Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su tragiškoje avarijoje žuvusiais Kauno medikais atsisveikino minia žmonių (nuotraukos)

Antradienį Kaune palaidota tragiškai žuvusi medikų šeima – Vida ir Rimgaudas Kazimieras Žukai. Amžinojo poilsio jie atgulė Petrašiūnų kapinėse, kur juos palydėjo per 100 žmonių – artimieji, kolegos, draugai ir pacientai.
Laidotuvėse
Laidotuvėse / Aliaus Koroliovo/15min.lt nuotr.

„Šie žmonės buvo tie, kuriems gali paskambinti naktį ir sulaukti patarimo. Todėl laikiau savo pareiga ateiti į laidotuves“, – sakė atsisveikinti su velioniais atėjusi Kazimieras Kasparavičienė. Iš viso į paskutinę kelionę medikus išlydėjo per 100 žmonių minia.

Siekiant, kad nuosavais automobiliais ir samdytu autobusu važiavę laidotuvių dalyviai sklandžiai pasiektų Petrašiūnų kapines, prie laidojimo namų S.Žukausko gatvėje, Kaune, budėjo policijos ekipažas. Dėl laidotuvių kolonos šioje gatvėje pareigūnai kelioms minutėms buvo sustabdę eismą.

Tragiška nelaimė, nusinešusi dviejų žinomų Kauno medikų gyvybę, įvyko sekmadienį. Avarijos kaltininkas – Trakų rajono policijos komisariato pareigūnas Sigitas Šostakas – buvo neblaivus. Teimas leido jį suimti 15 dienų.

Dėl skaudaus įvykio, sukelto pareigūno, iš užimtų pareigų atsistatydino Policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas. Antradienį paaiškėjo, kad iš darbo savo noru traukiasi ir du žmones pražudžiusio S.Šostako viršininkas – Nerijus Šiaulys.

Pastarojo pateikta melaginga informacija esą S.Šostakas buvo pavyzdingas pareigūnas, pasipiktino prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovės turimi duomenys liudija, kad S.Šostakas anksčiau buvo gavęs 5 tarnybines nuobaudas, tarp kurių viena skirta už girtumą darbo metu.

Tragiška nelaimė sukrėtė Kauno medikų visuomenę. Atsisveikinti su kolegomis atėję gydytojai prasitarė, jog nerimauja ir dėl likusių dviejų skaudžios avarijos dalyvių – Žukų giminaičių medikų Andrejaus ir Audronės Golubovų.

„Audronės būklė labai sunki: jai nustatyta trečiojo laipsnio koma. Andrejus irgi nesijaučia gerai. Jam amnezija – nieko neprisimena“, – pasakojo kolegą aplankęs laikinai Kauno klinikinės ligoninės vyriausiojo gydytojo pareigas einantis Kęstutis Mazurkevičius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius