Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išžaginimu pasibaigusio vakarėlio Šilalės rajone atomazga: už grotų pasiųstas ir žagintojas, ir merginą gynęs vaikinas

Klaipėdos apygardos teisme atmestas Almanto Budriko skundas. Per vakarėlį praėjusių metų rugpjūtį vienoje Šilalės sodyboje išžagintą merginą gynęs vyras pasiųstas į kalėjimą 2 metams ir 6 mėnesiams. Tiek pat gavo ir žagintojas.
Merginą gynęs Almantas Budrikas ir vieta, kurioje ji slėpėsi
Merginą gynęs Almantas Budrikas ir vieta, kurioje ji slėpėsi / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Iš pataisos namų lygtinai išleistas A.Budrikas praėjusiais metais su draugais atsidūrė viename vakarėlyje Šilalės rajone. Apie šią istoriją galite skaityti čia:

Sukrečianti istorija: ir merginą išžaginęs karys, ir jį kumščiais sustabdęs draugas nuteisti kalėti

Bylos duomenimis, vyriškis, praeityje ne kartą teistas ir kalėjęs, vakarėlio metu buvo blaivus.

Linksmybės buvo gerokai įsisiūbavusios, kai vyras pamatė parbėgančią pažįstamą merginą suplėšytais rūbais ir šaukiančią pagalbos. Jauna mergina prašė pagalbos ir garsiai šaukė buvusi išprievartauta.

A.Budrikas vėliau 15min žurnalistei pasakojo, kad instinktyviai sureagavo į situaciją ir puolė ginti merginos. Jis smogė merginą besivijusiam vyrui į veidą.

Spyrė 3-5 kartus ir smaugė

Bylos duomenys rodo, kad smūgių būta daugiau. Byloje rašoma, kad konflikto metu vyras tyčia kumščiais sudavė vieną smūgį į veidą, po to du smūgius į galvą, nuo smūgių auka nugriuvo ant žemės, tuomet įspyrė 3-5 kartus pastarajam į veidą ir į galvą bei jį smaugė, taip nukentėjusiajam padarydamas nesunkų sveikatos sutrikdymą, nes dėl apatinio žandikaulio kūno ir kairio kampo skersinių lūžių jo sveikata buvo sutrikdyta daugiau kaip 10 parų laiko.

Taip teisme atsidūrė dvi bylos: išžaginimo, kurioje kaltinimai pareikšti dviejų vaikų tėvui, kariui Airidui Zabėlai, ir kūno sužalojimo, kurioje kaltinamuoju tapo A.Budrikas.

Šilalės teismas abiem skyrė realias laisvės atėmimo bausmes – 2,5 metų įkalinimo.

Neįžvelgė būtinojo reikalingumo

Abu jie skundė nuosprendžius Klaipėdos apygardos teismui. A.Budrikas siekė, kad nuosprendis būtų pakeistas.

Pirmosios instancijos teismas skundžiamame nuosprendyje nurodė, jog BK 31 straipsnio nuostatos – Būtinasis reikalingumas – negali būti taikomos, nes smūgio sudavimo metu merginos gyvybei ir sveikatai pavojus jau nebegrėsė, todėl nebuvo būtina imtis veiksmų tam, kad būtų sulaikytas A. Zabėla.

Tačiau A.Budrikas, skųsdamas Šilalėje priimta nuosprendį, teigė, kad teismo padarytos išvados buvo skubotos, tinkamai neįvertinus susiklosčiusios situacijos.

Buvo siekiama atkreipti dėmesį, kad A.Zabėla į vakarėlį atvyko nekviestas, neblaivus ir išsyk elgėsi agresyviai, kabinėjosi prie moterų.

Šią savaitę paaiškėjo, kad abiejų skundai – atmesti. Įvertinta aplinkybė, kad merginai tuo metu jokio pavojaus gyvybei ar sveikatai jau nebuvo. Mergina ėjo nuo automobilio, o kartu buvęs A.Zabėla ėjo iš paskos esą tik norėjęs išsiaiškinti.

Skiriant bausmę A.Budrikui buvo atsižvelgta į jo biografiją: 28-erių vyras buvo ne kartą teistas, nepasibaigęs jo lygtinio paleidimo laikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius