Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Melagienos apie Shinzo Abe nužudymą pasipylė jam nespėjus atgulti amžinojo poilsio

Japonai nespėjo net palaidoti mirtinai sužeisto buvusio premjero Shinzo Abe, o socialiniuose tinkluose ėmė plisti įvairios su šiuo įvykiu susijusios sąmokslo teorijos. Nuo išvedžiojimų, kad rankovėje jis slėpė dirbtinio kraujo maišelį ir kad neapsieita be masonų, iki numerologijos ir tvirtinimų, kad dėl politiko nužudymo prieš porą metų įspėjo Pasaulio ekonomikos forumo (PEF) prezidentas Klausas Schwabas.
Japonijoje laidojamas nužudytas buvęs premjeras Shinzo Abe
Japonijoje laidojamas nužudytas buvęs premjeras Shinzo Abe / Vida Press nuotr.

Ėmėsi nuotraukų analizės

Antradienį Tokijuje buvo surengtos privačios Sh.Abe laidotuvės. Po jų palaikai buvo vežami pro kai kurias su politiku susijusias garsias Tokijo vietas, įskaitant premjero rezidenciją ir šalies parlamentą.

Net nesulaukus atsisveikinimo su ilgiausiai šias pareigas ėjusiu Japonijos vyriausybės vadovu socialiniame tinkle „Twitter“ pasipylė melagienos apie paskutines jo gyvenimo valandas.

Jau tą patį vakarą pasisakė Londone gyvenanti lenkė. Ji savo paskyroje paskelbė ant žemės parkritusio ekspremjero, aplink kurį sutūpę apsaugininkai, kiti rinkimų renginio, kuriame nuaidėjo šūvis, dalyviai ar dar kiti žmonės, nuotrauką.

Dešinė Sh.Abe švarko rankovė kiek atitraukta ir nuotraukoje apibraukta apskritimu.

„Gal man haliucinacijos, bet čia kažkas smirda, – pakomentavo „Twitter“ vartotoja ir pridėjo susimąstymą rodančių emodžių. – Rankovėje – pompa dirbtiniam kraujui.“

Kas iš tiesų matyti rankovėje – apskritimo centre – sunku įžiūrėti. Tai galėjo būti atsmaukta ar net perplėšta marškinių rankovė, servetėlė kraujui nušluostyti ar sugerti (Sh.Abe buvo sužeistas ir į dešinę kaklo pusę, tad kaip tik ten galėjo būti kraujo). Nei pompos, nei maišelio, kuriame galėtų būti kraujo, nematyti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Buvęs Japonijos premjeras Shinzo Abe pašautas per politinį renginį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Buvęs Japonijos premjeras Shinzo Abe pašautas per politinį renginį

Tokiu būdu keliama prielaida, esą ant ekspremjero kūno matyti ne jo kraujas, yra neteisinga. Sh.Abe buvo buvo pašautas penktadienį per rinkimų renginį. Nusikaltimu įtariamas vyras prisipažino sužalojęs politiką savadarbiu pistoletu, tad tai nebuvo dirbtinis kraujas.

Taip pat skaitykite: Shinzo Abe – ilgiausiai per Japonijos istoriją nepertraukiamai dirbęs premjeras

Ant žemės gulinčio Sh.Abe nuotrauka pasidalijusi britė, atrodo, irgi nesigilino, kas iš tiesų atsitiko. „Jis dar gyvas – neteisingas signalas!“ – pakomentavo ji.

Moteris, kurios paskyroje prieš tai pasirodė ši fotografija, nieko panašaus nerašė, tik palinkėjo ilsėtis ramybėje.

Sh.Abe buvo pašautas apie 11.30 vietos laiku, mažiau nei po valandos buvo nugabentas į ligoninę. „Kai jis buvo atvežtas, jo širdis buvo sustojusi, – sakė Naros medicinos universiteto ligoninės skubiosios pagalbos medicinos profesorius Hidetada Fukushima. – Buvo taikomas gaivinimas. Deja, jis mirė 17 val. 3 min. (11 val. 3 min. Lietuvos laiku – red. past.).”

Tai reiškia, kad ekspremjero širdis sustojo netrukus po šūvio arba pakeliui į ligoninę. Teiginio, kad Sh.Abe fotografavimo metu buvo gyvas, patikrinti neįmanoma. Jis gali būti teisingas tiek pat, kiek klaidingas – fotografuota galėjo būti netrukus po šūvio arba širdžiai jau sustojus.

Vardo reikšmę apskaičiavo

Tačiau anksčiau už šiuos pasirodė serija įrašų, kuriuose teigiama, esą Sh.Abe nužudymas buvo užkoduotas jo varde ir apie tai buvo įspėta prieš porą metų.

Čia kalbama apie gematriją (pavadinimas kilęs iš graikiško žodžio „geometrija“) – numerologinę sistemą, pagal kurią hebrajų abėcėlės raidės atitinka skaičius. Sukurta kabalos (žydų mistikos) praktikų, ji tapo Biblijos tekstų interpretavimo įrankiu.

Gematrijoje kiekvieną raidę žymi skaičius (alef = 1, bet = 2, gimel = 3 ir t.t., paskui pereinama prie dešimčių ir šimtų). Sudėjus juos, galima apskaičiuoti žodžio ar frazės skaitinę reikšmę.

Taip pat skaitykite: Įtariamas Shinzo Abe žudikas: kas apie jį žinoma?

Biblijos aiškintojai remiasi numerologiniu žodžių lygiavertiškumu. Jei žodžio skaitinė reikšmė lygi kito reikšmei, komentatorius gali nustatyti ryšį tarp šių žodžių bei eilučių, kuriose jie yra, ir panaudoti tai didesnėms konceptualioms išvadoms įrodyti.

Ekrano nuotr. iš „Twitter“/Gematrijoje vardo Shinzo Abe skaitinė išraiška yra tokia pati, kaip frazės „cyber attack“
Ekrano nuotr. iš „Twitter“/Gematrijoje vardo Shinzo Abe skaitinė išraiška yra tokia pati, kaip frazės „cyber attack“

„Žydų gematrijoje „Shinzo Abe“ verčiama į „Cyber Attack“ (angl. „Kibernetinė ataka“)“, – teigiama viename įraše, šalia pateikiamas „įrodymas“ – ekspremjero vardo skaitinė išraiška ir kam lygi pastarosios frazės vertė.

Tai nesudėtinga apskaičiuoti pačiam šiame tinklalapyje, užtenka į paieškos langelį įvesti norimą žodį. Vardo Shinzo Abe ir frazės „cyber attack“ raides hebrajiškoje gematrijoje pavertus nurodytais skaičiais, jų suma išties lygi 705 (bet iš to negalima daryti išvados, kad viena reiškia kita, – tiesiog šių raidžių reikšmės sudaro tokią sumą).

Sh.Abe vardo reikšmę apskaičiavus angliškoje gematrijoje, gaunamas skaičius 594 – tiek pat „reiškia“ visai kitokie žodžiai: „gyvas dievas‘, „patriotas“.

Išvada apie sąsajas tarp nužudymo ir kibernetinės atakos yra beprasmė – žinomas Japonijos politikas buvo pašautas iš pažiūros nesudėtingu savadarbiu pistoletu. Nuotraukose iš įvykio vietos matyti primityvus dvivamzdis šaunamasis ginklas, sutvirtintas stora juoda lipnia juosta.

Su kibernetinėmis atakomis šūvis vargiai susijęs. „Įtariamasis pareiškė, kad jautė pagiežą tam tikrai organizacijai ir įvykdė šį nusikaltimą, nes buvo įsitikinęs, jog buvęs ministras pirmininkas Sh.Abe yra su ja susijęs“, – penktadienį nurodė policija.

K.Schwabas įspėjo apie kiberataką

Kokia sąsaja turima omenyje, paaiškėja iš dar vieno įrašo toje pačioje „Twitter“ paskyroje, kur toliau žaidžiama skaičiais.

„Sh.Abe buvo nužudytas 2022 m. liepos 8 d. Lygiai prieš dvejus metus, 2020 m. liepos 8 d. K.Schwabas įspėjo apie „kibernetinę pandemiją“, – paaiškinta čia.

Frazė iliustruojama beveik minutės trukmės vaizdo įrašu, kuriame PEF prezidentas angliškai sako: „(Visi žinome, bet) vis dar skiriame nepakankamai dėmesio bauginančiam visapusiškos kibernetinės atakos scenarijui, kuris gali visiškai sustabdyti elektros energijos tiekimą, transportavimą, ligoninių paslaugas, visą mūsų visuomenę.

Ekrano nuotr. iš „Twitter“/Vienoje „Twitter“ paskyroje aiškinama, esą Pasaulio ekonomikos forumo vadovas Klausas Schwabas įspėjo dėl Shinzo Abe nužudymo
Ekrano nuotr. iš „Twitter“/Vienoje „Twitter“ paskyroje aiškinama, esą Pasaulio ekonomikos forumo vadovas Klausas Schwabas įspėjo dėl Shinzo Abe nužudymo

COVID-19 krizė didelės kibernetinės atakos fone atrodys kaip nedidelis sutrikimas.

COVID19 krizės išnaudojimas kaip savalaikės galimybės apmąstyti, ko kibernetinio saugumo bendruomenė gali pasimokyti, pagerintų mūsų pasirengimą galimai kibernetinei pandemijai.“

Atlikus paiešką pagal kai kurias iš šių frazių tą patį vaizdo įrašą galima rasti „YouTube“ su antrašte „Klausas Schwabas: kibernetinė ataka blogesnė už COVID-19 krizę – išjungtas elektros tinklas, bankininkystė neprisijungus“. Greta pridėta nuoroda į detalesnę situacijos analizę.

Taigi PEF vadovas įspėjo žmones apie gerokai didesnę nei COVID-19 pandemija krizę, kuri ištiktų dėl didžiulės kibernetinės atakos. Jis nekalbėjo apie pasikėsinimą į žmogų, tuo labiau – ką nors, kieno vardas reiškia „kibernetinė ataka“ ar Sh.Abe.

Komentarų apie skaičius, susijusius su ekspremjeru, šioje paskyroje buvo ir daugiau, darant prielaidą, kad reikėtų ieškoti masonų pėdsako.

Ekrano nuotr. iš „Twitter“/Ne vienas internautas po Shinzo Abe nužudymo griebėsi numerologijos
Ekrano nuotr. iš „Twitter“/Ne vienas internautas po Shinzo Abe nužudymo griebėsi numerologijos

Viename įraše aiškinama, esą įvykis susijęs su šiems svarbiu skaičiumi 3: Sh.Abe gimė praėjus 3 333 dienoms po atominės bombos sprogimo Hirošimoje, o pašautas likus 33 dienoms iki kito sprogimo Nagasakyje metinių. Paskaičiavimas yra tikslus – tai galima patikrinti šiame tinklalapyje.

Atominių bombų bandymai ir sprogimai, kaip paaiškinta čia, esą taip pat vienaip ar kitaip susiję su šiuo skaičiumi.

Bet vien šie skaičiavimai neįrodo Sh.Abe sąsajų su masonais – jo biografijoje ši organizacija neminima.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius