Dabar populiaru
Publikuota: 2021 rugsėjo 21d. 14:48

„NY Times“: Netrukus mūsų lėkštėse – žuvis ir jūros gėrybės iš laboratorijos

Veganiški patiekalai 15MAX
„The New York Times“/Kelsey McClellan nuotr. / Veganiški patiekalai
Virtuvės šefas Tsang Chiu Kingas savo valgiaraštyje ruošia subtilų, bet reikšmingą pokytį: kai kuriuose patiekaluose žuvį jis netrukus pakeis iš augalinių baltymų pagaminta jos imitacija.

„Jos skonis lengvas ir švelnus, o konsistencija visai kaip jūrinio ešerio, tik šiek tiek kietesnė“,– sakė Tsang Chiu Kingas, turėdamas omenyje patiekalus, kuriuos jis pristato „Ming Court“ – „Michelin“ žvaigždutę turinčiame restorane Honkonge.

Norėdamas išgauti ryškesnį skonį, jis papildo patiekalą tokiais ingredientais kaip datulės ir godži uogos.

„Tai mūsų klientams bus visiškai nauja patirtis – jie gali būti maloniai nustebinti, o tai padės mūsų verslui“, – sakė jis.

„The New York Times“/Tory Ho nuotr./Tsang Chiu Kingas
„The New York Times“/Tory Ho nuotr./Tsang Chiu Kingas

Po to kai daugelį metų veganiški mėsainiai ir pieno pakaitalai tūnojo rinkos periferijoje, šiandien augaliniai produktai Jungtinėse Valstijose įsiveržė į daugumos maisto žinovų ir gurmanų virtuves ir lėkštes. Iš dalies taip yra todėl, kad vis daugiau įmonių nori įtikti visavalgiams, kurie stengiasi valgyti mažiau mėsos, o ne visiškai jos atsisakyti.

Dabar, kai įmantrūs žuvies pakaitalai pradeda pritraukti investicijas ir skinasi kelią į restoranus JAV ir kitose šalyse, žmonės, kurie domisi žuvies sektorių, sako, kad gali būti, jog tokie produktai pagaliau stovi prie didelio augimo slenksčio.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

© 2021 The New York Times Company

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Tausokime maistą kartu

Susigrąžink gyvenimo spalvas

Video

19:03
03:55
01:01

Esports namai

Kiekvienas gali

Kiekvienas gali
Kiekvienas gali

Maistas

URBAN˙/

Grožio programa 360°

Sveikata

Interviu 15MAX
15MAX
15MAX
Parašykite atsiliepimą apie 15min