-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno klinikose mirė čekų dviratininkas, sužalotas užgriuvusių pastato konstrukcijų (papildyta 12.01 val.)

Kauno rajone čekų dviratininkus ištikusi nelaimė virto tragedija – trečiadienį ryte, apie 6 val., Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK) mirė čekų dviratininkas, kuris su dar 10 draugų skautų buvo sužeistas liepos pabaigoje Kauno rajone sugriuvus apleistam pastatui. Nelaimę dar labiau paaštrina skaudus atsitiktinumas: vaikinas mirė savo gimimo dieną. Rugpjūčio 4-ąją jam suėjo 19 metų.
Nelaimės vietoje
Po šiomis nuolaužomis likęs jaunas čekas neišgyveno. Keliolika kitų sužeistų jo draugų po truputį sveiksta. / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 1 Dviratis

Šią informaciją 15min.lt patvirtino KMUK atstovė spaudai Eglė Žemaitienė.

Priminsime, kad kraupi nelaimė įvyko liepos 25-ąją Kauno rajone, Pakapių kaime. Nuo stiprios liūties apleistame pastate nusprendę pasislėpti 22 dviračiais keliaujantys jaunuoliai iš Čekijos po kelių minučių pateko į spąstus – vėtros neatlaikęs mūrinis pastatas užgriuvo keliolika dviratininkų, tuo metu buvusių pastate.

Į KMUK buvo atvežti 9 pacientai, vienas po paros išleistas gydytis į namus. Likę buvo iš karto paguldyti į reanimacijas: 3 – vaikų, vienas – suaugusiųjų. Visi nukentėjusieji jauni – 17–19 metų. Medikų teigimu, jaunystė turėjo padėti šiems pacientams, patyrusiems įvairių rimtų traumų.

Tačiau vienam itin smarkiai sužalotam skautui, 19-mečiam vaikinui, pasveikti nepavyko. Vaikino gyvybė užgeso trečiadienį ryte, nuo nelaimės praėjus 10 dienų. Dvi su žuvusiu jaunuoliu keliavusios ir nukentėjusios seserys jau išvežtos gydytis į Čekiją. Pavojaus jų gyvybei nebėra, bet laukia ilgas gijimo procesas.

Skautus sužalojusio pastato savininko tapatybė aiški, tačiau savo kaltę jis neigia. Susidariusią situaciją turėtų išspręsti teismas, į kurį žada kreiptis Kauno rajono savivaldybė.

Papildyta 12.01 val.:  Kaip 15min.lt sakė KMUK atstovė spaudai E.Žemaitienė, jaunuolis buvo patyręs ypač rimtų sužalojimų, tačiau lemiamą smūgį sudavė kilusios komplikacijos.

„Jam buvo plyšę plaučiai, išsiliejęs kraujas, dėl to kvėpavimo funkcija buvo nepakankama. Vėliau prisidėjo plaučių uždegimas“, – sakė E.Žemaitienė.

Pašnekovė atskleidė skaudžią detalę: trečiadienį, dieną, kai užgeso jaunuolio gyvybė, buvo jo gimtadienis:  Rugpjūčio 4 dieną jam suėjo 19 metų.“

Pasak KMUK atstovės, trečiadienį iš Kauno į Čekiją bus išvežtos paskutinės dvi čekų dviratininkės. Paauglių būklė stabilizavosi, todėl Kauno medikai leido joms toliau gydytis gimtinėje. Čekiją jos pasieks lėktuvu.

Antradienį į Čekiją išvyko dar du nukentėję dviratininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius