksinę grandinėlę su pakabuku ir pasišalino. Apvogtoji patyrė 80 eurų žalą.

Pastebima, kad vagysčių aukomis dažniausiai tampa vyresnio amžiaus moterys, kurios vagystės metu neturi daug jėgų pasipriešinti. Pribėgęs užpuolikas, ypač vasarą, pakankamai lengvai nuplėšia nuo kaklo grandinėlę, kadangi jos nepaslepia šaltuoju metų laiku nešiojamas šalikas ar kiti rūbai.

Pareigūnai rekomenduoja pasivaikščiojimams rinktis nenuošalias, žmonių gausiai lankomas vietas. Jei tenka eiti tamsiu paros metu, tuomet geriausia rintis gerai pažįstamas bei gerai apšviestas vietas. Taip pat stenkitės kaklo papuošalą pridengti rūbais. Tokiu būdu apsunkinsite užpuoliko, norinčio greitai ir nesunkiai čiupti grandinėlę, darbą.

Jei vis dėlto vagystė įvyko, Kauno policija siūlo nedelsiant pranešti apie įvykį bendruoju pagalbos telefonu 112. Taip pat pasistengti įsidėmėti kuo daugiau detalių, kaip atrodė vagis. Kuo tiksliau ir skubiau pranešama apie įvykį, tuo greičiau apvogęs asmuo būna surastas ir sulaikytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje